2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canim ilk dogdugunda kilo verdimi. Bide cok agladigindan kilo alamoyordur rahat uyusa bi toparlanirda banyo ve uyku da kilo alimini etkiliyor cok aglayinca kilo alamiyorlar. Bide sen her istediginde emzir hazmedemiyor diye dusunme bende sen gibi iki gun vermedim sutum azaldigini hissettim herkes tam buyume zamani istediginde ver dedi sende ver canim sutumuz azalmasi

Bugun asi oldu oglum saglik ocaginda. Doktor ateslenirse icir diye calpol yazdi. Bi aylik bebege verilmeli mi ki ya emin olamadım insallah ateşlenmez.

Siz icirdiniz mi??

Hemsire ateslenmiyorlar genelde bu aşıda dedi
Mor calpol u alın evde bulunsun . çocuklu evde herzaman olmalı.kullanmasak bile 4-5 ayda bir ağzı açılmışsa atar yenisini alırdım.1.ay aşısı sonrası ateş olmadi ama cok huysuzlandi yarim cay kaşığı verdim rahatladı.

Biz tuz yapmayız tenine yazık.okunmus princ ile tüm aile banyo yapar.kullanilan tüm nevresim kiyafet havlu hepsi yıkanır.disari çıkılır.
Ter kokmamasi için koltuk altlarini gül suyu ile silin .kizimda yapmıştım 10 yaşında çok terler ama teri kokmaz.
Gaz rahatsız etse uyandırdı.alttan cikartmistir o yüzden rahat uyumuştur.ben gündüz bebek yatarken odaya giremiyorum sanirsin sensör var terliksiz parmak ucunda giriyorum kıpırdaniyor.
Cocuk koltuk tepelerinde ya da ustumde uyuyor resmen.Park yatagini da sallanma aparatini koyduk ne guzelchafif hafif sallaniyodu ama yok yokk.Yatmiyor.Sensör takili heralde derin uykuda olsa bile dakikasinda anliyor bsikte oldugunu.
Kucağından beşiğe koyunca bebek kendini düşüyor sanıyor o yüzden uyanıyor olabilir.benim oğlum öyle aninda bir cirpinma gibi eller havaya kalkıyor.kendi bedeninle egilebildigin kadar beşiğe eğil öyle birakmayi denemelisin.

Bix

Gözün aydin temiz çıkmış.
Renk bizim biraz açıldı ama yinede çocuk endokrinolojie gittik kan aldılar hormon testini tekrar etti troid ve böbrek testlerini verdik onlarda temiz çıkar inşallah.

İnşallah temiz çıkar, renk açılmaya başlıyorsa bence sıkıntı yoktur. Bizden sadece progesteron hormonu istemişti. Böbrek falan bakmadı tahlil sonuçları güzel çıkar inşallah
İlk zamanlar oluyormuş böyle çoğu bebekde

Yok onu denemedim aldigimda yumusak gogus pedli acaba az bol mu almam lazim bilemedim
Benimki biraz daha bol canım normal göğüs bedenim değil sütle beraber büyüyorlar çünkü
Cocuk koltuk tepelerinde ya da ustumde uyuyor resmen.Park yatagini da sallanma aparatini koyduk ne guzelchafif hafif sallaniyodu ama yok yokk.Yatmiyor.Sensör takili heralde derin uykuda olsa bile dakikasinda anliyor bsikte oldugunu.
Anlıyorlar sensörlü bebek bunlar kardeşimde kucağından indirirdi anlardı hep kucağında yatardı 40çıktı düzen oturmaya başladı yine belli saatte kucakta ama sallayıp bırakınca ayağında durabiliyor falan Mobilya beşiğinde bende geceleri yatırmaya çalışıyorum bir kaç saat işte yatabildiği kadar sürekli kalkmaları saymazsak yoksa dediğin gibi koltuk tepelerindeler o kadar parayı boşa vermişiz sallamalı almadım bilerek şimdi sallanan portatif bir şey aldım gelsin bakalım duracak mı kardeşimde denedim onun sallanan beşiği hafif uyanmaya başladığında salladık durmaya devam etti aynı etkiyi gösterir bu aldığımda inşallah gaz rahatsız ediyor uyuyamıyor bütün gün kıvranmadan dursa dururum ama kıvranınca içim gidiyor elim ayağıma dolaşıyor

30 kasimda 3 ay olcak.. 2 bucuk olduk gibi.. Bizim pusette uygun değildi.. Ebebekte puset minderi var.. 60tl gibi biseydi.. Gri üstüne beyaz yildizliydi.. Eymen onunla rahat etti
Maşallah ya siz çok büyümüşsünüz Dün ilk defa dışarı çıktım ben de biraz yürüyüş yapıp anneme gittim o bile iyi geldi Kemerleri geçiyor mu içinden canım.

İyiyim şükür canım, doktora haftaya gideceğim kendim için hem kadın Doğum hemde kalp damara. 1 2 gelmek icin arayanlara başka misafir gelecek dedim ama 2 gün sonra yine gelmek istedikleri oldu pes ettim kabul ettim, bide işin en kötü yanı kızım biri varken yada biz gittiğimizde asla uyumuyor dün mesela misafir vardı 11 den akşam 9 a kadar sadece yarım saat uyudu. Misafir gidince uyudu. Perişan oluyoruz sürekli meme de. Sürekli kucakta.
Kayınvalidem gelmeyi bırak 20 günlük olunca aradı

Canım günde 20 30 gram almaları halinde yeterliymiş en az 600 gram aylık alıyor gibiyse gerisini duyma. Süt için uyku o kadar önemli ki konuşacağına uyumana fırsat Verse keşke senin ilki de çok küçük

Oy maşallah grubun son bebeği de doğdu allah analı babalı büyütsün

Keşke kabul etmeseydin, o kadar yorgunlukla nasıl uğraşacaksın:/

Kızlar yaaa, bebek görmek için eve gelmek isteyenleri ne zamandan itibaren kabul edeceksiniz? Ben 10 gün oldu evime geleli. Eşim evin canına okumuş, gece gündüz temizliyorum temizliyorum bitmiyor. Derin dondurucuya bişeyler hazırlayıp atayım dedim ama nafile. Hamileyken düşük tansiyondan bişey yapamamıştım, 3 aydır da evde yoktum.
Büyüğüm heryerin itinayla canına okuyor, küçüğüm günün çoğunda bana yapışık, onunla biraz kıyafet derleme toplama yapabiliyorum ancak. En büyüğüm, koca bebek, eşim:d yaptığı işi düzeltmek için arkasından iki katı efor sarfetmek gerekiyor. Nasıl başa çıksam bilemedim. Bebek bi 6 aylık olsun öyle mi gelin desem:/ mevlüt okutmayı da düşünmüyorum, kimsemiz yok zaten, gelmek isteyenler bikaç komşu, iş dolayısıyla beni tanıyan birileri olacaktır diye düşünüyorım

Hepatit b ateş yapmazmış zaten canım. Doğdukları anda vuruluyor. Hafif bir aşıymış.
İkinci ay aşıları ağır
Evet ateslenmedi de. Bakalim ikinci ayda ne olacak
Benimki de arada sutun mu yok deyip duruyor. Gordu kac kere memeden akan sutu bebegin sutu geri çıkardığını hala sutun yok mu diyor

İlk kızımda bana da verdiler. Aldım ne olur olmaz diye. Ama çok şükür ateşlenmedi. Zaten anne sütü içen bebeklerin doğal ilacı süt olduğu için o her olumsuzluğu gideriyor. Merak etme

Bu asida olmadi ateşi cok sukur.

Moralini bozma mama iyi geliyorsa mama icsin tabiki. Sen de mamayi öcü gibi görenlerden etkilenme. Yariyorsa verilicek mama. Insalkah kilo alimi istediğin seviyeye gelir
Bana da doktor calpol yazdı bugün aşıdan sonra. Bu aşıda ateş olmaz ama olursa 1 çay kaşığı içir dedi. 2. Ay aşılarında ates oluyormuş sanırım
Evet 2. Ay asilarda oluyormuş. Insallah kolayca atlatiriz onlari da

2 aylik aşısı mı? Ates ciktgnda veriosun eger 2 aylik asisiysa.

Yok 1 aylik asisiydi. Ateslenmedi sukur

Kizlar bebekleriniz kime benziyor? O kadar ay tasi sev gozun gibi bekle gitsin babanin kopyasi olsun
Sacindan ayak parmagina kadar babasının aynisi

1 ay aşısını yaptıran var mı?
Dun yaptirdik biz

Atesi cikmadi vermedim ben de ama evet dun huysuzlandi biraz

Aaaaa bunlar iyi günlerin
en nefret ettiğim cümle

Ter zaten ergenlikten sonra kokmaya başlıyor çok garip ya... İnşallah ergenlikten sonra da korkmaz.

Çocukta sensör var tabii:)) sese değil kokuna uyanıyor hareketleniyor o

Bir ya da iki gün bir yardımcı alsan eve hızlıca bitse çıksa aradan?

Kızlar aklınızda bulunsun ateş düşürücülerin ömrü kapağı açıldıktan sonra 1 aymış. 1 ay geçtikten sonra ateş duaurme etkisini yitiriyormus. Bizimkinde bir hastalıkta düşürmüyordu doktor öyle demisti. Birkaç farklı doktrora farklı eczacıya sordum hepsi aynını dedi. Boşuna ilaç vermiş oluyorsunuz dediler.

Benim.buyuk oğlan doğduğunda eşime benziyordu ama öyle böyle değil yani görüntülü DNA testi resmen.
Zaman geçti...
Bir iki ay içinde değişmeye başladı. Sonra benim kopyam oldu. Akrabadan biri görse kimin oğlu diye sormuyor bile. Aaaaa bu Rint'in çocuğu diii miii diyorlar. Küçük sarı kıvırcığım benim.

Benim bebeğim de babasının kopyası :) Eşim bebeğimize bakıp bakıp gerçekten bana mı benziyor, ben bu kadar güzel miyim diyor, inanamıyor En son yatırdım bunların ikisini yatağa, başlarını aynı yöne çevirdim, video çektim de inandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…