2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Selam kızlar bugün kontrolüm vardı. Nabzım yüksek diye sormuştum ya ekg çektiler ve direk kardiyolojiye yönlendirdiler. Rahim ağzındaki yaradan dolayı da onkolojiye sevk ettiler. Doktor bebek en fazla 3 kg doğar dedi. Ne kötü çıktım ya vitamin eksikliklerimi saymıyorum bile bir iyi haber sürekli kanama olduğu için iğne oluyodum haftalık onu kesti doktor. Sağlıkla şu süreç bitsin istiyorum artık

Ben de istiyorum canım zaten. Ama doktor değiştirmek zorunda kaldım. Bu doktorumla daha konuşma fırsatım olmadı bu konuyu. Haftaya tekrar gidicem bakalım.

Bence ikiside olmasın 13 subat yada 16 subat olsun . Özel bir günü olsun kendine has benim fikrim bu yönde.

hanimlar ilk dogumum epidural normal dogum oldu. 4cm acikliktan snr belinize ignesini takiyolar. 10 cm olana kadar 2 doz veriliyor.daha fazlasi olmuyormus.epidurali alirken suni sancida veriliyor.dogumu hizlandirmak icin .zaten 4 5 cm aciliga kadar cokta dogum agrisi hissedilmiyor.
dogum esnasinda doktor cihaza bakiyor,sanci geldi ikin diyor ikiniyorsunuz .
dogum sonrasi 1 kac kac bel agrisi cektim ama cokta kaatlanamicagim derecede degil.agir kaldirdigimda usudugumde v.s

bence epidural bi nimeetttt :).
insallah 2. dogumumuda epiduralle dogurmak istiyorum.
hayirli dogumlarimiz olsun insallah

Offff benim korktugum noktada bu ikinma olayi yaa yapamicam gibi geliyor. Bir de ikinirken karnina bastiriyorlarmis.

inşallah canım allah insallah keyifle gönlüne göre bir doğum nasip etsin sen kendini dinle sezgilerine güven gerisi allahımın taktiri

Bugün yeni doktorumla ilk randevumdu. Eşim erkek doktor istemiyordu ama ben biraz ısrar edince bir gidelim bakalım ısınırsak devam ederiz dedi. Gittik zaten doktor biraz yaşlı bir beyefendi. Öyle olunca eşim de ben de ısındık zaten çok kibar.
Muayeneye gelince, eliyle karnımın üstünden biseyler yaptı ilk önce. Başı baya aşağıya inmiş dedi. Ben de doğum yaklaşmış anlamında mı dedim. Evet dedi. Bunu ultrasona hiç bakmadan soyledi. O kadar doktora gittim farklı farklı. Hiçbiri böyle bir muayene etmemişti. Hoşuma gitti tecrübeli olması. Neyse sonra ultrasona aldı. 2987 Gr dedi. Önceki doktorum daha az çıkarıyordu daha 2 gün önce muayene olmuştum ona da. Ama ben pek takılmıyorum bu duruma. Her doktor farklı ölçtüğü için. Boyu da uzun falan dedi eşimle ikimize de baktı siz ikiniz de pek uzun değilsiniz falan diye espri yaptı. Normalde alınırdım ama pek bı tatlı kibar konuşuyor hiç alınmadım. Dedim benim anne tarafı uzun İşte sonra hangi durumlarda gelmem gerek falan bahsetti. Kaşıntım için krem verdi. Çıkınca da eşime sordum. İyi mı ısındın mı falan diye. İyi ben beğendim dedi. Herhalde bu beyefendi doğum doktorum oldu 36. Haftada. Hayırlısı olsun ne diyelim.

cnm panik olmadım zaten önce uyusturucu iğne yapıyolar normal iğne batmasından farklı bişey yok uyustugu için diğer işlemlerden pek bişey anlamıyorsun hissediyorsun ama acı olarak korkulacak dayanılmayacak hiçbisey yok sadece sabit durma kısmı zor çünkü o an sancı oluyor sancı varken sabit kalmak mühim olan onuda zaten dr ayarlıyor artık göbeğinin üzerine egilmek gerekiyor ama toplamda 5-10 dk lık bir işlem, sonrası nirvana inan değer sadece aklınızda bulunsun dipnot olarak epidural takıldıktan sonra doz veriliyorya orada ilaç verilirken ayaklarınızı hatta belden aşagınızı hiç oynatmayın ayaklarınızı bükmeyin dümdüz olsun ki tüm vücuda esit dagılsın ilaç yoksa bazı yerlere epidural ulasmazsa oralarda tutmayabiliyor ve sancı oralarda devam ediyor , ilaç verilirken sabit kalın ilk 20 dk hiç kıpırdatmayın bacakları sonrası cok rahat oluyor allahın izniyle

Offff benim korktugum noktada bu ikinma olayi yaa yapamicam gibi geliyor. Bir de ikinirken karnina bastiriyorlarmis.
Kızımda o ıkınma hissi hiç olmamıştı bende. Çok becerememiltim yani ıkınmayı öyle olunca karnıma çok bastırmışlardı. Ama bu sefer daha sancı aşamasındayken o his vardı. Doğumda da sancı geldikçe içinden geliyo zaten ıkınmak. İyi ıkınınca mı bilmiyorum karnıma bastırmadılar. Her doğum kendine has. seni yönlendiriyor sanki

Geldik kızlar doktordan 3 kg olmuş 49 buçuk cm dedi doktor. Plesanta yaşlanması varmış. Bi sıkıntı yok dedi ama çok kafama takıldı... biraz moralim bozuldu. Haftada 1 gel artık dedi
Benim ilk hamileliğimde 37de bunda da 36 da aynısı dendi. Ama doktor sorun değil dedi. Son haftalarda normalmiş yaşlanması. Canını sıkma boşuna bence.

Kızlar bebişin çamaşırlarını nasıl yıkadınız? Kıyafetleri ters çevirdiniz mi kaç dereceye attınız? Kendi lohusa geceliğinizi falan ayrı mı yıkadınız?
beyazları ayrı , acık renklileri ayrı , koyu renklileri ayrı kategorilerle yıkadım etiketlerini kesip 40 derecede falan elde yıkama proğramı var makinamda onda yıkadım , battarniye nevresim alt açmalarını falanda ayrı ayrı yıkadım ama lohusa geceliği zaten sıfır onu bebişinkilerle beraber yıkadım ayrı atmadım cnm :)

İnsallah kolay gecerde saglikla aliriz kucagmiza canm sen ilkinde sezaryen mi olmustun genelmi belden uyusturmalimi bnde simdi konturoldan geldim bebek 3300 gr olmus persembe gunu 11 de yatisim yapilicak 2 de ameliyata giricem ama panik atagim oldugu icin genel anestezi diyorlar kafam karisti bn genel anestezi istemiyordum

Kizlar bnde konturoldan geldim hersey yolunda cok şükür bebegim 3300 gr olmus sanci yok Allahi izniyle persembe 11 de yatisim yapilicak 2 de ameliyat olucam ama anestezi uzmani panik atagim oldugu icin genel anestezi diyo doktorumda bn genel anestezide uyanmam zor oluyo birde mide bulantisi öksürük nasil olucak acaba ya kafam karisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…