2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Dunden beri gun icinde hafif hafif mide bulantim basladi bu haftada yasayan var mi baska ?
Benim de hep var bulantı. Baştaki gbi kusmuyorum ama tabi. Özellikle acıkınca..
Bi de ben, tükrüğümü yutamıyorum baştan beri. Elimde şişe geziom yutarsam bulantı yapıyo. Başta korktum, neden ben, bi tek ben mi? Diye. Ama Dr normal dedi. Bi tane de şahit buldum, benim gbi şişeyle gezmiş hamişken.. napalım. Her hamilenin farklı anormallikleri oluyo işte...

bıde zaten kışın doğacak sürekli nı örtü arasında olacak ben ondan büyük te olsa giydiririrm

kuzum anlamak istemeyen insana ne desen bos..

@bugza ben gruptan ayriliyorum. herkese hayirli dogumlar dilerim.

Anneler; kimsenin etkisinde kalmayin kendiniz arastirin zira yanlis yonlendirmeler sizi etkiler.

Hosca kalin.

Denas bence ayrılmamalısın,tabi senin vereceğin kendi karar.

Ama kendi şahsım adına senin söylediklerini beğendim,ve aklıma yazdım.

Ha evet ben çocuğu memede çok bırakmamaya,emzirme aralığına dikkat etsemde cildimin hassaslığı ya da tecrübesizliğin verdiği bir şeyle belki ne kadar çabalasam da göğüslerim kötü olacak bilemiyoruz.Ama tabi ki başta dikkat edelim ki acabamız kalmasın.

Görüş ayrılıkları çok oluyor bu normal,birbirimizi rahatsız eden yorumları görmezden gelerek bilgi paylaşımına devam etmek daha güzel bir eylem.Ben bazen ilgimi çekmeyen konulara dahil olmuyorum sormuyorum bile.

Bak mesela en basit örneği ben bebeğimin 5-6 ay sonra kendi odasına alışması gerektiğini düşünüyorum. Burada bir iki annemiz ben ilk çocuğumu alıştırdım iyi yaparsın diye konuşurken,o dönemde asla alışmaz diyenler de çıktı.O dönemde ne olursa olsun yanımda olmalı diyenlerde.
Ama bana göre ayrı odada yatması daha özgüvenli yapıyor ve birey olduğunu daha erken kavratıyor çocuğa.
Katılan katılır katılmayan katılmaz.

Ben aynı zamanda göbeğin çatlamaması için dikkat etmemiz gerekenleri paylaştım şuana kadar çatlamadım da ama o zaman da ne olursa olsun çatlıcaz diyenler çıktı,halbuki genetik olarak bakınca teyzemlerde çatlaklar var ya da benim çok önceden kalan çatlaklarım var bacaklarda.Cildim müsait yani.Ama demekki az çok dikkat edince en azından şimdilik bir sorun olmadı.

Kendi fikirlerimizi söylüyoruz,bilgileri paylaşıyoruz ama bir noktaya kadar.Karşımdaki zıt konuşuyorsa hiç yormam bile kendimi.

Şu durumda haklı haksız yok tabi,herkes istediği gibi çocuğuna bakıp yetiştirecek.Cordinin dediği gibi gözardı etmek en mantıklısı bence kalıp deneyimlerini paylaşsan en azından dinlemek isteyen dikkate alır :)

Biz drdan geldik teyzeleri oğluşum 27+0 1100 gram 36 cm olmuş. Her şey normal ama sebepsiz ağrılarım var. Doğum şeklini konuşayım dedim azarı yedim ilki normal doğurmuşun 2. De derdin ne dedi

Hee senin derdin ne bunu da normal yap :)

Maşallah büyümüş bizimki ne kadar oldu acaba görmeyeli 1 hafta oldu merak ettim şimdiden :))

En son ne zaman gitmiştin?

Ben hazır kundak 3-6 aldım canım,bende gevşek bağlamak ıstıyorum hem daha uzun sure kullanırım dıye düşünüp öyle aldım
Kıyafet işini hiç bana sorma ben hevesımı almak ıçın abarttım
Ama kışa gelıcek kurutma fılan sıkıntılı olur dıyosan bıraz yedekle
Tabı mamaya gerek olucakmı kusan bı bebek mı olur bunlarda Kıyafet degıştırme durumumuzu etkılıycek
Olmadı duruma göre yAnında bırı olucaksa onu avm ye yollar yetmıyenlerı aldırırsın bı koşu

Hee senin derdin ne bunu da normal yap :)

Maşallah büyümüş bizimki ne kadar oldu acaba görmeyeli 1 hafta oldu merak ettim şimdiden :))

En son ne zaman gitmiştin?
13ünde gitmiştim canım 2 haftada 250 gram almış 3.5 a yakın doğar dedi. Zaten normal olacaksa kilolu olmasın nasıl çıkartırım

Biz drdan geldik teyzeleri oğluşum 27+0 1100 gram 36 cm olmuş. Her şey normal ama sebepsiz ağrılarım var. Doğum şeklini konuşayım dedim azarı yedim ilki normal doğurmuşun 2. De derdin ne dedi

Bu arada ağrı bel çevresindeyse bende de var. Ayakta çok durunca da karın çevrem ve kasıklarım ağrıyor. Her tarafım ağrıyor kısaca :))

Ben kızımda 5. Gün dr kontrolüne gittiğimde güzel bi alışveriş yapıp gelmiştim. Eksik olursa bunda da öyle yapacam

13ünde gitmiştim canım 2 haftada 250 gram almış 3.5 a yakın doğar dedi. Zaten normal olacaksa kilolu olmasın nasıl çıkartırım
Kız öyle düşünme eskiler hep der ki kilolu çocuk daha kolay doğarmış. Kendini daha kuvvetli ittiğinden olabilir. Ablam 3.500 ben 4.600 kardeşim 3.300 doğmuş annem en kolay sen doğdun nasıl çıktığını anlamadım bile der :) gerçi bende maşallah 4600 nasıl bi kilodur direk 3 aylık bebek olarak doğmuşum :)))

Senin kilolu doğurman normal o zaman bacım. Ben kendim 3 kilo doğmuşum kızımda 3200 doğdu. Doğumum çok kolay olmuştu şükür anlamamıştım bile nasıl çıktığını

Dunden beri gun icinde hafif hafif mide bulantim basladi bu haftada yasayan var mi baska ?
Evet canım benim başta 3-5 gün olup geçmişti bu hafta tekrardan başladı ama özellikle sabahları aç karnına su içip kahvaltıyı geciktirirsem oluyor bu sabah çok fenaydım

Ben 4 kilo doğmuşum annem her tarafım dikiş oldu senin yüzünden der :)) yalnız sen ne yedin ne içtin içerde 5 kilo doğmuşsun resmen :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…