2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Sen yazinca simdi raporlardan baktim benim 29. Haftada 1890gr mis. Doktor bana dedi ki iriligin babadan dolayi genetik mi yoksa sekerden dolayi mi oldugunu bilemeyiz onun icin siki bir sekilde diyete devam ediceksin dedi.
Ama bence seninki biraz korkutmak icin soylemis.Cunku bana soylenen bebek 4 kiloyu gecerse dogumda hem anne hem bebek icin sikinti oluyor. Bebek dogarken zorlandigi icin solunum problemi yasiyor ve kuveze alinabilir. Ayni sekilde sarilik uzun surebilir. Yani simdiden akcigerde bisey olmaz.
Son 1 ay kilo aliminda cok onemli dikkat et sen yoluna girer.

Kızlar cok oturursam kalktıgımda resmen yürüyemiyorum vajinadan arkaya doğru çok afedersiniz popoma kadar dayanılmaz ağrı oluyor yatıncs geçiyor çatı ağrısı böyle bişeymi?

Aaa süpermiş öyle birşey varsa alıp hemen deneyim. İnşallah işe yarar...
Bir de kurutma makinası topu varmış oda tochibo da varmış önceden oda topluyormuş ona da bak istersen
Canım valla şeker diyetini bozduğunu söylediysen korkutmak amaçlı söylemiştir olmadı bi de baska bu doktordan özele gidiyorsan devlet hastanesinden vs randevu al bi de orda sor çünkü bende şeker yok iri de değiliz 34 de 2800 oldu hatta ondan 2 hafta once 2150 idi ben sok oldum doktor normal artık son haftalar dedi şöyle düşün genelde bebekler 37 de geliyor ya da sezeryanla 37 38 de alınıyor e 34. Haftada 2800 olması çok normal çünkü insanlar 37 38 de 3 üzeri bebek doğuruyor hepsinde de şeker olmuyor ki eğer 34 de 2800 olmayacaksa bu çocuklar millet 37 38 de 3 kilo üzeri nasıl doğursun
Şekerden dolayı çocuğun şekeri çıkabilir düşebilir dogdugunda bundan dolayı seni korkutmuştur ama bu şekilde söylememeli özelikle ak ciğer olayını tespit erkeden sorun olur demesi beni benden aldı seni strese sokmus resmen
Kendine dikkat et diyetini tabi ki bozma ama ağlayıp da sınırını bozma
Kuzum acile git istersen bana doktorum parol önermişti bas agrisi ve ateşim çıkınca hatta soguk algınlığın da bile genelde her hamileye öneriliyor parol lohusayken de kullanılıyor

Hayatimda duydugun en sacma sey senin soylediklerin. Acaba doktorun sarhoş filanmiydi.
Bir kere sarilik karaciğer ile alakali akciger gelisimi ile alakali degil. Ve seker ile hic alakasi yok. Ikincisi benim sekerim yok buna ragmen son kontrolde ben 1 kilo vermsiim fakat bebek hala 8 gun ileride haftasina gore gelisim olarak. Doktorum herseyi cok guzel buldu. 3. Su gecen hafta 35. Haftadaydim bebegim 49 cm 2850 kg idi. Doktorum kan pihtilasmasi var diye dusuk kilolu bir bebek olacak diyordu ama artik masallah diyor. Yani sorun yok.
Sekerine dikkat etmen lazim. Hem kendiniyiligin icin hem bebegin icin. Ama sen ac bile kalsan bu gerginlikle o seker firlar. O yuzden biran once doktorunu degistir. Senin ki doktor degil sanirsin karabasan.

Ah ya ne yazdığım da belli değil
Bana doktor aman aman çok şekerin var demedi ya Arada kaldım sanırım
Benimle aynı degerlerdekilere öyle dediler belli ama bana demedi işte kaçış gibi oldu bana psikolojik
Eczanelerde ölçüyorlar mı parmaktan acaba biliyormuşun canım

ben de sebebini bilmiyorum. adama da soramadım o an şoktan. ama sonra kontrol edilmeyen gebelik şekerinin bebekteki etkilerine internetten bakınca normalden uzun süren sarılığı yazmış çoğu yer.
Hemen başka bir doktor a daha görün bence
Belki önceki ölçümü eksiktir veya şimdiki ölçüm fazladır haftasına göre kilosu normal bence

Gözümü kararttım gittim hastaneye. Çok kalabalık değildi bari. Çok fazla ilaç yazdı ama alamadım daha eczaneye gidiyoruz. 5-6 tane yazdı herhalde doldurdu reçeteyi. Yatirayim serumla parol vereyim damardan diyor Ben de korkuyorum serumdan, ağızdan alırım ben parolu dedim, halbuki alakası yok. O ortamda yatmak istemedim birkaç saat.

Canım sen ilaçlarını kadın dogum doktoruna yine de bi sor benim alerji olduğumda ne kadar hamile olduğunuzu bilseler de yazılan kremi benimle paylaşın demişti doktorum onayına göre kullanmıştım
Çok geçmiş olsun yat dinlen
Ayva ve ıhlamur
Olmadı iğde suyu

Yazmadığı bişey kalmamış adamın ya biz hamileyiz ilaç kullanmayalım diye uğraştıkça doktorların yaptığına bak. Antibiyotik, boğaz spreyi, idrar yolu enfeksiyonu için şase, mide yanması için bir başka ilaç, buğu sprey gibi bişey yazmış dedi eczacı o da kalmamış zaten. Üstüne bir de Parol yazmış kaç oldu sayamadim. Bunların yarısı gereksiz, bu şikayetlerim yok bile. Ben de almadım bazısını. Sinir oldum geldim eve gece gece. Bir de diyor ki niye hala çalışıyorsun. Hastalanmasam gayet rahat gidip geliyordum zaten yarım gün çalışıyorum e okullar da kapanacak zaten dedim ben. Şurda 37'yi bile bulmayacak benim işi bırakmam. Dert oldu acildeki doktora da bu.

Teshis ne tam bilmiyorum. Ama idrar yolunda enfeksiyon varsa antibiyotik ve sase cok onemli. Cunku idrar yolu enfeksiyonu erken dogumu tetikliyor.
Ve antibiyotikler hamilelikte mideyi daha cok vuruyor muhtemelen yanma icin ilaci bu yuzden yazmistir. Egerki yazdigi penisilin grubu bir antibiyotikse agiz yarasi vs yapabilir bogaz spreyide ondandir. Ben ne zaman antibiyotik kullansam bademciklerim.bembeyaz yara olur. Pamukcuk gibi. Ve midemi mahveder.

Canım bende öksürüyorum. Doktorum ateşine dikkat et demişti. Halsizlik vs.yok ama afedersin balgamlı öksürük var. Beunce ihmal etme ateşin varsa acile git

Canım bende öyleyim şuan ateş yok olmasını engelledim duşla ama üst solunum yolları tamamen tıkandısıfır nefes ve full baş ağrısı vicks ve ıhlamur , limon yemek gibi yöntemlerin yetmediği yerdeyim bende ama acile gitsekte bir şey değişmeyecek o yğzden gitmiyorum bende hapşurma çok var her hapşurduğumda bebeğim zıplıyo gibi hissediyorum korkuyomu acaba

İdrar yolu enfeksiyonu yok olsa ben de biliyorum ilaç kullanayım. Ama bana ne bunla ilgili bişey sordu ne de idrar testi yaptı. Nasıl anlaşılır başka türlü de bu teşhis koyulur bilmiyorum. Hayır insanın gözünden idrar yolu enfeksiyonu da bilinmez ya. Onu almadım o yüzden. Midem de normalde yanıyor ama hafif yani ben bunu kendi doktoruma şikayet olsun diye bile söylemedim hiç. Ama aldım yine de zararı yokmuş diye. Şase almadım bir de buğu zaten kalmamış o.

Hem bir de temiz hava alınca biraz iyi geldi sanki halsizligime. Daha da düşmeyiz inşallah hiçbirimiz. Allah hepimize şifa versin.

Evet canım her gün gidip geliyoruz biz de çok zormuş gerçekten o küvoz yolu beklemek..
Ne güzel maşallah biberon tutabilmiş mi canım ?

İnşallah canım çok sağolasın

Doktorun sacmalamis resmen dikkat et diye soylediyse bile bu şekilde korkutulur mu zaten çok hızlı kilo aldıkları döneme girdik.benim 32de 1800 grdu zayif diyodum 34te 2400 olmuş yani 600 gr almış 2 haftada seninki daha önden giden bi bebektir olabilir.arkadaşım 150 boyunda 45kilydu hep eşi de zayıf. 2cocugunu da 4kilo üzeri doğurdu ne onda şeker vardı ne bebeklerde bişey. Yani her bebeğin gelişimi genetiği farklı. Başka bi doktora daha git bence..Şekerin varsa da hepimiz arada kaçamak yapıyoruz yapmamak gerekir ama daha dikkat edersin

Ben de 2 hafta önce griptim canım geçmiş olsun.ben bol hatta çok bol c vitaminiyle atlattim portakal suyu mandalina kivi yükledim bir de ballı limonlu ılık su içtim ve hep yattım 4 gunde gecti dinlen bol bol atlatirsin inşallah. Parol icebilirsin ama ateşini kontrol altına alir

Tahlil falan yaptı mı bu kadar ilac veriyor.idrarda falan sikinti yoksa doğal yollarla geçer inşallah canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…