Bir de tek kaynana olsa iyi, ekibi de toplaniyor.
Kardesleri, eltileri,gorumceleri.. Ayyyy bana bir daral geldi yemin ederim
Keske dogumu soyle herkesten uzakta yapio 3 ay sonra eve donsem
Hakkaten nolmuş Sophie ye yayok canim kaybolmam buralardayim, ay degisirken isler yogun oluyor baya.. pek bakamiyorum..
sizler nasilsiniz? reflu yatagi alan oldu mu? alisveris nasil gidiyor :))
ninocin
canim bu sophie nin rengi kacmis gibi baksana, biz de alip boyasini soysak mi? gıda boyası diyor uretici firma ama gida boyasi masum bisey degil ki boya sonucta..
Hepimizin basinda ayni dert yeminle hepsinin kokune kibrit suyu bunlarin.düşündükçe bana da daral geliyor , kaynanamın çeyizime yaptırdığı bir dantelli pike takımı verdi
sıkı sıkı tembıhlemişti lohusalıkmış . şimdi de ona taktı kafayı , lohusayken onu serecekmişim yatağa.
koyun can derdinde kasap et derdinde . ne örtüneceksin lohusayken diyor .
inadına o örtüyü yataga örtmiycem .
görümcemler de işe geri dönecekmisin , keşke kendin baksan , 2 yıl anne sütü içmeli diye bik , bik akıl vermeye calışıyolar .
nasıl kıyafetler aldın diye sordular , genelde tulum ve ayaklı zıbın aldım dedim . bebek çabuk büyüyor hemen küçük kalacak kıyafetler diyor . napıyım cocuga takım elbise mi alayım ???. kıyafetler zaten 0-3 , 3-6 , 6-9 olarak gidiyor her 3 ayda bir zaten değişecek , biz de dünkü cocuk değiliz , ilk tecrübemiz olabilir ama gereksiz bilgi kirliğine artizliğe gerek yok .
ben aklıma takılanı burada sizlere sorarak ya da forumdan arastırarak daha iyi öğreniyorum .
ben evde cıldırmazsam iyidir
Daha işin o kısmı var cınnet safhasıKolay gelsin canım işlerinde aman bi yere kaybolma şurda ne kaldı Doğuma :)
Alırsam sırf şirinliği için alıcam bu sophieyi yoksa çok mühim bi şey olduğunu düşünmüyorum açıkçası
nmine nin de sesi çıkmıyor sanki ne zamandır
Kızlar kaybolmayın birlikte Doğum hikayelerimizi okuyacağız daha lohusayken kaynanamın görümcemin söylediklerini paylaşacağım :))) hiç iç açıcı bi çağrı olmadı bu ama :))
evet canım haklısın sadece bir kerelik bir durum olsa bundan dolayı boşanmaya gidilmez de..bir değil iki değil..evlendik evleneli bıktım gerçekten ailesinden..4 buçuk yıldır çekiyorum ama hem kendimi yıprattım hem eşimi..ben böyle insanlar görmedim..böyle bir aileden böyle bir çocuk nasıl çıkmış onu da bilmiyorum..artık kaynanamla açık açık konuşmayı düşünüyorum zaten siz böyle yapmaya devam edersiniz bizim sonumuz boşanmaya gidiyor dicem..artık keyfi bilir nasıl istiyorsa ona göre davransın..gözü korksun biraz..kocamı da alıp çok uzak diyarlara kaçasım varr:)Canım eşinle boşanmaya kadar gidilmez bu mevzu yüzünden evet çok anlayışsızlarmış ama onlar madem kendi hayatlarını özgürce yaşıyor sen de öyle yap onlar evde takılsın sen de bebeğinle vakit geçir kucağından zorla almazlar heralde onları görmezden geleceksin yapacak bi şey Yok benim için de durum aynı çok uzaktan gelecekleri için Eminim en az iki hafta kalacaklar bazen sırf bunun için bile gidip annemlerde doğurayım diyorum.
Annem olsa bile benimkiler kalır hiç de rahatsız olmazlar
Yaz tatilinde gittiğimzide kayınbabam Doğumda gelmesin ben lohusa olacağım sonuçta dedim ay o evde durmaz bile sen merak etme ddi kayınvalidem :) onlar rahat işte
Sen eşinle anlaşmalısın ben eşime söyledim o da babasına söyledi sen hemen gelme bir hafta sonra fln gel ddi. Eşin ailesine desin ki annesi gelecek o yüzden sizin hemen gelmenize gerek Yok toparlansın biraz öyle gelirsiniz fln uygun bi dilde anlatsın o tanıyor ailesini sonuçta.
Hepsı Prof sankıdüşündükçe bana da daral geliyor , kaynanamın çeyizime yaptırdığı bir dantelli pike takımı verdi
sıkı sıkı tembıhlemişti lohusalıkmış . şimdi de ona taktı kafayı , lohusayken onu serecekmişim yatağa.
koyun can derdinde kasap et derdinde . ne örtüneceksin lohusayken diyor .
inadına o örtüyü yataga örtmiycem .
görümcemler de işe geri dönecekmisin , keşke kendin baksan , 2 yıl anne sütü içmeli diye bik , bik akıl vermeye calışıyolar .
nasıl kıyafetler aldın diye sordular , genelde tulum ve ayaklı zıbın aldım dedim . bebek çabuk büyüyor hemen küçük kalacak kıyafetler diyor . napıyım cocuga takım elbise mi alayım ???. kıyafetler zaten 0-3 , 3-6 , 6-9 olarak gidiyor her 3 ayda bir zaten değişecek , biz de dünkü cocuk değiliz , ilk tecrübemiz olabilir ama gereksiz bilgi kirliğine artizliğe gerek yok .
ben aklıma takılanı burada sizlere sorarak ya da forumdan arastırarak daha iyi öğreniyorum .
ben evde cıldırmazsam iyidir
Aman alma o zaman boşver sophiesiz kalsın :))
Yapacak olan zaten hiç lafını etmeden yapıyor üstüne bide ben şunu aldım diyecekse almasın daha iyi. Altını da takar canım o kadar değildir :) ikisine birer çeyrek :)))
Ben gayet mesafeliyim ama onlar da farkında bence hiç aramıyorum çünkü ayda bir kaynanam arıyor çok tutmayayım seni fln diyor oldu o zaman sonra görüşürüz diyorum :))
bebek nasıl diye soruyor iyi napsın tekmeliyor babaannesi diyorum
Doğumdan alacaklardan hiç bahsetmiyorlar tabiki şu an kafam çok rahat aslında ama dogumdan sonra bebeğe çok karışırlarsa gene suratım asılır kesin ben kendimi biliyorum.
tek derdim çok uzun süre kalmasınlar ama en az iki hafta kesin kalırlar çok uzak çünkü 20 saatlik yerden gelecekler :/
Ama bi kaynana dedim herkesin ortak derdi zaten herkes döküldü
Doğumdan sonrayı merakla bekliyorum
AMİNN canım Allah yardımcımız olsun..arada kalan eşlerimiz oluyor aslında onlara da üzülüyorum ama bir seçim yapmaları gerekiyorsa elbbette ki o bizden yana olmalı ve karşı tarafa da adam akıllı dertlerini anlatabilmeleri lazım ama bunu yapabilen eş çok azdır malesef..sadece karşı taraftan daha fazla anlayış istiyoruz Rabbim onlara akıl fikir versin de inşallah ona göre davransınlar..Tabiki arada kalmak cok kötü.
Benim kanama riskim var, dogumdan sonra haftada 2 kere kontrole alacagim dedi dr 2 ay sureyle. Yani bir hayli yogun gececej dogum sonrası da. Ilk dogumumda da boyle olmuştu ama kayinvalidem her Allahin gunu misafir getirmisti.
Esime diyorum, bu sefer yedi duvele haber salacagim, durumu riskli fazla hareket etmemesi lazim, riskli sure gecince herkesi davet edecegim eve diye.
Iyi tamam da diyor, simdi amcam arasa geliyoruz diye gelme mi diyecegiz diyor. Ölür musun oldurur musun?ben olumden donmusum,yasadigim sehirde bazi doktorlar kabul bile etmedi beni risk alamayiz diye. Esim bunu dusunecegine amcasina nasil hayir diyecegini dusunuyor.
Dusundukce ben hem kendim ve cocuklarim adina korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye,hem de bu gerginliklerin altindan nasil kalkacagima dertleniyorum inan. Allah hepimize yardim etsin.
Hımmmm yakında olsa gider onda kalırdınannem antalyada canım
keşke öyle bir şansım olsaydı..Hımmmm yakında olsa gider onda kalırdın
Ayyyy okuyunca aklıma alakasız bışey geldıHepimizin basinda ayni dert yeminle hepsinin kokune kibrit suyu bunlarin.
Kayinvalidem kizima naylon 2 tane tayt almıştı, ama bildigin orlon ip yani asla ama asla giydirilmez. Kizimin kuculenleri de onlarin deposunda duruyordu.
O taytlari bulup getirmis, bunlar yepyeni oglana da giydirirsin diye
O kadar kotu ki malzemesi yer bile silmem ben onunla,kurtulamadim gitti.
Simdi her geldiginde sorar niye giydirmedin diye
Ya birde gorumceler kocalar enisteler
Ya lohusa insanin yanina gelinir mi
Sacmalik ben hastnaeye bile kimseyi istemiyorum
Gelen yanliz gelsin coluk cocuk kocasi ile gelmesin yada bekleme yerinde dursunlar diye soyledim
Ben kimseye gucenmem kişin karda kişta gelmeyin dedim hahaha :)
Allah hepimize kolaylık versin kızlar..onca sıkıntımızın içinde bide bunları düşünmek zorunda bırakıyorlar bizi malesef..ecrinny dedi: ↑
ya kızlar kayınvalide muhabbetleri açılmışş..bu konuda bende çok dertliyim napcam bilmiyorum..dün gece inanın sinirimden bunu düşünmekten uyuyamadımm..benim derdim sadece kaynana da değil artı bide anlayışsız bencil görümcem var..gelmeyin desen olmaz gelseler kovcak şekilde de davransam yine canları ne zaman istese o zaman giderler..lohusa halimle bide bunları geçmek istemiyorum ..eşimin kafasının etini yemeğe başladım şimdiden ona da yazık ama çok yumuşak yüzlü hep ondan yüz buluyorlar..doğumum aksi gibi tam şubat tatiline gelcek..görümcem gelip burda tatil yapma derdinde olcak çocukların okulu da olmayınca hayatta gitmez..geçen şubatta aynını yaptılar..ben öğretmenim 15 günün sonuna kadar kaldılar..hiç demiyorlar bu kızda işe gitcek onun tatili bu şubat tatili diye..sadece kendi ve çocujklarının keyfini düşünüyorlar..küçük bir şehirde yaşıyorlar çocuklar burda gezip alışveriş yapmak istiyormuşş..çocuklarınız istiyorda ben sizi istiyor muyum acabaa..eşim şimdi doğum yapacaksın o kadar kalmazlar heralde diyor..ama o zamanda hastaydım bronşit olmuştum ayakta duramıyordum o halimde bile gitmeyen insanlar şimdi mi gidicek..ve de en sinirimi bozan eniştesinin kardeşi de ankarada yaşıyor..geldiklerinde sadece 1 gün gidip onlarda kalıyorlar gerisini bizde..adamın kendi kardeşi burda gelip bizde kalıyor utanmadan..ben onları çekmek zorunda mıyım ya..napcam bilmiyorum..eşimin yumuşak yüzlülüğünden oluyor hep bunlar..gerçi geçenki geldiklerinde eşim hasta evde misafir var demelerine rağmen geldiler..kendileri ne isterse o yani..Bana bir akıl verin kızlar..en fazla gelirlerse de 2 gün kabul ederim dedim eşime..3. gün çocuğuda alır odama çekilir yüzlerine bakmam dedim..siz olsanız napardınız...doğumdan çok bunlar geriyor benii ne kadar anlayışsız bir aile ben böyle insanlar görmedim böyle giderse boşanmaya kadar gidecek bu durum eşimi çok sevmeme rağmen..
------------
mrs_aysel & E ecrinny kızlar neredeyse yaşadıklarımız aynı , bebegin dogum tarihi ocak ayına geliyor kısmetse
ve yarıyıl tatili de ocak ayına geliyor , sehir dışından görümcem cocuklarıyla mutlaka gelecektir , gecen yılda hem kendi
hem cocukları gripli gripli gelip okul acılmasına 3 gün kalana kadar kaldılar , hiç mi evde işin yok ? çamasırın hazırlıgın vs..
zaten çalışan insanım ben eve gel o kadar kişiye hizmet et yapsan bi türlü yapmasan bi türlü .
bu yıl yine aynı tantana , belki bebeğim 1 - 2 haftalık olacak evde kalabalık istemiyorum , zaten evim küçücük , bir de
yatılı gelecekler yine off offf
Hepımıze aynı dert canımecrinny dedi: ↑
ya kızlar kayınvalide muhabbetleri açılmışş..bu konuda bende çok dertliyim napcam bilmiyorum..dün gece inanın sinirimden bunu düşünmekten uyuyamadımm..benim derdim sadece kaynana da değil artı bide anlayışsız bencil görümcem var..gelmeyin desen olmaz gelseler kovcak şekilde de davransam yine canları ne zaman istese o zaman giderler..lohusa halimle bide bunları geçmek istemiyorum ..eşimin kafasının etini yemeğe başladım şimdiden ona da yazık ama çok yumuşak yüzlü hep ondan yüz buluyorlar..doğumum aksi gibi tam şubat tatiline gelcek..görümcem gelip burda tatil yapma derdinde olcak çocukların okulu da olmayınca hayatta gitmez..geçen şubatta aynını yaptılar..ben öğretmenim 15 günün sonuna kadar kaldılar..hiç demiyorlar bu kızda işe gitcek onun tatili bu şubat tatili diye..sadece kendi ve çocujklarının keyfini düşünüyorlar..küçük bir şehirde yaşıyorlar çocuklar burda gezip alışveriş yapmak istiyormuşş..çocuklarınız istiyorda ben sizi istiyor muyum acabaa..eşim şimdi doğum yapacaksın o kadar kalmazlar heralde diyor..ama o zamanda hastaydım bronşit olmuştum ayakta duramıyordum o halimde bile gitmeyen insanlar şimdi mi gidicek..ve de en sinirimi bozan eniştesinin kardeşi de ankarada yaşıyor..geldiklerinde sadece 1 gün gidip onlarda kalıyorlar gerisini bizde..adamın kendi kardeşi burda gelip bizde kalıyor utanmadan..ben onları çekmek zorunda mıyım ya..napcam bilmiyorum..eşimin yumuşak yüzlülüğünden oluyor hep bunlar..gerçi geçenki geldiklerinde eşim hasta evde misafir var demelerine rağmen geldiler..kendileri ne isterse o yani..Bana bir akıl verin kızlar..en fazla gelirlerse de 2 gün kabul ederim dedim eşime..3. gün çocuğuda alır odama çekilir yüzlerine bakmam dedim..siz olsanız napardınız...doğumdan çok bunlar geriyor benii ne kadar anlayışsız bir aile ben böyle insanlar görmedim böyle giderse boşanmaya kadar gidecek bu durum eşimi çok sevmeme rağmen..
------------
mrs_aysel & E ecrinny kızlar neredeyse yaşadıklarımız aynı , bebegin dogum tarihi ocak ayına geliyor kısmetse
ve yarıyıl tatili de ocak ayına geliyor , sehir dışından görümcem cocuklarıyla mutlaka gelecektir , gecen yılda hem kendi
hem cocukları gripli gripli gelip okul acılmasına 3 gün kalana kadar kaldılar , hiç mi evde işin yok ? çamasırın hazırlıgın vs..
zaten çalışan insanım ben eve gel o kadar kişiye hizmet et yapsan bi türlü yapmasan bi türlü .
bu yıl yine aynı tantana , belki bebeğim 1 - 2 haftalık olacak evde kalabalık istemiyorum , zaten evim küçücük , bir de
yatılı gelecekler yine off offf
Canim ilk kizimda da demistim 40 cikmadan gelemsim kimse diye gercketen gelmedi eltim falan gorumcem geldi oda zaten evimin durumuna ikrama falan bakmaz arada geldi yokladi ama oyle bebos görmek icin flan 40 çıkmasıni bekledileray cok iyi demişsin , 40 ı cıksın , öyle gelsin herkes , zaten kara kışa denk gelecek , sümüklü , gripli
ziyaretçi lazım değil
Hakkaten nolmuş Sophie ye ya
Vitiligolu Sophie bu galiba
Bende yabancı bı kaynaktan araştırdım
Bılmem kaç yıllık fırma gıda boyası fılan dıye
Evet sonuçta kımyasal vardır içinde,diğer boyalara oranla daha zararsızda olsa
Bu gıda boyası pastada süslemede kullanılan seyler dimi?
Ben açıkçası dayanamadım dun akşam küçük olan boyundan sipariş ettım
Başka diş kaşıma alsam onda da normal boya olucak dıye düşünerek :))
Kargolarım gelmeye devam edıyo alışverışın sonu geldı ama şu kağıtçılar mahvettı benı :/
Ben galiba bu haftasonu yıkayacağım eşyalarını dayanamayacağım daha fazla :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?