- 28 Mart 2017
- 16.592
- 67.931
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #2.701
Canım doktorunla görüş öyle karar ver istersen , benimki tüp bebek , muayene günleri dışında hepsini tuttum çok şükür. Hamile iken kesinlikle oruç tutulmaz diye bir kural Yok , sadece anne yada bebek tehlikeye girerse tutmayıp sonra kazası yapılabiliyor. Eğer doktorun sakıncası Yok derse tutarsın neden tutmayasın. Ben 5+2 yim , hiçbir belirtim Yok zaten bulantı vs için erken , oruç tutuyorum , hiç rahatsız da olmadım.
Aklına takılacaksa doktoruna sor öyle karar ver
Bende de oluyor canım doktor normal dedi sonuçta büyüyorlar
Kac haftalik hamilesin canim ve yatakta dönerken falan yani hareket aninda mi aciyor. Keseyi gördün mü. Benim doktorum keseyi görmeden önce iki kasigin agrirsa normal ama tek tarafın çok şiddetli ağrı olursa dış gebelik olabilir demisti Allah korusun.. Istirahat et ve çok fazla su iç canım bu söylediğim de moralini bozmasin agrin olup geçtiyse sıkıntı yoktur insallah zaten
Canım iftar sahur arası içiyorum suyu zaten , doktorla görüşmeden karar verilmez böyle şeylere. Doktoruna sorsun tutma diyorsa tutmasın, illa tutacak hali Yok , sakıncası Yok derse neden tutmasın? Elbette herkesin kendi kararı ama sana tutma denmiş olması beni de kapsamıyor. Benim doktorla şahsi olarak görüşmem gerekiyor.Hamileligin ilk 3 ayinda normalden 1 litre fazla tuketmek gereliyor suyu. Hic bir doktor tut demez ki. Benimki bana kesinlikle tutmayacaksin dedi. Gunde en az 3 4 litre su iceceksin. Onuda gunlere bol 3 4 saatte 1 mutlaka ic dedi. Su suan en onemli sey vucut icin..
benimde sol tarafta sadece ağrım, oturup kalkarken kasılıyor hattaBen henüz doktor a gütmedim
Biraz kese kalp atışı görebileceğim zaman gideyim demiştim
Dediğiniz gibi normal de olabilir dış gebelik de olabilir
Ama Ağrı'nın yatmakla ilgisi yok öyle kendiliğinden çoğunlukla agrıyor
Tek tarafta ağrıması normal mi acaba
ee senin doktorun sana tutabilirsin dedi mi ki. ondan kafam karıştı genelde doktorlar onaylamıyor çünkü.Canım iftar sahur arası içiyorum suyu zaten , doktorla görüşmeden karar verilmez böyle şeylere. Doktoruna sorsun tutma diyorsa tutmasın, illa tutacak hali Yok , sakıncası Yok derse neden tutmasın? Elbette herkesin kendi kararı ama sana tutma denmiş olması beni de kapsamıyor. Benim doktorla şahsi olarak görüşmem gerekiyor.
Evet canım tutabilirsin dedi hatta tüp bebek süresince bile ilaçlarımı iftar sonrasına ayarlayıp tutabilir miyim dediğimde tabi dediler. Bulantı kusmalar başlayınca kimi kadınlar günlerce 1 bardak su içemiyor bir lokma yemek yiyemiyor ama öyle pat diye bişey olmuyor bebeğe (Allah korusun). Senin doktorun tutma demiş sana sen tutma tabi, ama herkesin doktoruna kendi danışması lazım. Bana tut denmesi de herkesin tutabileceği anlamına gelmiyoree senin doktorun sana tutabilirsin dedi mi ki. ondan kafam karıştı genelde doktorlar onaylamıyor çünkü.
Canim benim de bazrn agriyordu doktor beni korkutmustu cok fazla tek tarafli agrin olmasi dış gebelik olabilir demişti ben de ekseyi görene kadar hep stres cekmistim ama cok şükür kese görüldü. Bence gebelik oldugunu anlayinca hemen dojtora gidilmeli doktorun verecegi ilaclar olabilir ve ya bazi tetkikler ve tedavi uygulayabilir. Keske gitseydin simdi araba bayram da girecek için rahat ederdiBen henüz doktor a gütmedim
Biraz kese kalp atışı görebileceğim zaman gideyim demiştim
Dediğiniz gibi normal de olabilir dış gebelik de olabilir
Ama Ağrı'nın yatmakla ilgisi yok öyle kendiliğinden çoğunlukla agrıyor
Tek tarafta ağrıması normal mi acaba
doktordan doktora değişiyor demek ki. geçen de bir arkadaşa çay yasak demişler. ilişki yasak demişler. bana doktorum sadece bitki çayı hurma ve ananas yasakladı mesela :)Evet canım tutabilirsin dedi hatta tüp bebek süresince bile ilaçlarımı iftar sonrasına ayarlayıp tutabilir miyim dediğimde tabi dediler. Bulantı kusmalar başlayınca kimi kadınlar günlerce 1 bardak su içemiyor bir lokma yemek yiyemiyor ama öyle pat diye bişey olmuyor bebeğe (Allah korusun). Senin doktorun tutma demiş sana sen tutma tabi, ama herkesin doktoruna kendi danışması lazım. Bana tut denmesi de herkesin tutabileceği anlamına gelmiyor
Bana açık çay sınırsız serbest , kahve de 1 fincan serbest dedi. İlişki de serbest dediler ama düşüklerim olduğu için içim rahat etmedi , kalp atışını duyana kadar düşünmüyorum. Başka da bişey yasaklamadılar ek olarakdoktordan doktora değişiyor demek ki. geçen de bir arkadaşa çay yasak demişler. ilişki yasak demişler. bana doktorum sadece bitki çayı hurma ve ananas yasakladı mesela :)
benimde sol tarafta sadece ağrım, oturup kalkarken kasılıyor hatta
Canim benim de bazrn agriyordu doktor beni korkutmustu cok fazla tek tarafli agrin olmasi dış gebelik olabilir demişti ben de ekseyi görene kadar hep stres cekmistim ama cok şükür kese görüldü. Bence gebelik oldugunu anlayinca hemen dojtora gidilmeli doktorun verecegi ilaclar olabilir ve ya bazi tetkikler ve tedavi uygulayabilir. Keske gitseydin simdi araba bayram da girecek için rahat ederdi
o zaman anans ve hurmaya çok dikkat et. özellikle hurma rahimde kasılmaya sebep oluyormuş. oda erken dönemde düşük sebebiymiş. zaten doğum kolaylaştırsın diye 8 aydan sonra öneriyorlar ya hurmayı. aynı etki ananastada varmış.Bana açık çay sınırsız serbest , kahve de 1 fincan serbest dedi. İlişki de serbest dediler ama düşüklerim olduğu için içim rahat etmedi , kalp atışını duyana kadar düşünmüyorum. Başka da bişey yasaklamadılar ek olarak
Bana açık çay sınırsız serbest , kahve de 1 fincan serbest dedi. İlişki de serbest dediler ama düşüklerim olduğu için içim rahat etmedi , kalp atışını duyana kadar düşünmüyorum. Başka da bişey yasaklamadılar ek olarak
Canım bugün kalp atışını duydum ben. ihmal etme doktora git için rahatlar hemSen gördün keseyi doktor a gittin değil mi
Oğlumda hep doktordaydık şimdi daha soğuk kanlı olalım dedik sözde . Bir de dış gebelikte beta htg yükseliyor ama çok değil de sanıyordum ondan o ihtimali elemiştim kafamda
Eşim de şuan yanımda değil üstüne
valla bende aynı şeyi düşündüm. düşük riski varken ilişki yasaklanmalı. ve tabi ki oruçta öyle neticede çok uzun bir süre üstelik yaz sıcağı. bilemedim ama tercih meselesi. ben kendi adıma riske giremezdim. kahve için bile riske giremedim. ki devede kulak kalıyor...Canım daha önce düşükler yaşamış birine bu erken dönemde ilişkiyi serbest bırakmak ilginç geldi bana. Çünkü rahmin kasılmaması isteniyor ve ilişki sırasında ciddi bir kasılma söz konusu.
Oruç konusunda da konuştuğum dört farklı doktor gebeliğin ilk üç ayınca kesinlikle önerilmez dediler. Sonra kazası yapılması daha uygun geldi bana. Tabi herkesin kendi düşüncesidir saygı duyarım. Özellikle bu uzun günlerde vücudun susuz kalması riskli olabilir diye korkuyorum ben.
Tutulmuyomu oruç ..? Dün kan vermeye gittim kimliğimi annemde unutmuşum onuda bugün köye gitti yarın mecbur anasağlığına gidip kan vericem..
Canım iftar sahur arası içiyorum suyu zaten , doktorla görüşmeden karar verilmez böyle şeylere. Doktoruna sorsun tutma diyorsa tutmasın, illa tutacak hali Yok , sakıncası Yok derse neden tutmasın? Elbette herkesin kendi kararı ama sana tutma denmiş olması beni de kapsamıyor. Benim doktorla şahsi olarak görüşmem gerekiyor.
Evet canım tutabilirsin dedi hatta tüp bebek süresince bile ilaçlarımı iftar sonrasına ayarlayıp tutabilir miyim dediğimde tabi dediler. Bulantı kusmalar başlayınca kimi kadınlar günlerce 1 bardak su içemiyor bir lokma yemek yiyemiyor ama öyle pat diye bişey olmuyor bebeğe (Allah korusun). Senin doktorun tutma demiş sana sen tutma tabi, ama herkesin doktoruna kendi danışması lazım. Bana tut denmesi de herkesin tutabileceği anlamına gelmiyor
doktordan doktora değişiyor demek ki. geçen de bir arkadaşa çay yasak demişler. ilişki yasak demişler. bana doktorum sadece bitki çayı hurma ve ananas yasakladı mesela :)
Ananas neden yasak kidoktordan doktora değişiyor demek ki. geçen de bir arkadaşa çay yasak demişler. ilişki yasak demişler. bana doktorum sadece bitki çayı hurma ve ananas yasakladı mesela :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?