2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Bir de tek kaynana olsa iyi, ekibi de toplaniyor.
Kardesleri, eltileri,gorumceleri.. Ayyyy bana bir daral geldi yemin ederim
Keske dogumu soyle herkesten uzakta yapio 3 ay sonra eve donsem

düşündükçe bana da daral geliyor , kaynanamın çeyizime yaptırdığı bir dantelli pike takımı verdi
sıkı sıkı tembıhlemişti lohusalıkmış . şimdi de ona taktı kafayı , lohusayken onu serecekmişim yatağa.
koyun can derdinde kasap et derdinde . ne örtüneceksin lohusayken diyor .
inadına o örtüyü yataga örtmiycem .
görümcemler de işe geri dönecekmisin , keşke kendin baksan , 2 yıl anne sütü içmeli diye bik , bik akıl vermeye calışıyolar .
nasıl kıyafetler aldın diye sordular , genelde tulum ve ayaklı zıbın aldım dedim . bebek çabuk büyüyor hemen küçük kalacak kıyafetler diyor . napıyım cocuga takım elbise mi alayım ???. kıyafetler zaten 0-3 , 3-6 , 6-9 olarak gidiyor her 3 ayda bir zaten değişecek , biz de dünkü cocuk değiliz , ilk tecrübemiz olabilir ama gereksiz bilgi kirliğine artizliğe gerek yok .
ben aklıma takılanı burada sizlere sorarak ya da forumdan arastırarak daha iyi öğreniyorum .

ben evde cıldırmazsam iyidir

Hakkaten nolmuş Sophie ye ya
Vitiligolu Sophie bu galiba
Bende yabancı bı kaynaktan araştırdım
Bılmem kaç yıllık fırma gıda boyası fılan dıye
Evet sonuçta kımyasal vardır içinde,diğer boyalara oranla daha zararsızda olsa
Bu gıda boyası pastada süslemede kullanılan seyler dimi?
Ben açıkçası dayanamadım dun akşam küçük olan boyundan sipariş ettım
Başka diş kaşıma alsam onda da normal boya olucak dıye düşünerek :))
Kargolarım gelmeye devam edıyo alışverışın sonu geldı ama şu kağıtçılar mahvettı benı :/

Hepimizin basinda ayni dert yeminle hepsinin kokune kibrit suyu bunlarin.
Kayinvalidem kizima naylon 2 tane tayt almıştı, ama bildigin orlon ip yani asla ama asla giydirilmez. Kizimin kuculenleri de onlarin deposunda duruyordu.
O taytlari bulup getirmis, bunlar yepyeni oglana da giydirirsin diye
O kadar kotu ki malzemesi yer bile silmem ben onunla,kurtulamadim gitti.
Simdi her geldiginde sorar niye giydirmedin diye

Daha işin o kısmı var cınnet safhası
Bende eğer doguma yurt dışına gıdebılırsem 1.5 ay yanlarında kalıcam
Bı yere kaybolmayın benı sakınleştırın

Ya birde gorumceler kocalar enisteler
Ya lohusa insanin yanina gelinir mi
Sacmalik ben hastnaeye bile kimseyi istemiyorum
Gelen yanliz gelsin coluk cocuk kocasi ile gelmesin yada bekleme yerinde dursunlar diye soyledim
Ben kimseye gucenmem kişin karda kişta gelmeyin dedim hahaha :)

evet canım haklısın sadece bir kerelik bir durum olsa bundan dolayı boşanmaya gidilmez de..bir değil iki değil..evlendik evleneli bıktım gerçekten ailesinden..4 buçuk yıldır çekiyorum ama hem kendimi yıprattım hem eşimi..ben böyle insanlar görmedim..böyle bir aileden böyle bir çocuk nasıl çıkmış onu da bilmiyorum..artık kaynanamla açık açık konuşmayı düşünüyorum zaten siz böyle yapmaya devam edersiniz bizim sonumuz boşanmaya gidiyor dicem..artık keyfi bilir nasıl istiyorsa ona göre davransın..gözü korksun biraz..kocamı da alıp çok uzak diyarlara kaçasım varr:)

Hepsı Prof sankı
Ben bebeğe bebe deterjanı yumuşatıcısı alıyorum dıye eşim bı tuhaf ağız burun yaptı
Nerden cıkartıyomuşum böyle seylerı
Dun kalkmış bana dıyokı " ablam dedıki bebegın kıyafetı sızınkılerle yıkanmaz "
Haydi canım hiç duymamıştık
Prof bılgı verdı ya artık sorun yok
O onayladığı için artık yıkıyabılırız dıyıcektım
Sadece suratına bakıp bakıp Kafamı cevırdım

:)) aynen, herkes dertliymis ya, iyi oldu konu actigim :)))
dedigin gibi yapacak olan yapar getirir, kizim bak bunu aldim bak bunu ordum..vs
biz onlardan bisey istemedik ki, benim annem yapiyor zaten odalarini fln..
kendileri dedi ilk torunu annane yapar ama bu ikiz oldugu icin biz de verelim para diye..
aylar oldu, gelip oda takimini gorelim de oyle verelim diyormus simdi, e gelemediler bi turlu, biz cagirdik onlar musait olmadi, onlar gelelim dedi benim bulantilarim coktu, haliyle uzadi..
kizdim ben de, haciz memuru gibi gelip deger bicip mi verecekmis..

onlardan gelecek hayir Allahtan gelsin hic de kafama takip sinirimi bozamam :)
bi bebek arabasi kaldi zaten..
onu da dogumdan sonra aliriz cok acil degil..

AMİNN canım Allah yardımcımız olsun..arada kalan eşlerimiz oluyor aslında onlara da üzülüyorum ama bir seçim yapmaları gerekiyorsa elbbette ki o bizden yana olmalı ve karşı tarafa da adam akıllı dertlerini anlatabilmeleri lazım ama bunu yapabilen eş çok azdır malesef..sadece karşı taraftan daha fazla anlayış istiyoruz Rabbim onlara akıl fikir versin de inşallah ona göre davransınlar..

ecrinny dedi:
ya kızlar kayınvalide muhabbetleri açılmışş..bu konuda bende çok dertliyim napcam bilmiyorum..dün gece inanın sinirimden bunu düşünmekten uyuyamadımm..benim derdim sadece kaynana da değil artı bide anlayışsız bencil görümcem var..gelmeyin desen olmaz gelseler kovcak şekilde de davransam yine canları ne zaman istese o zaman giderler..lohusa halimle bide bunları geçmek istemiyorum ..eşimin kafasının etini yemeğe başladım şimdiden ona da yazık ama çok yumuşak yüzlü hep ondan yüz buluyorlar..doğumum aksi gibi tam şubat tatiline gelcek..görümcem gelip burda tatil yapma derdinde olcak çocukların okulu da olmayınca hayatta gitmez..geçen şubatta aynını yaptılar..ben öğretmenim 15 günün sonuna kadar kaldılar..hiç demiyorlar bu kızda işe gitcek onun tatili bu şubat tatili diye..sadece kendi ve çocujklarının keyfini düşünüyorlar..küçük bir şehirde yaşıyorlar çocuklar burda gezip alışveriş yapmak istiyormuşş..çocuklarınız istiyorda ben sizi istiyor muyum acabaa..eşim şimdi doğum yapacaksın o kadar kalmazlar heralde diyor..ama o zamanda hastaydım bronşit olmuştum ayakta duramıyordum o halimde bile gitmeyen insanlar şimdi mi gidicek..ve de en sinirimi bozan eniştesinin kardeşi de ankarada yaşıyor..geldiklerinde sadece 1 gün gidip onlarda kalıyorlar gerisini bizde..adamın kendi kardeşi burda gelip bizde kalıyor utanmadan..ben onları çekmek zorunda mıyım ya..napcam bilmiyorum..eşimin yumuşak yüzlülüğünden oluyor hep bunlar..gerçi geçenki geldiklerinde eşim hasta evde misafir var demelerine rağmen geldiler..kendileri ne isterse o yani..Bana bir akıl verin kızlar..en fazla gelirlerse de 2 gün kabul ederim dedim eşime..3. gün çocuğuda alır odama çekilir yüzlerine bakmam dedim..siz olsanız napardınız...doğumdan çok bunlar geriyor benii ne kadar anlayışsız bir aile ben böyle insanlar görmedim böyle giderse boşanmaya kadar gidecek bu durum eşimi çok sevmeme rağmen..
------------

mrs_aysel & E ecrinny kızlar neredeyse yaşadıklarımız aynı , bebegin dogum tarihi ocak ayına geliyor kısmetse
ve yarıyıl tatili de ocak ayına geliyor , sehir dışından görümcem cocuklarıyla mutlaka gelecektir , gecen yılda hem kendi
hem cocukları gripli gripli gelip okul acılmasına 3 gün kalana kadar kaldılar , hiç mi evde işin yok ? çamasırın hazırlıgın vs..
zaten çalışan insanım ben eve gel o kadar kişiye hizmet et yapsan bi türlü yapmasan bi türlü .

bu yıl yine aynı tantana , belki bebeğim 1 - 2 haftalık olacak evde kalabalık istemiyorum , zaten evim küçücük , bir de
yatılı gelecekler yine off offf

c
Hımmmm yakında olsa gider onda kalırdın
keşke öyle bir şansım olsaydı..
2. bir plana geçmeyi düşünüyorum..kendi kardeşlerim ve babam biraz daha geç gelceklerdi..olmadı onları erkenden çağırırım..kalcak yer olmayınca giderler umarım..ben kendi kardeşimden babamdan çekinmem..
böyle yapıcam sanırımm:)

Ayyyy okuyunca aklıma alakasız bışey geldı
Yenı evlendıgımde Kv ler turkıye ye bı geldı resmen bıze yerleştı gıtmıyolar
Evde temızlık var bızde Kadınla bunun koltuklarıma örtüp toplu ıgnelerle sabıtledıgı ıgrenc ortulerı attık
(Bızım apartman gorevlısıde cok üstün zekalı kapının önüne bı kere 1 dk lığına sehpa koymam gerektı tamıre götürürken adam o arada çöpe atmış koca sehpayı)
Adamın bu garıp huylarını bıldıgımden gıdıp alt katın cop odasına attım örtulerı
Bızım kabus gorevlı o örtüyü bulmuş benım oldugunu nerden anlamışsa
Elınde örtüler zılı çalıyo
Sızın örtüler çöpte dıye
Sen bunu anlatınca nedense o yakalanışım geldı aklıma

ay cok iyi demişsin , 40 ı cıksın , öyle gelsin herkes , zaten kara kışa denk gelecek , sümüklü , gripli
ziyaretçi lazım değil

Allah hepimize kolaylık versin kızlar..onca sıkıntımızın içinde bide bunları düşünmek zorunda bırakıyorlar bizi malesef..

Hepımıze aynı dert canım
Bende doguma yurt dışına Yanlarına gıdıcem büyük ıhtımal ve 1.5 ay kadar kalıcam
Hepsı bırbırınden sorunlu tıpler
Kv,kp ve gorumce
Ben döner dönmez de pesıme takılır turkıye ye gelırler
Daha gecen ay gıttıler kurtuldum dedım
Bugun bı duydum babası amerıkadan yarın bı haftalığına gelıyo
Kendı kendıne işler icat edıyo gelmem Lazım dıyo
İşigucu yok bavul toplasın uçağa bınıp gelip gıtsın kendıne eğlence yapmış soran yok senın işin Gücün varmı musaıtmısın
Sınır oluyorum
Ruhsuzlar

İlk Doğumda annem illa gel bende kal demişt bende kv ler rahat rahat gelemez kocam rahat edemez diye annemi getirmiştim eve 10 gün. Bu arada benim kv kp görümcelerle aram çok iyi. Görümcelerim ablamdan çok farklı değildir benim için. Ama lohusalıkta öyle olmuyormuş çöl hassas bi dönemmiş. Hayatımın en kötü zamanıydı o kadar dıygusaldım ki. Bide ben eşimin rahatını düşündüm de eşim pek oralı olmamıştı yani. Eşimin kuzenleri falan çok geldiler (hepsiyle aram çok iyi aslında bu kadar hevesli olmaları özel de bişey) derken ben biraz zorlanmıştım. Şimdi eşime dedim Doğumdan çıkınca 1 ay annemde kalıcam sende istersen annemde kalırsın istersen yatmadan yatmaya eve gidersin,bu sefer benim rahatım önemli. Hem ocak ayında benim ev soğuk olur dubleks ev ısıtması zor. Annemin evi sıcacık. Oh mis :) artık görmeye gelmek isteyen oraya gelsin napıyım.

ay cok iyi demişsin , 40 ı cıksın , öyle gelsin herkes , zaten kara kışa denk gelecek , sümüklü , gripli
ziyaretçi lazım değil
Canim ilk kizimda da demistim 40 cikmadan gelemsim kimse diye gercketen gelmedi eltim falan gorumcem geldi oda zaten evimin durumuna ikrama falan bakmaz arada geldi yokladi ama oyle bebos görmek icin flan 40 çıkmasıni beklediler

evet canim, aynen onlar gida boyalari..
baska dis kasimayi da boyasiz alicaz :))
hayirli olsun gule gule kullansin insallah, sen yine de guzelce bi kaynat onu bence..
bilmem kac yillik firma olmasi gida boyasini aklamiyor ki :)
hastane cantani hazirladin mi?
bitmedi mi hala duvar kagidi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…