İlk çocuk=zor çocukSorma canim ayniyiz seninle. Hamilelikte agrilardan vs sikayet ettigim halime selam yolluyorum ben de. Gece lavaboya sık kalkmalar falan alistirmaymismismis. Arkadas o zamanlar arada uyku diye bir sey vardi simdi uykunun zerresi yokhayir bir de tek degilim hem yardimcim geliyor haftada birkac gun hem annem var. Arayi acmadan hemen bir tane daha yap birlikte buyusunler diyenlere de selam yollamak istiyorum.
Ben emzirip yatirip anneme bırakıp 2 kere 2ser saat çıktım.bebegi çıkartmaya gerek yok bence.hst kontrolü git gelde çıkıyor zaten.mevsim geçişi hava bi güneşli bi soğuk heyecana gerek yok diye düşünüp çıkartmiyoruz.Bugün 15 günlük olduk. Artık dışarı çıkmak istiyorum ikindi vakti çok sıcak oluyo.melegim de temiz hava alsın rahatlasın ben de ama ne kv ne annem müsade etmiyo. Siz naptınız. Dışarı çıkarma konusunda
Benimki makinede çok daha fazla açıyor o yüzden sagmayi bıraktım.Emzirirken sizin de meme ucunuz inanilmaz derecede aciyor mu? Sagarken bu aci yok.
Yaka ignem oldu velet hep araniyor
Sırtı sert düz olunca tutmakta gaz çıkartmakta bana da daha kolay geliyor.hatta uyaniksa kundak yapmiyorum ama o ara emdi gazı var hemen kundaklayip omuza alıyorum daha rahat oluyor oda bende.Bu gerçek mi berikko? Ben de hep rahat edemiyordur diye kundağı gevşetiyordum gaz çıkarmada esnasında:/
Benim 9 kilo gitmişti doğumdan sonra, sütüm azalıyor korkusuna ve annemlerin dayatmasıyla 2 kilo geri aldımhiç hoşuma gitmiyor görüntüm. Ekmeği azaltıp akşam 7 den sonra yeme içmeyi kesmeyi planlıyorum. Aksi halde ilk doğumum sonrası yaşadığım yıkımı tekrar yaşayacağım:/
Benimki de memeyi reddettiği günlerin acısını çıkarıyor. Sütünle memeyi ıslat öyle ver, emzirme bitince yine ıslat sütle, sonra lansinoh sür. Üstüne kalkanEmzirirken sizin de meme ucunuz inanilmaz derecede aciyor mu? Sagarken bu aci yok.
Bi ara 7 den sonra yemiyordum(doğumdan 2 hafta sonrası) gayet iyiydim, sütüm de iyiydi. Gündüz iyi yiyordum, yürüyüş de yapıyordum. Kendimi iyi hissediyordum. Şimdi yiyorum, bebeğin süt ihtiyacı arttı galiba ben de acıkıyorum emzirme sonrası.Ben emzirip yatirip anneme bırakıp 2 kere 2ser saat çıktım.bebegi çıkartmaya gerek yok bence.hst kontrolü git gelde çıkıyor zaten.mevsim geçişi hava bi güneşli bi soğuk heyecana gerek yok diye düşünüp çıkartmiyoruz.
Benimki makinede çok daha fazla açıyor o yüzden sagmayi bıraktım.
Sırtı sert düz olunca tutmakta gaz çıkartmakta bana da daha kolay geliyor.hatta uyaniksa kundak yapmiyorum ama o ara emdi gazı var hemen kundaklayip omuza alıyorum daha rahat oluyor oda bende.
Emzirirken acikmiyormusunuz.ben sürekli yiyorum doymuyorum da .emzirme sonrası gözüm dönüyor resmen.
Ben gece 3-5 her uyandığımda habire yiyorum .76 ile hastahaneden çıktım halen 76 yim sis falan gitti yerine kilolar geldi.cokta dert etmiyorum yeterki emsin.varsin 3 ay sonra değil 3 sene sonra zayiflayayim ne olacak sanki.Bi ara 7 den sonra yemiyordum(doğumdan 2 hafta sonrası) gayet iyiydim, sütüm de iyiydi. Gündüz iyi yiyordum, yürüyüş de yapıyordum. Kendimi iyi hissediyordum. Şimdi yiyorum, bebeğin süt ihtiyacı arttı galiba ben de acıkıyorum emzirme sonrası.
Gaz için ben de emzirme sonrası hemen çıkaramazsam, yatırıyorum sırtı düz şekilde..1-2 dakikaya ıkınmaya başlıyor, hemen kaldırınca çıkartıyor..ya da başını biraz omzumdan yukarıda tutuyorum, kendisi başını tutabiliyor az buçuk, sağa sola başını oynatırken de kendiliğinden çıkartabiliyor.
Bilmiyorum canım soracağım doktora söylerim sana da
Sağlık ocagindaki hemşire 40 42 bazen 45 güne kadar devam eder dedi.yediklerimiz hep katkili lohusalikta 40 tan 45 e terfi ettiKızlar kırkim dün çıktı ama hala kanama var. Başına gelen bilgisi olan varmı cumartesi kontrolüm var zaten ama kafama takıldı. Normal bişey mi bu ilk doğumda otuz gün sürdü kesildi beş gün temiz kaldım sonra beş gün daha geldi kırkıncı gün tamamen kesildi. Bunda hiç kesilmeden devam . Aklıma takıldı
Benimkiler 15 gunlukken gıttı. Kendı annemden acaba hangi gun annelik görecem... Gercekten bu kadar rahatına düşkün bır kadın görmedim. Neyse aklıma geldikçe cınlerım cıkıyor. Kadın gıttı nesesı yerıne geldı burada sankı zorla tutuyordukk.ama bugunkeri unutmucam
HEmen verme ağzına canım bir kaç kez değdir çek ağzını iyice açmasını sağla iyice ağzını açtıktan sonra bütün kahverengiyi ittir ağzınaEmzirirken sizin de meme ucunuz inanilmaz derecede aciyor mu? Sagarken bu aci yok.
Ben de emzirme sonrası hemen mutfaktayım, içecek yiyecek ne varsa üç beş hemen atıyorum ağzıma.. birinci ayda bende tahlil vercem şimdiden nasıl aç gidicem diye düşünmeye başladımBen emzirip yatirip anneme bırakıp 2 kere 2ser saat çıktım.bebegi çıkartmaya gerek yok bence.hst kontrolü git gelde çıkıyor zaten.mevsim geçişi hava bi güneşli bi soğuk heyecana gerek yok diye düşünüp çıkartmiyoruz.
Benimki makinede çok daha fazla açıyor o yüzden sagmayi bıraktım.
Sırtı sert düz olunca tutmakta gaz çıkartmakta bana da daha kolay geliyor.hatta uyaniksa kundak yapmiyorum ama o ara emdi gazı var hemen kundaklayip omuza alıyorum daha rahat oluyor oda bende.
Emzirirken acikmiyormusunuz.ben sürekli yiyorum doymuyorum da .emzirme sonrası gözüm dönüyor resmen.
Ooo maşallahBen gece 3-5 her uyandığımda habire yiyorum .76 ile hastahaneden çıktım halen 76 yim sis falan gitti yerine kilolar geldi.cokta dert etmiyorum yeterki emsin.varsin 3 ay sonra değil 3 sene sonra zayiflayayim ne olacak sanki.
Benimki az buçuk degil valla vitamini fazla kaçmış diyorum kafayi tutuyor ceviriyor az daha uğraşsa kalkip oturacak
Ay inşallah bunu yazdığın gibi bitmiştir ağlaması derin uykuya dalmıştır, biz şey denedik geçen işe yaradı bebek arabasını evde açtık içine koyup sürdük halının sarsmasından falan sakinleyip uyudu aklıma bi bu geldi belki bunu da denemişsindirKızlar napicamizi şaşırdık bebeğim sürekli ağlıyor , en fazla yarım saat uyuyo genelde on dk da bir uyaniyo . Battaniyeyle sallayarak sakinlestiriyoruz. Denemediğimiz şey kalmadı .
Ayni durumdayım. Bütün işimi annem yapıyor. Oda yoruldum demeye başladı. Carsamba günü evine gidecek persembe kv gelecek. Onun bana bir faydasi olmaz. Sadece yaparsa yemek yapar. Birde kızımla oynarlar ki kızımın huyu değişti. Suan kimseye gitmiyor kimse ile oynamiyor. Hep bana gelmek istiyor. Bana karsi cok hırçın. Nasil yetişeceğim nasıl olacak bilmiyorum. Oğlumun kırkı çıksın hemen anneme gitmeyi düşünüyorum. Bütün gece ayaktayim. Gündüzleri kızımın uyudugu saatte 1 saat yatabilirsem yatarim. Yoksa yatacak durumumda yok. Kizim uyanikken tepeme dikiliyor bırakmıyor. Isim zor
Çocuk damağında sıkıyor vs acıyor tabii. Benim ilk günden yara oldu. Kelebek silikonla emziriyorum. Yaralar iyileşiyor şu an. Avent kullanıyordum ama mamajoo da aynı yarı fiyati. Silikonda azıcık başta acı oluyor sonra geçiyor. Birkaç güne de toparliyor.Emzirirken sizin de meme ucunuz inanilmaz derecede aciyor mu? Sagarken bu aci yok.
Her şeyi ilaçla çözmeye çalışan doktorları sevmiyorum. Hangi şehirdesin?.Bugün bizimde kontrolümüz vardı. Doktor çok canımı sıktı. Bebeğim 1 hafta da 100gr almış. Doktor az dedi. Geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Kilo alımını o engelliyor demişti. P.tesi gününden cumaya kadar yavrum antibiyotik iğne vuruldu. Her halde bu çocuğun igne vurulduğu gün hemen enfeksiyonu gitmedi. Bunu anlatmanin bir sureci olmustur. Geri kalan gune bakarsak kilo almis diyorum doktora. Beni anlamadi bir türlü 1 haftayi baz aldı. Yavruma vitamin yazdı 1 yaşa kadar kullan dedi. Sarılığı geçmemiş diye bir hap verdi. 10 gün o hapin yarısını toz haline getir az suyu ile erit ver dedi. Eger yine gecmezse uzamış sarılık testleri yapılacak dedi. Gaz sıkıntısı var dedi. Biogia verdi. Karından usg çekildi. Sol böbreğinde genişleme var dedi. 6mm yaziyor raporda. Yapısal dedi zamanla gececek dedi. Enfeksiyon gecmis mi diye idrar kültürü istedi. Temiz çıkarsa sunnet icin gun belirleyecegiz. Ptesi kontrol var o zamana kadar kilo almis olmasi gerek diyo.
Geçmiş olsun canım inşallah geçmiştşr enfeksiyon, bir an önce toparlanırsınızBugün bizimde kontrolümüz vardı. Doktor çok canımı sıktı. Bebeğim 1 hafta da 100gr almış. Doktor az dedi. Geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Kilo alımını o engelliyor demişti. P.tesi gününden cumaya kadar yavrum antibiyotik iğne vuruldu. Her halde bu çocuğun igne vurulduğu gün hemen enfeksiyonu gitmedi. Bunu anlatmanin bir sureci olmustur. Geri kalan gune bakarsak kilo almis diyorum doktora. Beni anlamadi bir türlü 1 haftayi baz aldı. Yavruma vitamin yazdı 1 yaşa kadar kullan dedi. Sarılığı geçmemiş diye bir hap verdi. 10 gün o hapin yarısını toz haline getir az suyu ile erit ver dedi. Eger yine gecmezse uzamış sarılık testleri yapılacak dedi. Gaz sıkıntısı var dedi. Biogia verdi. Karından usg çekildi. Sol böbreğinde genişleme var dedi. 6mm yaziyor raporda. Yapısal dedi zamanla gececek dedi. Enfeksiyon gecmis mi diye idrar kültürü istedi. Temiz çıkarsa sunnet icin gun belirleyecegiz. Ptesi kontrol var o zamana kadar kilo almis olmasi gerek diyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?