2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben tam anlamıyla anne olunca anladım. İlk doğumda 35 gün benimle kaldı ki bunun 15 günü hastanedeydik
Kovdum bagirdim çağırdım neler neler yaptım... Kocama kızdım ona bağırdım. Kv'ye kızdım acısını annemden çıkardım. O sadece bir kenarda sessizce ağladı. Ne zaman ki 38 günlük olduk ve tamam artık evine gidebilirsin dedik, o kapıdan çıktı... İşte o an anladım.degerini. hala sertim hala çok sömürüyorum ve sıcak davranamıyorum ama artık sevdiğimi biliyor.

Vala malesef bide adam diretiyor yaptırma izin vermem bilmem ne tartışmayalım diyorum tartışalım diyor senin söylediğindemantikli geldi ama beklemek hiç istemiyordum hayırlısı artık
Eğer eşin ikna oluyorsa konuyu kapat tamam baba de bitsin. Çocuk doğsun bir sıkıntılı süreci atlatin hele sonra pipide darlık varmış diye yaptırın sünneti. Boşver kayinpederi eşini ikna et.

aynen canm kizimda boyle yapardm arkadaki besleyici sütü alsin diye bir diğer emzirmede onu verirdim bu kez diğeri dolu dolu kalırdı sağardım onu da :)
[/QUOTE]
Allah klincilerde de nasip etsin inşallah

Çok erken ama şimdi aklimdayken sizinle paylaşmak istiyorum.
İlerde bebeleri sütten keserken süt bitsin diye bazı doktorlar ya da hemşireler ya da konu komşu ilaç önerecek. Eğer tekrar çocuk düşünüyorsanız KULLANMAYİN. zira o ilaçlar ne yazık ki sütü tamamen kesiyor ve bir sonraki bebekte de aut olmuyor. Yengemin iki bebe arası 9 yaş. Birinde foşur foşur olan süt ikincide damla damla bile olmadı. Çok uğraştı ama olmadı. Sebebini araştırırken bunu öğrendik. İlk çocukta yengeme doktor bir ilaç vermişti bunu iç sütün kesilir diye. Meğer o ilaçlar sonraki doğumu da etkiliyor ve süt üretimini durduruyormus

Aaa öyle bir ilaç mı varmış ilk kez duydum.
Ben keserken aşamalı kesmiştim. Önce gece kestim, gündüz emzirme sayısını azalttım. Süt azalınca tamamen kestim. Çünkü biranda kesince mastit oluyorsun ilk onu denemiştim. Oğluma nolur em rahatlayım diye yalvarmıştım

Valla ben annemden bunlari hiç beklemezdm.. Herkese de soylucem tek basima baktim annem hastanede gelsi gunduz gitti gece geldi diye.. En yakin arkadaslarina desem ayiplarlar kesin.. Bakalm naapcak o zmn.. Ben yuzde yuz ilgilensin bnmle demedim hiçbir zmn.. Ama işim dustugundede yardim etmesini beklerdim.. 40 kat el bile söyle gelirim diyor.. Bi de bana haftasonu birakirsnz eymeni bakarim diodu.. Laf olsun diye dedigini anladm smdi.. Baska nasil istedgi gibi olabilirim acaba.. Dogumdan sonra 40 gün herkesin annesi yaninda kalır.. Benimki kalmadi bile ki eymen premature yani.. Şimdide vicdan yaptırıyo.. Bu gece uyku haram dio

Lütfen dakikaya süreye takilma. 15 dk bir meme bitmezse eğer ötekine geçme. Bir meme iyice bitsin sonra ötekine geç. Bu süreli emzirme işi 10 15 dk bebeğin kilosunu etkiler ayrıca sütün azalmasina sebeptir. Daha bugün hemşire ile de doktor ile de konuştuk. Dk ile değil suyun bitmesi ile öteki memeye geçin. İlk çocukta bir doktor bana bunu dedi denedim çocuk kilo alamıyordu. Gidip doktorla deneyimlerimi paylaştım sorun değil ya mama verilir, dedi. Sonra çektiğim süt fotoğrafları vardı onları gösterdim. Bakın bu. Ne kadar sulu bu ne kadar yoğun diye. Çok sagdim sütü ve cidden anladım. Önce onsut yani sulu kısım geliyor. Yağlı kısım sona kalıyor. Doktor pes etti vallahi. Ama süreli emzirme cidden sütü azaltıyor.
[/QUOTE]
Aslinda cok dinledigim söylenmez. Bir kac kez saat tutdum. 1 göğsümü yarim saat 45dk kadar emiyor ve birakiyor. Doydugu icin digerini vermiyorum. Bir sonraki emzirmede diger göğsüme geçiyorum. Sag göğsümü zor tutdugu icin sol gogsumu daha cok emiyor. O yuzden sol göğsümde daha cok sut var gibime geliyor.
A neden öyle dedi acaba doktorun gerçi bir aylikta iyi
[/QUOTE]
Bilmiyorum ama daha hastaneden taburcu olmadan sordum. Bir fur annesi kırkı çıksın konuşuruz dedi. Bende tamam siz ne derseniz onu yapacağım dedim. Yenidogan sunnetini önermiyormusunuz dedim. Ilk 6 ay tabiki oneriyorum ama bir kirki çıksın dedi. Bende kırkını bekliyorum.

Aslinda cok dinledigim söylenmez. Bir kac kez saat tutdum. 1 göğsümü yarim saat 45dk kadar emiyor ve birakiyor. Doydugu icin digerini vermiyorum. Bir sonraki emzirmede diger göğsüme geçiyorum. Sag göğsümü zor tutdugu icin sol gogsumu daha cok emiyor. O yuzden sol göğsümde daha cok sut var gibime geliyor.

A neden öyle dedi acaba doktorun gerçi bir aylikta iyi
[/QUOTE]
Bilmiyorum ama daha hastaneden taburcu olmadan sordum. Bir fur annesi kırkı çıksın konuşuruz dedi. Bende tamam siz ne derseniz onu yapacağım dedim. Yenidogan sunnetini önermiyormusunuz dedim. Ilk 6 ay tabiki oneriyorum ama bir kirki çıksın dedi. Bende kırkını bekliyorum.
[/QUOTE]
Vardır bi bildiği demekki hayırlısıyla inşallah bu isleride atlatiriz sorunsuz sekilde ama.ne güzel doktorunla konuşma.imkanin var en azından aciklarda

[/QUOTE]
Vardır bi bildiği demekki hayırlısıyla inşallah bu isleride atlatiriz sorunsuz sekilde ama.ne güzel doktorunla konuşma.imkanin var en azından aciklarda
[/QUOTE]
Inşallah canim. Evet doktorumuz iyi whatappsdan yaziyorum hemen cevap veriyor.

Günde kaç kere yaptığı önemli. Anne sütü mama. Dönemi cıvık olabilir. Hele anne sütü ise sadece bu kaka normal olabilir. Günde 3 dolu dolu kaka yaparsa o zaman ishalden suphelen
Yok o kadar cok yapmadi. Az az 3 kez yapti. Resimdekini gaz cikartirken kacirdi

Sadece dogum oncesi izne ayrilma kagidimi goturdum.Dogum sonrasi henuz ugramadim okula.Sonrasi icin yasal 8 haftan var .Neden vermesi gereksin ki doktorun ?
Bende öyle düşündüm sadece Doğum belgesini götürdüm neticede orada zaten doğduğu tarih var. Sonrasında 8 hafta başlamış olması gerekiyor ama anlamadım boza arkadaş da Doğum sonrası iznin bitişini gösteren bi belge vermiş

Ek olarak doktorum dogum izni bitisinde 45+45 iki tane heyet raporu verecegini soyledi.Onu alacagim bir de.Onu mu soyluyor acaba o kisi?
Yok Hocam Doğum izni bitişi değil de Doğumdan sonraki 8 haftalık süreç için doktorumun izin başlama tarihi ve bitiş tarihini gösteren bi rapor vermesini söylüyor. Benim doktorum öyle bi belge vermemişti

Herkese selam, doguramayanlar tek avazda kavussun insallah. Doguranlar da saglikla buyutsun.
Benim onceki gun nisanim gelmisti, dun gece de sancilarim 15dk dan siddetli bi sekilde 5 dkya dustu. Sabah 7 gibi hastaneye gittik, aciklik 7cm ve bebek dogum pozisyonundaydi. Suyum gelmemisti, suyumu epidural takilirken patlattilar. Oglen 1 gibi oglumuza kavustuk

Yok Hocam Doğum izni bitişi değil de Doğumdan sonraki 8 haftalık süreç için doktorumun izin başlama tarihi ve bitiş tarihini gösteren bi rapor vermesini söylüyor. Benim doktorum öyle bi belge vermemişti
Anladim.Bir yerde okumustum.Dogum oldugunda da bir belge getirilmesi gerekiyor diye.Heralde o mu ki?En iyisi idareye sormak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…