Sen oyle san parmaklarini sapur supur yalarken ki halini gordugunde aklina gelirim umarim:)))[/QUOTE]Benım küçük adam göbekten anca Ayakları 90 derece kaldırıyo Ağzına mümkün degıl gıdemez
Dayı varda Allah a emanetAhh acidim kuzuya ana saf baba saf dayisi var mi ona benziyorsa belki kurtarir
Tek basina alerji belirtisi olamaz ki hem horlama alerji belirtisi mi ilk kez duydum. Bence cok erken bu tarz bir endise icin. Az daha zaman ver surekli hastanelerde bu cocuk goturme dr a. Biraz daha havalar duzelsin baktin gecmedi o zaman gotur.Kizlar ben bu oğlanın burun tikanikligindan suphelenmeye basladim artik.
Hadi 20 gunlukken hastalandi cok minikti atlatamadi dedim. Her gun serum fizyolojikle actim.
Sonra kaloriferden etkileniyor ondan tikaniyor dedim.
Ama simdi kombiyi de kapattik. Bu cocuk resmen horluyor.
Hala her sabah tamamen tikali kalkiyor.
Acaba surekli serum fizyolojik siktigimiz icin mi oldu :/ ama otri bebeyle falan cekmiyorum hic.
Cocuk doktoruna soyledim hic aldiris etmedi. Horluyor dedim muayenesi gayet iyi dedi.
Alerjik bir sey falan mi var ki.
Hafta ici kbb ye goturecegim canim sıkılıyor artik.
Evet demir. 4.ayda baslaniyor.Yok bana kımse bışey vermemıştı Allahtan kan ılacı dedıgın demır mi?
Bızımkının nüfusu yoktu pasaportla vızeyle takıldı burda 3 ay ondan asm aşıyı bıle zor zar yaptı
Götürdüğüm son ıkı Dr demır ılacı için 6. Ay dedıEvet demir. 4.ayda baslaniyor.
Oyle bir dayi bizde de var hos kiz halaya derler ama al birini vur otekine:)))Dayı varda Allah a emanet
Bizim subat 28 cektiginden asilar 3 unde:)) carsamba verecektir. Demir icin tahlil yapilmadan kullanmak istemiyorum aslinda ama kendi cocuk dr umuz sadece anne sutu aliyor o yuzden 4.ayda basla ama asm dekini kullanma dedi parabenden dolayi , ki zaten kullanmayacaktim. Sonrasinda 6. Ayda pekmezle devam et diyor hele bi o zaman gelsin bakacagiz artik :)Götürdüğüm son ıkı Dr demır ılacı için 6. Ay dedı
Sen başladın mı peki?
Bı de ben de mama takvıyesı var ya 3-12 ay arası olan mamada demirde var
Ondan gerek yok dedıler
Değişik görüşleri var bu konuda doktorların işte 3. Ayını dolduranlara öneriyor bazı doktorlar her zamanki gibi görüş ayrılıkları :) ve biz garibanlar da her gittiği doktordan farklı bi şey duyup hangisini yapsak daha dogru olur diye düşünüp duralım sonra :) biraz da bebekten bebeğe fark oluyor diye düşünüyorum ben 4. Ayda ayağını yere düz basıp dimdik duran bebekler var saniyelik olanı kasdetmiyorum baya bildigin büyük adam gibi :)bi de yurt dışında 1.ayda destekli oturtmaya başlıyorlar; bizde iyesi batar aman ha deniliyor :)4 ayi dolduranlarda tamam az az otursunlar zaten bizimkide nerdeyse ana kucaginda bagdas kurup oturacak kaldiriyor kendini ama @masmaviyim daha 3 aylik olmus kizi bence dr oturtun dese bile cok erken sanki cok ufak henuz bilemedim ben bile baslamadim henuz bugun 4 aylik oldu tam. Kucagimda yari oturur yapiyorum govdeme yaslayip ama hic yere birakmadim minderle falan destekleyerek. @Marasguli destekli oturtmaktan kasit popo duz bariz oturacak ama kucaktaysa bizim destegimiz koltukta yada yerdeysede mimderlerle yada onlarin oturagi var onlarda oturmalari oluyor. Senin bahsettigin ana kucaginin tam ana kucagi versiyonu oluyor onda birsey yok :)
Evet biizmkinin de omzunda öyle oldu aşı yeri kabarık gibi sivilce gibiSagol dusunmus olman bile yeter. Zaten ogrendiklerinlede baya bilgilendik:) bu arada bacaktakini farketmedim ama 2.ayda koldan yapilan verem asisi yara olmus mercimek kadar. Ebe ilerleyen donemde olabilir endise etmeyin demisti kimi yerlerde asinin tuttuguna isaret diyor ama sehir efsanesi midir dogru mudur bilmiyorum:)) siz dikkat ettiniz mi omzuna. Birde asilarin zararlari nedeniyle asi yaptirmayan var mi aramizda merak ettim. Biz ikilemde kaldik esim yaptiralim deyince onun kararina uydum :)
Miray masallah civi gibi biraksam oylece ayakta duracak ama acele etmek istemiyorum az daha yatsin yattigi yerde. Yavas yavas ilerlesin :)Değişik görüşleri var bu konuda doktorların işte 3. Ayını dolduranlara öneriyor bazı doktorlar her zamanki gibi görüş ayrılıkları :) ve biz garibanlar da her gittiği doktordan farklı bi şey duyup hangisini yapsak daha dogru olur diye düşünüp duralım sonra :) biraz da bebekten bebeğe fark oluyor diye düşünüyorum ben 4. Ayda ayağını yere düz basıp dimdik duran bebekler var saniyelik olanı kasdetmiyorum baya bildigin büyük adam gibi :)bi de yurt dışında 1.ayda destekli oturtmaya başlıyorlar; bizde iyesi batar aman ha deniliyor :)
Aman kafam karışık yazdım öyle her şeyden :)
Iste kafamda deli sorularTek basina alerji belirtisi olamaz ki hem horlama alerji belirtisi mi ilk kez duydum. Bence cok erken bu tarz bir endise icin. Az daha zaman ver surekli hastanelerde bu cocuk goturme dr a. Biraz daha havalar duzelsin baktin gecmedi o zaman gotur.
Haftalik hastaneye gidiyoruz zaten mecbur gitmisken gosterecegim.Bıara bızımkınde de Artış olmuştu bu ara bıraz kesıldı Esra
Ama genelde bı ses oluyo
Dr bana genız etti burun eti vs teshısı için cok erken daha bellı olmaz demıştı
Ama aklını kurcalıyıcagına götür tabı
Bizim subat 28 cektiginden asilar 3 unde:)) carsamba verecektir. Demir icin tahlil yapilmadan kullanmak istemiyorum aslinda ama kendi cocuk dr umuz sadece anne sutu aliyor o yuzden 4.ayda basla ama asm dekini kullanma dedi parabenden dolayi , ki zaten kullanmayacaktim. Sonrasinda 6. Ayda pekmezle devam et diyor hele bi o zaman gelsin bakacagiz artik :)
Değişik görüşleri var bu konuda doktorların işte 3. Ayını dolduranlara öneriyor bazı doktorlar her zamanki gibi görüş ayrılıkları :) ve biz garibanlar da her gittiği doktordan farklı bi şey duyup hangisini yapsak daha dogru olur diye düşünüp duralım sonra :) biraz da bebekten bebeğe fark oluyor diye düşünüyorum ben 4. Ayda ayağını yere düz basıp dimdik duran bebekler var saniyelik olanı kasdetmiyorum baya bildigin büyük adam gibi :)bi de yurt dışında 1.ayda destekli oturtmaya başlıyorlar; bizde iyesi batar aman ha deniliyor :)
Aman kafam karışık yazdım öyle her şeyden :)
Evet biizmkinin de omzunda öyle oldu aşı yeri kabarık gibi sivilce gibi
Ben de soracaktım bunu
Aramızda aşı yaptırmayan var mıııı ?
Ben de dayanamadım yaptırıyorum ama aklımda hep acabalar
bızde şimdı gıdıyoruz aşıyaBizim subat 28 cektiginden asilar 3 unde:)) carsamba verecektir. Demir icin tahlil yapilmadan kullanmak istemiyorum aslinda ama kendi cocuk dr umuz sadece anne sutu aliyor o yuzden 4.ayda basla ama asm dekini kullanma dedi parabenden dolayi , ki zaten kullanmayacaktim. Sonrasinda 6. Ayda pekmezle devam et diyor hele bi o zaman gelsin bakacagiz artik :)
bızde şimdı gıdıyoruz aşıyaBizim subat 28 cektiginden asilar 3 unde:)) carsamba verecektir. Demir icin tahlil yapilmadan kullanmak istemiyorum aslinda ama kendi cocuk dr umuz sadece anne sutu aliyor o yuzden 4.ayda basla ama asm dekini kullanma dedi parabenden dolayi , ki zaten kullanmayacaktim. Sonrasinda 6. Ayda pekmezle devam et diyor hele bi o zaman gelsin bakacagiz artik :)
Sıvılcedır o sıvılceeeEvet biizmkinin de omzunda öyle oldu aşı yeri kabarık gibi sivilce gibi
Ben de soracaktım bunu
Aramızda aşı yaptırmayan var mıııı ?
Ben de dayanamadım yaptırıyorum ama aklımda hep acabalar
bıara bıttı gıbı oldu canım sonra yıne başladı yanı tamamen bıtmıyo azaldı ama bızım gündüzde oluyoHaftalik hastaneye gidiyoruz zaten mecbur gitmisken gosterecegim.
Tabi burda ha deyince dr falan bulunmuyor da bulursam gosterecegim yani.
Bizimki bir de gece uykusunda horluyor sadece, gunduz sakin sanki.
Sizinkinij azalmasina sevindim darisi bize :/
Sen bu cocugun gobek bagini hastane bahcesinemi gomdun ne yaptin yahu:)) cocuk hastane koridorlarinin tozunu yututor dogdugundan beri doktor olacak bu gidisle:)Haftalik hastaneye gidiyoruz zaten mecbur gitmisken gosterecegim.
Tabi burda ha deyince dr falan bulunmuyor da bulursam gosterecegim yani.
Bizimki bir de gece uykusunda horluyor sadece, gunduz sakin sanki.
Sizinkinij azalmasina sevindim darisi bize :/
Insallah sorunsuz atlatirsiniz canim. Benide ek gida heyecanlandiriyor. 2 ay tadimdan oteye gitmeyecegim ogun seklinde vermeyecegim yani sutum var sukur emsin az daha. Herseyin tadini bilsin yemeye sonra baslar:) acikinca cikart memeyi tik agzina zamanlarini ozleyecegiz bence :)Bı
bızde şimdı gıdıyoruz aşıya
Bakalım gecemız nasıl gecıcek
Rota bıle bızımkıne ateş yaptı :
Şu ek gıda işini hem heyecanla beklıyorum
Hem de daha bı zor mu olucak dıyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?