2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Hayirli geceler insallah sunnetinizi bian once kolayca atlatirsiniz. Bizde sunnet olali 10 gun oldu. Once damar yolu actilar oradan sakinlestirici verip sadece pipisini uyusturdular. Sisti pipisi epey sisti 2 gun. 2.gunun sonunda inmeye basladi. Zaten doktorumuzda demisti sisecek korkmayin 2 gun sora iner dedi ole de oldu. Sunnetten cikinca 1 saat kadar agladi salladik falan aglamasini en aza indirmeye calistik. O gun sadece pipisini geri ittirirken agladi onun disinda aglamadi ki 2.gun pipisini geri ittirirken de aglamadi. Yani demem o ki bizde ilk yaptirdigimizda o an yaptirmasamiydik dedik ama 3. Gun iyiki yaptirmisiz dedik. Insallah sikintisiz agrisiz atlatirsiniz. Uzun oldu kusura bakmayin ama herseyi yazmak istedim

Cok geçmiş olsun, hayirli olsun insallah.
Biz henuz yaptirmadigimiz icin bir fikrim yok normal mi bu durumlar.
Ama yaptirip kurtulmussunuz insallah cabuk toparlar darisi bize olsun.

Çok sağol canim. Inşallah siz de ağrısız sorunsuz bir sünnet gecirirsiniz.

Neden yapmadığını söylemedi telefonda. Ama hastanedeyken henüz çişi bilerek tutma yetilerinin olmadığını söylemişti. Ama belli ki tutuyor cocuk. Ksc saat oldu. Pipi yi sargı bezi ile mi sarmıştılar yoksa gazlı bezi tampon olarak mi bırakmıştı? Sargı sıkı olursa da gecikir diye birşey okumuş eşim .

Büyüdükçe daha zor olacak her acıdan. Inşallah görecekleri tek müdahale ve acı sadece bu olur. Korku hali bizimkinde de vardı hep. Bazı bebekler daha duyarlı olabiliyor. Bu da güvenlik ihtiyacını on plana çıkarıyor. Hep teyakkuzda gibi anı refleksler.. Ben de yanındayken acaba olumsuz hisler içinde bir yerde yatarken tepesinde annesini de buna ortak görmesi güven bağını zedeler mi diye düşündüm. Sanki buna benzer bir şey okumuş ya da dinlemistim. Saglikli mutlu oksun tüm kuzular inşallah.

Çok geçmiş olsun canım sizede umarım kazısız belasız atlatirsiniz. Alllah Allah bize öyle birşey demedi ama nasıl bir sakinlestiriciyse şuan çocuk hiç bir refleksini. Kullanamaz emzir me dedi bayan. Dedim yuh ne verdiniz böyle çok telaslisiniz dedi eşimde panıksın dedi panikligimi var çocuk kucağımda çırpınıyordu resmen . herşey iyi hosta sakinleştirici biraz sikinti gibi geldi. Aslında tam ağlamada değil uyanmaya çalışıyordu aç emmek istiyor öyle dedikleri için emzirmedim. Aslında Birazda acti bizimki hata bendede var sünnet olduktan sonra bağırıyordu dilini bile oynatamadan değişikti canım ya ağlama ile bağırma karışımı
Iyilestik sayılır dün babannesi geldi torun özlemiyle cocugu çok seviyor saygı duyuyorumda kucağında tutatuta kabuğu vardı ve kabuğu hafif kanamış. Ve düşmüş. Şaka gibi dikkat edin deyince sürekli göremiyorum vs vs e tamam haklı ama bu çocukta dikişli ahhhh ahhh neyse oldu da bitti hamd olsun :)

Son düzenleme:
Sargı beziydi canım çok sıkı değildi hatta doktor bize bugün düşmesin dediği için kundak yapmıştık ilk gün ama tabi bizimki 45 günlüktü :)
Sıkı olmamasına rağmen yapmamıştı bi süre
Artık yapmıştır Mete Di mi ?

Biizmki küçük diye belki de ne korku hali ne acı hissi vardı. hastanede her şey çok güzeldi hatta evde ilk çişini yapana kadar normaldi
Güven duygusu için ben de okumuştum. Mesela aşı yapılırken bacaklarından siz tutmayın başkası tutsun aşı bitince siz kucaklayın diye.

Sanki oyuncak bebek sevecek
O da bi canlı sonuçta ve Bebek. O sana uyum sağlamaz sen ona uyum sağlayacaksın. Kucakta sevmezsen yatarken sev. Abimin de çocuğu oldu biz gelinimiz ne derse onu yaptık ya annesi sonuçta o. Bunu düşünmek çok zor degil bence.
Neyse sabah sabah saydırdım :))
Ya sizinkileri okuyunca çok teferruat yapmışlar gibi geldi belki daha büyükler diye mi bilemedim
Bizimkine sadece iğne yaptılar bekledik uyuştu sonra sünnet işlemi oldu ve sardılar biraz orda bekledik ve eve geldik hepsi bu.

Ah canım cok gecmiş olsun. Kantoron cok iyi geliyor. Bizim okulda cay yapan ablaya caydanlık düşmüstü. Kantoron baya toparladı. Sür bence zararı olmaz.

Canım biraz gec gördüm ama cevaplayım. Com haklısın kalabalık ev zor oluyor ama oda babanne. Ve torununu görmek istemesi cok normal. Benim torunum olsa ve gelme dese cocugum alınırdım. Burda iş eşine düşüyor. Az almasını bayrama evine gitmesini sağlasın. Rahat edemiyo anne evine git istersen desin

Aramıza bir erkek daha katıldı :)) Oh cok gecmiş olsun

Ah yawrum ya dikkat et canım sonra sen üzülürsün onlar sadece ah tüh der. Yattıgı yerden sevsinler bi süre

kızlar merhaba dün benim kad.klübü bi garipti kimseye cevap yazamadım.dün doktordaydık kızımı çocuk cerrahına götürdüm elini gösterdim iki tane krem verdi iz kalacağını sanmıyorum çok yüksek ihtimalle 3-4 seneye tamamen kaybolur dedi.çocuk cerrahına gitmişken keremide gösterdim keremin pipisinin altında fazladan bir deri var gibi geliyordu bana dr a gösterdim keremin pipisine gömük pipi dedi fazladan deri iöinde pipi gömük olduğu için öyşe duruyor aslında deri normal dedi.kilolu erkek bebeklerinde görebiliyoruz gömük pipiyi yağ dokusunın fazla olmasından dolayı pipinin ucu içeride kalıyor dedi.çocuk hareketlenip yağ yakmaya başladığı zaman çoğu vaka düzeliyor dedi.çok nasiren ikinci bir cerrahi girişime gerek kalıyor dedi.cerrahi girişim içinde ergenlik döneminin geçmiş ve hala pipinin düzelmemiş olmasını bekliyoruz geçmezse yapıyoruz dedi.sünnet yaptıran anneler bebeğinizin pipisini hafif hareketlerle geriye doğru ittirin ucunu çıkartın alt değiştiriken benim size tavsiyem.dr masajın çoğu zaman bunu engellediğini söyledi. Esra canım ek gıdayı sormuşsun biz şuan sabah ile öğle arası bir elmanın 4/1 i yada yarısını cam rendede rendeleyip suyunu içiriyorum.öğle ile akşam arası ise 2 yemek kaşığı çok dolu olmamakla birlikte yoğurt yediriyorum yoğurdu bazen sade bazen ise pekmezle karıştırıp veriyorum aslında sade vermekten yanayım ama kan ilacını az vermek için pekmez katıyorum arada

Ah canım cok gecmiş olsun. Kantoron cok iyi geliyor. Bizim okulda cay yapan ablaya caydanlık düşmüstü. Kantoron baya toparladı. Sür bence zararı olmaz.

Çok geçmiş olsun. Yanık durumunda tabia marka kantaron ve sonrasında bakım için blecoo bebek losyonu kullanmanızı tavsiye ederim. Aynı durumu oğlumda yaşadık. 3 ay oldu olayın üstünden hiç iz yok çok şükür.

doktorumuz iyileşene kadar fito krem iyileştikten sonrada scarex gel bi krem verdi.bende farklı bir markanın kantaron yağı var onu sürsem olmaz mı acaba

inşallah canım:) babasına kalsa bir kanguru alıp güneydoğu gezisi de yapalım diyor..yıllardır aklımızdaydı ama bu yıl hiç sırası değil..ama o da onu tutturdu..tatile kalmadan bayramda yollarda ağzımın payımı alıp hiç birini yapamıcam gibi geliyor ama hayırlısı artık:)
Antalyada Kemer, Side, Demre buralar da güzeldir canımm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…