Kizlar bu arada bugün cok sevincliyim.. Oğlumu emzircem.. Dunyalar benim sanki.. Saat 2 olur mu acaba
Seni çok iyi anlıyorum bende de öyle oluyo bir süre uykusuz kalıyorum sonra vücut yılıyo sanırım öyle bi uyuyorum ki uyanınca pamuk gibi ,marine edilmiş sinirleri alınmış etler gibi falan kalkıyorumGünaydın herkeseee, bugün uyumuşum milleti omuzlarından tutup uyudum anlıyo musun diyesim varbirazdan öpücük dağıtmaya falan başlamam inşallah
Normalde dusakabin temizliği için bı lif ayirdim beyaz sabunla köpürtup duruluyorum. Ama bu ara agrilardan dolayi doktor iş yapmayı yasakladi hâliyle kirlendi iyiceBen cifin banyo ve kirec sokucu spreyini kullaniyorum.. Ama mintaxın yağ sökucusunu kullaniyorum.. Çok begeniyorum mintaxı.. Banyo ürününü denemedim.. Cifin kokusu da hosuma gidiyor.. Simdilik cifle temizliyorum sonra bimdeki mikrofiber bezlerle kuruluyorum dusakabini.. Işıl ışıl oluyor
Kaç yaşında senin afacanlar. Erkek çocuk yetistirmek zor valla çok yaramaz oluyolar. Kız bebegim olmasini çok isterdim cocuklugumdan beri. İkinc oğlum uslu bı bebek olursa üçüncüyü düşünebilirim bii sene önce tek çocukta kalmaya karar verdim hatta herkes karşı çıktı. Hamile kaldigimi öğrenince çok sevindm deli gibi ama en az bı ay ağladım ilk oğluma haksızlık yaparmiyim ihmal edermiyim diye. Halbuki oğlum dört yaşında olucak tam. İyi bir yaş aralığı küçüğü korumak lazım ben ne tepki verir bebege kestiremiyorum. Bilerek zarar vermese bile ben tutucam gezdircem diye tutturcagina eminimSeninkiler iyiymiş benimkiler tam 1 ay sıcakta örümcek adam ve Batman kostümü giyinip dolastılar. Yıkayıp yıkayıp giydirdim. Onlarla inat kavgasına girecek gücüm yok valla ne giymek istiyorlarsa gıydoroyorum. Dün sıpsıcak havada kışlık esofman altı giysiler uste yesıl tshırt sırtlarına da canta dan kabul yaptılar. Güya ninja kaplumbağa olmus lar... Karışma fazla bu süreçte geciyor dönem dönem gelıyor... Şimdi ıkısınde anne bızı sevmeyecek mıısn kardes nıye gekıyorkı bızım zaten kardesım iz var diyorlar. Benım işim dogumdan sonra bebegı korumak. Buyukten cok korkuyorum hıc acıma yok. Bana karate yapıyor bak beni sevmessen bebege karate yaparım dıyo... Sürekli öpüyorum kokluyorum ama cocuk işte
Ben kız bebek hayal ederken hep süslü püslu giydirmeyi hayal ederdim. Kız yegenim var. Etek elbise toka taç nefret edio cadıNormalde de yapıyosa başka tabi canım. Ne mutlu hep yardım ediyormuş çok hoşuma gitti.
Oğlunda kızım gibi rüşvetçi desenegerçi benim kız çok inattir bazen dünyayı sersen onune banane der bildiğini okur. Bir güzel giydiririm ya sacları yaptırmaz papaz gibi gezer ya da ayakkabı giymez illa terlik der sen düşün görüntüyü
Evet d vitamini sanırım bir yasa kadardı. Bebek için başındaki bingildagin kapananana kadar kullanmak lazım ama sağlık ocağı kan değerine bakmadan verio şu kadar kullan diyor. Ben bebe tamam diyip doktorun dediğini aldım doktorun söylediği miktar verdim. Gereğinden fazla kullanmak bingildagin erken kapanması na buda bebekte büyük hasarlara sebep olabiliyor. O yüzden sağlık ocağı ne derse desin doktora danışmadan bişey yapmadım ben. Sonunca ordakilar ebe sadece.Son sağlık ocağı kontrolümden çıktım şimdi artık doğum sonrası görüşürüz dedi. Ve d vitamini verdi hem bana hem bebeğe.
Bebek doğduktan sonra 3 damla her gün kullanacak dedi??? Yenidoğaana hemen vitamin mi veriliyor ya
Canim ben yurtdışındayim burada akrabam vs yok kv ile ayni sehirde oturuyoruz ama 1 senedir görüşmüyoruz oglum 4 yasina girecek ve ben dogumdayken esim bakacak oglum bana inanılmaz düşkün yemegini bile ben yediriyorum bebek gibiKızlar yaaa, sıkıntıdan uyuyamadım. Ben bu hafta annelik iznine ayrılmıştım. Meb da öğretmenim. Eşim yurtdışında. Doğuma onun yanına gidecektim(3 hafta sonra,36.haftamda) ama annelik izninde olduğum için eşimin sigortasından yararlanamıyormuşum(bunu bugün öğrendim). Ya hemen aylıksız izne ayrılmalıyım(annelik iznini iptal edip) ya da doğumu burda yapıp(annelik iznine dokunmadan) gidebilirim. Şöyle ki; eşimin yanına gidersem orda kimsemiz yok, bir de kızım var(2 buçuk yaşında:aşırı nazlı ve bana çok düşkün) çok perişan oluruz gibime geliyor. Ailem doğumu burda yap, biz sana da kızına da bebeğine de çok güzel bakarız diyorlar(eminim bakarlar, çok kalabalıklar. Ablam sağlık bakanlığında çalışıyor, en iyi koşullarda doğumumu yapmama da yardımcı olur)..kızımı da eğlendirecek bir sürü ablası,abisi olacak.
Tek sıkıntım eşimden biraz daha ayrı kalacak olmamız. Özellikle kızımın ayrı kalacak olması. Babası gittiğinden beri iştahı da azaldı, babasını görünce “baba seni çok özledim” diyor hemen. Ama 36.haftamda gidecektim normalde zaten, doğumdan sonra bebeğin pasaportu çıkar çıkmaz da hemen eşimin yanına da gidebiliriz. Eşimden ayrı kalmaya ben de dayanabilir miyim bilmiyorum:/ burda doğum benim hayatımı çok kolaylaştıracak açıkçası ama kararsızım:/// sabaha kararımı verip ona göre işlemlere başlamak zorundayım. Bana bi akıl verin lütfen.
Desitin pişik kremini alacağım henüz çantayı hazırlamadım ama bütün eksikleri tamamladım pişikle gögüs kremi hariç sadece koyulmayı bekliyorlarKizlar hastane cantasini hazirladinizmi neler koydunuz.pisik kremi ne aldiniz
Gözüne bir şey olur yavrunun Allah korusun ya bu nasıl cahillik ben çıngar çıkarır evden bile göndertirim karşılaşsamGözleri parlak olsun diyeymişNerden baksan tutsan cahillik başka bişey değil
Allah yardımcın olsun canım biz olmadığı halde zorlanıyoruz sen bir de 2 çocukla çok zorBen çok halsiz ve yorgunum. Yemegı zor yapıyorum. Karnım cok kasılıyor. Iyı ki tüm işleri yazın halletmişim. Yoksa nerde kıyafet yıka utule... Bu hafta halıları vercem kadın alcam temızlıge.. Temizlikten sonra besıgıde cıkartcam. Eşim halime uzuluyo. Annemin gelmesi lazım. Dogumdan 2 gun önceye bılet almış. Ben anlamıyorum hıc ınsan öz kızını dusunmen mi bu evde 2 cocukla koca kanıyla napıyo. Bana saf gıbı A z kaldı sabret dıyor. Eşim annem şimdi gelirse babamı da getirir sen rahat edemezsin dıyor. En uygun annem. Ama annem de hep kay anan gelsin modu var. Eşime dedım kimseye gel demeyeceksin. Düşünen benı dusunmese bıle 2 kucuk cocugu dusunür gelir.. O yuzden kendi anneme çok kırgınım. Kayınvalıdeye diyecek lafım olamaz ki. Kızın öz annesı gelmiyor kaynananın umru olmaz. Gene kayınvalıde 20 eylulde sonra gelecek.. Annem ekimde... Zaten bu kasılmalarla onlar gelmeden dogurcam. Eşi ede dedım dogurcam olsam bile arama dedim..
Allah kolaylık versin canım bende sabahları metrobüs minibüs kullanıyorum cidden bu haftalardan sonra çok zormuş anladım bazen akşamları da kullanmak zorunda kalıyorum müdür bırakamazsa eve ama sanırım bir iki hafta sonra eşime bıaktıracağım kendimi zorKızlar selam sabah 6 da uyanıp 8 de okula gidip 1 de okuldan çıktım belim sırtım çok agrıdı okulda beklemek koşturmaktan. Okuldan çıktım doktora geçtim 2 de doktorumdan çıktım. 34+6 ile gittim doktor gelişimi 36 yu doldurmuş dedi. Bası boyu göbeği olarak tüm ölçümleri önde çıktı. 2755 gram 49 cm şeklinde. Doktor bebek kanala girmemiş ama Doğum pozisyonu almış canı isterse kanala girer şimdilik 2 hafta sonra gel sanırım ondan sonra her an bekleriz dedi. Sancı krampları falan söyledim varislerden dolayı çok baskı yasıyorsundur izne çıkman gerek artık çalışma dedi. Bende Doğumdan sonraya izinin kalması lazım dedim. Hem o olsun hem bu olsun diye herseye yetişemezsin senin oturman bile değil full uzanman gerek dedi. Ama şimdilik yine de devam edeceğim ise.
Sonra varislerim sebebiyle içime sinmiyordu bi doktora daha gittim orada da 2 saat doktor bekleyip muayene olunca evet varisler var ama normal Doğuma engel değil korkma dedi o hastanede doktor 2500 47 cm ölçtü. Doktordan doktora farkediyor işte.
Hastaneden çıkıp yeni kimlik çıkarmak icin nufüs müdürlüğüne gittim o bu derken sabah 7 de yediğim tost dışında başka birsey yememiştim isim bitti 5:30 da gidip 6 da yemek Yedim su içtim ama İnan’ın doymak bilmedim deli gibi acıkmışım yorgunluğum da cabası bacaklarım tutmuyor resmen eve gelip duş aldım ama şimdi sağdan sola dönmeye mecalim yok.
Bide yarın eşim oğlumu okula götürecek sonra da arabayı bakıma götürecek yani otobüs ile ise gideceğim. Bakalım koca göbekle nasıl olacak şimdiden gözümde büyüyor
Bence burada ailenin yanında doğum yapman en mantıklısı insan ilk günler hele ki annesine öyle ihtiyacı oluyor ki eş yapamıyor bu durumları ne olursa olsunKızlar yaaa, sıkıntıdan uyuyamadım. Ben bu hafta annelik iznine ayrılmıştım. Meb da öğretmenim. Eşim yurtdışında. Doğuma onun yanına gidecektim(3 hafta sonra,36.haftamda) ama annelik izninde olduğum için eşimin sigortasından yararlanamıyormuşum(bunu bugün öğrendim). Ya hemen aylıksız izne ayrılmalıyım(annelik iznini iptal edip) ya da doğumu burda yapıp(annelik iznine dokunmadan) gidebilirim. Şöyle ki; eşimin yanına gidersem orda kimsemiz yok, bir de kızım var(2 buçuk yaşında:aşırı nazlı ve bana çok düşkün) çok perişan oluruz gibime geliyor. Ailem doğumu burda yap, biz sana da kızına da bebeğine de çok güzel bakarız diyorlar(eminim bakarlar, çok kalabalıklar. Ablam sağlık bakanlığında çalışıyor, en iyi koşullarda doğumumu yapmama da yardımcı olur)..kızımı da eğlendirecek bir sürü ablası,abisi olacak.
Tek sıkıntım eşimden biraz daha ayrı kalacak olmamız. Özellikle kızımın ayrı kalacak olması. Babası gittiğinden beri iştahı da azaldı, babasını görünce “baba seni çok özledim” diyor hemen. Ama 36.haftamda gidecektim normalde zaten, doğumdan sonra bebeğin pasaportu çıkar çıkmaz da hemen eşimin yanına da gidebiliriz. Eşimden ayrı kalmaya ben de dayanabilir miyim bilmiyorum:/ burda doğum benim hayatımı çok kolaylaştıracak açıkçası ama kararsızım:/// sabaha kararımı verip ona göre işlemlere başlamak zorundayım. Bana bi akıl verin lütfen.
Gözünaydın canım çok sevindim bak daha da toparlanmış paşaKizlar bu arada bugün cok sevincliyim.. Oğlumu emzircem.. Dunyalar benim sanki.. Saat 2 olur mu acaba
Bende muhakkak her geçerken uğruyorum ya da kapıdan bakıyorumAnnelik delilik ya
Bizde odasından çıkmıyoruz
Gece elim kolum uyuşunca bi kalkıp yürüyeyim şöyle diyorum çıkıyorum yola amaa bil bakalım nereye kızımın odasınaorada buluyorum kendimi gece bile
Evlat başkaymış daha doğmadan hissediyorsun ❤elhamdülillah yaşattığı için Rabbime
Nasılsın canım peki ne durumdasınız şimdi bak bekliyorlar hayırlı zamanlarınıGunaydin herkese.
@Berikko cok sevindim canim.Bugun ilk bulusma deseneEymeni ne zaman cikaracaklarina dair bisey diyolar mi ? Doktor bana da eli kulaginda her an her sey olabilir dedi.Bizim de bur kuvoz maceramiz olucak gibi gorunuyor .Nasip diyoruz
Bende gece 3 buçuk gibi uyandım 6ya kadar uyuyamadım ya Allahtan akşam erken uyumuştumGünaydın herkeseee, bugün uyumuşum milleti omuzlarından tutup uyudum anlıyo musun diyesim varbirazdan öpücük dağıtmaya falan başlamam inşallah
D vitamini her yaşta kullanilmasi gerekiyor canim benim oglum 4 yasinda hala kullanıyorum dis ve kemik gelişimi icin onemli bir vitamin ama cocuk doktorunun dedigi miktari gecmemek lazim doz aşımında senin dedigin gibi bingildagi hizli kapaniyorEvet d vitamini sanırım bir yasa kadardı. Bebek için başındaki bingildagin kapananana kadar kullanmak lazım ama sağlık ocağı kan değerine bakmadan verio şu kadar kullan diyor. Ben bebe tamam diyip doktorun dediğini aldım doktorun söylediği miktar verdim. Gereğinden fazla kullanmak bingildagin erken kapanması na buda bebekte büyük hasarlara sebep olabiliyor. O yüzden sağlık ocağı ne derse desin doktora danışmadan bişey yapmadım ben. Sonunca ordakilar ebe sadece.
K vitamini bebek dogdugunda iğne olarak yapılıyor . Çok hatirlamiyorum ama doktorun dedigine göre hareket ettik biz. D vitamin bir buçuk yaşından sonra kestik biz doktor gerek gormedi demek ki. Her bebeğin ihtiyacı farklı olabiliyor. Mesela benm oğlum çok tombik bı bebekti kat kat kolları vardı. Ama hep kansızlığı vardı bebekken. Kan ilacı kullandigimiz zamanlar oldu.D vitamini her yaşta kullanilmasi gerekiyor canim benim oglum 4 yasinda hala kullanıyorum dis ve kemik gelişimi icin onemli bir vitamin ama cocuk doktorunun dedigi miktari gecmemek lazim doz aşımında senin dedigin gibi bingildagi hizli kapaniyor
Bide K vitamini var o da ilk 3 ay mi onu tam bilmiyorum
Benim kızım 2 buçuk yaşında.Sanirim 2 yas sendromu
Amin. Sizin ne kadarlık.
Dogumdan sonra 7 gun icinde saglik ocagina topuk kanina gidilecek o zaman verseymis. Acelesi ne ki erkenden vermis.Son sağlık ocağı kontrolümden çıktım şimdi artık doğum sonrası görüşürüz dedi. Ve d vitamini verdi hem bana hem bebeğe.
Bebek doğduktan sonra 3 damla her gün kullanacak dedi??? Yenidoğaana hemen vitamin mi veriliyor ya
Benim kızımda sevmiyor. Hevesle künye aldim takmiyor. Tokayi unutturuyorun oyle takiyorum. Sandalet giymiyor. Sadece spor ayakkabısı. Anasi kılıklı işte. Bende makyaj pek yapmam takı takmam. Rahati severim.Ben kız bebek hayal ederken hep süslü püslu giydirmeyi hayal ederdim. Kız yegenim var. Etek elbise toka taç nefret edio cadıbiz çocukken kimse önümüze seçenek sunmadi ne bulursak Yarabbi Şükür dedik gelen yemeği yedik bayramdan bayrama alınan elbisenine tadini hala unutmam. Oyuncak seçeneği hiç olmadi babam arada bebek alırdı ama ikincisi hiç olmazdı. O kadar mutlu bı çocuktum ki. Şimdi oglumu hiç mutlu edemiyorum her şey var mutluluk yokolumus
Sabret canim gececek bir ara aradığım hiçbirseyi bulamıyordum oglumdan saklayacagiz diye bulduğumuz delige sokuyorduk allah sabır versin bizlereBen sürekli eşyaları üst dolaplara hep koyuyodum ama artk gerçekten sıkıldım bebegin günlük giysileri çocuk odasında sifonyerde. Nevresim battaniye ve bakım ürünleri büyük çocuk dolabında başka odada. Sürekli bak bunlar oynamak için değil ev eşyası bunlar bunları yeri burası diyorum inşallah bizde atlatırız benim oğlum da 2015 doğumlu
Oğluna en iyi eşin bakar yine . Bizimkide dört yaşında en azından tuvalet eğitimi tamamlandi kendini ifade ediyor acikti mi uykusu geldimi anlatır korkma baba oğul ustesinden gelirler sen bile sasarsin. Sana kim bakicak peki hastanede. Normal doğum mu olcak sezeryan miCanim ben yurtdışındayim burada akrabam vs yok kv ile ayni sehirde oturuyoruz ama 1 senedir görüşmüyoruz oglum 4 yasina girecek ve ben dogumdayken esim bakacak oglum bana inanılmaz düşkün yemegini bile ben yediriyorum bebek gibihala ben hastanedeyken acaba ne yapar nasil olacak diye düşünmekten uyuyamıyorum
Sana tavsiyem ailenin oldugu yerde dogumunu yap ben elimden gelse gider Tr de dogururum inanki hem Türkiyenin şartlari yurtdışından cok daha iyi durumda buna emin ol
Hemen hemen ayni yaştalar. Benim kizimda 10 ekimde 2 yasina giriyor. Isimiz cok zor. Allah yardimcimiz olsun.Benim kızım 2 buçuk yaşında.
İnsallah canim yaOğluna en iyi eşin bakar yine . Bizimkide dört yaşında en azından tuvalet eğitimi tamamlandi kendini ifade ediyor acikti mi uykusu geldimi anlatır korkma baba oğul ustesinden gelirler sen bile sasarsin. Sana kim bakicak peki hastanede. Normal doğum mu olcak sezeryan mi
Bizde 11 aylikken kestik kan ilacini doktor masallah kilosu yerinde canli kanli. Kirmizi et yiyiyorsa hic verme zaten bunlar takviye demisti. Bende sevmediği icin vermedim.K vitamini bebek dogdugunda iğne olarak yapılıyor . Çok hatirlamiyorum ama doktorun dedigine göre hareket ettik biz. D vitamin bir buçuk yaşından sonra kestik biz doktor gerek gormedi demek ki. Her bebeğin ihtiyacı farklı olabiliyor. Mesela benm oğlum çok tombik bı bebekti kat kat kolları vardı. Ama hep kansızlığı vardı bebekken. Kan ilacı kullandigimiz zamanlar oldu.
Bende sen gibiyim. Kızım imkansiz baba ile tek durmaz. O yuzden kizimda benimle birlikte hastanede kalacakCanim ben yurtdışındayim burada akrabam vs yok kv ile ayni sehirde oturuyoruz ama 1 senedir görüşmüyoruz oglum 4 yasina girecek ve ben dogumdayken esim bakacak oglum bana inanılmaz düşkün yemegini bile ben yediriyorum bebek gibihala ben hastanedeyken acaba ne yapar nasil olacak diye düşünmekten uyuyamıyorum
Sana tavsiyem ailenin oldugu yerde dogumunu yap ben elimden gelse gider Tr de dogururum inanki hem Türkiyenin şartlari yurtdışından cok daha iyi durumda buna emin ol
Kizlar bu arada bugün cok sevincliyim.. Oğlumu emzircem.. Dunyalar benim sanki.. Saat 2 olur mu acaba
Allah kolaylık versin geneki bisi kalmadi 20 eylule :) az daha sabir
Son sağlık ocağı kontrolümden çıktım şimdi artık doğum sonrası görüşürüz dedi. Ve d vitamini verdi hem bana hem bebeğe.
Allah kolaylık versin canım bende sabahları metrobüs minibüs kullanıyorum cidden bu haftalardan sonra çok zormuş anladım bazen akşamları da kullanmak zorunda kalıyorum müdür bırakamazsa eve ama sanırım bir iki hafta sonra eşime bıaktıracağım kendimi zorGelişimi harika kilosu boyu maşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?