Kizlar sabah dr a geldim suyu bitmis bebegin hic yok. Hemen dogum olmasi lazim bekletemeyiz dedi. Suni ve sezeryan sundu sezeryan dedim. Nstye bagladilar bebegin kalp atislari cok duzensizdi dr ogleden sinra aliriz bebegi dedi ama kalp atislari sikintida olunca bemen ameliyata aldilar beni. Spinal oldum hic bir sey hissetmedim rahatti. Bebek iyi bende iyiyim. Sadece kalkip yurumek sikintili acim var. Baska sikintimiz yok cok sukur. Yemek yemeye korkuyorum amagaz cikmadi hala hic varmis gibi de hissetmiyorum. Oglum son usg de 3100 demisti dr 2665 gr dogdu. Ama sagligi iyi dedi dr.
Bu zamana kadar olmamıştı da, midem bozukl, tansiyonum düşük olunca noluyor acaba dedim...Vücudunda normalin %50 fazlası kan var şu an. Sıcak basması çok normal canım.
Demir ilacı daha önce kullanıyordum, 1,5 aydır kullanmıyorum canım... ondan olduğunu sanmıyorum.Ben şöyle yaptım özlem bi resim atmisti rapor ile ilgili konusurken orda soyadi yazıyor.bas sayfada da gittiği hastahane şişli kolan hst ni aradım.8 Ekim'de doğum yaptı sadece taburcu olmuşmu diye öğrenmek istiyordum dedim hasta mahremiyeti bilgi veremeyiz dediler.aklima baska birşey gelmedi.
Bizimde 3.gun azdi haftalik kontrolde yükselmişti 2 saatte bir beslendi ama yine yükselmişti.saat başı besledim 4 gun sonra düşmeye başlamıştı.bugun yine baktirdik hatta 13.3 den 11.5 e inmiş.sizinkide düser ama 1 günde düşer mi ki.fazla yükselmiş.
Kullandığın demir ilacindandir.beni herdaim ateş basiyordu sen yine iyi 38 .Haftaya kadar gelmişsin.saglikla al kucağına
Canım bir meme bitmeden öbür memeye mi geçiyorsun acaba. Sadece önsüt aldığı için bebeğin hızlı sindirip asıl yağlı olan sütü alamıyor mu ki. Ondan da kg alamıyor olmasın.Amin,cok zor gercekten.
Valla herkes birsey söylüyor. Ben ne yapacagimi bilmiyorum artik. Bebeğim memede durmak istediği icin ac mi tok mu anlamiyorum. 3 gun once doktor cok guzel beslenmesi 100gr almis dedi. Bugun kilo alimi yok beslenememis dedi. Sarılık zaten canımı cok sıktı. Bu gece her saat basi emziriyorum. 6 saatte de mama vercem. Bakalim ne olacak. Canim cok sıkkın
Aynen hocam en iyisi sorup öğrenmek, bizim okul istiyor ama zorunlu demiyor. Olsa iyi olurmuşAnladim.Bir yerde okumustum.Dogum oldugunda da bir belge getirilmesi gerekiyor diye.Heralde o mu ki?En iyisi idareye sormak.
Öyle mi o zaman vermek lazım demek ki yaa bende isteyeyim ayarlasınlarDoğum sonrası iznin bitiş tarihini gösteren bir belgeyi bana da hastaneden verdiler. Ben okuluma gönderdim.
Saat tutmuyorum canim. Sadece ne kadar emdigini bilmek icin saatte bakiyorum. Bir memeyi veriyorum. Kendi birakana kadar birakmiyorum. Genelde en az 20dk emiyor. Emerken yutkunma sesini duyuyorum. Zaten doyunca uyuyor. Ve memeyi birakiyor. Biraz once sutumu sağdım simdi annem kaşıkla onu veriyor. Birde dikkatimi ceken sık sık emzirdigim için sütün birikmesine izin vermiyor.Canım bir meme bitmeden öbür memeye mi geçiyorsun acaba. Sadece önsüt aldığı için bebeğin hızlı sindirip asıl yağlı olan sütü alamıyor mu ki. Ondan da kg alamıyor olmasın.
Dakika tutmaktan ziyade göğsünü sıkıp bak, süt varsa bir süre daha emzir. Emdikçe kıvamı yoğunlaşıyor çünkü sütün
Bende de sendeki durumun aynı söz konusu. Bazen 2 saatte bir acıkıyor, tek memeyle doyuyor, bazen saatte bir iki memeyi boşaltıyor. Aslında bebekler kendisi ihtiyaçlarına göre doyuruyorlar karınlarını sanırım.Sütün 8-9 dkda bitmesi diye bi genelleme bana çok saçma geldi. Her süt aynı miktar değil ve her bebek aynı hızda emmiyor. Benim kızım memeyi ağzından çıkarana kadar yutkuna yutkuna emiyor ki kenarlardan aktığı bile oluyo son âna kadar yani 20-25dkya kadar. Boş emdiği zamanları da anlar insan dolu emdiği zamanları da. Böyle bir genelleme saçma olmuş.emily07
Ben aylıksız izne ayrılacağım, doğum sonrası 8 haftalık süreden sonra..o süre zarfında yurtdışında olacağım için şimdiden gönderdim. Senin öyle bir durumun yoksa ayarlarsın daha, sıkıntı etme. Doğum belgesini göndermen yeterli sanırım şimdilik ama idarene sor bir yine deÖyle mi o zaman vermek lazım demek ki yaa bende isteyeyim ayarlasınlar
Hem süt biriksin hem de bebek ancak sindirebiliyor diye 2 saatte bir emzirme önerilirmiş. Yeni doğduğu günler için 2 saat önerisi geçerli değil tabi ama..sen bol bol süt yapacak şeyler ye iç..sarılık için hastanede tedavi görmesi konusunda da kendini germe emily, orda daha çabuk iyileşir sarılığı hep beraber daha çabuk toparlarsınız..insan taze anneyken yavrusunda ayrılmak istemiyor bir an ama üzme kendiniSaat tutmuyorum canim. Sadece ne kadar emdigini bilmek icin saatte bakiyorum. Bir memeyi veriyorum. Kendi birakana kadar birakmiyorum. Genelde en az 20dk emiyor. Emerken yutkunma sesini duyuyorum. Zaten doyunca uyuyor. Ve memeyi birakiyor. Biraz once sutumu sağdım simdi annem kaşıkla onu veriyor. Birde dikkatimi ceken sık sık emzirdigim için sütün birikmesine izin vermiyor.
Hastaneye yatış olursa benden ayirmayacaklarmis. Kuvezi benim odama getirecekler. Hem ışık gorecek hem ben besleyecekmisim. Yarin 3 de kan verecegiz yine degere göre belli olacak. Gerekirse 1 gece yatacağız.Hem süt biriksin hem de bebek ancak sindirebiliyor diye 2 saatte bir emzirme önerilirmiş. Yeni doğduğu günler için 2 saat önerisi geçerli değil tabi ama..sen bol bol süt yapacak şeyler ye iç..sarılık için hastanede tedavi görmesi konusunda da kendini germe emily, orda daha çabuk iyileşir sarılığı hep beraber daha çabuk toparlarsınız..insan taze anneyken yavrusunda ayrılmak istemiyor bir an ama üzme kendini
Vajinada dogum yapmis yapmamış diye bir ayrim yok degisimde yok.rahimde degisim oluyor dogum yapmamis biri gibi olmaz tabii.Kizlar size birsey sormak istiyorum. Dogum sonrasi normal dogum yapan birinin vajinasi hic dogum yapmamis biri ile ayni oluyor mu kesiler iyilestikten sonra?
Bir de ben ogretmenim kendi isimi yapiyorum ozel ders ile. Normal dogum olursa ne kadar calisamam. Gunde 2 saat oturup ders anlatmam gerekebilir sinav gruplarim icin
Aaa bu çok iyiymis.ben hep hst diyince ayri kalinacak bir gece gibi düşünüyorum.umarim düşüş olur ama senin sadece besleme ile toparlaman 10 günu bulur.isin alsa ertedi sabah hepsi bitmiş olur.17 ye kadar yükselmeden dr çağırmış olsaydı şimdiye biterdi bile.seninki dr yanıltmasi olmus.Hastaneye yatış olursa benden ayirmayacaklarmis. Kuvezi benim odama getirecekler. Hem ışık gorecek hem ben besleyecekmisim. Yarin 3 de kan verecegiz yine degere göre belli olacak. Gerekirse 1 gece yatacağız.
Aklıma soktun berikkoKıbrıs tatlısın bayilirimm yapsam mı acaba
Cnm asla ucu kuru olmyckKizlar bugun 26 gunluk oldu oglum ama gogus yaralarm hala gecmedi hatta daha da artti denemedigim sey kalmadi. Napcaz biz bu goguslere? Nezaman gececek atlatan biri soylesin lutfen.
lansinoh
Kantoron yagi
Farucin krem bunlar ise yaramadi
Kendi sut nemlendiriyorm oda ise yaramadi
Simdide antibiyotikli bi krem soyledi ebe onu deniyorm
nemli mi kalcak gogus ucu kuru mu olcak acik mi dursun ped koycaz mi koymucaz mi? Kafam bi milyon herkes baska bisey diyo. Emzirmek icin actgmda kupkuru olmus oluyo her seferinde
Kizlar size birsey sormak istiyorum. Dogum sonrasi normal dogum yapan birinin vajinasi hic dogum yapmamis biri ile ayni oluyor mu kesiler iyilestikten sonra?
Bir de ben ogretmenim kendi isimi yapiyorum ozel ders ile. Normal dogum olursa ne kadar calisamam. Gunde 2 saat oturup ders anlatmam gerekebilir sinav gruplarim icin
Canım zaten sütyen hak getire kesinlikle kullanmıyorum.makinem yok hangi marka tavsiye edersinMakina yok mu onunla sağsan? İlk günler boşaltamıyor kuzular..ya da sütyen falan takma, memeleri serbest bırak,aksın süt.
Canm hic bir makina bebek kadar iyi cekemiyor. Ters emzirmeyi mutlaka dene mastitin ileri boyuta gelmeden. Sicak suyla masaj yap mutlaka ve tarskla tara. 26 gunde 3 kere gecirdim malesef. En cok ters emzirme ise yaradi. Makina yinede alcakssn al tabi bende bunun icin sirf mak aldm once manuel aldm hic ise yaramadi sonra avent aldim oda cok bossltmiyo gbi sanki en fazla 50 ml ckti simdiye kadar. Gerci oglus surekli emiyo sur birakmyo olabilir emin degilimKızlar mastit başlangıcı var iki gosum de düğüm düğüm düğüm çok emziriyorum ama yine var yine var . Çözüm önerilerinize ihtiyacım var.
Ebe arkadaşımın tavsiyesiyle baby plus aldım ikili elektrikli sağma makinası.ben birkaç gün kullandım,göğüsler boşalınca bebekte alışınca makinaya gerek kalmadı.belki ilerde çalışırken tekrar kullanırım.isini görür mü bilmiyorum ama hem yorumlari güzeldi hem çok kullanışlı.yarim saatlik süreyle önce masaj yaparak başlıyor göğüse,sonra sağım 5 ayrı çekişte.Hanımlar süt sağma makinesi için tavsiye istiyorum
Ben acent kullandım çok memnun kaldımHanımlar süt sağma makinesi için tavsiye istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?