- 14 Eylül 2010
- 313
- 602
- 303
Bende haftaya basliyacam canım faydası olacağını düşünüyorum çünkü annemde yapmış 4 çocukta bir tane dikiş görmemişİlk defa duydum, internetten baktim bilgilendirici bir iki yazi okudum. Cok faydasi oldugu yaziyor gercekten yirtik olmamasi veya epizyotomi yapilmamasi icin. İlk dogumunu yapacak olanlarda etkiliymis.
Şu son 2-3 ay icinde yaklasik 8-9 dogum yapan yakin cevremden kadinlar oldu. Normal dogum yapanlarin hemen hemen hepsinin ilk sikayetinin hemsirelerin catiya parmakla olcu muayenesi yaparken cektikleri aci oldugunu soyluyorlar. Kimisi gercekten cok aci veren bir sey oldugunu, kimisi aci vermedigini ama cok irrite eden, rahatsiz ve huzursuz eden bir sey oldugunu soylediler. Hatta bir arkadasim sirf bu muayeneden kacmak icin her sey yolunda gittigi halde sezaryen olmak zorunda kaldigini anlatti. Ben perine masajinin bu cati muayenesinin verecegi aci veya huzursuzluk hissinin de ustesinden gelmede cok faydali olacagini dusundum kendi kendime. Siz denediniz mi hic?
Maşallah canım sana da bebisede bende geçen yazdım buraya tansiyon olsada olmasada bu haftadan sonra tuzdan uzak durun diye benimde bebeğe tansiyon vurmuş gelişimi 33. Haftalıkken durdu çok şükür sorun yaşamadım ama çok zayıf doğdu 2 kilo doğumdan sonra plesantadan anladık paramparça olmuştu çok kötü ya tansiyon da şeker de Rabbim bu son haftalarda yardım etsin sağlıkla bitirelim inşallahHemen atlayayım doktordan çıktık çok şükür iyiyiz 2060 olmuşuz bir problemimiz yok dedi doktorumuz 20 gün sonraya randevu verdi yanlız kesinlikle tuzdan uzak durulmalı diyor ben oradayken bir kadın geldi geçen sene 39haftalık bebeğini gebelik zehirlenmesinden kaybetmiş tansiyon yüzünden tuzlu yeme deyip dinletememişler çok üzüldümşimdi tekrar hamileymiş yine bir problemi olmuş ordan denk geldim bende
Evet canım benimde öyle artık süt ve yeni doğan bebek kokusu var üzerimde anneyiz yaKızlar dün akşam eşim tenimin kokusunun değiştiğini söyledi, bebek kokuyorsun diyor, bende olur mu canım öyle şey sana öyle geliyor psikolojiktir dedim ama çok ısrarcı. Böyle bir şey mümkün mü sizce?
Neden erken doğdular canimHatta oglum şu anki gebeliğimin haftasına göre 2 hafta kızımda 3 hafta sonra gelmişti ama bu onlardan daha iyi gidiyor çok şükür umutluyum yani 38 haftayı göreceğime inşallah.
Karıştı galiba kızBadekuti sezeryan canım 17 ocak tarih aldı
Belkibiumut da sezeryan o da 3 ocak tarihli canım
İdrar yolları çok kötü canım dikkat et ayaklarını üşütme inşallah en kısa zamanda gecer yoksa Allah korusun erken doğumu tetikliyor bol bol su içBenim durum sıkılmak değil maalesef idrar yolu enfeksiyonu oldum ağrım var mecburen antibiyotik kullanıyorum bol su için ve kendinizi üşütmeyin kızlar ben doğal yollarla geçirmeye çalıştım olmadı ilaçlara mecbur kaldım
Hayırlı olsun canım güle güle gazsız ve ağlamayan bir bebek büyütmek nasip olur içinde inşallah :))Bu arada beşiğimiz alındı :) U UgurluKedi
çilekten yummy beşik 70*130 ölçülerinde. 12 aralık teslim tarihi demişler. Aslında buradaki arkadaşların yaşadığı teslimat sıkıntısı aklıma geldi ama nasip dedik artık. Umarım vaktinde gelir
Sen söylemişken dün çilek mobilyaya gittim romantic baby serisi var onu almak istiyorduk konustuk fiyatta pazarlık anlastık sonra teslimat ile ilgili çıkan bu sorundan bahsettim nedir diye ürün teslimatını 2 ay 10 gün gibi bi sürede yapabılırz abla su dakıka siparsii girersem dedi bend cook değilmi bu süre ozamana dogumum olucak ne işe yarıcak dedim vazgectm oda dediki kapıdan cıkarken abla işte teslimattaki sıkıntı bu dedi biz müsterilere 2ay deyince coğu aile vazgecıyor müsteri kaybetmemek adına bazi bayilar biray diyor sonra tabii gelmeyince bu sıkıntı doğuyor dedi .Bende dedim iyiki sen bize dürüst davrandın yoksa evime de yakın buraya hergün tasınır bana verilen sürede teeslim edilmedi diye hergün olay cıkarırıdım dedim .oyüzden canım sadece beşikse belki erken gelir ama sen ipim ucunu bırakmaa şimdidden ben baska yerden bakıcam artkBu arada beşiğimiz alındı :) U UgurluKedi
çilekten yummy beşik 70*130 ölçülerinde. 12 aralık teslim tarihi demişler. Aslında buradaki arkadaşların yaşadığı teslimat sıkıntısı aklıma geldi ama nasip dedik artık. Umarım vaktinde gelir
Benim doğuştan rahim sarkması problemim vardı oğlumun doğumundan sonra sarkan rahim bağları düzeltildi erken doğum riskim aza indirildi ancak düzeltilen rahim bağları ameliyat yerleri gebelik büyüdükçe gerilmeye bağlı dayanılmaz ağrılara neden oluyor ama bebisimiz iyi çok şükürNeden erken doğdular canim
Karıştı galiba kızBirumut55 galiba sezaryen benimki inşallah normal olacak yine :))
Sor canım bakalım ne diyecek evet zaten zeytinyağıyla yapın diyorlarselam arkadaşlar :) evet perine masajı muhabbetleri başlamış geçen hafta doktoruma danışmayı unuttum bu konuyu haftaya danışacağım. Bu arada doktora giden arkadaşlarda danışır fikrini sorar burda da paylaşırsa genel olarak doktorların tavsiyesini hepimiz bilmiş oluruz. bu masajı zeytinyağı ile yapmak nasıl olur sizce ben bunu da sorucam doktoruma
Cok geçmiş olsun canım Allah şifa versin. Sağlıkla kucağına alırsın inşallahBenim doğuştan rahim sarkması problemim vardı oğlumun doğumundan sonra sarkan rahim bağları düzeltildi erken doğum riskim aza indirildi ancak düzeltilen rahim bağları ameliyat yerleri gebelik büyüdükçe gerilmeye bağlı dayanılmaz ağrılara neden oluyor ama bebisimiz iyi çok şükür
Sen söylemişken dün çilek mobilyaya gittim romantic baby serisi var onu almak istiyorduk konustuk fiyatta pazarlık anlastık sonra teslimat ile ilgili çıkan bu sorundan bahsettim nedir diye ürün teslimatını 2 ay 10 gün gibi bi sürede yapabılırz abla su dakıka siparsii girersem dedi bend cook değilmi bu süre ozamana dogumum olucak ne işe yarıcak dedim vazgectm oda dediki kapıdan cıkarken abla işte teslimattaki sıkıntı bu dedi biz müsterilere 2ay deyince coğu aile vazgecıyor müsteri kaybetmemek adına bazi bayilar biray diyor sonra tabii gelmeyince bu sıkıntı doğuyor dedi .Bende dedim iyiki sen bize dürüst davrandın yoksa evime de yakın buraya hergün tasınır bana verilen sürede teeslim edilmedi diye hergün olay cıkarırıdım dedim .oyüzden canım sadece beşikse belki erken gelir ama sen ipim ucunu bırakmaa şimdidden ben baska yerden bakıcam artk
Sen söylemişken dün çilek mobilyaya gittim romantic baby serisi var onu almak istiyorduk konustuk fiyatta pazarlık anlastık sonra teslimat ile ilgili çıkan bu sorundan bahsettim nedir diye ürün teslimatını 2 ay 10 gün gibi bi sürede yapabılırz abla su dakıka siparsii girersem dedi bend cook değilmi bu süre ozamana dogumum olucak ne işe yarıcak dedim vazgectm oda dediki kapıdan cıkarken abla işte teslimattaki sıkıntı bu dedi biz müsterilere 2ay deyince coğu aile vazgecıyor müsteri kaybetmemek adına bazi bayilar biray diyor sonra tabii gelmeyince bu sıkıntı doğuyor dedi .Bende dedim iyiki sen bize dürüst davrandın yoksa evime de yakın buraya hergün tasınır bana verilen sürede teeslim edilmedi diye hergün olay cıkarırıdım dedim .oyüzden canım sadece beşikse belki erken gelir ama sen ipim ucunu bırakmaa şimdidden ben baska yerden bakıcam artk
İnsallah canım benimEvet canım sadece beşik. Eşim konuştu benim için tek önemli olan şey vaktinde teslimat diye. Satıcı başta 22aralık demiş sonra eşim bunu söyleyince birkaç yeri arayıp 12aralık ta teslim olur demiş. Faturaya da yazmışlar 12aralık diye. İnşallah sıkıntı çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?