2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Benım küçük adam göbekten anca Ayakları 90 derece kaldırıyo Ağzına mümkün degıl gıdemez
Sen oyle san parmaklarini sapur supur yalarken ki halini gordugunde aklina gelirim umarim:)))[/QUOTE]
Görmeyi en cok ıstedıgım manzara aslında aylardır o anı beklıyorum nerdeyse ama gobegı baya ıcerı çekmeli

Tek basina alerji belirtisi olamaz ki hem horlama alerji belirtisi mi ilk kez duydum. Bence cok erken bu tarz bir endise icin. Az daha zaman ver surekli hastanelerde bu cocuk goturme dr a. Biraz daha havalar duzelsin baktin gecmedi o zaman gotur.

Evet demir. 4.ayda baslaniyor.
Götürdüğüm son ıkı Dr demır ılacı için 6. Ay dedı
Sen başladın mı peki?
Bı de ben de mama takvıyesı var ya 3-12 ay arası olan mamada demirde var
Ondan gerek yok dedıler

Götürdüğüm son ıkı Dr demır ılacı için 6. Ay dedı
Sen başladın mı peki?
Bı de ben de mama takvıyesı var ya 3-12 ay arası olan mamada demirde var
Ondan gerek yok dedıler
Bizim subat 28 cektiginden asilar 3 unde:)) carsamba verecektir. Demir icin tahlil yapilmadan kullanmak istemiyorum aslinda ama kendi cocuk dr umuz sadece anne sutu aliyor o yuzden 4.ayda basla ama asm dekini kullanma dedi parabenden dolayi , ki zaten kullanmayacaktim. Sonrasinda 6. Ayda pekmezle devam et diyor hele bi o zaman gelsin bakacagiz artik :)

Değişik görüşleri var bu konuda doktorların işte 3. Ayını dolduranlara öneriyor bazı doktorlar her zamanki gibi görüş ayrılıkları :) ve biz garibanlar da her gittiği doktordan farklı bi şey duyup hangisini yapsak daha dogru olur diye düşünüp duralım sonra :) biraz da bebekten bebeğe fark oluyor diye düşünüyorum ben 4. Ayda ayağını yere düz basıp dimdik duran bebekler var saniyelik olanı kasdetmiyorum baya bildigin büyük adam gibi :)bi de yurt dışında 1.ayda destekli oturtmaya başlıyorlar; bizde iyesi batar aman ha deniliyor :)
Aman kafam karışık yazdım öyle her şeyden :)

Evet biizmkinin de omzunda öyle oldu aşı yeri kabarık gibi sivilce gibi
Ben de soracaktım bunu
Aramızda aşı yaptırmayan var mıııı ?
Ben de dayanamadım yaptırıyorum ama aklımda hep acabalar

Miray masallah civi gibi biraksam oylece ayakta duracak ama acele etmek istemiyorum az daha yatsin yattigi yerde. Yavas yavas ilerlesin :)

Tek basina alerji belirtisi olamaz ki hem horlama alerji belirtisi mi ilk kez duydum. Bence cok erken bu tarz bir endise icin. Az daha zaman ver surekli hastanelerde bu cocuk goturme dr a. Biraz daha havalar duzelsin baktin gecmedi o zaman gotur.
Iste kafamda deli sorular
Horlama,hirilti ,burun tikanikligi vs vs.
Dedigij gibi surekli hastanedeyiz biktik ben de.
Benim tiroid kontrolleri oluyor haftalik, mecbur Baris da benimle geliyor. Gitmisken de gosteriyorum aklima takilan yerleri :))
Serum fizyolojigin surekli kullanimi zararliysa diye taktim kafaya yoksa ondan mi oldu boyle, cocuk bagimli mi oldu ki diyorum

Haftalik hastaneye gidiyoruz zaten mecbur gitmisken gosterecegim.
Tabi burda ha deyince dr falan bulunmuyor da bulursam gosterecegim yani.
Bizimki bir de gece uykusunda horluyor sadece, gunduz sakin sanki.
Sizinkinij azalmasina sevindim darisi bize :/

Canım ilk oğlumda hiç demir damlası kullanmadım 1 yaşına kadar. Pekmezi de sevmediği için vermedim. Ayrıca 5 yaşına kadar da ay da 1-2 köfte dışında et yemezdi.
Bunlara rağmen oğlumun demir'i hiç düşük çıkmazdı. Ayrıca öyle güzel beslenen bir bebekte değildi. Yediğini kusar ,saatlerce aç gezerdş. Düzenli olarak sadece günlük 1 yumurta tüketirdi o kadar.
Gereksiz demir kullanımı vucuda fazladan yükleme yapıyor..
Son olarak pekmezin hiç bir kan yapıcı özelliği yok. Sadece glukoz...
Bizim doktor onun yerine yumurta verin daha iyi der hep.
Şuan küçük oğlan 3 aylık ve ben yine aynı şekilde 1 yaşına kadar demir vermeyeceğim. 1 yaşında kan değerlerine bakıp ona göre değerlendireceğim.

Canım iye batma olayı eskilerden kalan bir inanış. Eski zamanlarda bebekler d vitamibi kullanmadığı için raşitizm hastalığı çok sık görülürmüş. Raşitizmin sebebi olarak da ayağa bastırmayı veya erken oturtmadan dolayı olduğunu düşünürlermiş. Halbu ki raşitizm tamamen d vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir hastalık.
Ben yurtdışında yetiştim ve orda hiç böyle şeyler duyulmaz.
Bizim bebeklerimiz düzenli d vit kullandıkları için ayağa bastırma da ,oturabildiği kadar destekli oturtma da bir şey olmaz..

Ben de soracaktım bunu

Evet bizim de aşı yeri mercimek gibi olfu ama normali bu. Zamanla geçiyor..
Aşıyı mutlaka yaptırın derim çünkü bir hastalığa karşı bağışıklık kazanabilmek için ya o hastalığı geçirmeli ya da aşı ile bağışıklık kazandırılmalı.
Onları ömür boyu koruyor bu aşılar. O yüzden ihmal edilmemeli..

bızde şimdı gıdıyoruz aşıya
Bakalım gecemız nasıl gecıcek
Rota bıle bızımkıne ateş yaptı :
Şu ek gıda işini hem heyecanla beklıyorum
Hem de daha bı zor mu olucak dıyorum :/

Ben de soracaktım bunu
Sıvılcedır o sıvılceee

bıara bıttı gıbı oldu canım sonra yıne başladı yanı tamamen bıtmıyo azaldı ama bızım gündüzde oluyo
Bu arada ıstemeyerekte olsa şu buhar makınasından almıştım ve sanırım ıyı geldı

Sen bu cocugun gobek bagini hastane bahcesinemi gomdun ne yaptin yahu:)) cocuk hastane koridorlarinin tozunu yututor dogdugundan beri doktor olacak bu gidisle:)

Insallah sorunsuz atlatirsiniz canim. Benide ek gida heyecanlandiriyor. 2 ay tadimdan oteye gitmeyecegim ogun seklinde vermeyecegim yani sutum var sukur emsin az daha. Herseyin tadini bilsin yemeye sonra baslar:) acikinca cikart memeyi tik agzina zamanlarini ozleyecegiz bence :)

Kızlar bugun okuduğum yazıdan bı bölüm
Aman bu çocuk aç galiba diyen anneanneleri ve babaanneleri görev başına çağırıyorum, torununuz beslensin istiyorsanız, kızınız biraz dinlensin.. ki daha çok sütü olsun.. Akıl vermeyin destek verin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…