2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Yani bu kadar olur yaa.. Konustugumjn ertesi zaman her dedigim olacaksa işim var cok moralim bozuldu yaa.. Sen cok dayaniklisin.. Masaallah
Bana mı diyorsun bunu sen mi? Ya hu bizimki bir meme acısı. Gelip geçen bir şey. Sen prematüre annesisin senin dayandigin şeyler yanında benimki filin yanındaki karınca.

Canım yenidoğan sürecini geçtiği için doktorlar 2 aydan sonra mesela saat kurmayın artık kendileri kalksın diyor yine sen 3-4 saatte bir yokla ya da alabiliyorsa uyuyorken emzir devam etsin uykusuna
nehirnil111 ya canm benim bebis hergun ayni saatte gece 23-23.30 gbi uyuyo 5-6 saat ama hergun ayni hatta dus aldiginda 7 saat uyudugu oluyo. Ama gündüz 1 saat bile uyumuyo kesinlikle ve ben bu duzeni degistiremedim kendi 1 aylikken filan bu sekilde uyumaya basladi doktora sordum uyandirma dedi ama gece boyu cok ackyodur diye dusunuyorm uykuda kesinlikle emmiyo zaten. Goguslerimde sisiyi sabaha kadar. Tum gun uyumadigi icin bende bitek geceleri o uyuyunca 5-6 saat uyuyabiliyorm napsam bilmiyorum doktoru dinleyip boyle mi devam etsek yoksa 3-4 saat gecince uyandirsam mi

Benimki gece kalkmiyo zaten gogsum sis iyice tas gbi olmus durumda nasil acilcak bilmiyorum surekli basa donmekten skldm

Bende de oluyor, hatta bu terden ateşim yükseliyordu. En son kombiyi kıstım biraz rahatladım. Süt kanalları ve ter bezleri aynı sistemde çalışıyormuş, o yüzden gece süt doldukça ter basıyor.
Ya içerisi de kombiyi kısınca serin olacak gibi geldi. Gece özellikle çekiniyorum. Ama sırılsıklam olduğumdan sinüzit de azdı.
Anladım o yüzden bu kadar çok terliyoruz

Evet, bitmek bilmeyen gazı vardı. Elimizde, battaniye arasında bile salladım. Hertürlü şeyi denedim. 6 saatin sonunda yorgunluktan uyudu sanırım. Teşekkürler

Kizlar bebegimin poposu cok pismis. Dr mustela onermisti sizin var mi oneriniz?
Doktora bez yüzünden tahriş olduğunda gittik. Çok krem kullandım ama hiç iyileşme olmadı diyince travazol ve hametan verdi . Travazol u zeytin yağı ile birlikte sürdüm . Tahrisler pisige gitmişti. Hametani tek başına sürdüm. İlk kullanımda bile çok fark etti.
[

Ya kızlar ben geceleri uykuda çok terliyorum. Sırılsıklam uyanıp değiştiriyorum üstümü özellikle boyun çevresi. Doğumdan önce böyle bir şey yoktu. Siz de nasıl? Lohusalıktan mı bu
Bunlar hep lohusalık ama ilerleyen dönemlerde azalıyo o çok terleme nemlilik hissi falan

Evet, bitmek bilmeyen gazı vardı. Elimizde, battaniye arasında bile salladım. Hertürlü şeyi denedim. 6 saatin sonunda yorgunluktan uyudu sanırım. Teşekkürler
Canım o kadar şey denedim hepsi geçici olmuştu . En fazla iki gün etki ediyodu. Artık masaj yapıyorum bi kaç gündür çok rahatız . Kaka yaparken bile huzurlu bebeğim. İlk zamanlar göbeğinden yapamadık sonra bu çok küçük ağlıyo vs diye kıyamadık şimdi 3750 olmuş aylık kontrolde . Biraz ele avuca gelince yapıyorum çocuk çok rahatlıyo. Gaz varsa içinde karnına dokununca sürekli kendini kasıyo ya da ağlıyo ama gaz bittiyse rahat rahat masaj yaptırıyor. Ben de bitene kadar yapıyorum. Bi tane kolik müzik açıyorum karın ve bacak masajina başlıyorum. Karnını sıkınca masaja devam etmiyorum iki üç saniye bekliyorum bırakıyo devam ediyorum. Sonra pamuk gibi oluyo. İlk masaj yaptığımda kıyameti kopartmisti napsin bebeğim içi aşırı gaz doluydu ve ben masaj yaptıkça canı yanıyordu demek ki ama sonrakilerde öyle olmadı. Her beslenme zamanı masaj yaptım.

Yarın gidicem canım sağol korkumdan artık mecbur gidicem ömür boyu bunla yaşayamam daha başlanğıç falansa kremle falan geçer İnşallah
Evreleri var canim ilk bikac evrede hap ve krem veriyorlar en son 4. Evrede falan ameliyat oluyormus ama ameliyat olsanda gene cikabiliyor hep yediklerimize dikkat ermemiz lazim..en son wc de agliyacaktim resmen dogumdan daha zordu

Bayağı uzun uyuyormuş cidden doktor normal dediyse kaldırma dediyse bir bildiği vardır canım ama gögüslerin için az sağsan diyorum çünkü memeyi boşaltmak gerekiyor hem mastit olayından hemde Meme boşaldıkça süt üret diye beyne sinyal gidermiş gündüz 1-2 saat uyuyabilse en azından sana dinlenme imkanı verirdi gündüz de uyumaları iyi oluyor insan yemek yiyor işlerini yapabiliyor dün yarım saat yarım saat uyudu mesela kahvaltı yaptım çamaşırlarımı yıkadım mantı falan haşladım
İnsan çaresiz kaldı mı yapmayacağı şey yok cidden herkes ister ki direk meme alsın uyusun sıkıntısız ama yeni dünyaya gelmiş bir can dalmayı bilmiyor gazı rahatsız ediyor yorgunluktan bayılıyorlar belli bir saatten sonra bende farkettim bizde de oluyor bazen ne yapsam kar etmiyor en sonunda kendi gidiyor

Biz de 2 numadayiz 1 artik cok sıkıyor. Bambo nature kullaniyorum basindan beri memnunuz. Dogal bebek bezi. Bol birakmadiysam bezi sizdirma yapmiyor.

nobahari bu arada mercimek de yedim ve masaj sayesinde uçuşa gecmedik. Hiç bi değişiklik olmadı.
Ne güzel, çok iyi. Sen masaj işini güzel yapıyosun dgdln bizim gaz dün akşam dışarı çıkmıştık, kıçım dondu resmen soğuktan:/ ondan diye düşünüyorum. Bebeğimi çok iyi sardım, ben de sıkı giyinmiştim ama malum; soğuk memleket:/ ara ara gaz masajı yapıyorum ama hiç seninki kadar rahatlama gözlemleyemedim ben:/ benim bebeğimi rahatlatan tek şey altını açık bırakıp bacaklarını hareket ettirmesini sağlamak ve sıcak tutmak(gaz için). Dün çok ekstremdi ama
Çok sağol tavsiyeler için

Gözümüzün çapağı bir türlü geçmiyor kızlar 2-3 haftadır damla kullanıyorum en son çare demlenmiş çaydan sürüyorum bakalım ne çare olacak
Üşüttüğü için olur çapak dediler bana(ablamla bi hemşire arkadaşı:benim doktora ulaşım şansım yok, Allah’tan ablam sağlık bakanlığında annem fahri hemşire; arayıp onlara soruyorum. İlk doktor randevumuzu ocak sonuna alabildik burda)..sıcak tutunca, dikkat edince geçti. Demli çayla silince de geçermiş. Geçer inşallah en kısa sürede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…