- 11 Mart 2010
- 727
- 610
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #55.301
Alerjik reflu de olabilir. Onun icin gitseniz iyi olur bencede.Çok sık kusuyor nadir de olsa ara ara fişkırma şeklinde de oluyor reflü mu var diyorum bir de Dr a daha bunu sormadan ben bebeği giyinirken alarji bölümüne araştırmaya gorun diyince aklıma gelmedi sormak ki sorsam zaten aynı şeyi diyecek araştıma hastanesine diye
Bende de var bi tane ondan :)) hemoroid surekli tekrarda .Valla oturmaktan artık hemoroid olcam batmaya başladı kuyruk sokumu emiyo kusuyo emdigini ona ragmen araniyo benim kız doyduğunu bilmiyo sanırım
Ben cnm diyetteyim hatta.Bebegi Sut alarjisi çıkan anne var mı aramızda ?
Canım bizde belirtileri var 45 günlükten beri. Ama test yapmayı gerekli görmedi dr umuz. Bu aylarda doğru çıkmayabiliyormuş. Diyet yapıyorum ama kesin olmadığı için arada kaçamak yaptığım oluyor. Kesin öğrenmek istiyorum artık ben de. Size ne gibi testler vs yapılacak gidince bilgi verirsen çok sevinirimBebegi Sut alarjisi çıkan anne var mı aramızda ?
Tatlim kendini bu kadar yipratma sende gaz sancisi varsa ondada bir sorun vardir muhtemelen. Atak donemindede olabilirsin cunku 3. Ayda var oyle bir dönem benimki genelde ozamanlarda memeden ayrilmak istemiyor. Bu gunlerde gecicek ama emin ol. Bazen cocuklar ayrilmak istemiyorlar. Dedigin gibi yatagina koyunca uyanab cok bebek car bizimkide yapiyo neye gire yapiyor bilmiyorum ama o donemleride gececek sen sakin ol.Benim artık sinir sistemlerim bozuldu. Şu saat oldu uyumuyor!!!!!!
Saat 12den beri meme ve sallama döngüsündeyiz. Uyuyor yatırıyorum uyanıyor. Sabrım kalmadı artık. Gündüz uyandıktan sonra uyku diye bişey yok. 10 dk 15 dk dalmalar harici yok. İyi değilim vücut olarakta psikolojik olarakta iyi değilim. Demin daldı yerine koydum uyandı. Boğazına kadar tok yine meme istiyor. Sabır dedim aldım emdi ayağıma aldım ki tam dalsın yine dalmıyor. Ben bu gece çok şiddetli gaz sancısı çekiyorum. Az önce ağlayarak eşimi kaldırdım. Kıpırdayamıyorum. Onun sancısı dikişime vuruyor. Doğumun ilk gecesi sancısı aynı. Onun acısıyla yeniden dalmayınca ne var niye uyumuyorsun diye bacağını tutup sarstım. Şuan kendimden nefret ediyorum hemde çok fazla. Sancıdan ağlıyordum bide buna ağlıyorum şimdi. Canı yanmasada tepki gösterdim işte o sinirle sonuçta. Manyakça bir emme isteği var. Bir memeyi boşaltıyor gazını çıkarmak için omzuma alıyorum omzumu emiyor. Kolunu elini emiyor. Memede uyuyor ağzından çıktığı an uyanıyor. Yerine koyup yatırabilmemin tek çözümü emzik. Onuda almıyor her zaman. Onu almazsa dalmıyor. Sadece emerek dalıyor. Şuan zorla tutturdum emzik ağzında düşerse o an uyanacak. Emzirmekten nefret ediyorum artık çok başka boyuta geçti çünkü. Ne yapıcam nasıl düzene girecek bana yardım edin nolur. Kimden neyden destek alacağımıda bilmiyorum. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum artık.
Kan testinden hic bir cacik olmuyor. Okadar bagirttilar bebegimi. Doktorda dedi cikmamasi mihtrmelen diye. 6. Ayda deri testi dedi ozamana kadar diyete devam dedi. Ama kaka tahlilinde laktoz intoleransıni gorduk bizCanım bizde belirtileri var 45 günlükten beri. Ama test yapmayı gerekli görmedi dr umuz. Bu aylarda doğru çıkmayabiliyormuş. Diyet yapıyorum ama kesin olmadığı için arada kaçamak yaptığım oluyor. Kesin öğrenmek istiyorum artık ben de. Size ne gibi testler vs yapılacak gidince bilgi verirsen çok sevinirim
Tatlim kendini bu kadar yipratma sende gaz sancisi varsa ondada bir sorun vardir muhtemelen. Atak donemindede olabilirsin cunku 3. Ayda var oyle bir dönem benimki genelde ozamanlarda memeden ayrilmak istemiyor. Bu gunlerde gecicek ama emin ol. Bazen cocuklar ayrilmak istemiyorlar. Dedigin gibi yatagina koyunca uyanab cok bebek car bizimkide yapiyo neye gire yapiyor bilmiyorum ama o donemleride gececek sen sakin ol.
Kan testinden hic bir cacik olmuyor. Okadar bagirttilar bebegimi. Doktorda dedi cikmamasi mihtrmelen diye. 6. Ayda deri testi dedi ozamana kadar diyete devam dedi. Ama kaka tahlilinde laktoz intoleransıni gorduk biz
Tabi yazarım buraya da. Aptamil mama kullanıyoruz acaba o mu yapıyor diyoruz mamayı dünden beri vermiyorum sütümde öyle şırıl şırıl değil göğüsler yumuşadı bakalım nasil yapacaz bu işiCanım bizde belirtileri var 45 günlükten beri. Ama test yapmayı gerekli görmedi dr umuz. Bu aylarda doğru çıkmayabiliyormuş. Diyet yapıyorum ama kesin olmadığı için arada kaçamak yaptığım oluyor. Kesin öğrenmek istiyorum artık ben de. Size ne gibi testler vs yapılacak gidince bilgi verirsen çok sevinirim
Test mı yapıldı nasıl belirtiler vardı sizde tedeviniz nasıl oldu ya da oluyor ? Neler yapıyorsunuz sen neler yemiyorsun neye alarji çıktı .. bebeği nasıl besliyorsunAlerjik reflu de olabilir. Onun icin gitseniz iyi olur bencede.
Bende de var bi tane ondan :)) hemoroid surekli tekrarda .
Ben cnm diyetteyim hatta.
Canm geçmişi okuyamadim bana bildirim gelmiyo bebisinde ne sorun vardi kusma sorunumu?Test mı yapıldı nasıl belirtiler vardı sizde tedeviniz nasıl oldu ya da oluyor ? Neler yapıyorsunuz sen neler yemiyorsun neye alarji çıktı .. bebeği nasıl besliyorsun
Atak haftasi olabilir canim. Birde emzirme danismani bana dediki brbek memede aktif emmeyi birakinca agzindan hafifce cek memeyi agzinda uyumaya alismasin. Sende emzirirken baktin artik emmiyor agzinda oyaliyor agzindan cek. Belki alistigi icin ilk zamanlar cok uyanir sen cektikce ama zamanla alisir.Benim artık sinir sistemlerim bozuldu. Şu saat oldu uyumuyor!!!!!!
Saat 12den beri meme ve sallama döngüsündeyiz. Uyuyor yatırıyorum uyanıyor. Sabrım kalmadı artık. Gündüz uyandıktan sonra uyku diye bişey yok. 10 dk 15 dk dalmalar harici yok. İyi değilim vücut olarakta psikolojik olarakta iyi değilim. Demin daldı yerine koydum uyandı. Boğazına kadar tok yine meme istiyor. Sabır dedim aldım emdi ayağıma aldım ki tam dalsın yine dalmıyor. Ben bu gece çok şiddetli gaz sancısı çekiyorum. Az önce ağlayarak eşimi kaldırdım. Kıpırdayamıyorum. Onun sancısı dikişime vuruyor. Doğumun ilk gecesi sancısı aynı. Onun acısıyla yeniden dalmayınca ne var niye uyumuyorsun diye bacağını tutup sarstım. Şuan kendimden nefret ediyorum hemde çok fazla. Sancıdan ağlıyordum bide buna ağlıyorum şimdi. Canı yanmasada tepki gösterdim işte o sinirle sonuçta. Manyakça bir emme isteği var. Bir memeyi boşaltıyor gazını çıkarmak için omzuma alıyorum omzumu emiyor. Kolunu elini emiyor. Memede uyuyor ağzından çıktığı an uyanıyor. Yerine koyup yatırabilmemin tek çözümü emzik. Onuda almıyor her zaman. Onu almazsa dalmıyor. Sadece emerek dalıyor. Şuan zorla tutturdum emzik ağzında düşerse o an uyanacak. Emzirmekten nefret ediyorum artık çok başka boyuta geçti çünkü. Ne yapıcam nasıl düzene girecek bana yardım edin nolur. Kimden neyden destek alacağımıda bilmiyorum. Kafayı yiyecek gibi hissediyorum artık.
O zaman en mantıklısı deri testiTatlim kendini bu kadar yipratma sende gaz sancisi varsa ondada bir sorun vardir muhtemelen. Atak donemindede olabilirsin cunku 3. Ayda var oyle bir dönem benimki genelde ozamanlarda memeden ayrilmak istemiyor. Bu gunlerde gecicek ama emin ol. Bazen cocuklar ayrilmak istemiyorlar. Dedigin gibi yatagina koyunca uyanab cok bebek car bizimkide yapiyo neye gire yapiyor bilmiyorum ama o donemleride gececek sen sakin ol.
Kan testinden hic bir cacik olmuyor. Okadar bagirttilar bebegimi. Doktorda dedi cikmamasi mihtrmelen diye. 6. Ayda deri testi dedi ozamana kadar diyete devam dedi. Ama kaka tahlilinde laktoz intoleransıni gorduk biz
Süt alerjisi varsa özel mamaları varmış. normal mamalar dokunabilir. Şimdilik bi kesip bak istersenTabi yazarım buraya da. Aptamil mama kullanıyoruz acaba o mu yapıyor diyoruz mamayı dünden beri vermiyorum sütümde öyle şırıl şırıl değil göğüsler yumuşadı bakalım nasil yapacaz bu işi
Atak haftasi olabilir canim. Birde emzirme danismani bana dediki brbek memede aktif emmeyi birakinca agzindan hafifce cek memeyi agzinda uyumaya alismasin. Sende emzirirken baktin artik emmiyor agzinda oyaliyor agzindan cek. Belki alistigi icin ilk zamanlar cok uyanir sen cektikce ama zamanla alisir.
Bizde bu hafta atak haftasindayiz sanirim. Dun yine meme reddi yasadik. Aksam 6 dan sabah 6 ya kadar 1 kere uyku sersemi emdi o da 5 dk. Memeyi gorunce ciglik atiyor eliyle ittiriyordu. Allahtan sabah emdi. Simdi yine memeyi gorunce agliyor ama emiyor biraz agladiktan sonra. Ilginc olan dun meme red eden cocuk oncegi gun saatlerce emdi. Gece tam 1.5 saat emmisti kolum bacagim tutulmustu.
Kusma var normalden fazla geldi bize artık kilo alımı da az oldu sırtında geçmeyen pütürlü kızarıklık vardı bunları görünce Dr arastirma hasta yönlendirdi alarji bölümüneCanm geçmişi okuyamadim bana bildirim gelmiyo bebisinde ne sorun vardi kusma sorunumu?
Bnm bebegimde bir haftadr sık sık kusmayi basladi fışkırır şekilde degl ama miktari cok acaba hastaneyemi gotursem
Kestim mamayı dunden beri vermiyorum.. inşallah mamadir bütün etkenSüt alerjisi varsa özel mamaları varmış. normal mamalar dokunabilir. Şimdilik bi kesip bak istersen
Hmm bizim belirtiler bizim gorduklerimizi sayayim mukuslu yesil kaka dogdugu gunden beri var. Sonra bir ara kanli kaka gorduk makatta catlak var demisti doktor ama tekrarlamaya devam etti. Sonra huzursuzlugu baslamisti meme emmesi baya zorlasmisti. Gece uyumasinda sorun yoktu cok sukurde gazman gibi dolaniyorduk ama. Yuzunde isilik gibi benek benek olmustu 15 gunlukken ben yymurta yemiyordum renkler gitmisti ama yuzunde puturluk vardi. Kusmamizda hat safhadaydi cok sukur ara ara duruluyor ara ara cok oluyor.Test mı yapıldı nasıl belirtiler vardı sizde tedeviniz nasıl oldu ya da oluyor ? Neler yapıyorsunuz sen neler yemiyorsun neye alarji çıktı .. bebeği nasıl besliyorsun
Teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar detaylı yazdigin için ..Hmm bizim belirtiler bizim gorduklerimizi sayayim mukuslu yesil kaka dogdugu gunden beri var. Sonra bir ara kanli kaka gorduk makatta catlak var demisti doktor ama tekrarlamaya devam etti. Sonra huzursuzlugu baslamisti meme emmesi baya zorlasmisti. Gece uyumasinda sorun yoktu cok sukurde gazman gibi dolaniyorduk ama. Yuzunde isilik gibi benek benek olmustu 15 gunlukken ben yymurta yemiyordum renkler gitmisti ama yuzunde puturluk vardi. Kusmamizda hat safhadaydi cok sukur ara ara duruluyor ara ara cok oluyor.
Doktorun gordugu ise yuzundeki puturlukler egzamaymis. Bizim diger tespitlerimizi de dogruladi.
Test olarak kan kaka ve idrar tesleri yapildi. İdrar temiz cikti kusmasi enfeksiyondanda olabilirmis. Kakada laktoz intoleransini gosteren bisey varmis oyle dedi. Kandada bisey vikmadi ama cikmamasi normal daha kucuk dedi buyuyunce cikar dedi. Onun icin deri testi yapicak 6. Ayda.
Tedavide laktoz icin bi damla verdi. Bide diyete basladim. Bende sut ve urunleri icinde olan hazir gidalar dahil. Dana eti. Kuruyemisler. Donates cilek kivi portakal mandalina patlican . Avokado. Mercimek. Butun hazir paketli gidalar yasak. Oyle zeytinle sabah kahvaltisi bazlama ekmegim :)) ekmeklerde dahi sut tozu vs olabiliyor dikkat etmek gerek firina sorup aliyorum be
Bu durumlarda anne situ almasi daha avantajli cunku herseyi anne araciligiyla aliyo bagisikligi gucleniyo. Mamalar son care kilo vs alamazsa veriliyor sanirim. Ozel receteli manalar onlar.
Hurma ve incir yiyorum bide doktor dedi.
Canım alerjisi varsa aptamil kullanırsan devam eder kuzenimin kızının var özel bi mama kullanıyo oKestim mamayı dunden beri vermiyorum.. inşallah mamadir bütün etken
Seni öyle iyi anlıyorum ki canım. Biz de ilk ay öyleydik. Sürekli emme okadar çok emiyodu ki iki avuç kusuyodu sonra yine baştan. Kuzenimin mevlüdüne gittik ben odadan çıkamadım başka bi gün avm ye gittik sürekli emzirme odasındayım. Artık sırtımın ağrısından duramıyodum sinirleniyodum. 2 saat uyanıksa memedeydi koyduğumda uyanıyodu ben of puf lardaydum. 2. Ay oldu hastalığımız çıktı uzun süre ememez olduk şimdi de reddediyo dün 1 kere bugün de biraz önce 1 kere emzirdim oda 3 dakika sürmemiştir. Sağarak veriyorum doktor çok zorlama o hem emip hem nefes alamıyo demişti ama nasıl zorlamayıö göz göre göre bırakıyo beni. Çok üzülüyorum ağlıyorum ama elimden bişi gelmiyo. Resmen bebeğim beni istemiyo. Sağdığım sütü herkes içirir emzirmedikten sonra bana ihtiyacı yok. Benim herkesten bi farkım kalmadı. Keske yine emsede hiç ayrılmasa sadece benim kokumu arasa beni istese zamanla seninkide düzelicek inşallah böyle olmasındansa seninki gibi olmasını çok isterimAtak haftasını geçirdik. Haftalardır böyle hala yatışmış değilim hala.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?