2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bildigim kadarıyla memede emzirerek uyutuyordun canim. Öncelikle maşallah inşallah böyle devam eder. Ama merak ettim. Memeden kopup nasil yatagina yatiyor. Yeniden memede uykuya dalmak istemiyor mu? Bende birkac kez dalmadan uykuluyken yerine koymak istedim. Fakat yerine koysam da geri emmek istedi. Pış pis fayda etmedi. Memeyi cekeyim dedikce de kopmak istemedi. Bunu nasil basardin belki bana da faydasi olur.

Yok canım sütüm az o konuda çok eminim ara ara mamayı kesip anne sütü deniyoruz kilo kaybediyor
Anladım, ben malt içeceği humana falan tüketiyorum. Ara ara bestlak ya da galactago kullanıyorum. Bi de son olarak motillum diye bi mide ilacının yan etki olarak süt arttırdığını öğrendim, emzirirken kullanılabilen ilaçlar kategorisinde. Ama uzun süre kullanmayı düşünmüyorum, gördüğüm kadarıyla arttırıyor. Ama ilaç sonuçta, kullanıyor olsam da ne kadar doğru orası tartışılır.

Evet canım memede uyuyordu ama artık emme işini bitiriyorum yani karnını doyuruyor. 5 dk konuşuyorum öpüyorum sonra odaya götürüp yatırıyorum yani direk memeden çekip koymuyorum artık. Çok şükür iyi gidiyor inşallah devam eder. Bir de uzun zamandır uykuya dalacagi zaman eline uyku arkadaşı gibi sadece yatarken muslin bez veriyorum onu yüzüne götürerek uyuyor. Baya faydasını gördüm ben.tavsiye ederim

Masallah ya. Aman bozulmasin. Gece denemeye cesarce edemem de gündüz deneyeyim sagol canim :)

Masallah ya. Aman bozulmasin. Gece denemeye cesarce edemem de gündüz deneyeyim sagol canim :)
Akşam da deneyebilirsin canım zaten çok ağlatmaya gerek yok. Sen agladimi piş piş yap , sakince konuş uyku ile bagdastiracagi bir nesne ver eline . Bir kaç gün böyle yap canım yani ağlarsa al gene. . Benim amacım zaten sadece yatağında kendi uyusun değil , Her yerde koltuk , misafirlik Vs.kendi uyuması yani çok ağlayınca alıyorum içerde koltukta kendi uyuyor. Insallah sen de başaracaksın canım.

Valla yazdıktan sonra emmeyi yarıda kesip koydum. Yay gibi gerilip ağladı. Niye yarida kesiyorsun daha emiyordum diye eline de pelus tavsani var. Onu veriyorum ama pek benimsemiyor. Eline alıyor da onunla uyuyayim demiyor. Ben zor basaririm herhalde yaa hep emerek uyuyayim diyor çünkü. Bilmiyorum canim insallah diyeyim yine de. Senin amaç iyiymis her ortamda, her yerde uyumasi iyi cidden

Kızlar emzirirken grip olan oldumu aranızda, bogazlarım cok kötü burnum alıyor, dr a gitsem ilaç verirmi acaba?
Hem de 4 kere En sonuncusu çok berbattı. Kafam kalkmıyor ama çocuk ağlıyor. Onla ilgilenmem lazım. İlaç olarak sadece Minoset içmiştim. Ihlamur içtim. Kemik suyu çorba içtim bol bol. O şekilde atlattım ama çocuğa da geçti malesef.

Anladım Canım çok sağol.. umarım bebişe geçmeden atlatırım

Kesinlikle maske ile dolasin evde. Hele emzirirken bebege yaklasirken asla cikarmayin. Ozaman gecmez bebege. Bende gecirdim bebegime bulasmadi hic cikaemadim maskemi. Ilac kullanmadim bol meyve bitki cayi felan 3 gunde iyilestim.

Arkadaşlar bir sorum var. Ateş ölçer olarak ne kullanıyorsunuz? Kulaktan ölçenler mi daha iyi yoksa alından temassız olanlar mı? Bir de marka önerisi verirseniz süper olur. :)

Kaşıkla derken su formül mamayı nasıl yedirecegiz çok cıvık onu nasıl yer zor olmaz mi
Ben 2buçuk aydır gündüzleri memeyi reddeden bebeğimi sağdığım sütü kaşıkla vererek besliyordum hatta bazen damlalıkla. Son 2-3 haftadır e bebekten aldığım silikon sıkma kaşıkla veriyorum. Herkesin baskılarına rağmen biberon vermedim, bana da kolay biberon, dışarı çıktığımda perişan oluyorum ama memeyi tamamen bırakır diye göze alamıyorum.

Yarıda kesmek olmuyor bazen . Eğer bebisler açsa. O yüzden pes etme mesela 9 da mı uykuya geçiyor uykuya , Sen 8 dd emzirmeye başla ki doysun memeyi kendi bıraksın. Genelde hangi saatlerde uykuya geçiyorsa , o saatten önce emzir canım.

Herhangi bi sallama yok değil mi canım ? Direkt koyuyorsun yatağa uyuyor ?

Herhangi bi sallama yok değil mi canım ? Direkt koyuyorsun yatağa uyuyor ?
Evet canım , Ben hiç sallamadım doğduğundan bu yana, İlk aylar memede uyuyordu yazmıştım buraya da, Son üç haftadır akşamları sakin bir şekilde biraz oynatiyorum yatakta yüz üstü yatırıp Vs. Sonra pijama ve bez değişimi yapıp emziriyorum uyumadan yarım saat önce , emme işi bitince de eline muslin bez ve emziğini veriyorum iyi geceler deyip biraz konuşup yatağa bırakıyorum. Ufakta lambası var ona baka baka uyuyor

Bebeğin akşam hangi saatlerde uykuya geçtiğini bilmek önemli. Benim kız ilk doğduğunda 11 den önce uyumazdi ama artık gündüz pek uyumadigi için saat akşam 8-9 civarlari akşam uykusu saati, Ben de ona göre ayarlıyorum yatmadan önceki rutini emzirme, oynama , pijama Vs.

Benimki de 7 gibi uyuyor sallıyorum gece kalkıyor bi iki kere değişiyor o zaman sallamadan besige koyuyorum bazen biraz mizildanip yatıyor bazen de ağlıyor. Ama en azından uyuma saati belli oldu artıartık

Kızlar bu sağlık ocağının verdiği kan ilacını içindekilere baktım paraben var hem de iki çeşit ben bunu veremem ya d vitamini de bha içeriyor bana içeriği temiz d vitamini ve demir ilacı önerir misiniz ? Burdan biri d vitamini söylemişti ama unuttum maalesef yarın doktora gidince sorup onları yazdiracagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…