Siz atlattınız sıra bizde :)kozlar bugün keremin 4. ay kontrolü ve aşıları vardı.yaptırdım geldim.aşılardan birinde hiç ağlamadı anlamadı bile ama ikincisinde kıyameti kopardı valla
Çok akıllı insanlar var :))Benım Dr arkadasım evrakları vermemış nüfusa
Hastaneye yetışemedım evde dogum yaptım Demiş
Aminnnn :)Benim de azalmış çok mutluyum umarım hepsinden kurtuluruz :))
Canım acıktığında aglıyor mu bebeğin. Eger ağlıyorsa zaten uyandırır seni. bırak cocuk uyusun, uyudukça buyucek gercektende. 6saat biraz fazla geldiyse 4saate kur saatini emzir. Uyurkende emiyorlar ihtiyacları kadar. Buyuyorlar artık illa iki üç saatte emmek istemeyebilirler gece. Su süper dada gözde Erdoğanın söyleşisine gittim gece uyanma aralıkları uzar yavas yavas dedi oda, hatta gece devamlı bişiler içseniz yatsanız rahat uyur musunuz dedi aklında bulunsun. Gündüz bol bol enzir ama gece rahat bırak çocugu :)gevezek hakkaten de çok vesvese yapmışsın, o kırmızı noktacik benim kız da dogdugundan beri var olur öyle bebeklerde ağlayıp sizlanmasi huzursuzlugu yoksa çok takılma bence. ben dün doktora gaita tahlili vermeye gittim , daha önce bahsetmiştim çok kaka yapıyor kilo alimi çok iyi değil galiba diye ama doktorumuz herseyin normal olduğunu söyledi. kilo konusunda da 6 aydan önce bir bebeğe zayıf yada şişman denilmez eğer 6. Ayda doğum kilosunun iki katına cikmissa sağlıklıdır o ölçü alınır dedi. Bir de şu ònsüt olayını sordum öyle şeyler hurafe dedi her sütün özelliği farklı sakin sağip atma bebeğin beslenmesine zarar verirsin dedi. Birde ben geceleri iyi ememiyor diye biberonla besliyordum biberonu bırak dedi seni emsin o karnını doyurur dedi. dün gece dediği gibi yaptım çocuk 6 saat emmedi ben o altı saatte çocuğa 200 ml süt iciriyordum, ay ne yapsam gene kafam karıştı iyi mi
Cocuk kusmasinda ne yapsin saat basi cok oluyor ama madem emmek istiyor ikinci emmesinde bir once emdigini verki bos olani almis olsun. Benim ev sicakligi artik normal yanmiyor petekler sukur. Miraya yarim kol citcitli badi uzerine uzun kol citcitli badi giydiriyorum hicte terlemiyor. Eger gunes varsa evim gunes aliyor o zamanda uzun kol citcitliyi cikartip yarim kolla birakiyorum. Altina tayt yada pijama ve tek kat corap var. Alttan 2 kat giydirmiyorum. Corabida 2 giydirmeye gerek yok ayakli pijamalarini kullanmiyorum artik zaten boy uzun olunca olmuyorlar. 2 kat olunca ayagi terleyip soguk oluyor tek kat en guzeli. Aksam yatirirkende kesinlikle coraplarini cikartiyorum.
Bizimkide aynı birkac gün iyiydi gaz azaldi dedik ama yine ağlıyor gaz mı kaka mı yada başka sebepmi çozemedim bizimkide 1de 2de ancak uyuyor. Demekki bi bizimki böyle değilmiş.
Ana bende diyorum saçıma ne oldu bu kadar dòkülüyor bende bahardan sanmıstım.
Ben icine uzun kollu çıtcıtlı badi giydirip üstüne bi ayaklı donla bi üst giydiriyorum üstü iki kat oluyor ayaklı don üstüne çorap giydiriyorum altınada bazen bir tane daha giydiriyorum bazen giydirmiyorum.
Banada aynısı oldu
Ben kolsuz çıtçıtlı yerine uzun kollu zıbın giydiriyorım. Ayagına da corap oluyor. Gayet normal bizim ev için. Ama sizin ev daha sıcak olabilir. Kendinden bir kat fazla giydir canım
Teşekkürler arkadaslar Insallah atessiz atlatirz ben kalin giydiryrm galiba ya yazilanlaro okuyunca kombiyi24dereceye ayayrz tayt corap orgu patik giyiyor, uzun kol citcitli,uzun kol bluz uykudan kalktıysa yelek
Kizlar biliyorsunuz bugub asi sonrasi atesini takip ettim kizimin,1gibi uyuttum bir iki saat arayla kontrol ettim normaldi, az once.ölçtüm 35.7cikti ince penye battaniyesini ortmustum sadece, bir de hep sapka takiyordum sapkasiz yatirmistim bu sefer de usuttum mu diye kafama takildi ,sirti,gogsu sicakti aslinda ama kulagi vücuduna gore soguk oldugu icin mi oyle cikti acaba...
Bir de basinin arkasinda kirmizi bir nokta farkettim saclarinin arasinda ne ola ki :/ tam vesvese gunumdeyim bugun
Canım bak ben kızıma çıtçıtlı badinin üstüne bi tulum giydiriyorum sadece bide tulumun içine ayağına çorap o kadar ona rağmen bnm kız da emerken saçları terliyo iki kat çok bence giydir bi tulum yada alt üst içine de çıtçıtlı badi olsun bitsin ev ısısı da 23 gayet normalBizimkinin kafası sucuk gibi terliyor emerken. Aynen boş olanı veriyorum bir nevi tek göğüs emiyor çocuk sağ taraftan emziremiyorum bana ters geliyor tutamıyorum oda ememiyor saga alıştığı icin. Deniyorum yok tutamadığım için sinirleniyor bırakıyor mecbur geri sol dan devam .ev 23 derece 20 derece yaptigimdaa 2 kat ile olsa yüzü kulağı elleri soguk 22 23 derece yapınca yanıyor oglansadece kafa ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemedim tek kat olunca hasta olacakmış gibi hissediyorum
Canim hic sorun cikmadi bizim. Dogum raporu falan da duzenlenmedi. Aile istegi dogrultusunda yapilabiliyor dediler esim oyle kaydettirdi.
Canta gibi emzirsene diger gogsunu yani emebildigini emzirir gibi. O sekilde oda sende rahat edersin. Usuyup usumedigini yuzunden degil ensesinden gogsunden anlarsin elini sok sirtina gogsune soguksa giydir degilse kulagina yuzune aldanip cocugu terletme.Bizimkinin kafası sucuk gibi terliyor emerken. Aynen boş olanı veriyorum bir nevi tek göğüs emiyor çocuk sağ taraftan emziremiyorum bana ters geliyor tutamıyorum oda ememiyor saga alıştığı icin. Deniyorum yok tutamadığım için sinirleniyor bırakıyor mecbur geri sol dan devam .ev 23 derece 20 derece yaptigimdaa 2 kat ile olsa yüzü kulağı elleri soguk 22 23 derece yapınca yanıyor oglansadece kafa ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemedim tek kat olunca hasta olacakmış gibi hissediyorum
Yatmaktan terlemekten senin emzirirken tutmandan bile olur bunu dert etme. Atesindede birsey yok cidden kendine tasalanmaya sebep ariyorsun biraz rahatla istersen.Kizlar biliyorsunuz bugub asi sonrasi atesini takip ettim kizimin,1gibi uyuttum bir iki saat arayla kontrol ettim normaldi, az once.ölçtüm 35.7cikti ince penye battaniyesini ortmustum sadece, bir de hep sapka takiyordum sapkasiz yatirmistim bu sefer de usuttum mu diye kafama takildi ,sirti,gogsu sicakti aslinda ama kulagi vücuduna gore soguk oldugu icin mi oyle cikti acaba...
Bir de basinin arkasinda kirmizi bir nokta farkettim saclarinin arasinda ne ola ki :/ tam vesvese gunumdeyim bugun
Canim ben gecen gun yazmistim Miray 8.5 saat uyudu diye. Dr a sordum elleme artik birak acikinca emer dedi. Bendr gece kalkip o uyanmadiysa gogsumu sagip yatiyorum uykusunu bolmuyorum ve gordumki 6-8 saat araliginda uyaniyor ilk yatista. Sonucta buyume hormonu salgilaniyor uyuusnki buyusunler agzina biberonu yada memeyi tikmadin diye ac kalmaz acikinca sallasan bile uyumazlar ona birak duzenini kendisi kursun.gevezek hakkaten de çok vesvese yapmışsın, o kırmızı noktacik benim kız da dogdugundan beri var olur öyle bebeklerde ağlayıp sizlanmasi huzursuzlugu yoksa çok takılma bence. ben dün doktora gaita tahlili vermeye gittim , daha önce bahsetmiştim çok kaka yapıyor kilo alimi çok iyi değil galiba diye ama doktorumuz herseyin normal olduğunu söyledi. kilo konusunda da 6 aydan önce bir bebeğe zayıf yada şişman denilmez eğer 6. Ayda doğum kilosunun iki katına cikmissa sağlıklıdır o ölçü alınır dedi. Bir de şu ònsüt olayını sordum öyle şeyler hurafe dedi her sütün özelliği farklı sakin sağip atma bebeğin beslenmesine zarar verirsin dedi. Birde ben geceleri iyi ememiyor diye biberonla besliyordum biberonu bırak dedi seni emsin o karnını doyurur dedi. dün gece dediği gibi yaptım çocuk 6 saat emmedi ben o altı saatte çocuğa 200 ml süt iciriyordum, ay ne yapsam gene kafam karıştı iyi mi
Bebegi terletip teri uzerinde sogutmadigin surece hasta etmezsin soguktan degil ama sicaktan hasta olurlar. Kizlar sicagi sever derler ama ben kalin giydirmiyorum es kaza kalin olduysa uzeri cok huysuzlaniyor. vucudu ayaklari sicacik tek katla ve suan petekler yanmiyor. Eline yuzune aldanip lahana gibi giydirmeye gerek yok göğsü sirti sicaksa elleme. Ama uykudan uyandiginda elbette sirtina penye bir yelek gecir 10 15 dk uykudan uyandigimizda biz bile usuyoruz sonucta.Aynen canım 1 kat fazla giydiriyorum
Ama yok bir üşüyor bir terliyor . yani sıcaklığı kaç yapacagimi şaşırdım. Anneme kalsa birde yelek giydir bebek bu daha sineğin kanadından alır üşür hasta olur deyip beni dahada strese sokuyor
Yok canim oyle demek istemedim.Doğum raporu olmadan kimlik nasıl çıkartıldı? Ayy keşke konuşulsaydı burda gözüm açılırdı :)) hemen inandık.
Canım ben alıştığı gibi gider diye düşünüyorum. Soğuk ülkelerde cocuklar karda dopuyor resmen :) Doğduğundan beri ev 22derece yi gecmedi. 24 falanda banyo yaptırıyorum ben. Üşümüyorda. Ellerine değil içine sok elini soğuksa üsüyordur. Eller klima görevi görürmüş çünkü. Kendi sıcaklayınca sıcaklık ayarlamak içinAynen canım 1 kat fazla giydiriyorum
Ama yok bir üşüyor bir terliyor . yani sıcaklığı kaç yapacagimi şaşırdım. Anneme kalsa birde yelek giydir bebek bu daha sineğin kanadından alır üşür hasta olur deyip beni dahada strese sokuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?