Canim ilk dogdugunda kilo verdimi. Bide cok agladigindan kilo alamoyordur rahat uyusa bi toparlanirda banyo ve uyku da kilo alimini etkiliyor cok aglayinca kilo alamiyorlar. Bide sen her istediginde emzir hazmedemiyor diye dusunme bende sen gibi iki gun vermedim sutum azaldigini hissettim herkes tam buyume zamani istediginde ver dedi sende ver canim sutumuz azalmasiKızlar bugün 23. Günümüz ama bebeğim hiç büyümüyo hiç kilo almıyo sanki . 2950 doğdu bir hafta sonra 3100 Gr olmuş ebe öyle söylemiş . 9 gün sonra randevum var ama içim hiç rahat değil. Sütüm var emiyo da. Yani demek istediğim yarım kilo alsa bile toparlanmış görünür biraz ama öyle değil. Mama verenler her hafta mama miktarını arttırıyo musunuz? Kaç ml veriyosunjz?
Süt sagip verenler kaç ml sagip veriyo?
HalasiKizlar bebekleriniz kime benziyor? O kadar ay tasi sev gozun gibi bekle gitsin babanin kopyasi olsun
Suan goz renginzi ne bizim bazen kenarlari mavi oluyor bana bari benzese benimki elaBabasinin ikizibana benzememesine seviniyorim ama gozlerini benden alabilir. Henuz goz rengini bilmiyoruz. Bakalim ne cikicak
Mor calpol u alın evde bulunsun . çocuklu evde herzaman olmalı.kullanmasak bile 4-5 ayda bir ağzı açılmışsa atar yenisini alırdım.1.ay aşısı sonrası ateş olmadi ama cok huysuzlandi yarim cay kaşığı verdim rahatladı.Bugun asi oldu oglum saglik ocaginda. Doktor ateslenirse icir diye calpol yazdi. Bi aylik bebege verilmeli mi ki ya emin olamadım insallah ateşlenmez.
Siz icirdiniz mi??
Hemsire ateslenmiyorlar genelde bu aşıda dedi
Biz tuz yapmayız tenine yazık.okunmus princ ile tüm aile banyo yapar.kullanilan tüm nevresim kiyafet havlu hepsi yıkanır.disari çıkılır.Kizlar 40imiz çikacak 40 ucurmasinda şunlari yaptim dediginiz birsey varmi yazarmisnz
Diger cocuklarimdan tuzu hatrliuorm baskada bisey hatrlamiyorm
Bi de ben idrar yaparken asiri bi yanma oluyo sezaryen sonrasi antibiyotik icmeme ragmn idrar yolu enfeksiyonu oldum herhal.bnm gibi olan varmi ne yaptinz.
Sizce kadin dogumamu ürolojiyemi gitmeliyim
Gaz rahatsız etse uyandırdı.alttan cikartmistir o yüzden rahat uyumuştur.ben gündüz bebek yatarken odaya giremiyorum sanirsin sensör var terliksiz parmak ucunda giriyorum kıpırdaniyor.Gazını çıkarmadan uyudu dedim birazdan uyanır çıkarırız sonra diğer memeyi emer. Bir buçuk saat oldu diğer memem açıkta beyefendinin keyfinin gelmesini bekliyorum o kadar da uykum var. Normalde kesinlikle gazını çıkarmadan uyumaz gece kakasını yapmış gevşemiş sanırım. Resmen oyun oynuyo benimle.
Kucağından beşiğe koyunca bebek kendini düşüyor sanıyor o yüzden uyanıyor olabilir.benim oğlum öyle aninda bir cirpinma gibi eller havaya kalkıyor.kendi bedeninle egilebildigin kadar beşiğe eğil öyle birakmayi denemelisin.Cocuk koltuk tepelerinde ya da ustumde uyuyor resmen.Park yatagini da sallanma aparatini koyduk ne guzelchafif hafif sallaniyodu ama yok yokk.Yatmiyor.Sensör takili heralde derin uykuda olsa bile dakikasinda anliyor bsikte oldugunu.
Bix
Gözün aydin temiz çıkmış.
Renk bizim biraz açıldı ama yinede çocuk endokrinolojie gittik kan aldılar hormon testini tekrar etti troid ve böbrek testlerini verdik onlarda temiz çıkar inşallah.
Benimki biraz daha bol canım normal göğüs bedenim değil sütle beraber büyüyorlar çünküYok onu denemedim aldigimda yumusak gogus pedli acaba az bol mu almam lazim bilemedim
Anlıyorlar sensörlü bebek bunlar kardeşimde kucağından indirirdi anlardı hep kucağında yatardı 40çıktı düzen oturmaya başladı yine belli saatte kucakta ama sallayıp bırakınca ayağında durabiliyor falanCocuk koltuk tepelerinde ya da ustumde uyuyor resmen.Park yatagini da sallanma aparatini koyduk ne guzelchafif hafif sallaniyodu ama yok yokk.Yatmiyor.Sensör takili heralde derin uykuda olsa bile dakikasinda anliyor bsikte oldugunu.
Kenarlari mavi ici gri kahve gibi duruyor. Bende ela gozluyum esim kahve. Babaanne amca ve beni dedem mavi. Buyuk merak konusu bu sebeple. Annemde yesil gozlu. En azindan bana cekse diyorum bendeSuan goz renginzi ne bizim bazen kenarlari mavi oluyor bana bari benzese benimki ela
Maşallah ya siz çok büyümüşsünüz30 kasimda 3 ay olcak.. 2 bucuk olduk gibi.. Bizim pusette uygun değildi.. Ebebekte puset minderi var.. 60tl gibi biseydi.. Gri üstüne beyaz yildizliydi.. Eymen onunla rahat etti
Saka gibi gercekten.. 4 gün mü.. 4 gün¿? Ve sen nasil toparladn bu neler yasadn allah bilir.. Bosuna buraya niye girmedigin anlaşıldı zaten.. Yaa simdi iyisin ama dimi.. Ayaktasin filan? Doktorlar ne dio.. Baska ters bi durum olm olasiligi filan var miymis?
Merhaba kızlar
Annem gitti kv geldi. Oglumun doymadiginj ve gunde 2-3 kez mama vermemi söylüyor. Ama sutumun yettigine inanıyorum. Emziriyorum uyuyor 1 bucuk 2 saat sonra uyaniyor. Ac olsa uyurmu? Dune kadar kilo almadığı için gunde 1 kez mama veriyordum dun onuda vermedim. Sabah kızıma kahvalti yaptirirken bebegi oyaliyordu. Gelmis yavrum sen acmisin acligi nerden biliyorsun miniciksin diyo. Bana donmus simdi senin sutun varmidir dedi. Bende niye olmasin dedim. Sabaha kadar emzirmissin bitmistir dedi. Birseyde yemedin süt mü olur dedi. Bende varsada sayende oda bitecek dedim. Cocuk emdikten sonra sut olmuyor mu dedim sustu. Kizimda neden mama verdin diye soylenirdi bunda neden mama vermiyorsun ac bu cocuk diyo. Dun saglik ocagina gittim. Oglum kilo almis boyu uzamış. Ebe sutume bakti yaninda emzirdim. Kesinlikle mama verme sutun yeterli ve bebeginin emisi harika dedi. 5dk emse sutun tamamini ceker dedi. Valla canim sıkkın. Ne yapacagimi bilmiyorum. Kizim cok huysuzlasti. Uykusuz kaliyorum gece gunduz iki bebekle
Kizlarrr çok şükür doğum yaptım çok zordu bebiş şükür 3 200 ama ayesi yuksek bide battsniyeye sarmıştım kilo veriyor ama bide göğüste uyuyor herkes alıştırma diyo koyunca ağlıyor ne yapim detaulari yazacam
Keşke kabul etmeseydin, o kadar yorgunlukla nasıl uğraşacaksın:/İyiyim şükür canım, doktora haftaya gideceğim kendim için hem kadın Doğum hemde kalp damara. 1 2 gelmek icin arayanlara başka misafir gelecek dedim ama 2 gün sonra yine gelmek istedikleri oldu pes ettim kabul ettim, bide işin en kötü yanı kızım biri varken yada biz gittiğimizde asla uyumuyor dün mesela misafir vardı 11 den akşam 9 a kadar sadece yarım saat uyudu. Misafir gidince uyudu. Perişan oluyoruz sürekli meme de. Sürekli kucakta.
Kayınvalidem gelmeyi bırak 20 günlük olunca aradı
Evet ateslenmedi de. Bakalim ikinci ayda ne olacakHepatit b ateş yapmazmış zaten canım. Doğdukları anda vuruluyor. Hafif bir aşıymış.
İkinci ay aşıları ağır
Benimki de arada sutun mu yok deyip duruyor. Gordu kac kere memeden akan sutu bebegin sutu geri çıkardığını hala sutun yok mu diyorMalesef bende aynı durumdayım hep memede durmak istiyo uyuyo memede koyunca ağzında olmadığını farkedince basiyo feryadı. Bende bu duruma alışacak diye korkuyorum kolum koptu valla popom uyuşuyor artık kv birsey olmaz o daha 20 günlük yiyecek büyüyecek diyo. Bide demesin mi çekiyor ama dolu mu çekiyor acaba belkide birsey gelmiyo doymadigindan istiyo diye. Ağzından akıyor boğazına kaçıyor anne nasıl bir şey gelmesin dedim. Bilinçli mı konusuyooo bilincsizmi anlamadım gitti.
İlk kızımda bana da verdiler. Aldım ne olur olmaz diye. Ama çok şükür ateşlenmedi. Zaten anne sütü içen bebeklerin doğal ilacı süt olduğu için o her olumsuzluğu gideriyor. Merak etme
Moralini bozma mama iyi geliyorsa mama icsin tabiki. Sen de mamayi öcü gibi görenlerden etkilenme. Yariyorsa verilicek mama. Insalkah kilo alimi istediğin seviyeye gelirKızlar bugün 1.ay kontrolümüz vardı. Aşı oldu bebeğim. Kalça ultrasonu yapıldı. 5 gün önce tartılmıştı 4030 gr olmuştu. O gün mama vermeyi kestim ve sadece emzirdim. Bugün kontrolde 4060 gr tartıldı. 5 günde 30 gr almış. Doktor yetersiz buldu ve tekrar mamaya başlamamı söyledi. Çok moralim bozuldu. sütüm artsın diye yapmadıgım sey kalmadı ama yok olmuyor
Evet 2. Ay asilarda oluyormuş. Insallah kolayca atlatiriz onlari daBana da doktor calpol yazdı bugün aşıdan sonra. Bu aşıda ateş olmaz ama olursa 1 çay kaşığı içir dedi. 2. Ay aşılarında ates oluyormuş sanırım
2 aylik aşısı mı? Ates ciktgnda veriosun eger 2 aylik asisiysa.
Sacindan ayak parmagina kadar babasının aynisiKizlar bebekleriniz kime benziyor? O kadar ay tasi sev gozun gibi bekle gitsin babanin kopyasi olsun
Dun yaptirdik biz1 ay aşısını yaptıran var mı?
Mor calpol u alın evde bulunsun . çocuklu evde herzaman olmalı.kullanmasak bile 4-5 ayda bir ağzı açılmışsa atar yenisini alırdım.1.ay aşısı sonrası ateş olmadi ama cok huysuzlandi yarim cay kaşığı verdim rahatladı.
Biz tuz yapmayız tenine yazık.okunmus princ ile tüm aile banyo yapar.kullanilan tüm nevresim kiyafet havlu hepsi yıkanır.disari çıkılır.
Ter kokmamasi için koltuk altlarini gül suyu ile silin .kizimda yapmıştım 10 yaşında çok terler ama teri kokmaz.
Gaz rahatsız etse uyandırdı.alttan cikartmistir o yüzden rahat uyumuştur.ben gündüz bebek yatarken odaya giremiyorum sanirsin sensör var terliksiz parmak ucunda giriyorum kıpırdaniyor.
Kucağından beşiğe koyunca bebek kendini düşüyor sanıyor o yüzden uyanıyor olabilir.benim oğlum öyle aninda bir cirpinma gibi eller havaya kalkıyor.kendi bedeninle egilebildigin kadar beşiğe eğil öyle birakmayi denemelisin.
Aaaaa bunlar iyi günlerino senaryoları anlatmasalar olmaz. bide ne durumdayız biliyoruz her agzini açan oo isin VAR sen bitmişsin efendim bilmem ne . kizin hic koymaz bebegi de gözünü çeker de aman üstüne atlardala bunlari biliyoruz birinzde olumlu konuşun cok zor elbet ama.gececek diyin mesela.ne bilim teselli verici bisiler söyleyin veya bi tavsiye verin herseyde bilmislk yapan bile bu konuda bir tavsiye veremiyor napim bn bu cocuga da bebekten uzak dursa diye dolaşıyorum ortalıkta
Ter zaten ergenlikten sonra kokmaya başlıyor çok garip ya... İnşallah ergenlikten sonra da korkmaz.Mor calpol u alın evde bulunsun . çocuklu evde herzaman olmalı.kullanmasak bile 4-5 ayda bir ağzı açılmışsa atar yenisini alırdım.1.ay aşısı sonrası ateş olmadi ama cok huysuzlandi yarim cay kaşığı verdim rahatladı.
Biz tuz yapmayız tenine yazık.okunmus princ ile tüm aile banyo yapar.kullanilan tüm nevresim kiyafet havlu hepsi yıkanır.disari çıkılır.
Ter kokmamasi için koltuk altlarini gül suyu ile silin .kizimda yapmıştım 10 yaşında çok terler ama teri kokmaz.
Gaz rahatsız etse uyandırdı.alttan cikartmistir o yüzden rahat uyumuştur.ben gündüz bebek yatarken odaya giremiyorum sanirsin sensör var terliksiz parmak ucunda giriyorum kıpırdaniyor.
Kucağından beşiğe koyunca bebek kendini düşüyor sanıyor o yüzden uyanıyor olabilir.benim oğlum öyle aninda bir cirpinma gibi eller havaya kalkıyor.kendi bedeninle egilebildigin kadar beşiğe eğil öyle birakmayi denemelisin.
Bir ya da iki gün bir yardımcı alsan eve hızlıca bitse çıksa aradan?Kızlar yaaa, bebek görmek için eve gelmek isteyenleri ne zamandan itibaren kabul edeceksiniz? Ben 10 gün oldu evime geleli. Eşim evin canına okumuş, gece gündüz temizliyorum temizliyorum bitmiyor. Derin dondurucuya bişeyler hazırlayıp atayım dedim ama nafile. Hamileyken düşük tansiyondan bişey yapamamıştım, 3 aydır da evde yoktum.
Büyüğüm heryerin itinayla canına okuyor, küçüğüm günün çoğunda bana yapışık, onunla biraz kıyafet derleme toplama yapabiliyorum ancak. En büyüğüm, koca bebek, eşim:d yaptığı işi düzeltmek için arkasından iki katı efor sarfetmek gerekiyor. Nasıl başa çıksam bilemedim. Bebek bi 6 aylık olsun öyle mi gelin desem:/ mevlüt okutmayı da düşünmüyorum, kimsemiz yok zaten, gelmek isteyenler bikaç komşu, iş dolayısıyla beni tanıyan birileri olacaktır diye düşünüyorım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?