- 22 Kasım 2016
- 913
- 1.279
- 33
Kimlik iki sekilde çıkıyor ya doğum raporu ya da anne babanın sözlü beyanı yönetmeliğe göre :) evde doğum yaptım diince yazmak zorunda. İşte bizde yapcaktık ama memur izni olayı olunca yapamadık :)Doğum raporu olmadan kimlik nasıl çıkartıldı? Ayy keşke konuşulsaydı burda gözüm açılırdı :)) hemen inandık.
Anladım canım teşekkür ederim bilgilendirdigin için. Çok iyi olmuş sizin için. 2. Çocukta öyle denk gelirse bu sefer ayık olurumYok canim oyle demek istemedim.
Yazdirmak istedigimiz tarihe gore bir duzenlenmedi. Raporu 29 aralik, biz onu goturduk ama 2 ocak diye yazdirdik.
Hani hastanede oyle duzmece bir rapor duzenlenmedi yani
Kızlar tuvalet iletişimi yada yıkanabilir bezle ilgilenen var mı?cordeliac sen düsunüyordun yıkanabilir bez kullanmayı ne yaptın canım???
Acilinca ağlıyor ve ne yapsam susmuyor ama benim kız öyle memeyi çok seven bi bebek değil 5 dakikadan 1 saniye fazla tutamiyorum göğsümde, dün gece 4 saatten sonra memeyi ağzına vereyim dedim bastı çığlığı, emzigini verip pispisladim uyuyup kaldı, bakalım bir kaç gün kendi haline bırakıcam artık.Canım acıktığında aglıyor mu bebeğin. Eger ağlıyorsa zaten uyandırır seni. bırak cocuk uyusun, uyudukça buyucek gercektende. 6saat biraz fazla geldiyse 4saate kur saatini emzir. Uyurkende emiyorlar ihtiyacları kadar. Buyuyorlar artık illa iki üç saatte emmek istemeyebilirler gece. Su süper dada gözde Erdoğanın söyleşisine gittim gece uyanma aralıkları uzar yavas yavas dedi oda, hatta gece devamlı bişiler içseniz yatsanız rahat uyur musunuz dedi aklında bulunsun. Gündüz bol bol enzir ama gece rahat bırak çocugu :)
Bende öyle diyorum artık ama bebek için 6 saat çökmüş gibi geliyor zaten içtiği bi çay bardağı kadar süt , ama yine de bırakıcam bu hafta kendi haline bakalım ne olacak.Canim ben gecen gun yazmistim Miray 8.5 saat uyudu diye. Dr a sordum elleme artik birak acikinca emer dedi. Bendr gece kalkip o uyanmadiysa gogsumu sagip yatiyorum uykusunu bolmuyorum ve gordumki 6-8 saat araliginda uyaniyor ilk yatista. Sonucta buyume hormonu salgilaniyor uyuusnki buyusunler agzina biberonu yada memeyi tikmadin diye ac kalmaz acikinca sallasan bile uyumazlar ona birak duzenini kendisi kursun.
Neye canını sıkıyosan boşvermeye çalış :/olabilir canım ya geçtiğimiz 3-4 gündür canım sıkkındı doğru düzgün beslenmedim sütümde az oldu mamaya ağırlık vermiş olabilirim farkında olmadan
Henüz daha tam randımanlı olmasa da kullanıyorum yavrucum ben. Stok bezim var daha arada ondan da takıyorum. Bizim küçük bey de tuvalet konusunda zor bi' çocuk değil. Geceleri çişini tutma eğilimi var, altı açıkken daha rahat yapıyor vs. O yüzden beni zorlamıyor. Gerçi yıkanabilir bez eski annelerimizin zamanındaki gibi zor bi' şey değil. Hazır bez ritüelinden pek farkı yok bana göre. Mavişko'm senin dikişin var bi' de, internette kalıpları var bi' tane örnek edinip dikebilirsin. Kendi bezini diken çok anne var öyle. Hatta yollayabilirim bi' tane kalıp çıkarman için. Türkiye'de üç marka var zaten babyneo, meg, pamucco. Bi' de instagram'da @nmelam var elde dikiyor. Hepsinin memnun olanı da var, olmayanı da. Pamucco dümdüz alez bana göre mesela. Yok dikişle uğraşamam dersen aliexpress'te yellow bloom ile alva baby mağazaları iyi. İç bezini de hemp almanı tavsiye ederim ya da bambu ya da organik pamuklu havludan dört kat pedler dikebilirsin aynı biçimde. Hemp insertleri de en uygun ananbaby satıyor ae'de ama en sağlıklısı yün bezler. Disana ya da knitted cloth diaper system diye arayabilirsin google'da. Yaklaşık 150 euro'ya çocuğun ömürlük bezleri çıkıyor. Çişli bezleri filan sadece havalandırmak yetebiliyor, yünün yapısı gereği. Getirtebileceğin biri varsa hiç düşünme bile. Ben de birini kıstırsam diye bakıyorum. Aha bu da bizim veledin bezli hali. :)
olumsuz etkisi ne ki ? Ben de yaptırdım rotadaha neler öğrenicem buradan doğumdan dolayı mı dökülüyormuş saçlar..taradıkça tutam tutam elime geliyor..yerlerde her yerde saçlarım var:) saçımı boyattığımdan oldu sanmıştım..bide korka korka eşimin ve çevrenin baskısına dayanamayarak rota aşısını yaptırdık umarım bir sıkıntı yaşamayız..dünden beri fazla ıkınıyor gibi geldi ama geçer inşallah..etrafta bir sürü çocuk var kaçı bu kadar para verip bu aşıyı yaptırabiliyor ki..tamam biz bilinçli aileleriz yaptıralım felan diyoruz da..aşının olumsuz etkisi beni hep bu virüsten daha çok korkuttu..istemeye istemeye yaptırdım hayırlısı bakalım..
6.aydan sonra kalmadigin surece sorun olmuyor yoksa bagirsak dugunmlenmesine sebep olabiliyormus. Ama biz 2 dozuda 3 ve 5.aylarda yapiyoruz zaten o yuzden icin rahat olsin bir kac gun kaka yogunlugu cok olabilir onun disinda bir sıkıntı yasatmiyordaha neler öğrenicem buradan doğumdan dolayı mı dökülüyormuş saçlar..taradıkça tutam tutam elime geliyor..yerlerde her yerde saçlarım var:) saçımı boyattığımdan oldu sanmıştım..bide korka korka eşimin ve çevrenin baskısına dayanamayarak rota aşısını yaptırdık umarım bir sıkıntı yaşamayız..dünden beri fazla ıkınıyor gibi geldi ama geçer inşallah..etrafta bir sürü çocuk var kaçı bu kadar para verip bu aşıyı yaptırabiliyor ki..tamam biz bilinçli aileleriz yaptıralım felan diyoruz da..aşının olumsuz etkisi beni hep bu virüsten daha çok korkuttu..istemeye istemeye yaptırdım hayırlısı bakalım..
inşallah olmaz canım..benim bebeğimin zaten bağırsak ve gaz yönünden baya sıkıntısı var ondan endişeliyim..6.aydan sonra kalmadigin surece sorun olmuyor yoksa bagirsak dugunmlenmesine sebep olabiliyormus. Ama biz 2 dozuda 3 ve 5.aylarda yapiyoruz zaten o yuzden icin rahat olsin bir kac gun kaka yogunlugu cok olabilir onun disinda bir sıkıntı yasatmiyor
nadir de olsa bağırsaklarda sıkıntılara sebep olabiliyor..benim bebek bu yönden zaten biraz sıkıntılı ondan endişe ediyorum..olumsuz etkisi ne ki ? Ben de yaptırdım rota
.Bunu ogrendigim iyi oldu ellerine dokunuyordum burnuna ve kulağına bakıyordum soğuk hobaaaa sıcaklığı arttırıp minigi bastırıyordum:))Canım ben alıştığı gibi gider diye düşünüyorum. Soğuk ülkelerde cocuklar karda dopuyor resmen :) Doğduğundan beri ev 22derece yi gecmedi. 24 falanda banyo yaptırıyorum ben. Üşümüyorda. Ellerine değil içine sok elini soğuksa üsüyordur. Eller klima görevi görürmüş çünkü. Kendi sıcaklayınca sıcaklık ayarlamak için
Canım bak ben kızıma çıtçıtlı badinin üstüne bi tulum giydiriyorum sadece bide tulumun içine ayağına çorap o kadar ona rağmen bnm kız da emerken saçları terliyo iki kat çok bence giydir bi tulum yada alt üst içine de çıtçıtlı badi olsun bitsin ev ısısı da 23 gayet normal
Canta gibi emzirsene diger gogsunu yani emebildigini emzirir gibi. O sekilde oda sende rahat edersin. Usuyup usumedigini yuzunden degil ensesinden gogsunden anlarsin elini sok sirtina gogsune soguksa giydir degilse kulagina yuzune aldanip cocugu terletme.
Bebegi terletip teri uzerinde sogutmadigin surece hasta etmezsin soguktan degil ama sicaktan hasta olurlar. Kizlar sicagi sever derler ama ben kalin giydirmiyorum es kaza kalin olduysa uzeri cok huysuzlaniyor. vucudu ayaklari sicacik tek katla ve suan petekler yanmiyor. Eline yuzune aldanip lahana gibi giydirmeye gerek yok göğsü sirti sicaksa elleme. Ama uykudan uyandiginda elbette sirtina penye bir yelek gecir 10 15 dk uykudan uyandigimizda biz bile usuyoruz sonucta.
Yan tarafina minder koy bacaklari koltuk altina gelsin gogsunu oyle ver.Tutamiyorum ki. Diğeri gibi deniyorum. Olmuyor oda anlıyor emanet gibi tuttuğumu garibim bağırıyor . çanta gibi derken o nasıl ?
Kisa kol citcitli uzerine uzun kol penye altina tek kat pijama yada tayt. Bir cift corap.Tek kat dediğin uzun kollu 1 penye 1de tek alt penye degilmi ?
Elleri soğuk gelince ölçüyorum mesela ateşini 36 civarı oluyo üşüyo gibi geldiğinde öyle yapabilirsin o zaman eklersin bide artık nisan da bitiyo havalar iyice ısınacak isilik olmasın çocukAltı tek kat üşümez mi :)
Kisa kol citcitli uzerine uzun kol penye altina tek kat pijama yada tayt. Bir cift corap.
Yan tarafina minder koy bacaklari koltuk altina gelsin gogsunu oyle ver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?