- 9 Temmuz 2017
- 1.546
- 980
- 73
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #34.401
iyi akşamlar herkese kızlar. şimdiye kadar hep okudum burayı hiç yazmadım ama canım çok sıkkın yazmak istedim. bende gebelik şekeri çıkmıştı. öğrendiğimden beri de diyetle idare ediyordum bi sıkıntı yoktu 31. haftada en son kontrolde herşey yolundaydı. bebiş 1800 dü. o haftadan sonra 2-3 hafta kadar biraz saldım açıkçası. çok misafir geldi. hem gelen kek börek getirdi hem ben yaptım. dayanamadım arada yedim. şekerimi de ölçmedim eskisi gibi. 34.hafta kontrolünde bebeğim 2800 olmuştu. 3 haftada tam 1 kilo almış. doktor da şaşırdı sinirlendi. iri bebek olmuş bu naptın sen dedi. o günden beri ağlıyorum hergün neredeyse acayip canım sıkkın. nasıl bu kadar etki eder kısa sürede aklım almıyor.
şekeri olanlar benim gibi geç olmadan dikkat etsin lütfen.
ben bi haftadır ağır diyetteyim. akciğer gelişiminde sorun olmuştur muhtemelen dedi bi de doktor. sarılığı uzun sürecek eğer olursa dedi. umarım kalıcı bir zarar olmamıştır bebişte
Bir de kurutma makinası topu varmış oda tochibo da varmış önceden oda topluyormuş ona da bak istersenAaa süpermiş öyle birşey varsa alıp hemen deneyim. İnşallah işe yarar...
Canım valla şeker diyetini bozduğunu söylediysen korkutmak amaçlı söylemiştir olmadı bi de baska bu doktordan özele gidiyorsan devlet hastanesinden vs randevu al bi de orda sor çünkü bende şeker yok iri de değiliz 34 de 2800 oldu hatta ondan 2 hafta once 2150 idi ben sok oldum doktor normal artık son haftalar dedi şöyle düşün genelde bebekler 37 de geliyor ya da sezeryanla 37 38 de alınıyor e 34. Haftada 2800 olması çok normal çünkü insanlar 37 38 de 3 üzeri bebek doğuruyor hepsinde de şeker olmuyor ki eğer 34 de 2800 olmayacaksa bu çocuklar millet 37 38 de 3 kilo üzeri nasıl doğursunay valla ne iyi geldi şu söylediklerin biliyo musun.
belki de dediğin gibi korkup diyeti bundan sonra bozmamam için öyle demiştir.. bana çok anormal bişeymiş gibi söyledi çünkü 34.haftada 2800 olması. sizinkilerin de öyle olduğunu ve normal bi gelişme olduğunu duyunca rahatladım biraz valla.
sağolun.
adamdan da soğudum zaten. belki de değiştiririm şu saaten sonra doktorumu.
Kuzum acile git istersen bana doktorum parol önermişti bas agrisi ve ateşim çıkınca hatta soguk algınlığın da bile genelde her hamileye öneriliyor parol lohusayken de kullanılıyorArkadaşlar ben galiba kötüleşiyorum. Dün öksürük ve boğaz ağrısı olarak başladı. Halsizlikle devam etti. Pekmezdi ballı limonlu meyve çayı falan derken bugün öksürük azaldı derken halsizlik arttı maalesef ve şimdi de ateşim gittikçe yükseliyor.Gün içinde ara ara ölçtüm, 36.5 - 37 - 37.5 derken az önce 37.8 çıktı. Gittikçe yükseliyor ve bende üşüme titreme falan başladı maalesef. Çok korkuyorum ateşlenmem bebeğime zarar verecek diye. Acile gitsem ordaki hastalardan iyice mikrop kaparım diye korkuyorum kararsız kaldım.
Hayatimda duydugun en sacma sey senin soylediklerin. Acaba doktorun sarhoş filanmiydi.iyi akşamlar herkese kızlar. şimdiye kadar hep okudum burayı hiç yazmadım ama canım çok sıkkın yazmak istedim. bende gebelik şekeri çıkmıştı. öğrendiğimden beri de diyetle idare ediyordum bi sıkıntı yoktu 31. haftada en son kontrolde herşey yolundaydı. bebiş 1800 dü. o haftadan sonra 2-3 hafta kadar biraz saldım açıkçası. çok misafir geldi. hem gelen kek börek getirdi hem ben yaptım. dayanamadım arada yedim. şekerimi de ölçmedim eskisi gibi. 34.hafta kontrolünde bebeğim 2800 olmuştu. 3 haftada tam 1 kilo almış. doktor da şaşırdı sinirlendi. iri bebek olmuş bu naptın sen dedi. o günden beri ağlıyorum hergün neredeyse acayip canım sıkkın. nasıl bu kadar etki eder kısa sürede aklım almıyor.
ben bi haftadır ağır diyetteyim. akciğer gelişiminde sorun olmuştur muhtemelen dedi bi de doktor. sarılığı uzun sürecek eğer olursa dedi. umarım kalıcı bir zarar olmamıştır bebişte
Ah ya ne yazdığım da belli değilIhmal etme bence, cok korktum bu sekerden. Ben hic kilolu olmadim rejim yapmadim hep canim ne isterse yedim. En istedigimi yemem gereken donemimde boyle mi olacakti diyorum. Esim de zaten basimda zebellah gibi yeme yeme diye, valla 23. Haftamdan beri lokmalarimi sayiyorum.
Hemen başka bir doktor a daha görün benceben de sebebini bilmiyorum. adama da soramadım o an şoktan. ama sonra kontrol edilmeyen gebelik şekerinin bebekteki etkilerine internetten bakınca normalden uzun süren sarılığı yazmış çoğu yer.
Canım sen ilaçlarını kadın dogum doktoruna yine de bi sor benim alerji olduğumda ne kadar hamile olduğunuzu bilseler de yazılan kremi benimle paylaşın demişti doktorum onayına göre kullanmıştımGözümü kararttım gittim hastaneye. Çok kalabalık değildi bari. Çok fazla ilaç yazdı ama alamadım daha eczaneye gidiyoruz. 5-6 tane yazdı herhalde doldurdu reçeteyi. Yatirayim serumla parol vereyim damardan diyorBen de korkuyorum serumdan, ağızdan alırım ben parolu dedim, halbuki alakası yok. O ortamda yatmak istemedim birkaç saat.
Teshis ne tam bilmiyorum. Ama idrar yolunda enfeksiyon varsa antibiyotik ve sase cok onemli. Cunku idrar yolu enfeksiyonu erken dogumu tetikliyor.Yazmadığı bişey kalmamış adamın ya biz hamileyiz ilaç kullanmayalım diye uğraştıkça doktorların yaptığına bak. Antibiyotik, boğaz spreyi, idrar yolu enfeksiyonu için şase, mide yanması için bir başka ilaç, buğu sprey gibi bişey yazmış dedi eczacı o da kalmamış zaten. Üstüne bir de Parol yazmış kaç oldu sayamadim. Bunların yarısı gereksiz, bu şikayetlerim yok bile. Ben de almadım bazısını. Sinir oldum geldim eve gece gece. Bir de diyor ki niye hala çalışıyorsun. Hastalanmasam gayet rahat gidip geliyordum zaten yarım gün çalışıyorum e okullar da kapanacak zaten dedim ben. Şurda 37'yi bile bulmayacak benim işi bırakmam. Dert oldu acildeki doktora da bu.
Canım bende öksürüyorum. Doktorum ateşine dikkat et demişti. Halsizlik vs.yok ama afedersin balgamlı öksürük var. Beunce ihmal etme ateşin varsa acile gitArkadaşlar ben galiba kötüleşiyorum. Dün öksürük ve boğaz ağrısı olarak başladı. Halsizlikle devam etti. Pekmezdi ballı limonlu meyve çayı falan derken bugün öksürük azaldı derken halsizlik arttı maalesef ve şimdi de ateşim gittikçe yükseliyor.Gün içinde ara ara ölçtüm, 36.5 - 37 - 37.5 derken az önce 37.8 çıktı. Gittikçe yükseliyor ve bende üşüme titreme falan başladı maalesef. Çok korkuyorum ateşlenmem bebeğime zarar verecek diye. Acile gitsem ordaki hastalardan iyice mikrop kaparım diye korkuyorum kararsız kaldım.
Canım bende öyleyim şuan ateş yok olmasını engelledim duşla ama üst solunum yolları tamamen tıkandısıfır nefes ve full baş ağrısıArkadaşlar ben galiba kötüleşiyorum. Dün öksürük ve boğaz ağrısı olarak başladı. Halsizlikle devam etti. Pekmezdi ballı limonlu meyve çayı falan derken bugün öksürük azaldı derken halsizlik arttı maalesef ve şimdi de ateşim gittikçe yükseliyor.Gün içinde ara ara ölçtüm, 36.5 - 37 - 37.5 derken az önce 37.8 çıktı. Gittikçe yükseliyor ve bende üşüme titreme falan başladı maalesef. Çok korkuyorum ateşlenmem bebeğime zarar verecek diye. Acile gitsem ordaki hastalardan iyice mikrop kaparım diye korkuyorum kararsız kaldım.
Canım sağlığı filan herşey çok iyi maşallah ama emmesini bekliyoruz ondan sonra çıkıcak çabucak bugün 1870 gr dediler :)Ne zaman geliyor Minik yavru evine annesi?kaç kg oldu?doktorlar ne diyor her şey yolundaysa kendini üzme az kalmıştır inşallah kavuşmanıza
Evet canım her gün gidip geliyoruz biz de çok zormuş gerçekten o küvoz yolu beklemek..Ahh ahh o anlatılmayan hisler. Yarın 40im çıkıyor dile kolay 40gundur hastanenin kapısını asindiriyorum. Bugün eşime dedim artık ailemiz gibi oldu buradaki çalışanlar. Bugün gördüm kızımı acıkmış ağlıyordu kuvozun içinde bişey de yapamiyosun aglamasini seyrettim artık. Hemşire gelsin de beslesin diye
İnşallah canım ya o gün bayramım olur benim :)Az kaldı canım...öpüp kokliycaksın güzel yavrunu, kokusunu ohhh diye içine cekeceksin. Allah büyük.
Yok önce çamaşır sepetindeki bizim kıyafetleri bi bitireyim kış günü zor kuruyorlar bebisinkileri yikayarak başlıcam islere insallah bu hafta böyle geçer.sonra da yerleştiririm.zaten oda yapmadim ben canım beşigi var bizim odada bi de dolap var onlari yerleştircem bakalım.
Kıyamam ben size...çok zordur eminim ama bu günler de gecicek rabbimin izniyle.az daha sabır mis kokuları içinize çekip evinize gidiceksiniz insallah
İnşallah canımAz kaldı, gelicek evine defnoş.
Doktorun sacmalamis resmen dikkat et diye soylediyse bile bu şekilde korkutulur mu zaten çok hızlı kilo aldıkları döneme girdik.benim 32de 1800 grdu zayif diyodum 34te 2400 olmuş yani 600 gr almış 2 haftada seninki daha önden giden bi bebektir olabilir.arkadaşım 150 boyunda 45kilydu hep eşi de zayıf. 2cocugunu da 4kilo üzeri doğurdu ne onda şeker vardı ne bebeklerde bişey. Yani her bebeğin gelişimi genetiği farklı. Başka bi doktora daha git bence..Şekerin varsa da hepimiz arada kaçamak yapıyoruz yapmamak gerekir ama daha dikkat edersiniyi akşamlar herkese kızlar. şimdiye kadar hep okudum burayı hiç yazmadım ama canım çok sıkkın yazmak istedim. bende gebelik şekeri çıkmıştı. öğrendiğimden beri de diyetle idare ediyordum bi sıkıntı yoktu 31. haftada en son kontrolde herşey yolundaydı. bebiş 1800 dü. o haftadan sonra 2-3 hafta kadar biraz saldım açıkçası. çok misafir geldi. hem gelen kek börek getirdi hem ben yaptım. dayanamadım arada yedim. şekerimi de ölçmedim eskisi gibi. 34.hafta kontrolünde bebeğim 2800 olmuştu. 3 haftada tam 1 kilo almış. doktor da şaşırdı sinirlendi. iri bebek olmuş bu naptın sen dedi. o günden beri ağlıyorum hergün neredeyse acayip canım sıkkın. nasıl bu kadar etki eder kısa sürede aklım almıyor.
Ben de 2 hafta önce griptim canım geçmiş olsun.ben bol hatta çok bol c vitaminiyle atlattim portakal suyu mandalina kivi yükledim bir de ballı limonlu ılık su içtim ve hep yattım 4 gunde gecti dinlen bol bol atlatirsin inşallah. Parol icebilirsin ama ateşini kontrol altına alirArkadaşlar ben galiba kötüleşiyorum. Dün öksürük ve boğaz ağrısı olarak başladı. Halsizlikle devam etti. Pekmezdi ballı limonlu meyve çayı falan derken bugün öksürük azaldı derken halsizlik arttı maalesef ve şimdi de ateşim gittikçe yükseliyor.Gün içinde ara ara ölçtüm, 36.5 - 37 - 37.5 derken az önce 37.8 çıktı. Gittikçe yükseliyor ve bende üşüme titreme falan başladı maalesef. Çok korkuyorum ateşlenmem bebeğime zarar verecek diye. Acile gitsem ordaki hastalardan iyice mikrop kaparım diye korkuyorum kararsız kaldım.
Tahlil falan yaptı mı bu kadar ilac veriyor.idrarda falan sikinti yoksa doğal yollarla geçer inşallah canimYazmadığı bişey kalmamış adamın ya biz hamileyiz ilaç kullanmayalım diye uğraştıkça doktorların yaptığına bak. Antibiyotik, boğaz spreyi, idrar yolu enfeksiyonu için şase, mide yanması için bir başka ilaç, buğu sprey gibi bişey yazmış dedi eczacı o da kalmamış zaten. Üstüne bir de Parol yazmış kaç oldu sayamadim. Bunların yarısı gereksiz, bu şikayetlerim yok bile. Ben de almadım bazısını. Sinir oldum geldim eve gece gece. Bir de diyor ki niye hala çalışıyorsun. Hastalanmasam gayet rahat gidip geliyordum zaten yarım gün çalışıyorum e okullar da kapanacak zaten dedim ben. Şurda 37'yi bile bulmayacak benim işi bırakmam. Dert oldu acildeki doktora da bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?