Kızlar bugün aylık kontrole gittik. Bebeğim 3,700 doğdu. 33 günlüğüz, 5,200 olmuş kilosu. Doktor çok almış dedi. Eğer böyle devam ederse müdahale ederim dedi. Nasıl yani dedim sadece anne sütüyle besleniyor hiç mama takviyesi almadı, bu bi problem mi dedim, anne sütüyle de obezite olabiliyor bebekler dedi. Çok saçma değil mi nette araştırdım böyle bi bilgiye ulaşamadım aksine anne sütü obeziteden korur yazıyor. Ne yapacak yani kilo almaya devam ederse iştahını mı kesecek çocuğumun, çok saçma değil mi böyle bir şey duyan var mı ya
Çikolata da çok gaz yapar canım haberin olsun
Ben on günlükken yalnız kaldım. Bende kendi b... Moda boğulmak üzereyim
Bu yenidoğan icinmis cnm bende artk mecbur valla hicbisey yapamiyorm cunku bebegm hep kucagimdaYenidogan bebeklerde kullaniliyornu bende istiyorum ya boyle birsey ya kanguru gibi birsey en azindan yemek yaoarken falan yardimci olur
Evet canım sürekli ıkınma ve kivranma hali vardı üstelik kakasını da rahat yapamiyoyodu . Şimdi huzurla 2-3 saat uyuyo, gaz sorunumuz da yok .kendi çıkarıyo veya her emzirmeden sonra yaklaşık üç dk ugrasla çıkarıyo ve uyuyo. Allah a şükürler olsun diyorum . Zaten çocuğun 3 ay böyle kivranmasi insan fıtratına yaratılışa aykırı. Herkes 3 ay sabret diyodu.kesinlikle deneyinD dgdln iyi ki yazmışın buraya hazımsızlık sorununu. Benim de kızımda aynı sorun var galiba. Karnı şiş değil ve kendini sıkarak uzun uzun ıkınmaları var mı senin bebeğinin de? Ayrıca kolaylıkla kaka da yapamıyor:/ nevrim döndü, galiba 3 gündür bu moddayız bizde, gecem gündüzüme karıştı:/
Bebek beslenmesinde min 2 saatlik ara bildiğim en temel bilgi ama(evde bir de her an yakama yapışık 2.bir kuzu olunca,kafa gitti) karnı mı doymuyor acaba diye son bikaç gündür buna dikkat etmeden emzirmiştim..umarım geçicidir bebeklerimizin şu halleri:/
Bu yandan olan iş yaparken çok pratik olmaz sanki:/ ben şu ekteki slingten kullanıyorum, daha çok yeniyim kullanımında ama dün öğlene kadar bunun sayesinde yemeği,işi falan halledebildim. Tavsiye ederim bunu. Kanguru evde kullanım için çok pratik değil. Sling, bebeğin boynunu,kafasını tutuyor ayarlayınca.Yenidogan bebeklerde kullaniliyornu bende istiyorum ya boyle birsey ya kanguru gibi birsey en azindan yemek yaoarken falan yardimci olur
Benim kuşum da bu gece daha iyiydi uyku olarak, 2 saat öncesi meme vermedim ama ıkınmaları hala sürüyor,kaç defa kaka yapmasına rağmen:/Evet canım sürekli ıkınma ve kivranma hali vardı üstelik kakasını da rahat yapamiyoyodu . Şimdi huzurla 2-3 saat uyuyo, gaz sorunumuz da yok .kendi çıkarıyo veya her emzirmeden sonra yaklaşık üç dk ugrasla çıkarıyo ve uyuyo. Allah a şükürler olsun diyorum . Zaten çocuğun 3 ay böyle kivranmasi insan fıtratına yaratılışa aykırı. Herkes 3 ay sabret diyodu.kesinlikle deneyin
Cok guzel bend3 bakayim buna ne kadara aldin ve nerdenBu yandan olan iş yaparken çok pratik olmaz sanki:/ ben şu ekteki slingten kullanıyorum, daha çok yeniyim kullanımında ama dün öğlene kadar bunun sayesinde yemeği,işi falan halledebildim. Tavsiye ederim bunu. Kanguru evde kullanım için çok pratik değil. Sling, bebeğin boynunu,kafasını tutuyor ayarlayınca.
Tutumluanneden 60 tl ye almştm benCok guzel bend3 bakayim buna ne kadara aldin ve nerden
Büyüğün çok zararı yok aslında ama ihtiyaç lari var sonuçta ihmal oluyo bazen ona çok üzülüyorum.Yapacak bise yok bu kış zor geçecek ama geçecek.. Tek bebek ne kolaymış. Yanına bir çocuk eklenince çok zor.. ama bi şekilde düzen oturtmak zorundayız
Canım muskati eskisi kadar çok tuketmiyorum çünkü çocuğu ishal yapıyo o da sancı yapıyo .yine yiyorum ama sabah ve akşam sadece ve iki üç kere parmağımı batırıp yapisanlari yiyorum. İki saatte bir emziriyorum ve goguslerimde çok süt olduğu için kesinlikle ön sağma yapıyorumBenim kuşum da bu gece daha iyiydi uyku olarak, 2 saat öncesi meme vermedim ama ıkınmaları hala sürüyor,kaç defa kaka yapmasına rağmen:/
Sen tam olarak naptın dgdln? Emzirme sıklığını artırıp, muskat mı tükettin? Ben ağzından bir damla zeytinyağı verip, popo deliğini de kulak çubuğuyla yağladım, biraz da masaj yaptım o bölgeye. Stresten insanın aklına en basit şeyler bile gelemeyebiliyor:/
**üstteki mesajına yazmışın ne yaptığını
Herşeyin fazlası zarar:/ çok sağol bilgiler içinCanım muskati eskisi kadar çok tuketmiyorum çünkü çocuğu ishal yapıyo o da sancı yapıyo .yine yiyorum ama sabah ve akşam sadece ve iki üç kere parmağımı batırıp yapisanlari yiyorum. İki saatte bir emziriyorum ve goguslerimde çok süt olduğu için kesinlikle ön sağma yapıyorum
Kesinlikle katılıyorum sana.10 yil ara vermis biri olarak unutmuş ama herşeyi daha pratik yapan kendine güvenen anne olunca isler daha kolay yürüyor.
nurse harvey colex şurup verdi bize.
Randevuyu kime aldın.
cocuk endokrinoloji doktoru zor bulunuyor.zeynep kamil'de prof dr Ayla Güven ve Ekibi var çok güzel yorumlar var.
ben 11 Kasım a rnd aldım.
Kani nereye verdin referans aralığı yazmıyorsa panikleme test sonucunu farkı birime çeviriyor.intetnette 0.1-0.9 olana referans aralığı bizde 4500 çıktı nevrim döndü.meger cevrim yapılıyormuş bizim sonuçlar normalmiş ama dr bi onu ona cevirsek şöyle böyle hiim normal ama endokrinoloji görsün dedi...icin rahat olsun diye aldim randevuyu m
birde testi nerde yaptirdin.
Kolonya çokta masum değil onun yerine batikonmu sursen acaba.bi açıklık bile olsa kolanya yakar çocuğu.
Ben kesinlikle ilk çocuğun ilk günlerinin ikincinin ilk günlerinden daha zor olduğuna karar verdim. Çünkü hiç yaşamadığın bir şey yaşıyorsun. Birden eve kapan. Sana muhtaç bir yaratık. Uyku yok. İlk kez deneyimledigin bir emzirme ki herkes müthiş bir şey anlatırken ilk günler süt var mı yok mu derdi yaralar goguste. Sezaryen ya da normal dikiş sıkıntısı... Tuvalete bile gidememek... O hayaller kurduğumuz kavuşma, ilk gunler... Hayal kırıklığı. Gaz sancısı... Tüm bunlar ilk kez yaşanıyor.
Ama ikincide bünye alışık. Ne yaşayacağını biliyorsun zor mu evet daha zor ama psikolojik olarak yaşayacaklarını biliyorsun ve daha hazirsin.
Tabii bunlar ilk günler için söylüyorum yoksa iki çocukla birden ilgilenmek, biri emerken ötekinin anne nolur gel diye ağlaması bile travma...
Canım çok geçmiş olsunYumurtalık rengi koyu diye hormon testi yapmıştık progesteron yüksek çıktı(
Böbreklerle alakalı endokrin sistemi etkileyen hormonmuş.
İnternetten araştırınca kötü şeyler çıkıyor karşıma, yarın doktora gidiyoruz inşallah olumlu sonuç alırız dua edin
Vallahi bizde de arttı şu son iki gündür ıkınma lar kivranmalar, doymuyor mu acaba diye çok emzirdim Habire memede oldukça daha çok huzursuz gibi Bende bi deneyim dediğini Çok sağol canımEvet canım sürekli ıkınma ve kivranma hali vardı üstelik kakasını da rahat yapamiyoyodu . Şimdi huzurla 2-3 saat uyuyo, gaz sorunumuz da yok .kendi çıkarıyo veya her emzirmeden sonra yaklaşık üç dk ugrasla çıkarıyo ve uyuyo. Allah a şükürler olsun diyorum . Zaten çocuğun 3 ay böyle kivranmasi insan fıtratına yaratılışa aykırı. Herkes 3 ay sabret diyodu.kesinlikle deneyin
Dediklerini harfiyen yaptım canım..Malesef ısrarla geçmiyor..ve o taraftaki sütte gerçek bir azalma var.korkuyorum diğer gogsum bebeğe yetmeyecek diye..bebeğim buyudukce..Sıcak duşa gir. Zeytinyağı sür memeye sıcak su tut. Ovala. Sıcak suya devam et ve bu sırada Sonra tarakla üstten uca doğru tara. Sağ. Emzir. Sağlarken de sıcak havlu falan köy arada orayı ovala.
OlmuyorSüt kanalları süt ile tıkanıyor bazen. Benim iki çocuğumda da oldu kaynar su hazırlayıp emzirme öncesi el havlusunu suda yıkayıp göğsüme koyup sonra masajla eritttim o sertlikleri süt eski hale döndü varsa sağma Makinesi akçam havlu kompleksi 10 dk kadar masaj ve sağma ile boşalt çok rahatlarsın
Valla bizde 1 kere uzun uyku o da gece ilk uykusu gerisi 20 dk da bir de oluyor maşallah kuzuna
göbeğimiz 5. Gün düştü 10 gün kadar kanadı özellikle ağladığı anlarda badisinde bi kan lekesi gördüm ama sonra geçti leke olunca sıkıntı değil iltihap vs yoksa
Ben 6 sene ara sonrası yaşayınca çok daha zorlandım. Birde ilk cocukta yardımcın oluyor tecrübesizsin diye elinden tutan çok 2. De kimse destek olmuyor biliyorsun tecrübelisin yaparsın diye.
Ay insallah iyi seyler duyarsınız. Ama henüz küçük senden geçiyor olabilir. emzirme annenin hormonlarını değiştiriyor malum. Haberdar et mutlaka cnm
Kızlar 19. Günden sesleniyorum bebeğinizin gazı geçsin diye ne kırkını beklemek zorundasınız ne de 3 ayının dolmasını. Emzirme terbiyesiyle hem gazdan hem huzursuzluktan kurtulduk. O kivrandikca ağladıkça agliyodum. Şükürler olsun. O yüzden her anne bunu uygulamalı diyorum. İki saatte bir emzirme ve eğer sütünüz bolsa ön sağma yapın. Bebeğimin gazını çıkartıp emzirmeye devam ettim. Ayrıca sütünüz çoksa ve çok emiyosa bebek buna rağmen kilo almayabilir bunun nedeni de ön sütle doyuyo olması ve kilo aldıran kısmın son süt olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?