2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben abarttımmı acep. 3 numaraya geçtim dün. 2 tam sarmıyo. Kilomuzu bilmiyorum. Haftaya aşımız var. Bide oğlumdaki doktor büyük tak demişti. Arkadaşınki hatta çift taktırmış kalçası için.
Bende 3 numaraya gectim 2 numara hep tasiriyordu. Gecen hafta 4500 grdi kilosu

Bence birkaç dakikadan saniyeden bsy olmaz tam basamıyorlar ki zaten

Gulmedim aynisini benim annemde onerdi. Parmak ucuyla diline degdirecekmisiz tadlara alisacakmis. Dehsete kapildim. Allahtan benimki yapmaya cesaret edemiyor sadece oneriyor.
2 erken ama deneyimlerime dayanarak soyluyorum 3 ayda baslanmali yemeklerin tadina baktirmaya. Oyle doyurucu degil cay kasigi ucuyla bi tadimlik sadece. Kizim 7 yasinda hala yeme problemimiz var. Eltim kizi 3 aylikti herseyden veriyordu cocuk simdi ne bulsa yer. Bende tam tersi doktor izin vermedi 3 ay erken midesi bozulur dedim vermedim ve sonuc buuu

Tahin yağı kullandın mi kan karışırsa sütünün tadı bozulur öyle olursa silikonla ver
Valla sen normal emzirmekten ben normal emzirememekten dert yanıyorum bu bebeler bizi mahyak etti

Selam herkese

Dün akşam eşime çemkirdim sonunda emzik verme yüzünden. Ben bermek istemiyorum, o da bebek hiç ağlamasın istiyor. Her ağladığında emzik verelim mi diyor. Zaten kilo alımı da beklemenin biraz altında kaldı. Ben bakıyorum bu çocuğa ve her dakika ilgilenmeye kucağımda tutmaya veya her istediğinde emzirmeye razıyım. Ama sadece akşamları bi kaç saatlik sürede bile aman ağlatmayalım diye emzik vermek istiyor. Bu arada biz zaten vermiştik emzik ben kesmeye çalışıyorum. Dün de bu böyle ağlayacak mı dedi, bende hiç ağlamayacak mı dedim. Ağladığı da benim tuvalete veya mutfağa gidip geldiğim 2dakikalık süreler. 2dk bakamaz mısın, ben napayım o zaman öleyim gündüz devamlı böyle dedim. Kızdım aldım bebemi odasına gittik uyuduk. Aslında anlayışsız veya bakmayacak biri asla değildir, benden iyi bile bakar. Ama emzik vermek konusunda çatışıyoruz

fbtl emzirme danışmanı denen ama aslında hiçbir ise yaramayan kişi sana Doğumdan sonra yardımcı olmadı mi kuzun Memorial da
Bana resmen 2 saat sonra geldi
Arkadaşlarım emzirmeb lazim dedi iki damla öyle gitti halbuki yarım saat içinde emmesi gerekiyormuş
Neymiş doğuma girmiş
Geldi iki uğraştı sonra laf dibledi sen uğraş dedi ben ne biliyorum de ne uğraşacağım emme refleksi YÖK bunun zamanla öğrenir dedi
Ne duyduysa gelmiş bana normal Doğum senin vajinusmusuna da iyi gelir dedi resmen dedikoduya geldi laf dibledi öyle oturdu gitti ise yaramazın biri güya emzirme danışmanı

Aslında Esin’de sende haklısın cok ağlamakta bebeğe zarar verir doyduğundan eminsen emzik verebilirsin bence emzirmenden cok sure geçmediyse kilo alimi emzikten de olmayabilir onu iyi sapta bence

Kızlar sizin bebelerde kendini kaydıra kaydıra yatağın sonuna geliyor mu resmen sonunda buluyorum kızı üstüne de bsy örtülmüyor altında kalıyor yan yatma yastığı tutuyor ama onun da yanına gelene kadar kendini kaydırıyor yine ağzına geliyor battaniye

Simdilik sik sik emziriyorum bakalim. Gerci keyfi yerinde biraz uyku hali var sadece.
Valla haftasonu yedigim yemek bile cocugu bozdu birde kendisine yemek tattirsam ne olur bilmiyorum. Neticede 6 ay vermeyin diyor butun doktorlar. Ayrica bana annem 2 aylikken yedirmeye baslamis dedigine gore simdi hicbirsey yemiyorum nerdeyse.cok yemek secerim. Demek ki cokta alakasi yok. Ama tercih meselesi tabi. Isteyen verir isteyen vermez :)

Cevap veriyorum

Kafasina sapka taktiysam boyle kaya kaya cikariyor sapkayi. Takmazsam kaymiyor.

Çok ilginçmiş...

1 yaşında da mangal yapar artık.

Anneme 94te verilen ek gıda listesinde de 4. Ayda bebeğe taze sıkılmış meyve suyu günde 3-4 fincan verilebilir yazıyor. İyiki annem cahillik edi

Kendimi okudum Şuan yatak odasında yerde 5 tane bez var. Çöpe attırmadığı. Şu saat oldu anca 10 dk dır uyuyor. Uyanır zaten şimdi. Sadece tuvalete gidebildim. Şuan bunu yazarken mızıklamaya başlafı bile. Oyyy

Kaç günlük oldu? Nerdeyse 2 aylık olacak. 3 aydan sonra alışkanlıklar baya oturuyor dahada zor ama çok sıkıldım bu durumdan.
Uç olayından bende sıkıldım aşırı. Her defasında kalk yıka getir yapmaktan gına geldi. Yıkamadan da verilmiyor içinde süt damlası kalıyor. Ben sütü azalttığını düşünmüyorum. Sonuçta sağma değil ordan bebek çekiyor. Benim ucum yok ve göğüslerim kocamn. Alamıyor ki çocuk uçsuz. Deniyorum olmuyor ağzına uç girmediği için emme refleksi uyarılmıyor bu drfa kıyamet. Ara ara deniyorum. Alırsa alır almazsa bırakana kadar silikonla emziricem.

Reflü yatağında yatırıyorum. Bi açıyorum gözümü kafası yatağın ortasında kollar yan desteklerde kalmış teslim oldum der gibi düz yerde hiç yatırmadım kendimi düzde ittiremez heralde daha :)

Ben reflu yataginin ayak kismina ince bir yastik koyup duzlemeyi denedim yine kaydirdi kendini sapkayi cikarmak icin

Canım ben emzik veriyorum kendim istedim vermeyi benim için kurtarıcı oluyor . Ama dediğin gibi eşler iki dakikalık sürede bile bakamıyor. Benimki de aynısı iki dakka bak tuvalete gideyim diyorum. Ağlayınca hemen ağladı çabuk ol diye bağırmaya başlıyor . Ağzından düşen emziği bile vermeye useniyor sen boşver takma kafana nasıl istiyorsan öyle yap , bi zaman sonra esin sana ayak uydurur

Benimki saga sola çok kaydiriyor , bi ara baktım başı neredeyse beşiğin parmaklik gibi olan koruyucusunun içine giriyordu, artık tedbirli davranıyorum .

Kızlar göğüs ucu yaram 2 ay oldu geçmiyor( lansinoh garmastan ayva çekirdeği her şeyi deniyorum geçmiyor( ne yapmam lazım çok kötüyüm emziremiyorum
Ucu kuruyor mu ? Garmastan i surup streç ile kapatsana 2/3 saat öyle kalsın emzirme sonrası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…