2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Kizlar biliyorsunuz bugub asi sonrasi atesini takip ettim kizimin,1gibi uyuttum bir iki saat arayla kontrol ettim normaldi, az once.ölçtüm 35.7cikti ince penye battaniyesini ortmustum sadece, bir de hep sapka takiyordum sapkasiz yatirmistim bu sefer de usuttum mu diye kafama takildi ,sirti,gogsu sicakti aslinda ama kulagi vücuduna gore soguk oldugu icin mi oyle cikti acaba...
Bir de basinin arkasinda kirmizi bir nokta farkettim saclarinin arasinda ne ola ki :/ tam vesvese gunumdeyim bugun

gevezek hakkaten de çok vesvese yapmışsın, o kırmızı noktacik benim kız da dogdugundan beri var olur öyle bebeklerde ağlayıp sizlanmasi huzursuzlugu yoksa çok takılma bence. ben dün doktora gaita tahlili vermeye gittim , daha önce bahsetmiştim çok kaka yapıyor kilo alimi çok iyi değil galiba diye ama doktorumuz herseyin normal olduğunu söyledi. kilo konusunda da 6 aydan önce bir bebeğe zayıf yada şişman denilmez eğer 6. Ayda doğum kilosunun iki katına cikmissa sağlıklıdır o ölçü alınır dedi. Bir de şu ònsüt olayını sordum öyle şeyler hurafe dedi her sütün özelliği farklı sakin sağip atma bebeğin beslenmesine zarar verirsin dedi. Birde ben geceleri iyi ememiyor diye biberonla besliyordum biberonu bırak dedi seni emsin o karnını doyurur dedi. dün gece dediği gibi yaptım çocuk 6 saat emmedi ben o altı saatte çocuğa 200 ml süt iciriyordum, ay ne yapsam gene kafam karıştı iyi mi

Canım acıktığında aglıyor mu bebeğin. Eger ağlıyorsa zaten uyandırır seni. bırak cocuk uyusun, uyudukça buyucek gercektende. 6saat biraz fazla geldiyse 4saate kur saatini emzir. Uyurkende emiyorlar ihtiyacları kadar. Buyuyorlar artık illa iki üç saatte emmek istemeyebilirler gece. Su süper dada gözde Erdoğanın söyleşisine gittim gece uyanma aralıkları uzar yavas yavas dedi oda, hatta gece devamlı bişiler içseniz yatsanız rahat uyur musunuz dedi aklında bulunsun. Gündüz bol bol enzir ama gece rahat bırak çocugu :)

Bizimkinin kafası sucuk gibi terliyor emerken. Aynen boş olanı veriyorum bir nevi tek göğüs emiyor çocuk sağ taraftan emziremiyorum bana ters geliyor tutamıyorum oda ememiyor saga alıştığı icin. Deniyorum yok tutamadığım için sinirleniyor bırakıyor mecbur geri sol dan devam .ev 23 derece 20 derece yaptigimdaa 2 kat ile olsa yüzü kulağı elleri soguk 22 23 derece yapınca yanıyor oglansadece kafa ne yapmam gerektiğini bir türlü çözemedim tek kat olunca hasta olacakmış gibi hissediyorum

Altta üstte 2 kat benim dananin. Bir üşüyor bir yanıyor .tek kat giydirmeye korkuyorum hasta olacak diye

Ben kolsuz çıtçıtlı yerine uzun kollu zıbın giydiriyorım. Ayagına da corap oluyor. Gayet normal bizim ev için. Ama sizin ev daha sıcak olabilir. Kendinden bir kat fazla giydir canım

Aynen canım 1 kat fazla giydiriyorum
Ama yok bir üşüyor bir terliyor . yani sıcaklığı kaç yapacagimi şaşırdım. Anneme kalsa birde yelek giydir bebek bu daha sineğin kanadından alır üşür hasta olur deyip beni dahada strese sokuyor

Teşekkürler arkadaslar Insallah atessiz atlatirz ben kalin giydiryrm galiba ya yazilanlaro okuyunca kombiyi24dereceye ayayrz tayt corap orgu patik giyiyor, uzun kol citcitli,uzun kol bluz uykudan kalktıysa yelek

Kız çocuğu sıcağı sever erkek sevmez derler. Bunu bildiğim halde ben bastırıyorum pastırma gibi. Çocuğun sucuğu çıkıyor emerken özellikle. Ama işte annelik hasta olur üşürler diye öyle yapıyoruz :)

Bendensin bende takıntılı oldum iyice pimpiriklilikte zirveye oynuyorum. Doğum lekesi olmasın o kırmızı nokta daha önce gormemismiydin canım. Bizde çocuğu yıkarken fark ettik iki omzunun arasinda acik gri renkte ben
, avuç ici kadar kocaman . Kafamdan aşağı kaynar sular dökülmüştü eyvah ne oldu çocuğa sıkıntısı mı var vs vs diye doktora götürdük doğum lekesi dedi 6. Ayina kadar geçer dedi.

Canım bak ben kızıma çıtçıtlı badinin üstüne bi tulum giydiriyorum sadece bide tulumun içine ayağına çorap o kadar ona rağmen bnm kız da emerken saçları terliyo iki kat çok bence giydir bi tulum yada alt üst içine de çıtçıtlı badi olsun bitsin ev ısısı da 23 gayet normal

Canim hic sorun cikmadi bizim. Dogum raporu falan da duzenlenmedi. Aile istegi dogrultusunda yapilabiliyor dediler esim oyle kaydettirdi.

Doğum raporu olmadan kimlik nasıl çıkartıldı? Ayy keşke konuşulsaydı burda gözüm açılırdı :)) hemen inandık.

Canta gibi emzirsene diger gogsunu yani emebildigini emzirir gibi. O sekilde oda sende rahat edersin. Usuyup usumedigini yuzunden degil ensesinden gogsunden anlarsin elini sok sirtina gogsune soguksa giydir degilse kulagina yuzune aldanip cocugu terletme.

Yatmaktan terlemekten senin emzirirken tutmandan bile olur bunu dert etme. Atesindede birsey yok cidden kendine tasalanmaya sebep ariyorsun biraz rahatla istersen.

Canim ben gecen gun yazmistim Miray 8.5 saat uyudu diye. Dr a sordum elleme artik birak acikinca emer dedi. Bendr gece kalkip o uyanmadiysa gogsumu sagip yatiyorum uykusunu bolmuyorum ve gordumki 6-8 saat araliginda uyaniyor ilk yatista. Sonucta buyume hormonu salgilaniyor uyuusnki buyusunler agzina biberonu yada memeyi tikmadin diye ac kalmaz acikinca sallasan bile uyumazlar ona birak duzenini kendisi kursun.

Bebegi terletip teri uzerinde sogutmadigin surece hasta etmezsin soguktan degil ama sicaktan hasta olurlar. Kizlar sicagi sever derler ama ben kalin giydirmiyorum es kaza kalin olduysa uzeri cok huysuzlaniyor. vucudu ayaklari sicacik tek katla ve suan petekler yanmiyor. Eline yuzune aldanip lahana gibi giydirmeye gerek yok göğsü sirti sicaksa elleme. Ama uykudan uyandiginda elbette sirtina penye bir yelek gecir 10 15 dk uykudan uyandigimizda biz bile usuyoruz sonucta.

Doğum raporu olmadan kimlik nasıl çıkartıldı? Ayy keşke konuşulsaydı burda gözüm açılırdı :)) hemen inandık.
Yok canim oyle demek istemedim.
Yazdirmak istedigimiz tarihe gore bir duzenlenmedi. Raporu 29 aralik, biz onu goturduk ama 2 ocak diye yazdirdik.
Hani hastanede oyle duzmece bir rapor duzenlenmedi yani

kızlar mrbla bişiy sormak istıyorum.2 ocak doğumlu oglum var.yan dönebilmeyi başarıyor.ama hep sol tarafına dönmeye çalısıyor.4. ay kontrolunde doktorla gorusucem ama size de sormak ıstedım.aynı durumu yasayan var mı aranızda?

Canım ben alıştığı gibi gider diye düşünüyorum. Soğuk ülkelerde cocuklar karda dopuyor resmen :) Doğduğundan beri ev 22derece yi gecmedi. 24 falanda banyo yaptırıyorum ben. Üşümüyorda. Ellerine değil içine sok elini soğuksa üsüyordur. Eller klima görevi görürmüş çünkü. Kendi sıcaklayınca sıcaklık ayarlamak için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…