2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Doğum raporu olmadan kimlik nasıl çıkartıldı? Ayy keşke konuşulsaydı burda gözüm açılırdı :)) hemen inandık.
Kimlik iki sekilde çıkıyor ya doğum raporu ya da anne babanın sözlü beyanı yönetmeliğe göre :) evde doğum yaptım diince yazmak zorunda. İşte bizde yapcaktık ama memur izni olayı olunca yapamadık :)

Ya bir sürü alıntı yaptım net koptu hepsi gitti
Aklımda kaldığı kadar yazayım.
asli2434 maşallah paşaya 4. aya giriş yaptınız çokta geçmiş olsun.
Esra benimde aynı şekilde inanılmaz saçım dökülüyor. Her taramamda resmen saçımın yarısı elime geliyor.
kimya87 bende tek başıma yapmaya korktum yazın memlekette yapacam inş.
Benim oğlumda omuzunun üzerine dönüyor ama tam dönmüyor. Birde acayip kucakçı olduk yatırdığımız anda sanki canını alıyormuşuz gibi ağlıyor.

Yok canim oyle demek istemedim.
Yazdirmak istedigimiz tarihe gore bir duzenlenmedi. Raporu 29 aralik, biz onu goturduk ama 2 ocak diye yazdirdik.
Hani hastanede oyle duzmece bir rapor duzenlenmedi yani
Anladım canım teşekkür ederim bilgilendirdigin için. Çok iyi olmuş sizin için. 2. Çocukta öyle denk gelirse bu sefer ayık olurum

Kızlar tuvalet iletişimi yada yıkanabilir bezle ilgilenen var mı? cordeliac sen düsunüyordun yıkanabilir bez kullanmayı ne yaptın canım???

Henüz daha tam randımanlı olmasa da kullanıyorum yavrucum ben. Stok bezim var daha arada ondan da takıyorum. Bizim küçük bey de tuvalet konusunda zor bi' çocuk değil. Geceleri çişini tutma eğilimi var, altı açıkken daha rahat yapıyor vs. O yüzden beni zorlamıyor. Gerçi yıkanabilir bez eski annelerimizin zamanındaki gibi zor bi' şey değil. Hazır bez ritüelinden pek farkı yok bana göre. Mavişko'm senin dikişin var bi' de, internette kalıpları var bi' tane örnek edinip dikebilirsin. Kendi bezini diken çok anne var öyle. Hatta yollayabilirim bi' tane kalıp çıkarman için. Türkiye'de üç marka var zaten babyneo, meg, pamucco. Bi' de instagram'da @nmelam var elde dikiyor. Hepsinin memnun olanı da var, olmayanı da. Pamucco dümdüz alez bana göre mesela. Yok dikişle uğraşamam dersen aliexpress'te yellow bloom ile alva baby mağazaları iyi. İç bezini de hemp almanı tavsiye ederim ya da bambu ya da organik pamuklu havludan dört kat pedler dikebilirsin aynı biçimde. Hemp insertleri de en uygun ananbaby satıyor ae'de ama en sağlıklısı yün bezler. Disana ya da knitted cloth diaper system diye arayabilirsin google'da. Yaklaşık 150 euro'ya çocuğun ömürlük bezleri çıkıyor. Çişli bezleri filan sadece havalandırmak yetebiliyor, yünün yapısı gereği. Getirtebileceğin biri varsa hiç düşünme bile. Ben de birini kıstırsam diye bakıyorum. Aha bu da bizim veledin bezli hali. :)

Eklentiler

• IMG-20170418-WA0002.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 111
Acilinca ağlıyor ve ne yapsam susmuyor ama benim kız öyle memeyi çok seven bi bebek değil 5 dakikadan 1 saniye fazla tutamiyorum göğsümde, dün gece 4 saatten sonra memeyi ağzına vereyim dedim bastı çığlığı, emzigini verip pispisladim uyuyup kaldı, bakalım bir kaç gün kendi haline bırakıcam artık.

Bende öyle diyorum artık ama bebek için 6 saat çökmüş gibi geliyor zaten içtiği bi çay bardağı kadar süt , ama yine de bırakıcam bu hafta kendi haline bakalım ne olacak.

olabilir canım ya geçtiğimiz 3-4 gündür canım sıkkındı doğru düzgün beslenmedim sütümde az oldu mamaya ağırlık vermiş olabilirim farkında olmadan
Neye canını sıkıyosan boşvermeye çalış :/

daha neler öğrenicem buradan doğumdan dolayı mı dökülüyormuş saçlar..taradıkça tutam tutam elime geliyor..yerlerde her yerde saçlarım var:) saçımı boyattığımdan oldu sanmıştım..bide korka korka eşimin ve çevrenin baskısına dayanamayarak rota aşısını yaptırdık umarım bir sıkıntı yaşamayız..dünden beri fazla ıkınıyor gibi geldi ama geçer inşallah..etrafta bir sürü çocuk var kaçı bu kadar para verip bu aşıyı yaptırabiliyor ki..tamam biz bilinçli aileleriz yaptıralım felan diyoruz da..aşının olumsuz etkisi beni hep bu virüsten daha çok korkuttu..istemeye istemeye yaptırdım hayırlısı bakalım..

Bende aldım 6tane dış bezimiz var şuan 2sinin iç bezi yok görümcem aliexpresten almıs onları lineerde almış deneyeceģiz bakalim soracaktım ona unuttum iç bez niye yok diye o ikisinin markası little bloom iki tane neobaby aldim biri yeni nesil biri normal 2 tanede alva baby var önce alva baby almistık birkac kez bağladım ama çiş taştı sanırim iyi baģlayamadım sıkmasın çocugu diye çekinerek bağlıyorum gevşek yapiyorum galiba. Dünde diģerlerini denedim ama sık sık aćtım taşmadi 2 saatte açtım altını ama tasacak korkusuyla. Bizimki uykuya dalabilirse uzun uyuyor o zamanda değistiremiyorum birinde öyle taştı benim yatakta çiş olmuş ama allahtan nevresim olmuş sadece. Bir tane ic bez dikmeyi denedim evde pazen vardı 3 -4 kat yapip diktim dun onuda denedik cok bekletmeden aćtım baya çişliydi. Çok su tutmuyor sanırim çünkü o sürede en fazla 2 kere işemiştir.
Kendim dikmeyi düsunüyorum iç bezleri en azindan ama biraz deneyeyim elimdekilerle bakalim becerebilecek miyim. Tabi uygun bir kumaş bulursam çisi tutacak bişey. Bu arada cihanın tontiş bacaklar ve popiş cok tatlı bezide inek desenli süper

Burada yazmistım belki okumuşsundur nedenini çözemedim ama bizimki kaka yaparken zorlaniyor ve bayadır bezine pek yapmiyor lavoboya tutuyorum ıkındığı ağladıgı zaman oraya yapıyor zor bela. Yani mecburi bi tuvalet iletişimi oldu bizde. Hatta gece acildeydik birden bi ağlamaya başladı aklımız gitti cok gaz sorunu yaşadık çokta agladığı oldu ama dün geceki fenaydı aģlamaktan bir iki kere boğuldu ve kıpkırmızı oldu soyduk heryerine baktık banyoya soktuk vücudunu yıkadık yok ıkınıp duruyor katıldı resmen ağlamaktan sakinleştiremedik doktora gittik karnı gaz dolmuş resmen dedi bu gece zor uyur calpol verin rahatlar biraz dedi yol boyunca içini çekti şükür birşeyi yokmuş ama öldük korkudan. Ilk calpolu verdik gerći bizimki hepsini geri çikarttı bir iki damla yuttuysa belki. Bu sorun oldu olalı az bez kullanıyoruz bazen açıyorum hiçbirşey yok bezde. Gerçi cok harcasada yeterki böyle olmasa ama elden bisey gelmiyor malesef. Bizde de durum böyle biraz uzun oldu ama idare edin kızlar.

olumsuz etkisi ne ki ? Ben de yaptırdım rota

6.aydan sonra kalmadigin surece sorun olmuyor yoksa bagirsak dugunmlenmesine sebep olabiliyormus. Ama biz 2 dozuda 3 ve 5.aylarda yapiyoruz zaten o yuzden icin rahat olsin bir kac gun kaka yogunlugu cok olabilir onun disinda bir sıkıntı yasatmiyor

inşallah olmaz canım..benim bebeğimin zaten bağırsak ve gaz yönünden baya sıkıntısı var ondan endişeliyim..

.Bunu ogrendigim iyi oldu ellerine dokunuyordum burnuna ve kulağına bakıyordum soğuk hobaaaa sıcaklığı arttırıp minigi bastırıyordum:))

Altı tek kat üşümez mi :)

Tutamiyorum ki. Diğeri gibi deniyorum. Olmuyor oda anlıyor emanet gibi tuttuğumu garibim bağırıyor . çanta gibi derken o nasıl ?

Tek kat dediğin uzun kollu 1 penye 1de tek alt penye degilmi ?

Tutamiyorum ki. Diğeri gibi deniyorum. Olmuyor oda anlıyor emanet gibi tuttuğumu garibim bağırıyor . çanta gibi derken o nasıl ?
Yan tarafina minder koy bacaklari koltuk altina gelsin gogsunu oyle ver.

Eklentiler

• Screenshot_2017-04-18-16-42-58-1.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 57
Kisa kol citcitli uzerine uzun kol penye altina tek kat pijama yada tayt. Bir cift corap.

Üst aynı benim ki gibi. Kolsuz sıfır citcitli üstünede uzun kollu citcitli. Yalnız altı da ben ben çift kat giydiriyordum. Uyansın altı tek kata düşüreyim.
Yan tarafina minder koy bacaklari koltuk altina gelsin gogsunu oyle ver.

Deneyeyim inşaAllah başara bilirim çünkü tek emzirmekten birinde süt çok olduğundan şekilde kaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…