2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Seni çok iyi anlıyorum ikinci doğumumda üzerimde o kadar baskı vardı ki. Sanki ben istemiyorum doğurmayı , ikidebir telefon açanlar daha doğurmadınmı kııız seen diye gülüşmeler. Gördükleri yerde ne zaman doğurcan ne zaman doğurcan demelerden bıkmıştım artık.
Akışına bırak

Canım bence senin ıhtıyacın yok üçüncü doğumun ve bunlar hep normal doğuma müdahale ve çocuğu sıkıntıya sokan şeyler benim fikrim bence dusunme

Epidural soran bir arkadas olmus CNm ben oglumda aldım gayet konforluydu sancının son kısmı ama ikinmada ben zorlandım Bebek kanalda kalmasin diye kesiyi erken attı sanki doktorum dezanavtaji buydu bende ama cok asiri dikişim yoktu saniirim iyileşiyor ztn bir sekilde. Ben ikinmayi zorlaştırdığını sonradan anladım okuduklarımdan Aslı'nda. İkinci de duruma
Gore hareket edicem acıkmam cok hızlı olursa hatta hastaneye vardığım da 7 cm
Filan olursa almam belki diyorum
Epirdual fkt baktım sancılar birinciden zor oluyir yine alicam düşünüyorum doktorumda onayladı .

Çok iyi olur canım farklı doktorların görüşlerini merak ediyorum

İkinizede geçmiş olsun canım, inşallah cabuk atlatırsınız. İnsan ne kadar dikkat etsede salgından yine kapıyor malesef. Bol bol meyve tüketin canım, direnciniz artar.

Ara ara baskı hissediyorum canım sadece bebek de çok hareketli ondan olabilir diye dusunuyorum
Evet olabilir ...ben okudugumdan anladığım kadarıyla alt tarafa baskı dolgunluk batma iğneleme tarzı şeyler catının genişlemesinden ve bebeğin çatı sinirlerine dokunmasından kaynaklanıyor muş... Gerçek doğum sancısı yukardan tepe noktadan gelirmiş ...farkettıysenız nst aletınıde hep tepeye koyuyorlar

Canım bence senin ıhtıyacın yok üçüncü doğumun ve bunlar hep normal doğuma müdahale ve çocuğu sıkıntıya sokan şeyler benim fikrim bence dusunme
Vardır mutlaka dimi riskide
Zaten önereceğini zannetmiyorum doktorumunda .
Geçen sayfalarda plasentayla ilgili bi bilgi paylaşmışın ya canım. Yani şöyle mi oluyor , plasenta oluşurken bebeğe ne kadar kan gidecek , ne kadar beslenecek ve ne zaman yaşlanmaya başlayacak bunlar ilk zamanda belli mi oluyormuş?
Ben sonradan değişiyo diye kendimi suçlu hissediyodum hep , beslenemedim mi sağlıksızmı yedim falan diye düşünüyodum.

Bilgi için teşekkür ederim canım ben de bi konuşayım bakalım ne önerecek doktor

Aynen canım ilk bebek dollenıp plesanta oluştuğunda plesantadan bebeğe giden kan akısı kalitesi belli oluyormuş ...yanı plesantasında sıkıntı olan bir anne ne kadar yerse yesin bebek kılo almazmıs...yanı düşünsene bebek zaten anneyi somuruyor ve kendı ihtiyacı olan bütün şeyleri annenin vucudunda n alıyor kalsiyum demir fosfor porasyum beslenmek bizim bedenımızın sağlığı açısından önemli..
Birde bu epidural felan kesinlik le çocuğa etkisi olan şeyler nasıl suni sancı biraz fazla gelince bebek hemen taşikardi oluyor yada kalp atışları zayıflıyor ..sonuçta dıştan müdahaleye giriyor..ben öyle dusunuyorum

İkinizede geçmiş olsun canım, inşallah cabuk atlatırsınız. İnsan ne kadar dikkat etsede salgından yine kapıyor malesef. Bol bol meyve tüketin canım, direnciniz artar.
Sagol CNm aynen sivi aliyiruz bol bol insaallah çabucak gecer. Bende parol alıyorum arada onsuz ilerler Ateş baslar diye korkuyorum artık son zmnlar cunku bebege geçmesinden Korkuyurum
Bilgi için teşekkür ederim canım ben de bi konuşayım bakalım ne önerecek doktor
Rica ederim CNm konus blogları da oku. Bence guzel bir altarnatif ama dayanabilen kisinin tabiki müdahalesiz en doğalını yasaması guzel. Bende ikincide dayansam
Almasam diyirum fkt konforu da yatsanamaz son kısım da uyumuştum
Doğumdan 15 /20
Dk once :)

Aaa bilmiyordum bunu biz de tepe noktasından mi hissedeceğiz ağrıları dikkat edeyim bari ağrının yerine :)

Evet katılıyorum sana fkt ben soyle diyorum sancıdan korkup keyfi sezeryan tercih edilecekse epidural iyi bir altarnatif sonucta yine normal yoldan geliyor Bebek ve o çekilen sancılar sütun daha hızlı gelmesini sağlıyor :)

Aaa bilmiyordum bunu biz de tepe noktasından mi hissedeceğiz ağrıları dikkat edeyim bari ağrının yerine :)
Hanı her insan da farklı olabilir sen düzenli gelen her ağrıyı ciddiye al ama bu gebelik org sitesinin sahibi olan kadın doğum doktoru var ya onu dinledim alt karın da olan kasılmalar yalancı kasılmalar üst karında olan kasılmalar gerçek kasılmalar dır diyor öyle dinledim..bana mantıklı geldı

Ben daha bu konuyu danışmadım doktora. Dediğin gibi inşallah gerek kalmaz. Daha önce anlattın mi bilmiyorum ama neden zor olmuştu canım ilk doğumun merak ettim
Kendi doktorum yurtdısındaydı, nöbetçi dr.a kaldın ve gece gittiğim için sabaha kadar bekledim, doğum hemen olmaz dediler. Sabah gelen dr.u görünce şok oldum. Bilgisine asla gğvenmediğim biriydi, baska hastanede çalısırken gitmiştim kendisine ilk ve son olmuştu... Doğumda da tek kelime dinlemeden bildiğini yaptı... Suyum gelerek gitmiştim susuz kaldım, vakumla çekti..

Hımmm olabilir evet , benimde suni sancı aldığım da bebeğin kalp atışları yavaşlamıştı , etkisi olabilir tabiki.
Zaten sonuç olarak dışarıdan alınan her müdahalenin ister istemez kâr zarar oranı vardır , doğal olana karşı.
Ha şöyle bi durum var , anne çok panik veya anksiyete falan varsa veya acı eşiği çok düşükse düşünülebilir gibi geliyor epidural doğum
Yanii aslnda mantıklı çünkü yemeyle içmeyle alakasız oluşunu çevremden çok insandan da gördüm. Anne ne ladar iyi beslenirse beslensin iki kg geçmeyen bebekler var çevremde.
Önemli olan sağlıkları ben takılmıyorum aslına bakarsan kilo konusuna. Daha kolay büyüyolar minik bebekler bakalım benim kızım kaç kilo olmuş yarına inşallah.
Haaa aklıma gelmişken bişey daha sorayım :):) ne koyacaktın sen kızının adını karar verdinizmi canım?

Kesinlikle o konuda haklısın çok zor durumda kalınmadıkça basvurulmasa hoş olur diye dusunuyorum

Vakumla çekerken sadece bebeğin başı gelene kadar mı çekiyolar canım? Ve acı hissediyomusun çekerken?

Benim içinde kılo en son planda yeterkı sağlıklı olsunlar ...
Hatice zümra ınsaAllah teyzesi

Anladım canım inşallah ikinci doğumun gönlüne göre olur hepimizin kolay olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…