2017 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 129 41,7%
  • Erkek

OY: 170 55,0%
  • İkiz Kız

OY: 6 1,9%
  • İkiz Erkek

OY: 2 0,6%
  • İkiz; Bir Kız Bir Erkek

OY: 2 0,6%

• Ankete Katılan
    309
Valla koşturma telaşe. Birde benim kız çok hasta oldu bu sene kreşte. Oğlum da hasta "el ayak ağız" hastalığı olmuştu artık geçiyor çok şükşr
O ne hastalığı canım duymadım hiç ? Çok geçmiş olsun
Kreşlerde malesef öyle oluyor ben hep anne-babalara söylüyorum hastaysa okula göndermeyin diye ama çalışan anneler izin alamazsa mecbur kalıyorlar. hastalık da sınıf içinde yayılmış oluyor illa ki.

Bizimki de dönüyor ama dönmemesi daha mı iyiymiş diye düşündürüyor :)))
Örümcek almayacağım ben düşünmüyorum
Niyeyse oldu bitti sevmedim o görüntüyü :)

ben yeni sorumla geleyim,
uyku düzenine gecebildiniz mi?
geçenler ne yaptı?
Saatlerde sıkıntı genelde olmuyor istisna günler tabi oluyor ama malesef hala tam olarak şu şekilde uykuya geçer diyemiyorum bazen emerek bazen emzikle bazen müzik kullanıyorum ama bazen hiç biri işe yaramıyor
Kesintisiz gece uykumuz hala Yok geceleri 4 kez uyansa bile razı olacağım ama saat başı uyanma devam ediyor
Uyku eğitimine niyetlendim iyi de gidiyorduk ama şehir dışına çıkmam gerekti o yüzden başa sardık
Olmadı yani bi düzenimiz oturmadı

geçenler ne yaptı?

uyku düzenimiz var diyebilir miyim bilmiyorum ama iki aylık olduğundan beri her akşam aynı saatte banyosunu yapıp pijamalarını giyip uyuyor. tamamen karanlık panjuru kapatılmış odada yatırıyorum. uykuya emerek geçiyor. hep aynı saatte yattığı için çok zorlanmıyorum çabucak dalıyor. gece 4-5 defa uyanır ama emer geri yatar. uzun emdiği geceler daha az uyanır, kısa emip uyuyakaldıysa daha sık uyanır. bu şekilde 4-5 defa kalkmalı gece uykumuz 12 saat sürüyor ortalama. kışın akşam altı buçuk gibi yatıp sabah altı buçuk gibi kalkıyordu. şimdi yaz saatine geçti hatun yedi buçuk gibi yatıp yedi buçuk gibi kalkıyor. gelelim gündüz uykularına. hiç tozpembe bir tablomuz yok. gündüz yarımşar saatten 3 defa uyur. saatleri belli değil, kafasına göre. yarım saat uyuması için kırk dakika emzirmem gerekir neredeyse, zor uyuturum, uyuyunca kucaktan inmek istemez, meme ağzında kucağımda uyusun ister, yerine bırakırsam uyanır, ağlar, uykusu açılır, bi daha da uyumaz. gece uykusundan memnunum çok şükür ama gündüz uykusunu öğretemedim, öğretemiyorum, düzen kuramıyorum maalesef.

Allah korumuş dikkat et. Allah tan büyük birşey olmamış. Bizimki de başladı harekete kenarda duran yastığı yüzüne çekip yalıyor, bi geldim odaya yastık yüzünde sıpa gülüyor tabi kendilerinde birşey yok şükürler olsun anneye olan oluyor inme inecek bana yakında korkudan

Sezgilerinizi dinleyin. İçgüdülerinizi dinleyin. Onlar size yön verir. Ben öyle yapıyorum. Suda veriyorum minik minik ek gıda ya da başladım. Yürüteç almayı düşünüyorum. Gereksiz görüyorum.

Aynen çok doğru söylüyorsunuz. Bende o düşüncedeyim iç güdüsel ve kararında olmak şartıyla davranıyorum. Sadece oturtmaya desteklide olsa korkuyorum Bugün eşim bi 10 sn kadar oturttu içim gitti biryerine birşey olacak diye, oda zamanla olur inş.

geçenler ne yaptı?
Bizim gece uykularımız iyi çok şükür (Nazar değmesin) bazen saat 9 buçuk gibi bazen 10 bazen 10 buçuk gibi uyuyor Defne emzirerek uyutuyorum yaklaşık 15-20 dk en fazla yarım saatte uyur gece genelde 1 bazen de 2 defa uyanır 6,5 ile 7 arası uyanır yanımda da emer biraz yataktan kalkmamız 8 gibi oluyor gündüz de bu ara 2 kere uyuyo banyodan sonra yada dışarı çıkardıktan sonra oluyo o da ama buna da şükür tabi bir ara hiç uyumuyordu gündüz

Geçemedik resmen mrs_aysel inki gibi saat başı kalkıyor bide yetmiyor bazen 1 saatte 2 kere kalkıyor gece uykusu hala haram bana

bende bizimkinden bahsedeyim o zaman biraz. oglum da akşam 7.30 arası mutlaka yatar, gece yatarken emzirerek uyutuyorum bende normalde, maalesef ben bir uyku ritueli oluşturamadım banyo yapmak gibi ama çok şükür gece uykusuna çabuk geçiyor. bizimde oda zifiri karanlık, gerçi ben bir süre sonra loş bir ışığa geçmek istiyorum. gece 10-11 arası bir dream feeding yapıyorum. ben yapmasam da o mutlaka istiyor.

işte bundan sonrası bir muamma. bu çocuk 4 aylık olana kadar gece sadece 5de kalkıyordu. 5 aylık olduktan sonra gözleri açıldığı için gündüz sütlerini adam gibi emmedi o nedenle kaloriyi gece alır oldu bu da bana gece 4-5 kalkış olaeak döndü. ben bunu keşfedip oğlanı karanlık br odada emzirdim ama bu gece kalkmaları çoktan alışkanlık haline gelmişti. geceleri uyanıp tabiri caizse 2 fırt çekip yatıyordu. neyse sonuçta bunun içinde gece uyku eğitimi verdik, iyi güzel şu an emmek istemiyor ama yine uyanıyor. bazen emzikle 1 dakikada bazen pışpışla 15 dakika da bazen de ten temasıyla 1 saatte uyuyor. bunu çözemiyorum işte.

gündüz uykularına gelince, maalesef hep aynı değil ama ben E.A.S.Y uygulamaya çalışıyorum. genelde de tutuyor. uyandıktan 2 saat sonra 45 dakika ile 1,5 saat arası uyuyor ve ben uyandıktan sonra besliyorum. günde -şanslıysam-2 kere 1,5 saat 1 kere de 45 dakika kadar uyuyor.

bu arada 30 dakikalık uykular bizde de 2-3 hafta önce oldu. sonra blogcu anne de okudum ki -kendisi bir uyku uzmanından yardım almış- 30 dakikalık uyku hiç iyi değilmiş. bir şekilde çocuğu o seansta daha uzun uyutmak gerekiyormuş. valla benim oğlan cin gibi oluyordu bu 30 dakikalık uykulardan sonra ama bir kaç gün uğraşarak (çok zordu) onun bir kez daha dalmasını sağlamayı başardım. belki siz de denersiniz.

bu sabah bir arkadaşım yazdı, o da gece 4-5 kez kalkıyordu, gece 11deki seansı 150 ml formül mama ile yapmış, bebeği gece 5e kadar deliksiz uyumuş.

geçenler ne yaptı?
Ilk 4 ayki uyku duzenimiz meger muhtesemmis ben bilememisim.
Sonra baslayan dis dertleriyle duzen falan kalmadi.
Yalniz 1 haftadir cok duzenli her sabah 6 da kalkmayi ihmal etmiyor:))) sonrası kara delik. Gunduz bazen 2 bazen 1 kere uyuyor.
Bu sabah 3.disi de gördük. Bakalim bundan sonra nasil olur.

ya evet bunun bir de dişi var benim oğlumda daha hiç diş yok. bakalım anamızı nasıl ağlatacak

ya evet bunun bir de dişi var benim oğlumda daha hiç diş yok. bakalım anamızı nasıl ağlatacak
Siz beklemedesiniz en azindan bugunleri kar bilin.
Bizim 4.de yarina patlar muhtemelen. 6 aya 4 dis sigdirdik resmen.
Insan uykusuz da yasayabiliyormus onu goruyorum su an :)))

Baris koptu geliyor masallah :)))

Uyku duzenini kalici olarak sağlamak cok.zor disler,hava degisimi,misafirlikler vs etkileyecektir ,bizde saat yok ama gunduz 3 saat uyanik 1 saat uyku o sekilde geciyor günler, bu yuzden aksam oyun banyo vs oyaliyor 10.30 11 gibi uyutmaya calisiyorum o zaman gece uykusuna basliyo ve kucakta uyuyor hala: /

Su ben de kaynatip sogutup verdim,blw grubunda da kaynatmak sudaki minerali olduruyor gibi bisey yazdilar,bazi doktorlar tavsiye ediyo bazilari etmiyomus iki gündür hazır su veriyrm

Su ben de kaynatip sogutup verdim,blw grubunda da kaynatmak sudaki minerali olduruyor gibi bisey yazdilar,bazi doktorlar tavsiye ediyo bazilari etmiyomus iki gündür hazır su veriyrm
Benim oğlan su icmiyor ama denemelerimi bazen kaynamis bazen kaynamamis suyka yapiyorum. Cok takılmıyorum o konuya

Minik danam destiksiz oturmaya başladı.çok sevindim valla. Darısı emeklemeye yürümeye inşallah. Diş de bir belirti yok daha bol salya var ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…