2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar yarın kontrol var bakalım napiyo kızlarım
benimde var bakalım gösterecek mi bizimki kendini
göremedim ama %51 kız diyim adapte etme kendini dedi doktor
içimden hala erkek geçiyor ki erkek çocuklarını hep yaramaz bulurdum ama gebe kaldıgımdan berı bı erkek cocugu düşkünlüğü olustu anlatamam
kıyafet vs hep erkek bakıyorum erkek cocuk vıdeoları ızlıyorumusum genelde eşim dedi
hayırlısı olsun tabi de içimde ki bu heves boşa değildir umarım yarın görecez :)

ana kucakları bebek arabasına takılabiliyor aracada takılabiliyor ama bebek ana kucağına sığmamaya başlayınca kullanılmıyor doğal olarak. buda ilk 6 ay kullanılabildiği anlamına geliyor. araç koltukları ise 6. aydan sonra yani bebek kendi kendine oturabilir boynunu tutabilir duruma gelince kullanılmaya başlıyor. şu var araç koltukları için 0-21 kg arası kullanılır diyor. yani yeni doğanda da kullanılabilir deniyor. uzmanlar burda 2 ye ayrılmış durumda kimisi kullanılır diyor kimiside bebeğin bel ve boyun desteğini sağlamadığı için kullanılmaz diyor. tecrübeli anneler ise ilk 6 ay kullanmama taraftarı. eğer ki iyi bir bebek arabası alırsan zaten anakucağıda veriliyor onu araçta kulanabilirsin ilk 6 ay. ben hem ana kucağı hem araç koltuğu taraftarıyım. ikisinide aldım.

Homely_angel senin kundağın benzerini aldım ben bir süre önce hepsiburadadan. owli kundak geçiyor. kol kısmı çıt çıtlı bebek ufakken kapalı kullanıyorsun sonra bebek büyüyünce kolları söküp bebeğe özgürlük diyorsun :)

valla benim görümcem 5 yaşındaki kızını hala oturtuyor. 21 kiloya kadar kullanılıyor.
adac denilen uluslar arası bir çarpışma testi var. bu testi geçmiş olması önemli. üretim yeni olmalı. çünkü içindeki strafor ömürlü bir şey 3 4 yıl önce üretilen bir koltuğun ömrü 1 2 senedir. yeni üretilen 4 5 sene. isofix ve bel boyun desteğide önemli. birde çift yön olayı var. o canına yandığım uzmanalrı diyor ki bebek 15 aylık olana kadar ters oturmalı. annelerde diyor ki yovv dostum yovvv oturmuyor çocuk. yinede ben çift yönlü bir model tercih ediyorum. hal böyle olunca elinizde 3 4 amrka kalıyor onlarda 3-4 bin civarı..

Evet, ücretsiz izinde yatırmıyor. Hatta yanlış bilmiyorsam Doğum iznindeyken de sgknı sıfır olarak bildirebiliyor.

Yok canım ben odun çıktım, hissedemiyorum aman kendine de bebişe de dikkat, tam hastalık havası zaten.

Bende randevu almicaktim aslindada 4lü tarama icin gecikmeyelim en gec 9unda gel dedi yogunlugun icine dusuverdim.bir kere daha karistirirsa ne derim bilmiyorum ama Ayrintili ultrasona bende disarda gitmem belki kendisi bakiyorsa cok gerek yok gibi geliyor bana

Canim arac koltugu cok onemli bisey. Hastane cikisinda bile bebegi onda cikartmaniz gerekiyor. Bence onu dusun. Zaten bunun asil adi ana kucagi yani araba koltugu v ana kucagi ayni sey. Bebisin boynu icin falan cok onemli

İlk 6 ay onu kullanıyor da sonra normal oto koltuğuna geçiliyor canım. Kiloya öğretmiş onlar. Hatta Türkiye de yokmuş ama Amerika'da ki ana kucakları daha büyükmüş ve daha uzun süre kullandı arkadaşım. Maxi cosi almış ama aldığının aynısı yok burada, cidden daha küçükler buradakiler. Herhalde onların bebekler daha iri diye :)

Ben Ankaradayim bende temizlikci ariyorum.Birini buldum yarimgun 75e geliyodu ama hem begenmedim hemde cam leylegimi kirdi cok aceleci davrandi sinir oldum.Arkadaslara soruyorum temizlikcilerde semt begeniyo evine yakina gidiyor.
Bende hissediyorum oğlumu 14.haftadan beri ama dun ilk kez tekme hissettim hatta karnimdan gordum bende zayifim ama yoksa 20.haftadan sonra dedi doktor

Canım hoşgeldin, seni görünce mutlu oldum. Ben multivitamine ve ayrıca demir kullanıyorum. Çatlak kremi olarak da mustera kullanıyorum ben.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.

allah gonlune gore versin cnm

Canım sen araba koltuğunu da mı aldın hızına hayranım.

Bu arada urba2 nin yenisi gelmiş, signature. Farkı da süspansiyon sistemiymiş galiba. Daha konforlu hale getirilmiş.

O kundak benim de kafamda alacağım kısmetse.ben kuncaklamaktan yanayım çünkü. Anne karnı hissi bebeğe güven veriyordur diye düşünüyorum ben.

Canım hoşgeldin, seni görünce mutlu oldum. Ben multivitamine ve ayrıca demir kullanıyorum. Çatlak kremi olarak da mustera kullanıyorum ben.
Ben de Şubat annelerine sorayım dedim doğum o zaman olacak.bir baktım topik başı sen:))). Mutlu oldum:))

Şimdi kendisi balık yağı kullanıyordu bu zamana kadar.belki duymuşsundur adı imom.ben de kendisine dedim dr a sor ne kullanayım diye belki vit falan yazar dedim.kendisi ilacı göstermiş dr da bunu bırak bunları al demiş.imom içeriğinde birçok vit var folik asit bile var.ama bu verdiği alttaki balık yağı içeriğinde alg yağı ve DHA var sadece.

Yukarıdaki ilaç da sanırım mg ve ca içeriyormuş.bir arkadaş kasılma yada kemiklerde ağrı kramp olanlar kullanır dedi.bildiğim öyle bir şikayeti Yok niye yazdı ki??bana sordu alayım mı diye ne diyeyim bilemedim
Multivit ne kullanıyorsun?

Bir gün topiğimizi biri devralsa artık dedim, ertesi sabah bir baktım tipik başı olmuşum :) yöneticiler alıştı benim sayfa yönetmeme galiba :) bir de şansıma hep iyi insanlarla dolu oldu topiklerim. Öyle kavga, gerginlik yaşamadım :)

Canım ben multivitamin olarak previt positive kullanıyorum. İçinde dediğin gibi folik asite kadar her şey var. Kalsiyum da var. Ama magnezyum yok.
Bir de demir olarak ferrum form kullanıyorum, bunu özellikle sordum. Demir eksikliği ciddi sorunmuş, sonuna kadar devam dedi doktorum.
Yanlış bilmiyorsam erken haftalarda kasılma şikayeti yoksa magnezyum daha sonra başlanıyor.

Arkadaşına yazılanlar farklı geldi bana, bunu devletteki bir doktor filan mı yazmış?

Ben yine yerlerde sürünüyorum, yine uykuya düştüm. Bu aylarda sürekli uyuyanı da hiç duymadım. Öğleden sonra işten gelince bişeyler yiyip yatıyorum akşama kadar uyuyorum nerdeyse. Ne yemek ne başka bir iş.

Sonra diş eti kanamalarım arttı. Fırçalamadan bile durup dururken ağzıma kan tadı geliyor hemen bakıyorum kanamış. Burun kanamalarım arttı. 2. trimester de pek kolay değilmiş hani. İki adımda nefes nefese kalmamı hiç saymıyorum.

Ha bir de iki günde şak diye şişiverdi karnım.

signature u gördüm. rengi siyahtı. görevli bana tek farkı rengi dedi. süspansiyon farkından bahsetti ama arada 1000 lira oynuyor nerdeyse. yenisi 3600 civarı ben aldım 2500 e değmez diye düşündüm.

bu arada araç koltuğunu kısmen aldım kısmen almadım. istediğim özelliklerden biride yeni yapımdı. 2018 üretim istedim yani. o yüzden marka model belirledim. sipariş verdim. üretim gerçeklesince teslim alıp ödemesini yapacağım. aldım sayıyorum kendimi :)

Bana lastiklerinde bişi gösterdi canım, e-bebeğin sitesinde de aralarında 100 tl vardı sanki. Yine bakarım bi.

Cybex mi almayı planladın araba koltuğunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…