2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Bu ikinci doktorumuz bunu da değiştiricem, amin canım Allah hepimizin yavrusuna merhametli doktorlar nasip etsin

bulaşıyor demekki canm inslh etmez . banyo yaptrdinmi? yarin yaptıracam bende sonrasında bisi surmeme gerek varmi acaba ya ?
İnşaallah canım yok daha yikamadik çocuğu. Bir iki gün daha yikamam ama şu göbek iyice kurusun hele. Sonra da ben büyük oğlumda hiçbir şey kullanmamıştım gazlı bez ile kurulayip sonrasında başka gazlı bez koyup giydirmistim.

Benimki de oyle. 20 dk emio 30 dk gaz cikarioz 10 dk cokelek fasli derken 1 saat uyursa uyuyor sonra basa donuyoruz
Canım emzirme terbiyesini uyguluyorum çocuğum az önce 3. İki saatlik uykusuna daldı. Öyle kıyamet ağlamaları yok. Emzirme aralarında gaz çıkarıp devam ediyorum. Erken Uganda bile erken emzormiyorum. Emzik veriyorum. Bebeğim de resmen hazımsızlık olmuş gaz da değil yani çünkü inanılmaz kıvranıyordu. Bence kesinlikle dene hem sen hem bebeğin rahat eder. Çocuğuma günlerdir işkence etmişim.

Canım ben bezi sıkı bahlamadigim için idrar değdi göbeğine ve iltihaplandi . Dr bi sprey verdi harika bişey adını hatırlamıyorum şimdi ama iltihabı çok çabuk kuruttu. Her alt açmada sıktım.

Bu ikinci doktorumuz bunu da değiştiricem, amin canım Allah hepimizin yavrusuna merhametli doktorlar nasip etsin
Benim oğlum 3 aylıkken bronsiyolit olmuştu. Hafta sonuydu. Yakında çok meşhur Bir doktora gittik. Bir sürü ilaç verdi.
İki üç gün sonra rutin kontrol için ilk gittiğimiz doktora gittik. Anlattık. O kadar kızdı ki... N'aptiniz siz arkadaslar, öldürmeye mi çalışıyorsunuz bu çocuğu, bu kadar çocuğa bu ilaçlar verilir mi, gittiğiniz kişinin doktor ooduguna emin misiniz??? Derhal kesiyorsunuz bu ilaçları. Eğer bu çocuk benim.takibimde olacaksa benim haberim olmadan bir daha ilaç kullanmayacaksiniz. Başka doktora elbette götürebilirsiniz ama durumu ve ilaçları bana haber verip ben onaylarsam öyle kullanacaksınız. Demişti. Gereksiz olan hicbir şeyi Yapmadı bu üç yılda. Şehir dışında başka doktora gitsek ya da o burada olmasa da başka doktora gitsek hemen yazdım durumu ve sağ olsun hep ilgilendi. Oğlum alerji oldu, alerji dokrorlarindan daha güzel daha doğru yönlendirdi bizi. Allah razi olsun.

Canım ben bezi sıkı bahlamadigim için idrar değdi göbeğine ve iltihaplandi . Dr bi sprey verdi harika bişey adını hatırlamıyorum şimdi ama iltihabı çok çabuk kuruttu. Her alt açmada sıktım.
Anammmm idrar da mi iltihap yapıyor. Aman dur bir de ona panik olmayayım o kani gorunce ömrümden ömür gitti.

Canim koydugum gazlı beze sadece kan bulaşmış. Kanama devam etmemiş takip edebilmek için gazlı bezi yeniliyoruz. İnşallah devam etmez ama haklısın devam ederse götüreyim.
Göbeği düştüğünde sarımsı akıntı oldu az, az. Doktor az bir kanın ve akıntı nın normal olduğunu söyledi. Devam ederse k vitamin eksikliğinden şüpheleniyorlar. İlk oğlum da kanama olmuştu k vitamine bakmışlardı

Anammmm idrar da mi iltihap yapıyor. Aman dur bir de ona panik olmayayım o kani gorunce ömrümden ömür gitti.
Valla o zaman benim de ömrümden ömür gitmişti. Kendime çok kızmıştım canı yanmasın diye sıkı bahlamadigim bez yüzünden iltihaplandi. Şimdi bez bağlarken hem pipisini aşağı doğru bırakıyorum hem de daha sıkı bağlıyorum

Sanırım hepimizde aynı dert bizde gazdan uyuyamiyor kuzum sürüp ismini alabilirmiyiz
Maflor ve sab kullanıyorum ama faydasını göremedim bugün rezene içtim birazda ona verdim bir gaz çıkardı sorma ama yine çocuk rahatlayamiyor

Ayyy şimdi bunu sormaya girmiştim. Şimdi düştü göbek. Düşünce kan gelmiş. Sizde de oldu mu diyecektim.
Bizde de oldu onun için tam kuruyasıya kadar biz sprey alkolün iz vardı göbeğini temizlemek için göbeğine sıkıyorduk dezenfekte etmek için bize de sağlık odağından ebe soylemisti canim

Yumurtalık rengi koyu diye hormon testi yapmıştık progesteron yüksek çıktı (
Böbreklerle alakalı endokrin sistemi etkileyen hormonmuş.
İnternetten araştırınca kötü şeyler çıkıyor karşıma, yarın doktora gidiyoruz inşallah olumlu sonuç alırız dua edin

anladm cnn bn yaptırdım hızlı bi şekilde 2.gününde . iyice kudurmuştum sadece vusi surmedm ama 2 gündür kolonyali tülbent ile siliyordum doktor oyle demisti . duruma gire belki batikon dokerm olmadi

Hayırlı haberlerle dönün inşallah, hep hani hormonlar anneden geliyor zamanla geri çekiliyo o hormonlar deniyor inşallah öyle bir şeydir

D dgdln iyi ki yazmışın buraya hazımsızlık sorununu. Benim de kızımda aynı sorun var galiba. Karnı şiş değil ve kendini sıkarak uzun uzun ıkınmaları var mı senin bebeğinin de? Ayrıca kolaylıkla kaka da yapamıyor:/ nevrim döndü, galiba 3 gündür bu moddayız bizde, gecem gündüzüme karıştı:/
Bebek beslenmesinde min 2 saatlik ara bildiğim en temel bilgi ama(evde bir de her an yakama yapışık 2.bir kuzu olunca,kafa gitti) karnı mı doymuyor acaba diye son bikaç gündür buna dikkat etmeden emzirmiştim..umarım geçicidir bebeklerimizin şu halleri:/

Oyle de yapti zaten uyumuyor bile dogru duzgun allahin cezalari. Madem boyle yapitor niye veriyorlar anlamiyorum ki
Maalesef oluyor. Ama onlar damladan olmadığını iddia ediyor.
Şu ana kadar kanama olmadı çok şükür hafif lekelenme oldu.
Gitmez mi canım ya ama bak çok şükür çabuk gecmis. Allah dermansız dert vermesin.

Bizde de oldu onun için tam kuruyasıya kadar biz sprey alkolün iz vardı göbeğini temizlemek için göbeğine sıkıyorduk dezenfekte etmek için bize de sağlık odağından ebe soylemisti canim
Çok şükür kanama devam etmiyor canım yine de yarın bir sormakta fayda var.

Sakin ol canım netteki bilgiye bakma sen. Allah yardımcınız olsun inşallah kötü şeyler çıkmayacak. Merak etme içini rahat tut.

Süt kanalları süt ile tıkanıyor bazen. Benim iki çocuğumda da oldu kaynar su hazırlayıp emzirme öncesi el havlusunu suda yıkayıp göğsüme koyup sonra masajla eritttim o sertlikleri süt eski hale döndü varsa sağma Makinesi akçam havlu kompleksi 10 dk kadar masaj ve sağma ile boşalt çok rahatlarsın

Valla bizde 1 kere uzun uyku o da gece ilk uykusu gerisi 20 dk da bir de oluyor maşallah kuzuna

Kizlar Ekin' in gobeginde toplu igne basindan biraz az kurumus kan var. Cok ciddi bir durum mu bebeklerde oluyor mu boyle?

göbeğimiz 5. Gün düştü 10 gün kadar kanadı özellikle ağladığı anlarda badisinde bi kan lekesi gördüm ama sonra geçti leke olunca sıkıntı değil iltihap vs yoksa

Ben 6 sene ara sonrası yaşayınca çok daha zorlandım. Birde ilk cocukta yardımcın oluyor tecrübesizsin diye elinden tutan çok 2. De kimse destek olmuyor biliyorsun tecrübelisin yaparsın diye.

Ay insallah iyi seyler duyarsınız. Ama henüz küçük senden geçiyor olabilir. emzirme annenin hormonlarını değiştiriyor malum. Haberdar et mutlaka cnm

Kesinlikle katılıyorum sana.10 yil ara vermis biri olarak unutmuş ama herşeyi daha pratik yapan kendine güvenen anne olunca isler daha kolay yürüyor.
nurse harvey colex şurup verdi bize.

Randevuyu kime aldın.
cocuk endokrinoloji doktoru zor bulunuyor.zeynep kamil'de prof dr Ayla Güven ve Ekibi var çok güzel yorumlar var.
ben 11 Kasım a rnd aldım.
Kani nereye verdin referans aralığı yazmıyorsa panikleme test sonucunu farkı birime çeviriyor.intetnette 0.1-0.9 olana referans aralığı bizde 4500 çıktı nevrim döndü.meger cevrim yapılıyormuş bizim sonuçlar normalmiş ama dr bi onu ona cevirsek şöyle böyle hiim normal ama endokrinoloji görsün dedi...icin rahat olsun diye aldim randevuyu m

birde testi nerde yaptirdin.
anladm cnn bn yaptırdım hızlı bi şekilde 2.gününde . iyice kudurmuştum sadece vusi surmedm ama 2 gündür kolonyali tülbent ile siliyordum doktor oyle demisti . duruma gire belki batikon dokerm olmadi
Kolonya çokta masum değil onun yerine batikonmu sursen acaba.bi açıklık bile olsa kolanya yakar çocuğu.

Yenidogan bebeklerde kullaniliyornu bende istiyorum ya boyle birsey ya kanguru gibi birsey en azindan yemek yaoarken falan yardimci olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…