Dogumda annem gelecek yanima bir 10 gun kadar.Başka kimse yokmuydu ona deseydiniz kaynamaya gerek kalmasaydı rahat olurdu kafanız. Benim kaynanam yazık diyor aklım hep sende sana kim bakacak aynı şehirdeyiz ama annesi ve torununa bakıyor aralıkta da bir torun daha geliyor ortalık karışık olacak bana sıra gelmeyecek bende bana kimsenin bakması gerekmiyorki dedim eşim izin alsın yeter. Bakalım hayırlısı.
Ayy kendi annen mi:/Sizinki yine kayınvalide dua edin benim annem iki şey alalım ne gerek var doldurdumuz o kadar şey alınır mı diye başlıyor. Biraz önce drdan geldim bebiş nasılmış demedi.
Bana da oyle geliyor ya bebek rahatsiz olsa belli eder bir sekilde. Sagimda rahatim diyorum ama bazen cidden debeleniyor musade etmiyor yatmama, o zaman mecbur degistiriyorum yönümü.Ben 18. hafta gibi dr uma nasıl yatayım, sola yatın deniyor siz ne düşünüyorsunuz diye sormuştum. nasıl rahat ediyorsan öyle yat dedi. yüzüstü en rahat pozisyonumdu o sıralar keyif senin dedi :) zaten ilerleyen dönemde yatış pozisyonunu bebek belirleyecek nereye yattıgında sende oda rahat ediyorsa öyle yatacaksın dedi. sonucta bebek sırt üstüyken rahatsız olsa senide rahatsız edecek uyuyamayacaksın. Misal dün aksam soluma yattım debelendi durdu saga döndüm kesildi debelenmesi ısrarla sola yatsam ne o nede ben uyumayacaktım. ama her halükarda sabah kendimi sırt üstü gerinirken buluyorum
Açık renk koyu renk beyaz olarak ayırdım ben. Bide en kısa programda yıkadım 15 dk falan kir Yok pislik Yok. Sonrada bol buharla ütüledim oldu bittiKıyafetleri yıkayıp hazırlayan arkadaşlar yada tecrübeli anneler,nasil bir ayrım yapıp yıkadınız ? Bebek kıyafetlerin de boya yok birbirine geçer derdi olmaz sanırım,zaten düşük derecede yıkanır da yinede sormak istedim.Koyu renk açık renk falan ayırdınız mı?
Ben henüz yikamadim ama bazilarini grupladim.Kıyafetleri yıkayıp hazırlayan arkadaşlar yada tecrübeli anneler,nasil bir ayrım yapıp yıkadınız ? Bebek kıyafetlerin de boya yok birbirine geçer derdi olmaz sanırım,zaten düşük derecede yıkanır da yinede sormak istedim.Koyu renk açık renk falan ayırdınız mı?
annem antalyada canım
Cok uzuldum yazdiklarina, ne yapilir bilemedim ki. Insanlar cok anlayissiz gercekten.ya kızlar kayınvalide muhabbetleri açılmışş..bu konuda bende çok dertliyim napcam bilmiyorum..dün gece inanın sinirimden bunu düşünmekten uyuyamadımm..benim derdim sadece kaynana da değil artı bide anlayışsız bencil görümcem var..gelmeyin desen olmaz gelseler kovcak şekilde de davransam yine canları ne zaman istese o zaman giderler..lohusa halimle bide bunları geçmek istemiyorum ..eşimin kafasının etini yemeğe başladım şimdiden ona da yazık ama çok yumuşak yüzlü hep ondan yüz buluyorlar..doğumum aksi gibi tam şubat tatiline gelcek..görümcem gelip burda tatil yapma derdinde olcak çocukların okulu da olmayınca hayatta gitmez..geçen şubatta aynını yaptılar..ben öğretmenim 15 günün sonuna kadar kaldılar..hiç demiyorlar bu kızda işe gitcek onun tatili bu şubat tatili diye..sadece kendi ve çocujklarının keyfini düşünüyorlar..küçük bir şehirde yaşıyorlar çocuklar burda gezip alışveriş yapmak istiyormuşş..çocuklarınız istiyorda ben sizi istiyor muyum acabaa..eşim şimdi doğum yapacaksın o kadar kalmazlar heralde diyor..ama o zamanda hastaydım bronşit olmuştum ayakta duramıyordum o halimde bile gitmeyen insanlar şimdi mi gidicek..ve de en sinirimi bozan eniştesinin kardeşi de ankarada yaşıyor..geldiklerinde sadece 1 gün gidip onlarda kalıyorlar gerisini bizde..adamın kendi kardeşi burda gelip bizde kalıyor utanmadan..ben onları çekmek zorunda mıyım ya..napcam bilmiyorum..eşimin yumuşak yüzlülüğünden oluyor hep bunlar..gerçi geçenki geldiklerinde eşim hasta evde misafir var demelerine rağmen geldiler..kendileri ne isterse o yani..Bana bir akıl verin kızlar..en fazla gelirlerse de 2 gün kabul ederim dedim eşime..3. gün çocuğuda alır odama çekilir yüzlerine bakmam dedim..siz olsanız napardınız...doğumdan çok bunlar geriyor benii ne kadar anlayışsız bir aile ben böyle insanlar görmedim böyle giderse boşanmaya kadar gidecek bu durum eşimi çok sevmeme rağmen..
Aman alma o zaman boşver sophiesiz kalsın :))yok canim ne muhim biseyi, gayet gereksiz hatta..
ama iste eksik kalmayalim :))
dis kasiyici almadim henuz, ilk basta gerekli olmadigi icin.. sophie tamamen boyasiz olsa hic dusunmem de, boyali biseyi niye emsin ki..
ben o renkli pastalari, makaronileri fln hiç yemiyorum, cocugum niye emsin..
gorumcemle gorusmuyoruz da kaynana sikinti bizde de :))
sirf laf.. o kadar hazirlik yaptim, tek bisey almadi, örmedi.. yaparim ederim konusurken ustune yok, bi para vercek guya onu da aylardir oyalayip duruyor..
simdiden uyuzum yani, dogumdan sonra nolur bilmiyorum :) bi ceyrek takar gecer bu gidisle :))
hos parasinda pulunda degilim de konusuyor atliyor, yapmaya gelince yok..
cok sukur biz herseyi hallettik :)
annen gelsin iki eli kanda bile olsa belki ondan rahatsız olup durmazlar. lohusa kadının basında o kadar kalabalık olmaz o ayrı bir olay onu geçtim lohusasın cart curtemzireceksin erkekte olacak içlerinde sanırım köşe bucak milletten evinde kacacakmısın esinle konus ıyice baktın kalmaya niyetliler alenen söyle rahatsızlığını bunaldığını pire için yorgan yakma esini seviyorsan onu olayın dısında tutmalısın.annem antalyada canım
Ben galiba bu haftasonu yıkayacağım eşyalarını dayanamayacağım daha fazla :)Benim de ayni ya, herkes her seyi halletmis.
Ben zor yetistiriyorum gunu.
Hamilelikte degisen hicbir sey olmadi gunluk hayatimda.
Ise git gel, yemek yap, ev temizle, camasir utu...evde bir de cocuk var tabi,onun bakimi derken saat 12 den once yataga giremiyorum bile. Sabah 6.30da da tekrar ayaktayim. Boyle boyle zaman geçip gidiyor ama telaslandim birden herkes hazir da bir ben boyle kalmisim gibi geldi :/
özel canım..mantıklı geldi söylediklerin..bu konuda doktorumla görüşebilirim..ama muhtemelen kayınvalidem olur onlar sonra gelir..kayınvalidem de onlar küscek kırılcak diye hayatta söylemez..annem yada eşim söyler belki ama yine de anlayış gösterceklerini hiç sanmıyorum..eşim ve bunlar arasında kalmak çok kötü..başkası olsa kesinlikle kendimi ezdirmem ağzıma geleni söylerim..ama eşim çok düşkün ailesine onlara kötü bir söz etsem bu sefer o çok üzülcek..istediğim birazcık anlayış ya çok bişey değil..onun da zerresi yok bunlarda..Allahım onlara anlayış versin bu sefer inşallah..yoksa her şey çok daha kötüye gidicek..Cok uzuldum yazdiklarina, ne yapilir bilemedim ki. Insanlar cok anlayissiz gercekten.
Doktorun özel mi? Yoksa devlet hastanesinde mi dogum yapacaksin? Eger ozelse bence doktorunla konuş onceden.
Dogum sonrasinda nasilsa yaninda olur bu kisiler herhalde degil mi?
Dr zor bir dogum oldugunu, annenin de bebegin de enfeksiyona cok acik oldugunu, o yuzden yaninda kalabalik hele ki coluk cocuk asla bulunmamasi gerektigini odadakilere soyleyebilir.
Benim dogumum riskli malesef, ilk dogumda buyuk seyler atlattim ona ragmen kimse anlayis gostermedi. Ben de salak oldugum icin agzimi acamadim hic.
O yüzden bu sefer doktorumu bu sekilde tembihlemeyi dusunuyorum.
Benim kizim emmedi malesef.annen gelsin iki eli kanda bile olsa belki ondan rahatsız olup durmazlar. lohusa kadının basında o kadar kalabalık olmaz o ayrı bir olay onu geçtim lohusasın cart curtemzireceksin erkekte olacak içlerinde sanırım köşe bucak milletten evinde kacacakmısın esinle konus ıyice baktın kalmaya niyetliler alenen söyle rahatsızlığını bunaldığını pire için yorgan yakma esini seviyorsan onu olayın dısında tutmalısın.
annem gelcek zaten de öyle rahatsız olcak tipler değil..tavırlarıyla annemi rahatsız eder yine kendileri rahatsız olmazlar..evet en sinir olduğum enişteleri zaten..gayet keyfi yerinde..bu kız benden hiç rahatsız olur mu diye düşünmez..hiç olmadı artık dediğin gibi ablasıyla felan konuşurum ben rahatsız oluyorum diye ondan sonra da bir daha ister gelir ister gelmezler umrumda değil.annen gelsin iki eli kanda bile olsa belki ondan rahatsız olup durmazlar. lohusa kadının basında o kadar kalabalık olmaz o ayrı bir olay onu geçtim lohusasın cart curtemzireceksin erkekte olacak içlerinde sanırım köşe bucak milletten evinde kacacakmısın esinle konus ıyice baktın kalmaya niyetliler alenen söyle rahatsızlığını bunaldığını pire için yorgan yakma esini seviyorsan onu olayın dısında tutmalısın.
kp kv diline düştü desene senin memeler bu daha fenaymış :)Benim kizim emmedi malesef.
Emzirme danismanlarina bile gittim ama ne doktorlar ne ebeler tutturamadilar memeyi,oyle inatciydi.surekli sut sagdim bu sebepten.
Boyle olunca benim memeler ortalik mali oldu.
Kayinvalidem telefon ediyor kayınpederime, konusuyorlar ' tutmuyor bebek annesinin memesini, agzina degince ittiriyor, esra memesinin ucuna bir sey takiyor, bazen onunla emiyor. Yoksa boyle pompa gibi bir sey var, memesindeki sutu sagiyor ' meme meme memeeeee
Ayy kim arasa hep bu muhabbet kadin erkek fark etmiyordu
Herkesin derdi benim memeler olmustu adeta
En mantıklısı o ablasına söylersin çeker giderler eşini kırıp arada bıraktığına degmezlerannem gelcek zaten de öyle rahatsız olcak tipler değil..tavırlarıyla annemi rahatsız eder yine kendileri rahatsız olmazlar..evet en sinir olduğum enişteleri zaten..gayet keyfi yerinde..bu kız benden hiç rahatsız olur mu diye düşünmez..hiç olmadı artık dediğin gibi ablasıyla felan konuşurum ben rahatsız oluyorum diye ondan sonra da bir daha ister gelir ister gelmezler umrumda değil.
Canım eşinle boşanmaya kadar gidilmez bu mevzu yüzünden evet çok anlayışsızlarmış ama onlar madem kendi hayatlarını özgürce yaşıyor sen de öyle yap onlar evde takılsın sen de bebeğinle vakit geçir kucağından zorla almazlar heralde onları görmezden geleceksin yapacak bi şey Yok benim için de durum aynı çok uzaktan gelecekleri için Eminim en az iki hafta kalacaklar bazen sırf bunun için bile gidip annemlerde doğurayım diyorum.ya kızlar kayınvalide muhabbetleri açılmışş..bu konuda bende çok dertliyim napcam bilmiyorum..dün gece inanın sinirimden bunu düşünmekten uyuyamadımm..benim derdim sadece kaynana da değil artı bide anlayışsız bencil görümcem var..gelmeyin desen olmaz gelseler kovcak şekilde de davransam yine canları ne zaman istese o zaman giderler..lohusa halimle bide bunları geçmek istemiyorum ..eşimin kafasının etini yemeğe başladım şimdiden ona da yazık ama çok yumuşak yüzlü hep ondan yüz buluyorlar..doğumum aksi gibi tam şubat tatiline gelcek..görümcem gelip burda tatil yapma derdinde olcak çocukların okulu da olmayınca hayatta gitmez..geçen şubatta aynını yaptılar..ben öğretmenim 15 günün sonuna kadar kaldılar..hiç demiyorlar bu kızda işe gitcek onun tatili bu şubat tatili diye..sadece kendi ve çocujklarının keyfini düşünüyorlar..küçük bir şehirde yaşıyorlar çocuklar burda gezip alışveriş yapmak istiyormuşş..çocuklarınız istiyorda ben sizi istiyor muyum acabaa..eşim şimdi doğum yapacaksın o kadar kalmazlar heralde diyor..ama o zamanda hastaydım bronşit olmuştum ayakta duramıyordum o halimde bile gitmeyen insanlar şimdi mi gidicek..ve de en sinirimi bozan eniştesinin kardeşi de ankarada yaşıyor..geldiklerinde sadece 1 gün gidip onlarda kalıyorlar gerisini bizde..adamın kendi kardeşi burda gelip bizde kalıyor utanmadan..ben onları çekmek zorunda mıyım ya..napcam bilmiyorum..eşimin yumuşak yüzlülüğünden oluyor hep bunlar..gerçi geçenki geldiklerinde eşim hasta evde misafir var demelerine rağmen geldiler..kendileri ne isterse o yani..Bana bir akıl verin kızlar..en fazla gelirlerse de 2 gün kabul ederim dedim eşime..3. gün çocuğuda alır odama çekilir yüzlerine bakmam dedim..siz olsanız napardınız...doğumdan çok bunlar geriyor benii ne kadar anlayışsız bir aile ben böyle insanlar görmedim böyle giderse boşanmaya kadar gidecek bu durum eşimi çok sevmeme rağmen..
Tabiki arada kalmak cok kötü.özel canım..mantıklı geldi söylediklerin..bu konuda doktorumla görüşebilirim..ama muhtemelen kayınvalidem olur onlar sonra gelir..kayınvalidem de onlar küscek kırılcak diye hayatta söylemez..annem yada eşim söyler belki ama yine de anlayış gösterceklerini hiç sanmıyorum..eşim ve bunlar arasında kalmak çok kötü..başkası olsa kesinlikle kendimi ezdirmem ağzıma geleni söylerim..ama eşim çok düşkün ailesine onlara kötü bir söz etsem bu sefer o çok üzülcek..istediğim birazcık anlayış ya çok bişey değil..onun da zerresi yok bunlarda..Allahım onlara anlayış versin bu sefer inşallah..yoksa her şey çok daha kötüye gidicek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?