- 6 Mayıs 2011
- 1.890
- 3.089
- 133
- 40
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #24.901
Yemeyi kestikten tam 2 saat sonra ölçülüyor değil mi tokluk? Ben de ölçüyorum da açlık 85 civarı tokluk da hep 96 falan çıkıyor gayet iyi görünüyor ama yüklemede yüksek çıkıyor...75lik yüklemede 1.saat 230 2.saat 150 çıkmıştı...simdi bende diyabet var mı yok mu anlamıyorum...kendimce dikkat ediyorum yurüyüş yapıyorum doktorum da yeterli dedi ama bilemiyorum...Bende insülin kullanıyorum canım her öğunden önce ve snra ölçüyorum günde 4 defa insülin benim
Evet...gayet iyi çıkmışBende bugun ilk olcumu yaptim.ogle yemeginden iki saat sonra 110 cikti
Olmasi gereken en yuksek 140miydi canim
Bir seferden bir sey olmaz ya ben bu kadar kati kurallara karsiyim. Ben mesel bugun iskembe corbasi yaptim birazdan höpürdetecem. Kokoreci de normalde cok severim ama hamilelikte biraz tiksindim. Canim cekseydi kesinlikle yerdim. Midye falan da yemeyin diyorlar. Onu da yedim.Hamileyken kokorec yenmez mi ?
Doktorun yanlis anlamistir canim sıkma canini.Ya kizlar diyetisyene msj attim tokluk 110diye.epeyce yuksek demis.yanlismi anladi acaba aclik diyemi anladi.nette yuksek yazmiyo 120alti normal diyo.bilen biri bisey soylesin nolur.yuksekmi gercekten
Evet yaaa sırf şu kargo parası yüzünden birçok şeyi ebebekten sipariş vermedim. Aynı paraya geliyor nerdeyse küçük ürünler olunca.İyi akşamlar kızlar, herkes ve yavruları iyidir inşallah, bu gün bebegime aldığım kıyafetleri yikadim yarın da utulemeyi düşünüyorum çok rahatladım hep kafamdaydi. Daha battaniyeleri havlu takımı falan yikanacak ama başlamış oldum bir yerden en azından. Bugün hastane çıkışı almıştım aziz bebenin netten sabah kargoyla geldi mutlu oldum eksikleri tamamlamaya çalışıyorum. Biberon emzik kaldı, yarın ebebekte avent ürünleri indirimde bilginiz olsun. Bide fischer price in donencesini aldm iki gün önce indirimdeydi ebebekten. Yalnız hergün bir ürün indirime girdiğinden hep kargo ödüyorum. Bu ay çok acildim kart doldu ama eksik bitmez Allah herkese alma, ödeme kolayligi versin.
ben yemeğe başladıktan 1 saat sonra ölçüyorum bana hastanede de 1 saat sonra ölçtüler endokronolojide 1 saat sonra dediYemeyi kestikten tam 2 saat sonra ölçülüyor değil mi tokluk? Ben de ölçüyorum da açlık 85 civarı tokluk da hep 96 falan çıkıyor gayet iyi görünüyor ama yüklemede yüksek çıkıyor...75lik yüklemede 1.saat 230 2.saat 150 çıkmıştı...simdi bende diyabet var mı yok mu anlamıyorum...kendimce dikkat ediyorum yurüyüş yapıyorum doktorum da yeterli dedi ama bilemiyorum...
Canım buralardayım okuyorum hep ama yazma fırsatım çok çok olmuyor :) kokoreç yeme konusunda insiyatif size kalmış. Gebelikte sakatat tüketimini önermiyor doktorlar evet ama kime göre neye göre hayatta nefes aldığınız Heran bir risk zaten, sakatat yiyip bebeğe ya da kendinize zarar verme ihtimalinizde bir risk. Ama yanii bence ölümcül bir risk değil :) bence kokoreç yeme riskiyle dışarıda hazırlanmış herhangi bir yiyeceği tüketme riski eşdeğer. Ben olsam yermiyim valla şimdi bol baharatlı bi çeyrek ekmek olsa nasıl da gömerimm ohh misValla ben yedim canım ya herşeyin fazlası zarar meyvenin bile bı çeyrekten bişey olmaz bana göre tabi sen bilirsinsofiarya bayadır yazmıyor onada sormalı
Sagolasin canım, ben iki ay önce eminonu mahmutpasadan aldm gecelik, sabahlik her fiyata ve kaliteye göre vardı canım. Uzak gelmezse usenmezsen git derim ama haftaiçi gitmek mantıklı haftasonu çok kalabaliktirEvet yaaa sırf şu kargo parası yüzünden birçok şeyi ebebekten sipariş vermedim. Aynı paraya geliyor nerdeyse küçük ürünler olunca.
Eksikler hiç bitmeyecek gibi. Gönlüme göre sabahlıklı lohusa takımı bulamadım ben de.
Aziz bebenin hastane çıkışları da çok güzel. Bana almak nasip olmadı. Şimdi alsam çok fazla olacak. Güle güle giysin Can'ım.
Walla biz herhaftasonu yiyoruz. işlembede kelle paçada yiyorum . Bağırsakların çalışmasına etkili olduğunu söylüyorlar sadece midye canım çeksede onu yemiyorumHamileyken kokorec yenmez mi ?
Bebek alerjik bünyeli olmadıktan sonra çok hassas ürünlere gerek yok , ilk oğlumda unibaby ürünleri kullanmıştım aşırı pişik olduğunda enson çözümü krem sera bulduk kime önerdiysek çok memnun kaldılar.Selam kızlar bebek bakim ürünleri ve emek biberon için marka önerisi istiyorum sizler ne aldınız malum önemli şeyler
Canım süt şişkinlik yapıyorsa laktoz süt alıp icebilirsin marketlerde satılıyor. Süt sevmiyorsan da onun yerine ayran ya da kefir konabilir bence kalsiyum kaynağı olarak ,meyve şeker ağırlıklı ya şeker oranını artırmış olabilirsin nacizane fikrim.Kızlar bir sorun var size. 100 lik şeker yüklemesi öncesi diyet verdiler. Süt var sabah akşam benide rahatsız ediyor süt. Onun yerine meyva yesem acaba olur mu?
Diyet listesinin basında "bu diyette amaç hastanın günlük olarak en az 150gr karbonhidrat grubu dediğimiz ünlü ve şekerli gıdalardan tuketmesidir." Yazıyor.
Diyet işlerinde hiç anlamadığım için soruyorum.
Diyet ise
Sabah
1 su bardağı süt
1 adet yumurta veya
1 tatlı kaşığı reçel, bal, pekmez
50gr ekmek
Ogle
2 köfte büyüklüğünde et
1 porsiyon sebze yemeği
1 porsiyon tahıl yemeği
1 porsiyon meyva
50 gr ekmek
16: 00da 1 porsiyon meyva
Akşam
Öğle yemeği gibi
21:00 de 1 su bardağı süt.
es_ese senin diyete göre bu daha kasıtlı sanki senin diyeti neye göre vermişlerdi.
Aynen katılıyorum zaten 40 yılda bir yiyoruz bişey olmaz :)Canım buralardayım okuyorum hep ama yazma fırsatım çok çok olmuyor :) kokoreç yeme konusunda insiyatif size kalmış. Gebelikte sakatat tüketimini önermiyor doktorlar evet ama kime göre neye göre hayatta nefes aldığınız Heran bir risk zaten, sakatat yiyip bebeğe ya da kendinize zarar verme ihtimalinizde bir risk. Ama yanii bence ölümcül bir risk değil :) bence kokoreç yeme riskiyle dışarıda hazırlanmış herhangi bir yiyeceği tüketme riski eşdeğer. Ben olsam yermiyim valla şimdi bol baharatlı bi çeyrek ekmek olsa nasıl da gömerimm ohh mis
Hamileyiz diye mi acaba...normalde 2 saat sonra ölçulüyormuş...sen şeker yüksekliğinden bi rahatsızlık hissediyor musun peki ya da bebek hareketlerinde farklılıkben yemeğe başladıktan 1 saat sonra ölçüyorum bana hastanede de 1 saat sonra ölçtüler endokronolojide 1 saat sonra dedi
Canım süt şişkinlik yapıyorsa laktoz süt alıp icebilirsin marketlerde satılıyor. Süt sevmiyorsan da onun yerine ayran ya da kefir konabilir bence kalsiyum kaynağı olarak ,meyve şeker ağırlıklı ya şeker oranını artırmış olabilirsin nacizane fikrim.
Benim bildiğim genelde hassas kişilerde oluyor. Ben güneşe bile alerjisi olan çok hassas biriyim. Muhtemelen göğüs ucu yaramda o yüzden oldu. Kimi hafif atlatıyor kiminin hiç olmuyor. Kimilerinin de benim ki kadar kanayacak dereceye geliyor. Kan ve süt karışık emzirdim ilk günlerBu agrı yara neden oluyo acaba tamamen vucudun ürettiği bişey mi yani önüne gecilebilir biley mi genetik mi.
Hastanede açlık tokluk şekerine bakılırken de ağzına lokmayı attıktan 1 ya da 2 saat sonra bakılıyor.Hamileyiz diye mi acaba...normalde 2 saat sonra ölçulüyormuş...sen şeker yüksekliğinden bi rahatsızlık hissediyor musun peki ya da bebek hareketlerinde farklılık
Çantam henüz gelmedi. Gelince nasil olduğunu paylaşırım mutlakaCanım senin aldığın çanta benim beğendiğim çanta sanırım..weego mu h.b. dada gördüm..çok beğendim..memnun musunuz ..
Canım şekerden de bir rahatsızlığım yoktu benim. Açlık sekerim yuksek çıkıyor benim . 1 gece hastanede yatırdılar diyetle birlikte her öğünde açlık ve tokluk şekerime baktılar yemeye başladıktan 1 saat sonra ölçtüler hep evdede ölçerken 1 saat sonra ölç dediler. Sabah açlık şekerlerim 100 120 arası çıkıyordu en düşük dozda insulin verdiler. Bebek büyüklüğü ve hareketleri öncesinde de normaldi simdi de normalHamileyiz diye mi acaba...normalde 2 saat sonra ölçulüyormuş...sen şeker yüksekliğinden bi rahatsızlık hissediyor musun peki ya da bebek hareketlerinde farklılık
Bence az bi meyve yiyebilirsin ve sütte de şeker var zatenCanim süt ve dediklerin şişkinlik yapmıyor ama midemi bulandırıyor için almıyor.
Birde günlük en az 150 gr unlu ve şekerli gıda tuketilmesidir diye okuyunca 150 gr dan fazla tüketebilirim ama az tüketmemeliyim gibi algılıyorum. Eşime söyledim yanlış yazilmistir herkes senin gibi bastan sona okumuyor irdelemiyor dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?