- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #48.181
Bende 3 numaraya gectim 2 numara hep tasiriyordu. Gecen hafta 4500 grdi kilosuBen abarttımmı acep. 3 numaraya geçtim dün. 2 tam sarmıyo. Kilomuzu bilmiyorum. Haftaya aşımız var. Bide oğlumdaki doktor büyük tak demişti. Arkadaşınki hatta çift taktırmış kalçası için.
Bence birkaç dakikadan saniyeden bsy olmaz tam basamıyorlar ki zatenKızlar yeni öğrendim bir de size sorayım. Eşim bebeği kollarının altından tutup dik tutar pozisyonda kucağında seviyor. Ayaklara yük vermiyor ama öyle tutuyor işte :) bugün öğrendim ki 7 aydam önce ayakların üstüne bastırılmamalıymış. Özellikle kalça çıkığı problemi olanlar. Bizde kalça çıkığı yoktu ama gene de dikkat etmek gerek
2 erken ama deneyimlerime dayanarak soyluyorum 3 ayda baslanmali yemeklerin tadina baktirmaya. Oyle doyurucu degil cay kasigi ucuyla bi tadimlik sadece. Kizim 7 yasinda hala yeme problemimiz var. Eltim kizi 3 aylikti herseyden veriyordu cocuk simdi ne bulsa yer. Bende tam tersi doktor izin vermedi 3 ay erken midesi bozulur dedim vermedim ve sonuc buuuGulmedim aynisini benim annemde onerdi. Parmak ucuyla diline degdirecekmisiz tadlara alisacakmis. Dehsete kapildim. Allahtan benimki yapmaya cesaret edemiyor sadece oneriyor.
Tahin yağı kullandın mi kan karışırsa sütünün tadı bozulur öyle olursa silikonla verSabahtan beri uçsuz emzirdim ama mahfoldum resmen yara oldu hemen yarık yarık işkence gibi
Çok zor bişey ya
Ağladı uyumak istemedi
Bölündü emmesi
Ama uçta öyle değil sürekli deliksiz emiyor uyyor napıcam yaa
Aslında Esin’de sende haklısın cok ağlamakta bebeğe zarar verir doyduğundan eminsen emzik verebilirsin bence emzirmenden cok sure geçmediyse kilo alimi emzikten de olmayabilir onu iyi sapta benceSelam herkese
Dün akşam eşime çemkirdim sonunda emzik verme yüzünden. Ben bermek istemiyorum, o da bebek hiç ağlamasın istiyor. Her ağladığında emzik verelim mi diyor. Zaten kilo alımı da beklemenin biraz altında kaldı. Ben bakıyorum bu çocuğa ve her dakika ilgilenmeye kucağımda tutmaya veya her istediğinde emzirmeye razıyım. Ama sadece akşamları bi kaç saatlik sürede bile aman ağlatmayalım diye emzik vermek istiyor. Bu arada biz zaten vermiştik emzik ben kesmeye çalışıyorum. Dün de bu böyle ağlayacak mı dedi, bende hiç ağlamayacak mı dedim. Ağladığı da benim tuvalete veya mutfağa gidip geldiğim 2dakikalık süreler. 2dk bakamaz mısın, ben napayım o zaman öleyim gündüz devamlı böyle dedim. Kızdım aldım bebemi odasına gittik uyuduk. Aslında anlayışsız veya bakmayacak biri asla değildir, benden iyi bile bakar. Ama emzik vermek konusunda çatışıyoruz
Simdilik sik sik emziriyorum bakalim. Gerci keyfi yerinde biraz uyku hali var sadece.Silikondan artık sütte gelmiyor çekince emme suresini uzattı silikonu bi atabilsek keşke
Ben hiç böyle biri değildim düşsem aman bsy yok der gülmeye devam eder ayağa kalkardım kızımla böyle oldum cok evhamlı ve panik biri oldum çıktım
Geçmiş olsun kuzum mikrop yokmuş bakalım lökosit icin ne diyecek sık sık emzir de diyebilir antibiptik de verebilir
Valla haftasonu yedigim yemek bile cocugu bozdu birde kendisine yemek tattirsam ne olur bilmiyorum. Neticede 6 ay vermeyin diyor butun doktorlar. Ayrica bana annem 2 aylikken yedirmeye baslamis dedigine gore simdi hicbirsey yemiyorum nerdeyse.cok yemek secerim. Demek ki cokta alakasi yok. Ama tercih meselesi tabi. Isteyen verir isteyen vermez :)2 erken ama deneyimlerime dayanarak soyluyorum 3 ayda baslanmali yemeklerin tadina baktirmaya. Oyle doyurucu degil cay kasigi ucuyla bi tadimlik sadece. Kizim 7 yasinda hala yeme problemimiz var. Eltim kizi 3 aylikti herseyden veriyordu cocuk simdi ne bulsa yer. Bende tam tersi doktor izin vermedi 3 ay erken midesi bozulur dedim vermedim ve sonuc buuu
Cevap veriyorumKızlar sizin bebelerde kendini kaydıra kaydıra yatağın sonuna geliyor mu resmen sonunda buluyorum kızı üstüne de bsy örtülmüyor altında kalıyor yan yatma yastığı tutuyor ama onun da yanına gelene kadar kendini kaydırıyor yine ağzına geliyor battaniye
Çok ilginçmiş...
1 yaşında da mangal yapar artık.
Aynisi bizimde canım..memede uyuyor 5dk sonra uyanıp yine aranıyor sonra emerken uyuyor uyanıyor yine aranıyor ağlıyor gaz çıkarıyor geriyor kendini memeyi de zor alıyor öyleyken 1 saat kucağımda kargoyu zor aldım kapıdan bugüninan emip uyuduğu 5dk.lik molada wc ye zor gittim altını açıyorum kirli bez kremler ıslak mendiller darmadağın kalıyor toplattirmiyor ağlamaktan memeyi alınca susuyor sadece artik you tubedan saç kurutma makinesi sesi açmaktan gina geldi bazen onu bile duymuyor artik kicim salonda koltuğa çakılıyor saatlerce yani
Uç olayından bende sıkıldım aşırı. Her defasında kalk yıka getir yapmaktan gına geldi. Yıkamadan da verilmiyor içinde süt damlası kalıyor. Ben sütü azalttığını düşünmüyorum. Sonuçta sağma değil ordan bebek çekiyor. Benim ucum yok ve göğüslerim kocamn. Alamıyor ki çocuk uçsuz. Deniyorum olmuyor ağzına uç girmediği için emme refleksi uyarılmıyor bu drfa kıyamet. Ara ara deniyorum. Alırsa alır almazsa bırakana kadar silikonla emziricem.Kaç günlük oldu? Nerdeyse 2 aylık olacak. 3 aydan sonra alışkanlıklar baya oturuyor dahada zor ama çok sıkıldım bu durumdan.
Oy masallah ne guzel uyuyor yaCevap veriyorum
Eki Görüntüle 2129352
Kafasina sapka taktiysam boyle kaya kaya cikariyor sapkayi. Takmazsam kaymiyor.
Kızlar sizin bebelerde kendini kaydıra kaydıra yatağın sonuna geliyor mu resmen sonunda buluyorum kızı üstüne de bsy örtülmüyor altında kalıyor yan yatma yastığı tutuyor ama onun da yanına gelene kadar kendini kaydırıyor yine ağzına geliyor battaniye
Ben reflu yataginin ayak kismina ince bir yastik koyup duzlemeyi denedim yine kaydirdi kendini sapkayi cikarmak icinReflü yatağında yatırıyorum. Bi açıyorum gözümü kafası yatağın ortasında kollar yan desteklerde kalmış teslim oldum der gibidüz yerde hiç yatırmadım kendimi düzde ittiremez heralde daha :)
Canım ben emzik veriyorum kendim istedim vermeyi benim için kurtarıcı oluyor . Ama dediğin gibi eşler iki dakikalık sürede bile bakamıyor. Benimki de aynısı iki dakka bak tuvalete gideyim diyorum. Ağlayınca hemen ağladı çabuk ol diye bağırmaya başlıyor . Ağzından düşen emziği bile vermeye useniyorSelam herkese
Dün akşam eşime çemkirdim sonunda emzik verme yüzünden. Ben bermek istemiyorum, o da bebek hiç ağlamasın istiyor. Her ağladığında emzik verelim mi diyor. Zaten kilo alımı da beklemenin biraz altında kaldı. Ben bakıyorum bu çocuğa ve her dakika ilgilenmeye kucağımda tutmaya veya her istediğinde emzirmeye razıyım. Ama sadece akşamları bi kaç saatlik sürede bile aman ağlatmayalım diye emzik vermek istiyor. Bu arada biz zaten vermiştik emzik ben kesmeye çalışıyorum. Dün de bu böyle ağlayacak mı dedi, bende hiç ağlamayacak mı dedim. Ağladığı da benim tuvalete veya mutfağa gidip geldiğim 2dakikalık süreler. 2dk bakamaz mısın, ben napayım o zaman öleyim gündüz devamlı böyle dedim. Kızdım aldım bebemi odasına gittik uyuduk. Aslında anlayışsız veya bakmayacak biri asla değildir, benden iyi bile bakar. Ama emzik vermek konusunda çatışıyoruz
Maşallah , Allah bağışlasınCevap veriyorum
Eki Görüntüle 2129352
Kafasina sapka taktiysam boyle kaya kaya cikariyor sapkayi. Takmazsam kaymiyor.
Benimki saga sola çok kaydiriyor , bi ara baktım başı neredeyse beşiğin parmaklik gibi olan koruyucusunun içine giriyordu, artık tedbirli davranıyorum .Kızlar sizin bebelerde kendini kaydıra kaydıra yatağın sonuna geliyor mu resmen sonunda buluyorum kızı üstüne de bsy örtülmüyor altında kalıyor yan yatma yastığı tutuyor ama onun da yanına gelene kadar kendini kaydırıyor yine ağzına geliyor battaniye
Ucu kuruyor mu ? Garmastan i surup streç ile kapatsana 2/3 saat öyle kalsın emzirme sonrasıKızlar göğüs ucu yaram 2 ay oldu geçmiyor( lansinoh garmastan ayva çekirdeği her şeyi deniyorum geçmiyor ( ne yapmam lazım çok kötüyüm emziremiyorum
Denedim canım strecle kapadım daha kötü oldu.Ucu kuruyor mu ? Garmastan i surup streç ile kapatsana 2/3 saat öyle kalsın emzirme sonrası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?