- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #43.301
Bildigim kadarıyla memede emzirerek uyutuyordun canim. Öncelikle maşallah inşallah böyle devam eder. Ama merak ettim. Memeden kopup nasil yatagina yatiyor. Yeniden memede uykuya dalmak istemiyor mu? Bende birkac kez dalmadan uykuluyken yerine koymak istedim. Fakat yerine koysam da geri emmek istedi. Pış pis fayda etmedi. Memeyi cekeyim dedikce de kopmak istemedi. Bunu nasil basardin belki bana da faydasi olur.Iyı haftasonları kızlar :) uyku eğitiminden bahsetmissiniz , Ben başladım. Aslında tam bir eğitim yerine alışkanlık ve rutin oluşturmaya başladım ve çok şükür iyi gidiyor. Her akşam aynı saatte uyumadan önce sakince oynuyorum kızımla , ardından bez değişimi, ve beslenme. Saat 8-9 arası uyuyor yani yatağına koyuyorum , yanına ufak lambası var renk değiştiren ( göz yormuyor ) o şekilde baka baka dalıyor şükürler olsun. Bazen ağlıyor ,gidip piş pis yapıyorum. Baktım ki çok ağlıyor , alıyorum içerde koltukta uyuyor kendi hemen tekrar geri yatırıyorum. En önemli nokta rutin oluşturmak , Sakin olmak ve bebek tamamen dalmadan yatağına yatırmak.
Anladım, ben malt içeceği humana falan tüketiyorum. Ara ara bestlak ya da galactago kullanıyorum. Bi de son olarak motillum diye bi mide ilacının yan etki olarak süt arttırdığını öğrendim, emzirirken kullanılabilen ilaçlar kategorisinde. Ama uzun süre kullanmayı düşünmüyorum, gördüğüm kadarıyla arttırıyor. Ama ilaç sonuçta, kullanıyor olsam da ne kadar doğru orası tartışılır.Yok canım sütüm az o konuda çok eminim ara ara mamayı kesip anne sütü deniyoruz kilo kaybediyor
Evet canım memede uyuyordu ama artık emme işini bitiriyorum yani karnını doyuruyor. 5 dk konuşuyorum öpüyorum sonra odaya götürüp yatırıyorum yani direk memeden çekip koymuyorum artık. Çok şükür iyi gidiyor inşallah devam eder. Bir de uzun zamandır uykuya dalacagi zaman eline uyku arkadaşı gibi sadece yatarken muslin bez veriyorum onu yüzüne götürerek uyuyor. Baya faydasını gördüm ben.tavsiye ederimBildigim kadarıyla memede emzirerek uyutuyordun canim. Öncelikle maşallah inşallah böyle devam eder. Ama merak ettim. Memeden kopup nasil yatagina yatiyor. Yeniden memede uykuya dalmak istemiyor mu? Bende birkac kez dalmadan uykuluyken yerine koymak istedim. Fakat yerine koysam da geri emmek istedi. Pış pis fayda etmedi. Memeyi cekeyim dedikce de kopmak istemedi. Bunu nasil basardin belki bana da faydasi olur.
Masallah ya. Aman bozulmasin. Gece denemeye cesarce edemem de gündüz deneyeyim sagol canimEvet canım memede uyuyordu ama artık emme işini bitiriyorum yani karnını doyuruyor. 5 dk konuşuyorum öpüyorum sonra odaya götürüp yatırıyorum yani direk memeden çekip koymuyorum artık. Çok şükür iyi gidiyor inşallah devam eder. Bir de uzun zamandır uykuya dalacagi zaman eline uyku arkadaşı gibi sadece yatarken muslin bez veriyorum onu yüzüne götürerek uyuyor. Baya faydasını gördüm ben.tavsiye ederim
Akşam da deneyebilirsin canım zaten çok ağlatmaya gerek yok. Sen agladimi piş piş yap , sakince konuş uyku ile bagdastiracagi bir nesne ver eline . Bir kaç gün böyle yap canım yani ağlarsa al gene. . Benim amacım zaten sadece yatağında kendi uyusun değil , Her yerde koltuk , misafirlik Vs.kendi uyuması yani çok ağlayınca alıyorum içerde koltukta kendi uyuyor. Insallah sen de başaracaksın canım.Masallah ya. Aman bozulmasin. Gece denemeye cesarce edemem de gündüz deneyeyim sagol canim:)
Valla yazdıktan sonra emmeyi yarıda kesip koydum. Yay gibi gerilip ağladı. Niye yarida kesiyorsun daha emiyordum diyeAkşam da deneyebilirsin canım zaten çok ağlatmaya gerek yok. Sen agladimi piş piş yap , sakince konuş uyku ile bagdastiracagi bir nesne ver eline . Bir kaç gün böyle yap canım yani ağlarsa al gene. . Benim amacım zaten sadece yatağında kendi uyusun değil , Her yerde koltuk , misafirlik Vs.kendi uyuması yani çok ağlayınca alıyorum içerde koltukta kendi uyuyor. Insallah sen de başaracaksın canım.
Hem de 4 kereKızlar emzirirken grip olan oldumu aranızda, bogazlarım cok kötü burnum alıyor, dr a gitsem ilaç verirmi acaba?
Anladım Canım çok sağol.. umarım bebişe geçmeden atlatırım
Ben 2buçuk aydır gündüzleri memeyi reddeden bebeğimi sağdığım sütü kaşıkla vererek besliyordum hatta bazen damlalıkla. Son 2-3 haftadır e bebekten aldığım silikon sıkma kaşıkla veriyorum. Herkesin baskılarına rağmen biberon vermedim, bana da kolay biberon, dışarı çıktığımda perişan oluyorum ama memeyi tamamen bırakır diye göze alamıyorum.Kaşıkla derken su formül mamayı nasıl yedirecegiz çok cıvık onu nasıl yer zor olmaz mi
Yarıda kesmek olmuyor bazen . Eğer bebisler açsa. O yüzden pes etme mesela 9 da mı uykuya geçiyor uykuya , Sen 8 dd emzirmeye başla ki doysun memeyi kendi bıraksın. Genelde hangi saatlerde uykuya geçiyorsa , o saatten önce emzir canım.Valla yazdıktan sonra emmeyi yarıda kesip koydum. Yay gibi gerilip ağladı. Niye yarida kesiyorsun daha emiyordum diyeeline de pelus tavsani var. Onu veriyorum ama pek benimsemiyor. Eline alıyor da onunla uyuyayim demiyor. Ben zor basaririm herhalde yaa hep emerek uyuyayim diyor çünkü. Bilmiyorum canim insallah diyeyim yine de. Senin amaç iyiymis her ortamda, her yerde uyumasi iyi cidden
Anladim canim valla Ablam 3 sene icinde 3 çocuk dünyaya getirince hepsinden haberdar oldum yani daha ben hastaneden çıkmadan eşim gidip başvuru yaptiGruba yeni katıldın ya canım, biz önceden konuşmuştuk.. Haberin var mı diye merak ettim
Herhangi bi sallama yok değil mi canım ? Direkt koyuyorsun yatağa uyuyor ?Iyı haftasonları kızlar :) uyku eğitiminden bahsetmissiniz , Ben başladım. Aslında tam bir eğitim yerine alışkanlık ve rutin oluşturmaya başladım ve çok şükür iyi gidiyor. Her akşam aynı saatte uyumadan önce sakince oynuyorum kızımla , ardından bez değişimi, ve beslenme. Saat 8-9 arası uyuyor yani yatağına koyuyorum , yanına ufak lambası var renk değiştiren ( göz yormuyor ) o şekilde baka baka dalıyor şükürler olsun. Bazen ağlıyor ,gidip piş pis yapıyorum. Baktım ki çok ağlıyor , alıyorum içerde koltukta uyuyor kendi hemen tekrar geri yatırıyorum. En önemli nokta rutin oluşturmak , Sakin olmak ve bebek tamamen dalmadan yatağına yatırmak.
3 senede 3 çocuk muAnladim canim valla Ablam 3 sene icinde 3 çocuk dünyaya getirince hepsinden haberdar oldum yani daha ben hastaneden çıkmadan eşim gidip başvuru yapti
Evet canım , Ben hiç sallamadım doğduğundan bu yana, İlk aylar memede uyuyordu yazmıştım buraya da, Son üç haftadır akşamları sakin bir şekilde biraz oynatiyorum yatakta yüz üstü yatırıp Vs. Sonra pijama ve bez değişimi yapıp emziriyorum uyumadan yarım saat önce , emme işi bitince de eline muslin bez ve emziğini veriyorum iyi geceler deyip biraz konuşup yatağa bırakıyorum. Ufakta lambası var ona baka baka uyuyorHerhangi bi sallama yok değil mi canım ? Direkt koyuyorsun yatağa uyuyor ?
Benimki de 7 gibi uyuyor sallıyorum gece kalkıyor bi iki kere değişiyor o zaman sallamadan besige koyuyorum bazen biraz mizildanip yatıyor bazen de ağlıyor. Ama en azından uyuma saati belli oldu artıartıkBebeğin akşam hangi saatlerde uykuya geçtiğini bilmek önemli. Benim kız ilk doğduğunda 11 den önce uyumazdi ama artık gündüz pek uyumadigi için saat akşam 8-9 civarlari akşam uykusu saati, Ben de ona göre ayarlıyorum yatmadan önceki rutini emzirme, oynama , pijama Vs.
Ben gece 12 de uyutabiliyorumBenimki de 7 gibi uyuyor sallıyorum gece kalkıyor bi iki kere değişiyor o zaman sallamadan besige koyuyorum bazen biraz mizildanip yatıyor bazen de ağlıyor. Ama en azından uyuma saati belli oldu artıartık
Canım düzelecek inşallah . Senin işin bizden daha zor .Rabbim mükafatını versin inşallah. Boşuna cennet anaların ayakları altında dememişlerBen gece 12 de uyutabiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?