Vala malesef bide adam diretiyor yaptırma izin vermem bilmem ne tartışmayalım diyorum tartışalım diyor senin söylediğindemantikli geldi ama beklemek hiç istemiyordum hayırlısı artıkYa evet kp ile pipi muhabbeti çok kötü oluyor.
Inşallah canim en önemlisi o tabi sağlıkla grelsim yavrum sizlerde sağlıkla büyütün inşallahHayırlı güzel bı doğum olsun inşallah n
Ben tam anlamıyla anne olunca anladım. İlk doğumda 35 gün benimle kaldı ki bunun 15 günü hastanedeydikHastane ortamina çok sokmak istemiorm.. Istemedikce hastaneye onunla gitmek zorunda kaliyorum zatenbenim annemde yumusak baslidir ama bazi huyları insani üzüyor.. Annemin degerini 30lara yaklastikca anlamaya baslamstm ama evlendikten sonra degisik huylarini görüyorum
Eğer eşin ikna oluyorsa konuyu kapat tamam baba de bitsin. Çocuk doğsun bir sıkıntılı süreci atlatin hele sonra pipide darlık varmış diye yaptırın sünneti. Boşver kayinpederi eşini ikna et.Vala malesef bide adam diretiyor yaptırma izin vermem bilmem ne tartışmayalım diyorum tartışalım diyor senin söylediğindemantikli geldi ama beklemek hiç istemiyordum hayırlısı artık
Ah canım eşim bana destek olsa ben hiç çene bile yormam tartsmak bi yana dursunEğer eşin ikna oluyorsa konuyu kapat tamam baba de bitsin. Çocuk doğsun bir sıkıntılı süreci atlatin hele sonra pipide darlık varmış diye yaptırın sünneti. Boşver kayinpederi eşini ikna et.
aynen canm kizimda boyle yapardm arkadaki besleyici sütü alsin diye bir diğer emzirmede onu verirdim bu kez diğeri dolu dolu kalırdı sağardım onu da :)Aslında sistem şu:
1. Meme emilecek bitecek, ikinciye geçilecek. İkincinin yarısında kalirsa bir sonraki emzirme o yarim kalan memeden başlayacak.
Süt kendine geldikten sonra benim oğlan tek meme ile soymaya baslamiati. Ben de bir memeyi emzirip ötekini veremezsem ikinciyi sagiyordum. Sonraki emzirmede de ikinciden başlıyordum.
Cunki eğer memede süt kalırsa hem mastıt riski var hem de ne kadar talep o kadar arz. Meme ne kadar sık bosalirsa o kadar çabuk doluyor.ilk üç ay tamamen bu sistemle memeler süt üretiyor. Sonra işin matematiğini,sıpanın ne kadar sütle doyacagini çözüp ortalama bir süt üretiyorlar.
Ahhhh ah eşler.... AhhhhhAh canım eşim bana destek olsa ben hiç çene bile yormam tartsmak bi yana dursun
Aaa öyle bir ilaç mı varmış ilk kez duydum.Çok erken ama şimdi aklimdayken sizinle paylaşmak istiyorum.
İlerde bebeleri sütten keserken süt bitsin diye bazı doktorlar ya da hemşireler ya da konu komşu ilaç önerecek. Eğer tekrar çocuk düşünüyorsanız KULLANMAYİN. zira o ilaçlar ne yazık ki sütü tamamen kesiyor ve bir sonraki bebekte de aut olmuyor. Yengemin iki bebe arası 9 yaş. Birinde foşur foşur olan süt ikincide damla damla bile olmadı. Çok uğraştı ama olmadı. Sebebini araştırırken bunu öğrendik. İlk çocukta yengeme doktor bir ilaç vermişti bunu iç sütün kesilir diye. Meğer o ilaçlar sonraki doğumu da etkiliyor ve süt üretimini durduruyormus
Ben tam anlamıyla anne olunca anladım. İlk doğumda 35 gün benimle kaldı ki bunun 15 günü hastanedeydik
Kovdum bagirdim çağırdım neler neler yaptım... Kocama kızdım ona bağırdım. Kv'ye kızdım acısını annemden çıkardım. O sadece bir kenarda sessizce ağladı. Ne zaman ki 38 günlük olduk ve tamam artık evine gidebilirsin dedik, o kapıdan çıktı... İşte o an anladım.degerini. hala sertim hala çok sömürüyorum ve sıcak davranamıyorum ama artık sevdiğimi biliyor.
Lütfen dakikaya süreye takilma. 15 dk bir meme bitmezse eğer ötekine geçme. Bir meme iyice bitsin sonra ötekine geç. Bu süreli emzirme işi 10 15 dk bebeğin kilosunu etkiler ayrıca sütün azalmasina sebeptir. Daha bugün hemşire ile de doktor ile de konuştuk. Dk ile değil suyun bitmesi ile öteki memeye geçin. İlk çocukta bir doktor bana bunu dedi denedim çocuk kilo alamıyordu. Gidip doktorla deneyimlerimi paylaştım sorun değil ya mama verilir, dedi. Sonra çektiğim süt fotoğrafları vardı onları gösterdim. Bakın bu. Ne kadar sulu bu ne kadar yoğun diye. Çok sagdim sütü ve cidden anladım. Önce onsut yani sulu kısım geliyor. Yağlı kısım sona kalıyor. Doktor pes etti vallahi. Ama süreli emzirme cidden sütü azaltıyor.Benimde kızım hircinlasti. Yemek yemiyor. Bugun cok ağladım.
Dengeyi kurmak cok zormus.
Ben dogum yapar yapmaz onu doktora sordum. Kırkının çıkmasını bekle. O zaman zamanını konuşalım. Şuan erken dedi. Bir kendini toparlasin bebek dedi. Bunu diyende yenidogan doktoru. O yuzden bende beklemedeyim. 1 aylik kontrolunde yine soracam. 40 çıksın hemen yaptıracağım.
Doktor bana kontrole gittigimde her iki gogusu seri bir şekilde 15 er dk emzir. Hala araniyorsa acliktan degil seni emzik yerine kullaniyor dedi. Emzik ver ana 6 aya kadar birakmak kosulu ile. Eger emdikten sonra hala agliyorsa uyumuyorsa sutun yetmiyorsa 6 saatte bir mama ver dedi. Bebegimi tarti kilo almış sutun yetiyor ama dedi. Saglik ocagindaki ebede mananın miktarini fazla tutma midesini buyutursen bas edemezsin sutun yetmez dedi.
A neden öyle dedi acaba doktorun gerçi bir aylikta iyiBenimde kızım hircinlasti. Yemek yemiyor. Bugun cok ağladım.
Dengeyi kurmak cok zormus.
Ben dogum yapar yapmaz onu doktora sordum. Kırkının çıkmasını bekle. O zaman zamanını konuşalım. Şuan erken dedi. Bir kendini toparlasin bebek dedi. Bunu diyende yenidogan doktoru. O yuzden bende beklemedeyim. 1 aylik kontrolunde yine soracam. 40 çıksın hemen yaptıracağım.
Doktor bana kontrole gittigimde her iki gogusu seri bir şekilde 15 er dk emzir. Hala araniyorsa acliktan degil seni emzik yerine kullaniyor dedi. Emzik ver ana 6 aya kadar birakmak kosulu ile. Eger emdikten sonra hala agliyorsa uyumuyorsa sutun yetmiyorsa 6 saatte bir mama ver dedi. Bebegimi tarti kilo almış sutun yetiyor ama dedi. Saglik ocagindaki ebede mananın miktarini fazla tutma midesini buyutursen bas edemezsin sutun yetmez dedi.
Aslinda cok dinledigim söylenmez. Bir kac kez saat tutdum. 1 göğsümü yarim saat 45dk kadar emiyor ve birakiyor. Doydugu icin digerini vermiyorum. Bir sonraki emzirmede diger göğsüme geçiyorum. Sag göğsümü zor tutdugu icin sol gogsumu daha cok emiyor. O yuzden sol göğsümde daha cok sut var gibime geliyor.Lütfen dakikaya süreye takilma. 15 dk bir meme bitmezse eğer ötekine geçme. Bir meme iyice bitsin sonra ötekine geç. Bu süreli emzirme işi 10 15 dk bebeğin kilosunu etkiler ayrıca sütün azalmasina sebeptir. Daha bugün hemşire ile de doktor ile de konuştuk. Dk ile değil suyun bitmesi ile öteki memeye geçin. İlk çocukta bir doktor bana bunu dedi denedim çocuk kilo alamıyordu. Gidip doktorla deneyimlerimi paylaştım sorun değil ya mama verilir, dedi. Sonra çektiğim süt fotoğrafları vardı onları gösterdim. Bakın bu. Ne kadar sulu bu ne kadar yoğun diye. Çok sagdim sütü ve cidden anladım. Önce onsut yani sulu kısım geliyor. Yağlı kısım sona kalıyor. Doktor pes etti vallahi. Ama süreli emzirme cidden sütü azaltıyor.
Bilmiyorum ama daha hastaneden taburcu olmadan sordum. Bir fur annesi kırkı çıksın konuşuruz dedi. Bende tamam siz ne derseniz onu yapacağım dedim. Yenidogan sunnetini önermiyormusunuz dedim. Ilk 6 ay tabiki oneriyorum ama bir kirki çıksın dedi. Bende kırkını bekliyorum.Aslinda cok dinledigim söylenmez. Bir kac kez saat tutdum. 1 göğsümü yarim saat 45dk kadar emiyor ve birakiyor. Doydugu icin digerini vermiyorum. Bir sonraki emzirmede diger göğsüme geçiyorum. Sag göğsümü zor tutdugu icin sol gogsumu daha cok emiyor. O yuzden sol göğsümde daha cok sut var gibime geliyor.
A neden öyle dedi acaba doktorun gerçi bir aylikta iyi
Günde kaç kere yaptığı önemli. Anne sütü mama. Dönemi cıvık olabilir. Hele anne sütü ise sadece bu kaka normal olabilir. Günde 3 dolu dolu kaka yaparsa o zaman ishalden suphelenKizlar bu kaka ishal mi
Eki Görüntüle 2547748
Yok o kadar cok yapmadi. Az az 3 kez yapti. Resimdekini gaz cikartirken kacirdiGünde kaç kere yaptığı önemli. Anne sütü mama. Dönemi cıvık olabilir. Hele anne sütü ise sadece bu kaka normal olabilir. Günde 3 dolu dolu kaka yaparsa o zaman ishalden suphelen
Bende öyle düşündüm sadece Doğum belgesini götürdüm neticede orada zaten doğduğu tarih var. Sonrasında 8 hafta başlamış olması gerekiyor ama anlamadımSadece dogum oncesi izne ayrilma kagidimi goturdum.Dogum sonrasi henuz ugramadim okula.Sonrasi icin yasal 8 haftan var .Neden vermesi gereksin ki doktorun ?
Yok Hocam Doğum izni bitişi değil de Doğumdan sonraki 8 haftalık süreç için doktorumun izin başlama tarihi ve bitiş tarihini gösteren bi rapor vermesini söylüyor. Benim doktorum öyle bi belge vermemiştiEk olarak doktorum dogum izni bitisinde 45+45 iki tane heyet raporu verecegini soyledi.Onu alacagim bir de.Onu mu soyluyor acaba o kisi?
Anladim.Bir yerde okumustum.Dogum oldugunda da bir belge getirilmesi gerekiyor diye.Heralde o mu ki?En iyisi idareye sormak.Yok Hocam Doğum izni bitişi değil de Doğumdan sonraki 8 haftalık süreç için doktorumun izin başlama tarihi ve bitiş tarihini gösteren bi rapor vermesini söylüyor. Benim doktorum öyle bi belge vermemişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?