Bu ikinci doktorumuz bunu da değiştiricem, amin canım Allah hepimizin yavrusuna merhametli doktorlar nasip etsinBaşka bir doktora daha gidin. Tek doktora bağlı kalmayın deneyin doktorları.
Ben oğlumda 4 5 doktor denedim doğru doktoru buldum. Şimdi ikinciyi beklenen doğum tarihinden bir gün sonraya randevusunu almıştım.
Onun onay vermediği ilacı kullanmam onun bilgisi olmadan hiçbir şey yapılmasına izin vermedim. Allah güvenimizi boşa çıkarmasın.
İnşaallah canım yok daha yikamadik çocuğu. Bir iki gün daha yikamam ama şu göbek iyice kurusun hele. Sonra da ben büyük oğlumda hiçbir şey kullanmamıştım gazlı bez ile kurulayip sonrasında başka gazlı bez koyup giydirmistim.bulaşıyor demekki canm inslh etmez . banyo yaptrdinmi? yarin yaptıracam bende sonrasında bisi surmeme gerek varmi acaba ya ?
Canım emzirme terbiyesini uyguluyorum çocuğum az önce 3. İki saatlik uykusuna daldı. Öyle kıyamet ağlamaları yok. Emzirme aralarında gaz çıkarıp devam ediyorum. Erken Uganda bile erken emzormiyorum. Emzik veriyorum. Bebeğim de resmen hazımsızlık olmuş gaz da değil yani çünkü inanılmaz kıvranıyordu. Bence kesinlikle dene hem sen hem bebeğin rahat eder. Çocuğuma günlerdir işkence etmişim.Benimki de oyle. 20 dk emio 30 dk gaz cikarioz 10 dk cokelek fasli derken 1 saat uyursa uyuyor sonra basa donuyoruz
Canım ben bezi sıkı bahlamadigim için idrar değdi göbeğine ve iltihaplandi . Dr bi sprey verdi harika bişey adını hatırlamıyorum şimdi ama iltihabı çok çabuk kuruttu. Her alt açmada sıktım.İnşaallah canım yok daha yikamadik çocuğu. Bir iki gün daha yikamam ama şu göbek iyice kurusun hele. Sonra da ben büyük oğlumda hiçbir şey kullanmamıştım gazlı bez ile kurulayip sonrasında başka gazlı bez koyup giydirmistim.
Benim oğlum 3 aylıkken bronsiyolit olmuştu. Hafta sonuydu. Yakında çok meşhur Bir doktora gittik. Bir sürü ilaç verdi.Bu ikinci doktorumuz bunu da değiştiricem, amin canım Allah hepimizin yavrusuna merhametli doktorlar nasip etsin
Anammmm idrar da mi iltihap yapıyor. Aman dur bir de ona panik olmayayım o kani gorunce ömrümden ömür gitti.Canım ben bezi sıkı bahlamadigim için idrar değdi göbeğine ve iltihaplandi . Dr bi sprey verdi harika bişey adını hatırlamıyorum şimdi ama iltihabı çok çabuk kuruttu. Her alt açmada sıktım.
Göbeği düştüğünde sarımsı akıntı oldu az, az. Doktor az bir kanın ve akıntı nın normal olduğunu söyledi. Devam ederse k vitamin eksikliğinden şüpheleniyorlar. İlk oğlum da kanama olmuştu k vitamine bakmışlardıCanim koydugum gazlı beze sadece kan bulaşmış. Kanama devam etmemiş takip edebilmek için gazlı bezi yeniliyoruz. İnşallah devam etmez ama haklısın devam ederse götüreyim.
Valla o zaman benim de ömrümden ömür gitmişti. Kendime çok kızmıştım canı yanmasın diye sıkı bahlamadigim bez yüzünden iltihaplandi. Şimdi bez bağlarken hem pipisini aşağı doğru bırakıyorum hem de daha sıkı bağlıyorumAnammmm idrar da mi iltihap yapıyor. Aman dur bir de ona panik olmayayım o kani gorunce ömrümden ömür gitti.
Sanırım hepimizde aynı dert bizde gazdan uyuyamiyor kuzum sürüp ismini alabilirmiyizAnason rezene ben kendim içiyorum bebeğe direk vermiyorum.onunda fazlasi bende kafa yapar diye günde bir büyük kupa içiyorum.kimyonu bebeğe direk veriyorum.bence faydasi var gazsiz olmuyor tabii ama alttan üstten rahat çıkartıyor. Dr a da sordum iyi yapiyorsun ver dedi.kendi bitkisel şurup yazdi ondada kimyon özü var ve beraberinde katki maddeleri de var
Bizde de oldu onun için tam kuruyasıya kadar biz sprey alkolün iz vardı göbeğini temizlemek için göbeğine sıkıyorduk dezenfekte etmek için bize de sağlık odağından ebe soylemisti canimAyyy şimdi bunu sormaya girmiştim. Şimdi düştü göbek. Düşünce kan gelmiş. Sizde de oldu mu diyecektim.
anladm cnn bn yaptırdım hızlı bi şekilde 2.gününde . iyice kudurmuştum sadece vusi surmedm ama 2 gündür kolonyali tülbent ile siliyordum doktor oyle demisti . duruma gire belki batikon dokerm olmadiİnşaallah canım yok daha yikamadik çocuğu. Bir iki gün daha yikamam ama şu göbek iyice kurusun hele. Sonra da ben büyük oğlumda hiçbir şey kullanmamıştım gazlı bez ile kurulayip sonrasında başka gazlı bez koyup giydirmistim.
Hayırlı haberlerle dönün inşallah, hep hani hormonlar anneden geliyor zamanla geri çekiliyo o hormonlar deniyor inşallah öyle bir şeydirYumurtalık rengi koyu diye hormon testi yapmıştık progesteron yüksek çıktı(
Böbreklerle alakalı endokrin sistemi etkileyen hormonmuş.
İnternetten araştırınca kötü şeyler çıkıyor karşıma, yarın doktora gidiyoruz inşallah olumlu sonuç alırız dua edin
D dgdln iyi ki yazmışın buraya hazımsızlık sorununu. Benim de kızımda aynı sorun var galiba. Karnı şiş değil ve kendini sıkarak uzun uzun ıkınmaları var mı senin bebeğinin de? Ayrıca kolaylıkla kaka da yapamıyor:/ nevrim döndü, galiba 3 gündür bu moddayız bizde, gecem gündüzüme karıştı:/Canım emzirme terbiyesini uyguluyorum çocuğum az önce 3. İki saatlik uykusuna daldı. Öyle kıyamet ağlamaları yok. Emzirme aralarında gaz çıkarıp devam ediyorum. Erken Uganda bile erken emzormiyorum. Emzik veriyorum. Bebeğim de resmen hazımsızlık olmuş gaz da değil yani çünkü inanılmaz kıvranıyordu. Bence kesinlikle dene hem sen hem bebeğin rahat eder. Çocuğuma günlerdir işkence etmişim.
Maalesef oluyor. Ama onlar damladan olmadığını iddia ediyor.Oyle de yapti zaten uyumuyor bile dogru duzgun allahin cezalari. Madem boyle yapitor niye veriyorlar anlamiyorum ki
Şu ana kadar kanama olmadı çok şükür hafif lekelenme oldu.Göbeği düştüğünde sarımsı akıntı oldu az, az. Doktor az bir kanın ve akıntı nın normal olduğunu söyledi. Devam ederse k vitamin eksikliğinden şüpheleniyorlar. İlk oğlum da kanama olmuştu k vitamine bakmışlardı
Gitmez mi canım ya ama bak çok şükür çabuk gecmis. Allah dermansız dert vermesin.Valla o zaman benim de ömrümden ömür gitmişti. Kendime çok kızmıştım canı yanmasın diye sıkı bahlamadigim bez yüzünden iltihaplandi. Şimdi bez bağlarken hem pipisini aşağı doğru bırakıyorum hem de daha sıkı bağlıyorum
Çok şükür kanama devam etmiyor canım yine de yarın bir sormakta fayda var.Bizde de oldu onun için tam kuruyasıya kadar biz sprey alkolün iz vardı göbeğini temizlemek için göbeğine sıkıyorduk dezenfekte etmek için bize de sağlık odağından ebe soylemisti canim
Sakin ol canım netteki bilgiye bakma sen. Allah yardımcınız olsun inşallah kötü şeyler çıkmayacak. Merak etme içini rahat tut.Yumurtalık rengi koyu diye hormon testi yapmıştık progesteron yüksek çıktı(
İnternetten araştırınca kötü şeyler çıkıyor karşıma, yarın doktora gidiyoruz inşallah olumlu sonuç alırız dua edin
Kizlar sol göğsümde nohut kadarr sertlik oluştu,birkaç gündür vardı ama bugün farkettim o göğsümde süt azalıyor sanırım..Çaresi var midir? Sagayim dedim olmadı,bebek emiyor ama yine de geçmiyor.ne yapicam bentek göğüsle bebeğime ne kadar yetebilirim ki..
Kızlar sizin bebisler mı az uyuyor Benim ki mı fazla uyuyor anlamadım çok uyuması sorun mu acabagece 12 1 gibi uyuyor 4 bucuk gibi emmek icin kalkiyor emzirirken uyuyor tekrar sabah 7 de kalkıyor 8 buçuk gibi geri uyuyor 11 de kalkıyor 12 de uyuyor 2 gibi uyanıyor 3 buçuk da tekrar uyuyor 7 de uyanıyor 9 buçuk gibi uyuyor
Kizlar Ekin' in gobeginde toplu igne basindan biraz az kurumus kan var. Cok ciddi bir durum mu bebeklerde oluyor mu boyle?
Ben kesinlikle ilk çocuğun ilk günlerinin ikincinin ilk günlerinden daha zor olduğuna karar verdim. Çünkü hiç yaşamadığın bir şey yaşıyorsun. Birden eve kapan. Sana muhtaç bir yaratık. Uyku yok. İlk kez deneyimledigin bir emzirme ki herkes müthiş bir şey anlatırken ilk günler süt var mı yok mu derdi yaralar goguste. Sezaryen ya da normal dikiş sıkıntısı... Tuvalete bile gidememek... O hayaller kurduğumuz kavuşma, ilk gunler... Hayal kırıklığı. Gaz sancısı... Tüm bunlar ilk kez yaşanıyor.
Ama ikincide bünye alışık. Ne yaşayacağını biliyorsun zor mu evet daha zor ama psikolojik olarak yaşayacaklarını biliyorsun ve daha hazirsin.
Tabii bunlar ilk günler için söylüyorum yoksa iki çocukla birden ilgilenmek, biri emerken ötekinin anne nolur gel diye ağlaması bile travma...
Yumurtalık rengi koyu diye hormon testi yapmıştık progesteron yüksek çıktı(
Kesinlikle katılıyorum sana.10 yil ara vermis biri olarak unutmuş ama herşeyi daha pratik yapan kendine güvenen anne olunca isler daha kolay yürüyor.Ben kesinlikle ilk çocuğun ilk günlerinin ikincinin ilk günlerinden daha zor olduğuna karar verdim. Çünkü hiç yaşamadığın bir şey yaşıyorsun. Birden eve kapan. Sana muhtaç bir yaratık. Uyku yok. İlk kez deneyimledigin bir emzirme ki herkes müthiş bir şey anlatırken ilk günler süt var mı yok mu derdi yaralar goguste. Sezaryen ya da normal dikiş sıkıntısı... Tuvalete bile gidememek... O hayaller kurduğumuz kavuşma, ilk gunler... Hayal kırıklığı. Gaz sancısı... Tüm bunlar ilk kez yaşanıyor.
Ama ikincide bünye alışık. Ne yaşayacağını biliyorsun zor mu evet daha zor ama psikolojik olarak yaşayacaklarını biliyorsun ve daha hazirsin.
Tabii bunlar ilk günler için söylüyorum yoksa iki çocukla birden ilgilenmek, biri emerken ötekinin anne nolur gel diye ağlaması bile travma...
nurse harvey colex şurup verdi bize.Sanırım hepimizde aynı dert bizde gazdan uyuyamiyor kuzum sürüp ismini alabilirmiyiz
Maflor ve sab kullanıyorum ama faydasını göremedim bugün rezene içtim birazda ona verdim bir gaz çıkardı sorma ama yine çocuk rahatlayamiyor
Yumurtalık rengi koyu diye hormon testi yapmıştık progesteron yüksek çıktı(
Kolonya çokta masum değil onun yerine batikonmu sursen acaba.bi açıklık bile olsa kolanya yakar çocuğu.anladm cnn bn yaptırdım hızlı bi şekilde 2.gününde . iyice kudurmuştum sadece vusi surmedm ama 2 gündür kolonyali tülbent ile siliyordum doktor oyle demisti . duruma gire belki batikon dokerm olmadi
Kizlar benim melegim gun boyu kucagimdan inmiyo hic bi is yapamiyorm. Mycey bebek tasima ortusu var nette alsam mantikli olur mu sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?