- 30 Aralık 2013
- 2.974
- 1.779
- 248
- 35
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #46.401
Aynen bende garmastan krem sürüp streç ile sardım iki gün kurumasını engelledi ölü deriyi kaldırdı emzirirken daha az aciyordu sonra emzire emzire geçti şükür .. eller bile iş yapa Yapa nasir tutar sizde emzire emzire geçecek kızlar biliyorum tarifsiz bir acı bence emzirmekten alikoymayin kalkan filan kan gelmedikce kullanmayın derim acil şifalarMeme ucunuzu elinizi sürekli sıcak suyla yıkayın. Mikroplar geçmesini engelliypor yaranın. Nemli kalmalı. Ben madegasol zeytinyağı sürüp kapatıyordum. Deri attı. Sonra düzeldi. 4-5 gün sürdü
Zeytinyağı desem verir misin:)Kizlar.benim bebe kabiz.olacak sanirim sabah kakasi sakiz gibiydi. Mama veremiyorum sadece anne.sutu. napsam ki.iyice kabiz.olmadan.
Ise yarayacaksa veririm. Ama evde soguk.sikim sizma. Zeytin yağı var olur mu kiZeytinyağı desem verir misin:)
Ay.insallah.olmaz bizide bilgilendir.bakalim cok. Korkuyorum o asidan2. Ay aşımızı olduk geldik. Bakalım bizi neler bekliyor bugün:) şu an calpol falan vermedim takip ediyorun sürekli ateş huzursuzluk olacak mı bakalım
Zeytinyaği meme ucuna damlat emizir canmKizlar.benim bebe kabiz.olacak sanirim sabah kakasi sakiz gibiydi. Mama veremiyorum sadece anne.sutu. napsam ki.iyice kabiz.olmadan.
Biraz zahmetli yazmak ama tabi ki yazarim canim :) incir ve kayisilari kaynat iç:) bildigin komposto yap yani canimBende bugün a-01 den siyah erik kurusu alıp kaynattım sonra blenderdan geçirdim bizim kız kakayı 10 günde bir yapınca kayısı hoşafı fayda etmedi bir de bunu deneyim dedkm arkadasim söyleyince
Şeker de atmadım gayet tatlı oldu günde 2 bardak içsem faydası olur sanirim
umarım fayda eder
Bir de bebeyi ishal edersem asıl o zaman comolokko banaBirdilimkek canim muhteşem incir iksirini bir daha yazar misin sana zahmet olmazsa incirleri kaynatıyoruz sadece bu kadar demi
Bizde 26yız sanırım geceler gündüzler günler birbirine girdi artık takip edemez oldumKaç günlüksünüz canım benimde 36.günüm hala yaralarım var
Benimki de sadece anne sütü aldigi halde kabiz oldu. 4 Gün bitince gece hastaneye götürdük cocuk doktoru fitil verdi o kadar agladi ki minisim nefesi kesildiKizlar.benim bebe kabiz.olacak sanirim sabah kakasi sakiz gibiydi. Mama veremiyorum sadece anne.sutu. napsam ki.iyice kabiz.olmadan.
Bana ebe bizim beslenmemizin etkilediğini söylemişti bolca incir kuru mürdüm erik ve komposto tüket bence fayda eder bebişlere birde şekerli çok beslenmek bebeğin kabız olmasını etkiliyormuş bilgin olsunKizlar.benim bebe kabiz.olacak sanirim sabah kakasi sakiz gibiydi. Mama veremiyorum sadece anne.sutu. napsam ki.iyice kabiz.olmadan.
Cnm bemce de biraz kalın giydir. Dikkat edersen biz kendimizi sıcak tutunca gazımızı rahat atarız. Ama üşütünce karnımız şişer. Gazlanırız. Ben yerinde olsam kalın giydiririm. Terlemeye başlarsa terlemeyecek ama sıcak tutacak şekildw giydirirdim. Senin bebeğin kolik o yüzden ince giydirmemeni elini ayağını sıcak tutmanı tavsiye ederim. Üzeri ince olunca hele soyununca bebekler daha bir korkak oluyorlar.Esin’e anlatma kuzum esinde dolar ister istemez annene karşı zaten araları iyi değilmiş
Sen misafirler gelsin ben geleceğim de eşine
Sonra eve gidince güzelce konus düzgün kararlar son görümcen vs konusunda müsait değiliz suraya gideceğiz bu var vs gibi bahanelerle ayağını çekersiniz görümcenin ve kaynananın bunu birazda eşin yapacak yalan atacaksınız gelmeyecekler
Bence annen sadece yardıma gelse bile kediye takacak o yüzden gelmesin sen tek kal
Sanirim kimseyi istememekle en iyisini ben yaptım ne kaynana ne annem
Annem başlıyor inçe giyindirmussin çabuk sunu giydir demeye cok da bilmiyor gerçi gaz icin eline veriyorum çocuğu emzirme pozisyonunda tutuyor çünkü hiç torunu vs olmadı olanda yoktu görmedi emdi dik tut diyorum koltuğa koyup oyun oynuyor bebe kusuncs bu kustu diyor panik oluyor ben tabi bunları gördükçe cinlendim her seferinde söyle yap dedim YÖK kadın ayni seyi yaptıkça sinirlendim biz de kavga ettik evden bile kovdum sonra özür diledim
Cok zorlanıyorum bugün ağladım daha yardım edecek bilen birileri olaydı diye ama bazende cidden yalnız kalmam iyi diyorum
Kaynanam desen bi geldi YÖK üstü inçe yok düzgün emzkrebilsen gaz olmayacak vs diye moralimi bozdu ha üstüne üstünlük bir de çay bekledi daha 10 günlük lohusayken o yüzden Eşime kimseyi istemiyorum dedim şükür arada öğlen ablam geliyor yemek hazırlıyor o varken ona veriyorum kızımı evin işlerini hallediyorum
Sen de bence yalnız kal bebeğinle bas basa Esin’le birlikte kedi olayı geldiği sürece bitmeyecek ve sonunda sana o kediyi verdirecek bence bana öyle geliyor
Olur bence canım. Bi çay kaşığı kadar vermişti kv m bi kaç saat sonra doldurdu beziIse yarayacaksa veririm. Ama evde soguk.sikim sizma. Zeytin yağı var olur mu ki
Tmm yazarım cnm. Ben de korkuyordum ama şu an iyi gibiAy.insallah.olmaz bizide bilgilendir.bakalim cok. Korkuyorum o asidan
Oğlumda hatırladığım kadarıyla ateş yoktu ama mız mızlık vardı birazTmm yazarım cnm. Ben de korkuyordum ama şu an iyi gibi
Hepsini anlatmıyorum canım dolmasin diye yoksa göndermez bi daha. .dedim zaten gelecekler buraya gelsin gitsin geleceğim dedim..annem bugün mevlide gidecek bakacak kimse olmadigi için bugün yarın gidip temizlik yapicam evimde pazar da evime gidicem artik annem ananem gelicek bikac gün ona bakıcak o teyzeme gidince gelicek sanırım ama ben gerek yok bakıyorum dicem sabah gel akşam git evine eşim gelince dicem..gorumce olayına gelince eşim de kızmış 5 günlükken uyuyo uyansın sevelim diye burnunu falan sıkıp uyamdirmaya calismisti bide kusturdu olayı anlattığım eşimin dayisi bile kızdı yaptırma elletme dedi bu nasıl terbiyesizlik dedi herkes..esim beni arayıp haber verirlerse açık açık gelmeyin diyeceğim dedi anneme bişey diyemem ama dedi..ama haber vermezlersede esim kimseye kapıyı acma atarsa telefonu da acma dedi..baya yüz göz olduğumuz için artık kedi konusu açılınca artık karışmıyorum sana çok kalbimi kırdın dio :)hayatıma sahip çıkmak hata oldu galibaEsin’e anlatma kuzum esinde dolar ister istemez annene karşı zaten araları iyi değilmiş
Sen misafirler gelsin ben geleceğim de eşine
Sonra eve gidince güzelce konus düzgün kararlar son görümcen vs konusunda müsait değiliz suraya gideceğiz bu var vs gibi bahanelerle ayağını çekersiniz görümcenin ve kaynananın bunu birazda eşin yapacak yalan atacaksınız gelmeyecekler
Bence annen sadece yardıma gelse bile kediye takacak o yüzden gelmesin sen tek kal
Sanirim kimseyi istememekle en iyisini ben yaptım ne kaynana ne annem
Annem başlıyor inçe giyindirmussin çabuk sunu giydir demeye cok da bilmiyor gerçi gaz icin eline veriyorum çocuğu emzirme pozisyonunda tutuyor çünkü hiç torunu vs olmadı olanda yoktu görmedi emdi dik tut diyorum koltuğa koyup oyun oynuyor bebe kusuncs bu kustu diyor panik oluyor ben tabi bunları gördükçe cinlendim her seferinde söyle yap dedim YÖK kadın ayni seyi yaptıkça sinirlendim biz de kavga ettik evden bile kovdum sonra özür diledim
Cok zorlanıyorum bugün ağladım daha yardım edecek bilen birileri olaydı diye ama bazende cidden yalnız kalmam iyi diyorum
Kaynanam desen bi geldi YÖK üstü inçe yok düzgün emzkrebilsen gaz olmayacak vs diye moralimi bozdu ha üstüne üstünlük bir de çay bekledi daha 10 günlük lohusayken o yüzden Eşime kimseyi istemiyorum dedim şükür arada öğlen ablam geliyor yemek hazırlıyor o varken ona veriyorum kızımı evin işlerini hallediyorum
Sen de bence yalnız kal bebeğinle bas basa Esin’le birlikte kedi olayı geldiği sürece bitmeyecek ve sonunda sana o kediyi verdirecek bence bana öyle geliyor
Canım soothie emziğin filli oyuncaklı olanı var onlardan dene istersen5-7 nöbetinde bende varım bizim kız kakayı kendi yapti şükür biogai bitti kaka yapti acaba kabız mi yapti biogaia diye düşünmekteyim
Bu arada uyku Arkadaşı konusuna ne diyorsunuz
Bizim kız kendi sacıyla oynayıp onu tutarak uyuyor uyku arkadaşı mi alsam acaba ilerde sacını yolar uyurken falan diye korktum
Insanlar anca viyy viyyy konuşmasını biliyor sinir oluyorum ya..hele kv yaptığı ayıp yani kapıyı tıklat önce sen bi gir kızım müsait misin de komşu geldi görmeye de müsait değilsen biraz beklesin yani dan dan bi milletiz desturumuz yok malesefHerkes kv dert yanmış bende anlatayım o vakitcumartesi kv gittim eşimde oraya gelecek is çıkışı neyse girdim emziriyirum kapı tıkladı Hurra içeri karşı komşusu bu daldılar kadın daldı anam kizm masalah bittiyse ver bi okuyum vs bitmeye yakındı tabi bende cekindim hemen mememi kapadım onlar varken emziremedim çat kadın aldı elimden masallah masallah vs diye okudu kızımı sonra donup bana demez mi
Sonunda emiyormuş emmemjs sarılık olmuşsunuz bol bol emzir sen sarılık öyle geçer şimdi de uçla emiyormuş gerçi öyle de hava yutar gaz olur sen düz memeni ver dedi bende tmm dedkm ne diyim ama cok canim sikildi sanki keyfimden mememi vermiyorum ve acayip sinirlendim resmen emzirirken komşuyla daldılar içeri saygısızlık bir de kapı tıklatıyor aman ne güzel
Komşun görmeye geldiyse emzirouor sonra görelim de
Komşunu çağırdıysan isim bitsin öyle çocuğu görün demi yanı bir de yedi düvel emziremedigimi biliyor
Geçen babasının kuzeni arıyor yeni emmeye başlamış hayır olsun diyor
Kuzeni erkek geliyor emiyor mu diyor la sen erkeksin sanane bebenin emip emmemesinden
Benim eşim hayatta birine sormaz emiyor mu diye aklına gelmez erkek olarak ilgilenmez bile
Gerçi erkeği kadını da YÖK bu ısın emip emmesinden kime ne
Mağazaya gidiyorum çaycı kadın uçla emiyormuş ya gaz dolar onla normal meme verin diyor
Cektim eşimi bir güzel fırçaladım sen mi söylüyorsun sen mo annene söylüyorsun da millet duyuyor ama bu evde olan bu evde kalacak eğer tek kelime daha duyarsam comolokko dedimkimseye bir şey anlatmıyorsun kimseden bir şey duymayacağım dedim
Bebenin kaka yapamadığını mağazada ki çaycı kadın biliyor gelmiş bana o gün piposna zeytinyağı sıkın diyo la sanane
Bende müdahale etmeden yapmasını bekliyoruz yoksa cok yöntem var yapması icin dedim tersledim
Çaycı diye asagilama anlamında demiyorum yanlış anlaşılmasın asla saygım sonsuz ama çalışan tek kadın eltim hariç o olunca elaman olarak ve dış kapının dış mandalı olarak bilmesine ve akıl vermesine sinir oldum
Eşimden de söyle bir cevap e kadın 2 çocuk buyutmuş bilir tabi sana yardımcı olmak istemiş tmm olmak istiyor ama üzerine farz değil sussun insan bu tarz sıkıntılar varken iyi bsy duysa bile batıyor
Bizde de var aynı kırıklar uyuyan çocuğun burnunu sıkıp uynadirip sevmeye çalışan ve emdikten sonra kusturan manyak bi görümcem var maalsef artık evime istemiyorum onları eşime uzun zamandır söylüyorum..Selam kizlaar.
Hep aklimdasiniz ama malesef vakit bulup da giremiyorum bi turlu. Nasilsiniz duzen kurabildiniz mi?
Ben hastaneden cikip bi gun sonra konyaya ailelerin yanina geldim. Esim sagolsun acele ettirdi. Annemin yaninda kaldim bi 10 kusur gun. Bikac gundur dde kayinvalidelerdeyim. Bi isim krizi de bizde patlak verdi malesef. Cocugumun 3 tane ismi oldu bu taraf yuzundenve benim cok heves ederek koydugum ismi kullanmiyorlar inat gibi. Sizin kayinvalideler problem benim kaynana gibi bi kayinpeder var tepemde. Cenesi hic durmaz. Yerli yersiz abuk subuk konusmaya bayilir. İlk gun zaten ne zeynebiymis dedi. Annemlerde kaliyoken mesaj atmis ergen ergen tripler. Bundan sonra kizim degilsin falan. Sadece bildirim cubugunda gorunen kismi okuyup esime verdim telefonu. 50 yasindaki insanlarin ergen laflariyla ugrasiyorum. Bi tane de 7 yasinda kaynim var. Onun kiskancligi da cabasi. Annemde cok rahattim allah razi olsun her turlu destek oluyordu yardim ediyordu. Burda uyuyan cocugu uyandirip sevme derdindeler. Nefret ettigim halde millete gosterip duruyolar fotograflarini vs. Sutum kesilmesin diye dua ediyorum artik.
İcimi dokme safhasini gectiysem gogus yarasina care buldum onu aktariyim size de
Ben de ilk basta emzirirken agliyodum. Dur kizim kimdi benim aglama siram diyodum hatta
Tahin yagini surdum her emzirme sonrasi. Ustune de lansinoh surdum hemen. Onun ustune gratisteki benri kare pamugu koydum. Akan sutu emip nemli tutuyor gogus ucunu. Kurudugu zaman daha cok acidigini fark ettim ben. Sonra da atletim islanmasin diye pamugun ustune gogus pedi. Hala ilk aldigi zaman aciyor ama aglatmiyor artik acisi. Aventin kalkanini almistim hic fayda goremedim malesef.
Bende durumlar boyle.
Al benden de okadar aynı dertler cok kişide varmış bunu anladım ama ben yapmayın da diyemiyorum malesef dişimi sıkıyorum mutfağa kaçıyorum görememek için...ama benim sağım solum belli olmaz her an cinnete gelebilirim sonra isik tutulmuş tavşan gibi bakar kalırlar..Ay en nefret ettigim su uyuyan bebegi uyandırıp sevmeleri birde bnm esimin ailesinden kim gelirse cocugu altini aciyorlar ya ne var altinda anlamadim oda yetmiyormuş gibi yeni emen bebegi hamur gibi yoguruyorlar ya yapmayin kusucak diyorum ay biz bu kadar cocuk buyuttuk demeleri varya cinnet getiricem sonunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?