Bende alamadım bir türlü çok kaliteli bir şey almayacam ilk anda giymesi için kızımda ilk giydirdiklerini çok pahalıya almıştım. Çöpe attık çünkü kan ve baticon oldu. Bunda bir tane aldım bir tane de fotoğraf çekimi için yaptırdım birdr direk ilk giydirsinler diye alacamaynısı bende de var internetten uzunca baktım ama beğenemedim mağaza mağaza gezmeye de daha hiç fırsat bulamadım bulursan bizimle paylaş lütfen :)
Ya bide bazısının fiyatı çok uçuk geliyor anlamadım cimriliğim mi tuttu. Kızımda kendim hiç bişey almayınca fiyatları bilmiyorum. Şimdi 3-4 tane netten beğendim 2 tanesi 120 lira civarında 1 tanesi 165 lira 1 tanesi 250 lira. Yuh dedim açıkcası 250 lik olanı zaten bırak 120 lik bile değer mi ki acaba dedim. 10 lu takım bunlaraynısı bende de var internetten uzunca baktım ama beğenemedim mağaza mağaza gezmeye de daha hiç fırsat bulamadım bulursan bizimle paylaş lütfen :)
Evet canım benim kızımda 3200 doğdu. Ama çok çabuk tombiş olmuştu.
İşin garibi de o. Babam askerdeymiş annem bana hamileyken. Babam anneme demiş ki git annenlere orda geçir hamileliği doğumu benim aileme gitme. Ama benim çok zeki annem ve ananem ayıp olur mantığıyşa kalmış annem babaannemlerde kalmış. Sonra birkaç şey olmuş küsmüş Ve hamilelik boyunca oruç tutmuş. Sadece 2 kilo almış. Ama ben tosun doğmuşum :)Ben 4 kilo doğmuşum annem her tarafım dikiş oldu senin yüzünden der :)) yalnız sen ne yedin ne içtin içerde 5 kilo doğmuşsun resmen :))
Ya benim böyle tombik gidiyor da sondan doğru genelde beslenmeyi bırakıyorlar o yüzden bilemiyorum bana 3.500-3.750 arası doğacak gibi geliyor 4 falan doğmaz :)Senin kilolu doğurman normal o zaman bacım. Ben kendim 3 kilo doğmuşum kızımda 3200 doğdu. Doğumum çok kolay olmuştu şükür anlamamıştım bile nasıl çıktığını
Sevgili Melina,Denas bence ayrılmamalısın,tabi senin vereceğin kendi karar.
Ama kendi şahsım adına senin söylediklerini beğendim,ve aklıma yazdım.
Ha evet ben çocuğu memede çok bırakmamaya,emzirme aralığına dikkat etsemde cildimin hassaslığı ya da tecrübesizliğin verdiği bir şeyle belki ne kadar çabalasam da göğüslerim kötü olacak bilemiyoruz.Ama tabi ki başta dikkat edelim ki acabamız kalmasın.
Görüş ayrılıkları çok oluyor bu normal,birbirimizi rahatsız eden yorumları görmezden gelerek bilgi paylaşımına devam etmek daha güzel bir eylem.Ben bazen ilgimi çekmeyen konulara dahil olmuyorum sormuyorum bile.
Bak mesela en basit örneği ben bebeğimin 5-6 ay sonra kendi odasına alışması gerektiğini düşünüyorum. Burada bir iki annemiz ben ilk çocuğumu alıştırdım iyi yaparsın diye konuşurken,o dönemde asla alışmaz diyenler de çıktı.O dönemde ne olursa olsun yanımda olmalı diyenlerde.
Ama bana göre ayrı odada yatması daha özgüvenli yapıyor ve birey olduğunu daha erken kavratıyor çocuğa.
Katılan katılır katılmayan katılmaz.
Ben aynı zamanda göbeğin çatlamaması için dikkat etmemiz gerekenleri paylaştım şuana kadar çatlamadım da ama o zaman da ne olursa olsun çatlıcaz diyenler çıktı,halbuki genetik olarak bakınca teyzemlerde çatlaklar var ya da benim çok önceden kalan çatlaklarım var bacaklarda.Cildim müsait yani.Ama demekki az çok dikkat edince en azından şimdilik bir sorun olmadı.
Kendi fikirlerimizi söylüyoruz,bilgileri paylaşıyoruz ama bir noktaya kadar.Karşımdaki zıt konuşuyorsa hiç yormam bile kendimi.
Şu durumda haklı haksız yok tabi,herkes istediği gibi çocuğuna bakıp yetiştirecek.Cordinin dediği gibi gözardı etmek en mantıklısı bence kalıp deneyimlerini paylaşsan en azından dinlemek isteyen dikkate alır :)
İşin garibi de o. Babam askerdeymiş annem bana hamileyken. Babam anneme demiş ki git annenlere orda geçir hamileliği doğumu benim aileme gitme. Ama benim çok zeki annem ve ananem ayıp olur mantığıyşa kalmış annem babaannemlerde kalmış. Sonra birkaç şey olmuş küsmüş Ve hamilelik boyunca oruç tutmuş. Sadece 2 kilo almış. Ama ben tosun doğmuşum :)
bende beğenmedim o yüzden kendim takım yaptım civil denYa beğenip de bi hastane çıkışı alamadım yahu
Aslında 10lu takımsa çok degil fiyat olarak geçen bi tulum paylaştım fiyatı 175miş tek tulum bide düşün :)))Ya bide bazısının fiyatı çok uçuk geliyor anlamadım cimriliğim mi tuttu. Kızımda kendim hiç bişey almayınca fiyatları bilmiyorum. Şimdi 3-4 tane netten beğendim 2 tanesi 120 lira civarında 1 tanesi 165 lira 1 tanesi 250 lira. Yuh dedim açıkcası 250 lik olanı zaten bırak 120 lik bile değer mi ki acaba dedim. 10 lu takım bunlar
Mantikli buyuge care varda küçüğe yok az once tam bir saattir magazada gezdim bir iki sey begendim kasaya giderken aamaaan bir suru var ne gerek var deyip geri koydum ciktim :))bıde zaten kışın doğacak sürekli nı örtü arasında olacak ben ondan büyük te olsa giydiririrm
Valla annemin yüzünden :) babam ailesinin huyunu bildiğinden yıllarca kadına anlatmaya çalıştı hala daha öyle :) annem kendi evine temizlik için yardımcı bayan tutardı babaannemin evini temizlemeye giderdi. Giderken de bizi tembihlerdi şakın babanıza demeyin diye Çünkü babam duysa kıyameti kopartırdı "benim karım temizlikçi mi tutun birini parası neyse ben veririm karıma iş yaptırmayın" diye.Ay kıyamam kadın ne kadar güçsüz kalmıştır kesin sana hamileyken,annenin depoları sömürmüşsün demekki iyice :))
Doğar doğmaz giydirdikleri takımı ben de normal bi şey olsa olur diyorum dediğin gibi kirlenir falan ama sonraki gün için istiyorum özel bi tulum olsunBende alamadım bir türlü çok kaliteli bir şey almayacam ilk anda giymesi için kızımda ilk giydirdiklerini çok pahalıya almıştım. Çöpe attık çünkü kan ve baticon oldu. Bunda bir tane aldım bir tane de fotoğraf çekimi için yaptırdım birdr direk ilk giydirsinler diye alacam
Canım da hiç çıkıp mağaza gezmek istemiyor kocam duysa sevinçten ağlar :)bende beğenmedim o yüzden kendim takım yaptım civil den
Valla annemin yüzünden :) babam ailesinin huyunu bildiğinden yıllarca kadına anlatmaya çalıştı hala daha öyle :) annem kendi evine temizlik için yardımcı bayan tutardı babaannemin evini temizlemeye giderdi. Giderken de bizi tembihlerdi şakın babanıza demeyin diye Çünkü babam duysa kıyameti kopartırdı "benim karım temizlikçi mi tutun birini parası neyse ben veririm karıma iş yaptırmayın" diye.
bende beğenmedim o yüzden kendim takım yaptım civil den
Bizdede buna citcitli badi deniyor zibin bunun citciti olmayanina diyoruz her yerde degisik geciyor demekki :)Bende açılıyo ama..
O zmn google a chicco zıbın yaz, bi bak. Hem chicco, hem ucuz onçin aldım. Her markada vardır ama eminim.
Tipi şöle:
Oyyyy ilk aylardaki gibi olmasin suankine raziyim 4 ay surundum ben resmen :)artık 3, trımestere gırdıgımız ıcın o bulantılar ilk aylarda ki bulantılar tekrar bazı hamielerde baslayabilirmiş
Sezeryanda 2 diyorlar ama tek gece kalan da var şart degil sanırım normal Doğumda da bir gece kalınıyor diye biliyorum hiç kalmayıp giden de oluyormuş ama ben kalırım bir gece sanırımBir şey dicem ya sonraki gün falan deniyor anlamadım da,normal doğumda 1 sezaryende 2 gece yatış değil mi?
Bende ayni doneme kadar cok cektim bilegime poset takip oyle geziyordum aksama kadar evde :)Ayy bulantı başlamasın ya çok çektim 16. Haftaya kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?