2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bende 7.gun yaptırmak istiyorum ama ayni bnmde esim karşı en erken 40 günlük yaptırırız en gec 6 ay bakarız duruma göre diyor

Canım peygamberimizin sunneti 7gun 7ay 7yil bnde duydum doğru mu bilmiyorum.. Ama bebegin bi dogsun.. Simdiden bunlara kafa yorma.. Allah korusun sarilik vsvs olursa gozun sunneti görmüyor.. Sen saglikla al kucağına sonra bi sekilde oldu bittiye getirir istedgni yaparsin

Selam güzel anneler ben de doğum yaptım uzun bi süreçti epudralsiz normal doğum 12 saatte bitti darısı tüm bekleyenlerin başına
Gözünüz aydın sağlıkla büyüsün.
Aynen benimde öyle oldu. Nevresmleri değiştirdim evi süpürdüm derken ağrı başladı tekrar. Bir ara dikiş mi açıldı diye korkmadım değil.
Öksürük ara da oluyor ama çok değil şükür
Bugun kızımı kucağıma aldim benimde dikislerim agriyor. 1 hafta oldu dogum yapali.
Oğlum 4.5 yaşında. Bizim de kıskançlık giderek artıyor. Güzelce anlattım olmadı. Artık zarar verme safhasına geçti. Bugün dayanamadım epey kızdım. Geri de üzüldüm ama çok çaresiz kalıyorum artık. Birde hiç böyle bir çocuk değildi. Bebekleri zarar görmesinler diye dokunmazdı bile.
[/QUOTE]
Benimde kızım hircinlasti. Yemek yemiyor. Bugun cok ağladım.
Dengeyi kurmak cok zormus.
Ben dogum yapar yapmaz onu doktora sordum. Kırkının çıkmasını bekle. O zaman zamanını konuşalım. Şuan erken dedi. Bir kendini toparlasin bebek dedi. Bunu diyende yenidogan doktoru. O yuzden bende beklemedeyim. 1 aylik kontrolunde yine soracam. 40 çıksın hemen yaptıracağım.
Doktor bana kontrole gittigimde her iki gogusu seri bir şekilde 15 er dk emzir. Hala araniyorsa acliktan degil seni emzik yerine kullaniyor dedi. Emzik ver ana 6 aya kadar birakmak kosulu ile. Eger emdikten sonra hala agliyorsa uyumuyorsa sutun yetmiyorsa 6 saatte bir mama ver dedi. Bebegimi tarti kilo almış sutun yetiyor ama dedi. Saglik ocagindaki ebede mananın miktarini fazla tutma midesini buyutursen bas edemezsin sutun yetmez dedi.

3 aylikken kizim dönüyordu. ama gaz sıkıntısı su bu derken dedigin gbi 3 ayda anca olur galiba . ya bide bizim burda soğukta sünnet yapılmaz deniyor?
Benim oiglan da 3 aylıkken dönüyordu ama sünnette rahatsız edecek seviyede olmuyor. Yüz üstü yatıp surunmesi rahatsız ediyor daha çok. O da 4 ay civari ancak başlıyor.

Canm yenidoğan uyku saati fazla olduğu için daha kolay aslında şuan emip uyuyo uyanık olduğu saat az olduğu için kolay oluyo.mumkun olduğunca bebek hareketlenmeden yapılsa daha iyi
bi dogum olsun kontrolleri faln yapılsın muhtemelen ikna olur aslında çok gec bi zamana da söylemiyor gene ki esim 40ciksin diyor

esimde aynısını diyor canim . kizda gördün sarılık faln uğraştık . sonra pörsüğiyle uğraştım gaz sancıları başladı sabahlara kadr ağladı gene boyle seyler olursa nasil yaptiracaksin sünnet diyor en iyisu dogunca dusunmek bi kac doktora danışıp fikir almak :)

Benim oiglan da 3 aylıkken dönüyordu ama sünnette rahatsız edecek seviyede olmuyor. Yüz üstü yatıp surunmesi rahatsız ediyor daha çok. O da 4 ay civari ancak başlıyor.
aynen bencede ablam 2bucuk yasinda oglunu sunnet yaptirdi daha yeni anne uf etti bni diye agliyo hepinize küstüm diyor mesela ablam ayaklarini yere vura vura agladi diyor . cokzor büyüyünce bencede bakalm.inslh 1 3 ayları arasin da yaptırırım hayırlısıyla:)

Ben dogum yapar yapmaz onu doktora sordum. Kırkının çıkmasını bekle. O zaman zamanını konuşalım. Şuan erken dedi. Bir kendini toparlasin bebek dedi. Bunu diyende yenidogan doktoru. O yuzden bende beklemedeyim. 1 aylik kontrolunde yine soracam. 40 çıksın hemen yaptıracağım.

Doktor bana kontrole gittigimde her iki gogusu seri bir şekilde 15 er dk emzir. Hala araniyorsa acliktan degil seni emzik yerine kullaniyor dedi. Emzik ver ana 6 aya kadar birakmak kosulu ile. Eger emdikten sonra hala agliyorsa uyumuyorsa sutun yetmiyorsa 6 saatte bir mama ver dedi. Bebegimi tarti kilo almış sutun yetiyor ama dedi. Saglik ocagindaki ebede mananın miktarini fazla tutma midesini buyutursen bas edemezsin sutun yetmez dedi.
[/QUOTE]
Lütfen dakikaya süreye takilma. 15 dk bir meme bitmezse eğer ötekine geçme. Bir meme iyice bitsin sonra ötekine geç. Bu süreli emzirme işi 10 15 dk bebeğin kilosunu etkiler ayrıca sütün azalmasina sebeptir. Daha bugün hemşire ile de doktor ile de konuştuk. Dk ile değil suyun bitmesi ile öteki memeye geçin. İlk çocukta bir doktor bana bunu dedi denedim çocuk kilo alamıyordu. Gidip doktorla deneyimlerimi paylaştım sorun değil ya mama verilir, dedi. Sonra çektiğim süt fotoğrafları vardı onları gösterdim. Bakın bu. Ne kadar sulu bu ne kadar yoğun diye. Çok sagdim sütü ve cidden anladım. Önce onsut yani sulu kısım geliyor. Yağlı kısım sona kalıyor. Doktor pes etti vallahi. Ama süreli emzirme cidden sütü azaltıyor.

Ooo çok yanlış bir zamanda yaptırmış. Kıyamam kuzuya.

bi dogum olsun kontrolleri faln yapılsın muhtemelen ikna olur aslında çok gec bi zamana da söylemiyor gene ki esim 40ciksin diyor
Ben ilk oğlumda eşimi ikna edemedim. Yedi aylıkken zor ikna oldu gittik sünnet için doktor bebek çok kilolu pipide yağ fazlalığı var yüzde elli ihtimalle tekrar sünnet olması gerekir yağ olduğu için pipi içine kaçabilir dedi. Bizde çocuğu sedyeden aldık yaptirmadik. Öyle kaldı hala. O yüzden ikinciyi hemen yaptırmak istedim artık iki sene sonra büyük oğlumu da sünnet yapıp ikisinin beraber sünnet mevludunu yaparız

Lütfen dakikaya süreye takilma. 15 dk bir meme bitmezse eğer ötekine geçme. Bir meme iyice bitsin sonra ötekine geç. Bu süreli emzirme işi 10 15 dk bebeğin kilosunu etkiler ayrıca sütün azalmasina sebeptir. Daha bugün hemşire ile de doktor ile de konuştuk. Dk ile değil suyun bitmesi ile öteki memeye geçin. İlk çocukta bir doktor bana bunu dedi denedim çocuk kilo alamıyordu. Gidip doktorla deneyimlerimi paylaştım sorun değil ya mama verilir, dedi. Sonra çektiğim süt fotoğrafları vardı onları gösterdim. Bakın bu. Ne kadar sulu bu ne kadar yoğun diye. Çok sagdim sütü ve cidden anladım. Önce onsut yani sulu kısım geliyor. Yağlı kısım sona kalıyor. Doktor pes etti vallahi. Ama süreli emzirme cidden sütü azaltıyor.
[/QUOTE]

Bnde son raddeye kadar tutuyorum bi memede.. Ama ben yagli kısım filsn dusunmedim hic.. Ben süt cogalsn diye ceksin dursun mantgyla tutuyorm hep.. Süt yetmeyince hatta iki mene arasnda laktoz farki filanda oluyo sanrm oyle bisilrr okumustm sanki

Ooooffffffff offffff. Allah kolaylık versin sana. Anne tam destek olmazsa o kadar zormuş ki. Annem yanımda doğumu bekliyoruz. Eşimin calistigi günler benimle kalıyor. Ben yolluyorum evine. Çok sert bir mizacim ve sıkılan bir yapım var. Çok yipratiyorum çok uzuyorum sanırım kadını.

Keşke bende öyle yapsaydım dile getirmeden ama.esim durmaz söyler mutlaka şimdi tasası bana kaldı eşim yaptirmayacam diyo sanki ben evladının kötülüğünü isterim gibi ilk çocuğum ama ailecek beni cahil görmeleri garip

Bnde son raddeye kadar tutuyorum bi memede.. Ama ben yagli kısım filsn dusunmedim hic.. Ben süt cogalsn diye ceksin dursun mantgyla tutuyorm hep.. Süt yetmeyince hatta iki mene arasnda laktoz farki filanda oluyo sanrm oyle bisilrr okumustm sanki
[/QUOTE]

Birini emiyor yaklaşık 10 15 dk sonra uyuyakalıyor sonra gazını çıkarıyorum hala meme arıyorsa diğer memeye geçiyorum.
İlk emzirdiim meme biraz yumuşamış oluyor ama iyice boşaldığını anlamıyorum.
Bana da sağlık ocağında bir memeyi verdin diğeri dinlensin sonra ki emzirmede onunla başla dedi.

[/QUOTE]
A neden öyle dedi acaba doktorun gerçi bir aylikta iyi

[/QUOTE]
Evet hatta bazı bebekler bir memeyi alır ötekini almaz. Oluyormuş çünkü dediğin gibi. Zor çok zor işler bunlar. İnsan hangi doktora güveneceğini bilemiyor. Oğlumun doktorundan teyit ettiğim bilgilere aynen devam edeceğim. Ve onun onayından geçen şeyleri paylaşıyorum sizinle.

Valla kendi arabanız ile gidiyorsanız, bebeği de götür. Senin işin bitene kadar eşin araba da oyalasın. Ben hastane işim olduğunda hep öyle yaptım. Benim ailem şehir dışında eşimin ki burda. Ama kolay kolay birşey istemem kimseden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…