Resmen maymun etti beni tabiri caizse. Canım secde pozisyonunu da yapıyorum, otur kalk yapıyorum bacaklarimi açıp , bol bol yürüyüş ve su içiyorum 3 lt . Aldığım diğer sıvılar hariç sadece su 3 lt . İnşallah döner ama istediğim temel şey sağlıklı olması tabikiinsallah geçmiştir canm son pozisyonu 36 da alıyorlar diyorlar hep beklemek lazm . secde pozisyonunda durmak bebegin kanala dogru girmesini saglarmis ben suan hic bi hareket bile yapmiyorum ciddi sekilde kasilmalarim var ve is yapınca yürüyünce artıyor . bence bebegin bas aşağı pozisyonda olduğunu anlamak icin kasıklarına dokun dolgunsa kesin bası aşağıdır
Allah yardım etsin. biz ayni sehirdeyiz ve bekar kayinlarim var evi yurdu isi gucu var yoksa bizimkide cok gelir . suan az geliyor ama herseye karışır çöp niye burda koltuğun örtüsünü ört kiz leke yapar çıkmaz beyaz halini serme koyu renk ser dogumda bunu kullanırsın. bi çoğuna cevap bile vermem duymamisliga vurdugum cok olur ama zaten esim direk sanane derBende bunalıp istifa ettim canım maaşımın az olmasına dertleniyordu şimdi sıfır maaşla oğlunun kazandığını yiyorum çatlasınAllah hepimize sabır versin kaynanalara da merhamet versin canım senin eşin de farkına varır inşallah bir an önce ozaman senin sorunların çoğu hallolur gibi sanki
Hayır asla, ama kendisi hiç müsaitlik durumumuzu bile sormadan gelip 2 hafta 3 hafta 1 ay yani nekadar isterse kalıyordu şukadar kalacağım bile demiyordu aksine bana misafir muamelesi yapıyordu daha yeni evliyken başladı ilk 1 yıl öyle geçti anne kız kendi evleri gibi benim koyduğum eşyalar için bunun yeri burası değil falan bile diyecek kadar ileri gitmişlerdi ben çalışırken de gelip 1 ay kalmıştı o dönem olmuştu bu olaylar zaten benim evde olmayışımı fırsat bilmişler demekki ama hala konduramıyorum sağlıklı bir insanın yapacağı hareket değil ondan sonra biraz daha azalttı ama bebek doğunca yine başa döneceğiz büyük ihtimalle
kolay donemiyorlaryalniz bu haftadan sonra . benm bebek yeni döndü daha ve bn hissettm sanci yapıyor dönerken gece ağrıya uyandım debeleniyor boyle nasil lavaboya gittim bi ses geldi karnimdan degisik bi ses sanki kemik kemiğe değmiş gbi cok tuhaf bi histikesin döndü dedm yada uğraştı dönemedi dedm. ve çarşamba gittim donmuş gerçekten:) suan cok kasilmalarm var ve sancimda oluyor acaba diyorum aylardır hep bası yukarda birden dönünce boyle baskıdan mi oluyor bu agri sancilar. kucuk degil sonucta artk 2 kilo varResmen maymun etti beni tabiri caizse. Canım secde pozisyonunu da yapıyorum, otur kalk yapıyorum bacaklarimi açıp , bol bol yürüyüş ve su içiyorum 3 lt . Aldığım diğer sıvılar hariç sadece su 3 lt . İnşallah döner ama istediğim temel şey sağlıklı olması tabiki
Benim de başı hep asagidaydi o zaman fazla ayakta duramiyodum ,kasilmalarim oluyodu vajinada ağrı oluyodu baskıyı hissediyodum ama sonra tekrar donesi geldi .kolay donemiyorlaryalniz bu haftadan sonra . benm bebek yeni döndü daha ve bn hissettm sanci yapıyor dönerken gece ağrıya uyandım debeleniyor boyle nasil lavaboya gittim bi ses geldi karnimdan degisik bi ses sanki kemik kemiğe değmiş gbi cok tuhaf bi histikesin döndü dedm yada uğraştı dönemedi dedm. ve çarşamba gittim donmuş gerçekten:) suan cok kasilmalarm var ve sancimda oluyor acaba diyorum aylardır hep bası yukarda birden dönünce boyle baskıdan mi oluyor bu agri sancilar. kucuk degil sonucta artk 2 kilo var
Benim de çok kasılmam ve sancım var canım. Ya normal bir durum ya da bebeler telaşlı :)) ilk hamileliğimde bu kadar sık olmamıştı o yüzden korkuyorum ya erkenden gelmeye kalkarsa diye :) zaten ilaçlarla tutuyoruz içerde. Allah yardımcımız olsun.kolay donemiyorlaryalniz bu haftadan sonra . benm bebek yeni döndü daha ve bn hissettm sanci yapıyor dönerken gece ağrıya uyandım debeleniyor boyle nasil lavaboya gittim bi ses geldi karnimdan degisik bi ses sanki kemik kemiğe değmiş gbi cok tuhaf bi histikesin döndü dedm yada uğraştı dönemedi dedm. ve çarşamba gittim donmuş gerçekten:) suan cok kasilmalarm var ve sancimda oluyor acaba diyorum aylardır hep bası yukarda birden dönünce boyle baskıdan mi oluyor bu agri sancilar. kucuk degil sonucta artk 2 kilo var
Ya vala bi psikolojisi bozuk.bizimki gibi hissediyodum ama ilk zamanlar benim kv de aynı seninki gibi eve gelir çiçeklerim yerimi değiştirir bu buraya olmamış der eline pasları alır temizlik yapar bezi alır mutfağa gider yemek yapar ben evde misafir gibiydim şimdi paspasi ve yer değiştirmeleri birakti yemek yapar o kaldı bebek odasına karışmıyor bende yerleştirecem demedi belkide şimdiden kötü olmayalım diye doğumu bekliyorBende bunalıp istifa ettim canım maaşımın az olmasına dertleniyordu şimdi sıfır maaşla oğlunun kazandığını yiyorum çatlasınAllah hepimize sabır versin kaynanalara da merhamet versin canım senin eşin de farkına varır inşallah bir an önce ozaman senin sorunların çoğu hallolur gibi sanki
Hayır asla, ama kendisi hiç müsaitlik durumumuzu bile sormadan gelip 2 hafta 3 hafta 1 ay yani nekadar isterse kalıyordu şukadar kalacağım bile demiyordu aksine bana misafir muamelesi yapıyordu daha yeni evliyken başladı ilk 1 yıl öyle geçti anne kız kendi evleri gibi benim koyduğum eşyalar için bunun yeri burası değil falan bile diyecek kadar ileri gitmişlerdi ben çalışırken de gelip 1 ay kalmıştı o dönem olmuştu bu olaylar zaten benim evde olmayışımı fırsat bilmişler demekki ama hala konduramıyorum sağlıklı bir insanın yapacağı hareket değil ondan sonra biraz daha azalttı ama bebek doğunca yine başa döneceğiz büyük ihtimalle
Eşini tebrik ediyorum vala helal olsun karisinini destekcisiAllah yardım etsin. biz ayni sehirdeyiz ve bekar kayinlarim var evi yurdu isi gucu var yoksa bizimkide cok gelir . suan az geliyor ama herseye karışır çöp niye burda koltuğun örtüsünü ört kiz leke yapar çıkmaz beyaz halini serme koyu renk ser dogumda bunu kullanırsın. bi çoğuna cevap bile vermem duymamisliga vurdugum cok olur ama zaten esim direk sanane derbazen diyirum kalbi kirilir deme yaziktir ya ona fırsat versek giyecegimiz dona da karışır o yüzden şakaya vurup konuşur esim benm avrat nasil yaparsa oyle güzeldir sen ne anlarsın faln der bna laf kalmıyor yani . ama bakıyorum cidden kaynanalar genel aynıymış.
Gene uyandım ve uyuyamıyorum. Eşim gelmiş yanıma onu bir güzel odasına yolladım. Rahat yatamıyorum. Gene dünki gıbı sabahı etcem ve gün boyu bitkin olacagim. Allahtan yarım gune gelen haftada bır kadınım var,temizlik yapmıyorum ama 2 cocukla ugrasmak koca karınla zor... Çocuklarla ilgilenemiyorum ona üzülüyorum. Dün resmen çizgi film açıp izleyin dedim okuldan geldiklerinde... Şu 1 ay gecsın.. Baktım devam efemıyom hemen dogum ıznıne cıkcam
Zaten 3 haftan kalmadı mı miracle, sık dişini. Çocukları da dert etme, birbirlerini eğlemeyi öğrenirler bu sayede:)Gene uyandım ve uyuyamıyorum. Eşim gelmiş yanıma onu bir güzel odasına yolladım. Rahat yatamıyorum. Gene dünki gıbı sabahı etcem ve gün boyu bitkin olacagim. Allahtan yarım gune gelen haftada bır kadınım var,temizlik yapmıyorum ama 2 cocukla ugrasmak koca karınla zor... Çocuklarla ilgilenemiyorum ona üzülüyorum. Dün resmen çizgi film açıp izleyin dedim okuldan geldiklerinde... Şu 1 ay gecsın.. Baktım devam efemıyom hemen dogum ıznıne cıkcam
Çocuğun yurt dışı vatandaşlığı alma gibi bi imkanı oluyormu hangi ülkede bu arada hiç dil bilmediğim bi yerde doğum falan çok zor ailenle çok daha rahat olursun tabi eğer ilk kızda eşinle o anları paylaşabildiyseniz kalmanız daha konforlu duruyor ama eşinizle hiç doğumda yan yana olmadıysanız dişinizi sıkıp gidin derim fikrimKızlar yaaa, sıkıntıdan uyuyamadım. Ben bu hafta annelik iznine ayrılmıştım. Meb da öğretmenim. Eşim yurtdışında. Doğuma onun yanına gidecektim(3 hafta sonra,36.haftamda) ama annelik izninde olduğum için eşimin sigortasından yararlanamıyormuşum(bunu bugün öğrendim). Ya hemen aylıksız izne ayrılmalıyım(annelik iznini iptal edip) ya da doğumu burda yapıp(annelik iznine dokunmadan) gidebilirim. Şöyle ki; eşimin yanına gidersem orda kimsemiz yok, bir de kızım var(2 buçuk yaşında:aşırı nazlı ve bana çok düşkün) çok perişan oluruz gibime geliyor. Ailem doğumu burda yap, biz sana da kızına da bebeğine de çok güzel bakarız diyorlar(eminim bakarlar, çok kalabalıklar. Ablam sağlık bakanlığında çalışıyor, en iyi koşullarda doğumumu yapmama da yardımcı olur)..kızımı da eğlendirecek bir sürü ablası,abisi olacak.
Tek sıkıntım eşimden biraz daha ayrı kalacak olmamız. Özellikle kızımın ayrı kalacak olması. Babası gittiğinden beri iştahı da azaldı, babasını görünce “baba seni çok özledim” diyor hemen. Ama 36.haftamda gidecektim normalde zaten, doğumdan sonra bebeğin pasaportu çıkar çıkmaz da hemen eşimin yanına da gidebiliriz. Eşimden ayrı kalmaya ben de dayanabilir miyim bilmiyorum:/ burda doğum benim hayatımı çok kolaylaştıracak açıkçası ama kararsızım:/// sabaha kararımı verip ona göre işlemlere başlamak zorundayım. Bana bi akıl verin lütfen.
Kızlar yaaa, sıkıntıdan uyuyamadım. Ben bu hafta annelik iznine ayrılmıştım. Meb da öğretmenim. Eşim yurtdışında. Doğuma onun yanına gidecektim(3 hafta sonra,36.haftamda) ama annelik izninde olduğum için eşimin sigortasından yararlanamıyormuşum(bunu bugün öğrendim). Ya hemen aylıksız izne ayrılmalıyım(annelik iznini iptal edip) ya da doğumu burda yapıp(annelik iznine dokunmadan) gidebilirim. Şöyle ki; eşimin yanına gidersem orda kimsemiz yok, bir de kızım var(2 buçuk yaşında:aşırı nazlı ve bana çok düşkün) çok perişan oluruz gibime geliyor. Ailem doğumu burda yap, biz sana da kızına da bebeğine de çok güzel bakarız diyorlar(eminim bakarlar, çok kalabalıklar. Ablam sağlık bakanlığında çalışıyor, en iyi koşullarda doğumumu yapmama da yardımcı olur)..kızımı da eğlendirecek bir sürü ablası,abisi olacak.
Tek sıkıntım eşimden biraz daha ayrı kalacak olmamız. Özellikle kızımın ayrı kalacak olması. Babası gittiğinden beri iştahı da azaldı, babasını görünce “baba seni çok özledim” diyor hemen. Ama 36.haftamda gidecektim normalde zaten, doğumdan sonra bebeğin pasaportu çıkar çıkmaz da hemen eşimin yanına da gidebiliriz. Eşimden ayrı kalmaya ben de dayanabilir miyim bilmiyorum:/ burda doğum benim hayatımı çok kolaylaştıracak açıkçası ama kararsızım:/// sabaha kararımı verip ona göre işlemlere başlamak zorundayım. Bana bi akıl verin lütfen.
insallah döner tekrar . sen normal doğumucok istiyorsun anladigim. insallah sağlıkla nasip olsun o duyguyu yasamanı isterim cok guzel birsey kolay degil ama yaşamak görmekguzel isteyen herkese nasip olsun inslhBenim de başı hep asagidaydi o zaman fazla ayakta duramiyodum ,kasilmalarim oluyodu vajinada ağrı oluyodu baskıyı hissediyodum ama sonra tekrar donesi geldi .
Benm de ikinci gebelik ve ilkte bu kadr olmuyordu 35.hafta da başlamıştı ağrılı kasilmalar ki nst de çıkıyordu. öncesinde olan kasilmalar sadece sertleşme şeklindeydi . nromal mi bilmiyorum ama doktor erken dedi bna 32 hafta bahsettigin ağrılar icin erken magnezyumu aksatma dediBenim de çok kasılmam ve sancım var canım. Ya normal bir durum ya da bebeler telaşlı :)) ilk hamileliğimde bu kadar sık olmamıştı o yüzden korkuyorum ya erkenden gelmeye kalkarsa diye :) zaten ilaçlarla tutuyoruz içerde. Allah yardımcımız olsun.
Vatandaşlık alma hakkı olmuyor. Dili az çok biliyorum, sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum. İlk kızımda da eşim yanımda değildi, farklı ülkelerdeydik:/ eşim bana bıraktı ama o da yanında olmamızı istiyor. Orda da hayat çok bunaltıcı. Almanya söz konusu ülke. Şimdi bile hava burda 30 derece günlük güneşlikken, orda 15/16 derece sürekli kapalı,yağmurlu. Aklıma gelince bile içim kararıyor:/Çocuğun yurt dışı vatandaşlığı alma gibi bi imkanı oluyormu hangi ülkede bu arada hiç dil bilmediğim bi yerde doğum falan çok zor ailenle çok daha rahat olursun tabi eğer ilk kızda eşinle o anları paylaşabildiyseniz kalmanız daha konforlu duruyor ama eşinizle hiç doğumda yan yana olmadıysanız dişinizi sıkıp gidin derim fikrim
cok sukur o konuda hakkını yiyemem asla ezdirmedi . annesini sinir etmeyi de sever zaten biraz da ondan diye düşünüyorum .Eşini tebrik ediyorum vala helal olsun karisinini destekcisi
Valla eşine bravo canım benimki genelde susmayı tercih ediyor ailesi başka şehirde yaşıyor bizde şehirdışına başbaşa tatile gidecektik ne hikmetse biz nereye gidecek olsak aynı tarihte annesigilin de oraya gitme planları oluyor denk geliyormuş..! kaç tane planımızı bozdular öyle yinede eşim diyemedi biz başbaşa gideceğiz bi müsade edin evle alakalı şeylerde de hep susuyor aranızda halledin diyor annesi konuşulacak insan olsa hallederiz ben birşey söylesem kavga çıkaracak küsüp gidecek biliyorum ondan diyemiyorum oğlu kaza yaptı yanında olmadığım halde onu bile benden bilmişti bütün olumsuzlukların sebebi benim nasıl birşey denir ki öyle bir kadınaAllah yardım etsin. biz ayni sehirdeyiz ve bekar kayinlarim var evi yurdu isi gucu var yoksa bizimkide cok gelir . suan az geliyor ama herseye karışır çöp niye burda koltuğun örtüsünü ört kiz leke yapar çıkmaz beyaz halini serme koyu renk ser dogumda bunu kullanırsın. bi çoğuna cevap bile vermem duymamisliga vurdugum cok olur ama zaten esim direk sanane derbazen diyirum kalbi kirilir deme yaziktir ya ona fırsat versek giyecegimiz dona da karışır o yüzden şakaya vurup konuşur esim benm avrat nasil yaparsa oyle güzeldir sen ne anlarsın faln der bna laf kalmıyor yani . ama bakıyorum cidden kaynanalar genel aynıymış.
Canım ya aynı durumdayız ama ben baya ağırlaştım bebeğin odası eşim yüzünden hazır değil dolabı bile kurulu olsa ben herşeyini halledip kimseye minnet etmezdim ama büyük ihtimal son zamanda ya annemle yada kv ile hazırlarız kim denk gelirse. ömür boyu dilinden düşürmez artık torunumun odasını hazırladım diye seninkide yorulmamak için birşey demiyordur nasılolsa sen teklif edersin diye bekliyordurYa vala bi psikolojisi bozuk.bizimki gibi hissediyodum ama ilk zamanlar benim kv de aynı seninki gibi eve gelir çiçeklerim yerimi değiştirir bu buraya olmamış der eline pasları alır temizlik yapar bezi alır mutfağa gider yemek yapar ben evde misafir gibiydim şimdi paspasi ve yer değiştirmeleri birakti yemek yapar o kaldı bebek odasına karışmıyor bende yerleştirecem demedi belkide şimdiden kötü olmayalım diye doğumu bekliyor
Ben sürekli eşyaları üst dolaplara hep koyuyodum ama artk gerçekten sıkıldım bebegin günlük giysileri çocuk odasında sifonyerde. Nevresim battaniye ve bakım ürünleri büyük çocuk dolabında başka odada. Sürekli bak bunlar oynamak için değil ev eşyası bunlar bunları yeri burası diyorum inşallah bizde atlatırız benim oğlum da 2015 doğumluOglum 2015 dogumlu bu dagitma işlerini 3 ay önce birakti şükür simdi hep derli toplu olsun derdinde nasil çözüm buldun dersen dolaplari bosalttim onun erişemeyeceği yerlere koydum herseyi
Mesela bebegin kıyafetlerini çekmeceye koyamıyorum yine aşka gelir boşaltır diye dolabin üst raflarinda hepsi
Normalde de hamile değilken ağır işleri eşim yapar cam sildirmez bana kendi siler perde asar her hafta dip köşe temizlikte koltuklari kendi çeker hep halı koltuk yıkama islerininde beraber yaparız. Hakkını yiyemem. Kendi sulalemde erkekler hiç yapmadığı için gözümde yaptiklari çok kıymetliUtanma kız yapsınlar bi daha böyle dönemler gelmez bakbenimki de aynı bu arada üstüne su damlasin hayatta durmaz onunla değiştirip hemen bi de kendi yapiyo seciyo guyana bütün dolabı cekmeceleri alt üst
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?