Bebegin kac gunluk ?Anneanneler ne dese haklı, çok güvenirim benimkinin bilgisine:)
Sut masajini dene etkili oluyorOglum cok uyanıyor dinlenemiyorum kendimi bi gün bile dinlenmiş hissedemedim dha . . bunun etkisi olabilir hakikaten çayları da deneyeyim canm sagol
Sanırım herkese yarayan farklı şeyler oluyor, ben mesela her zaman yediğim gibi yiyorum zaten yeşillik çok yerdim su çok içerdim hiç değiştirmedim, ay kontrolünde bir kilo almıştı bezler dolu çok şükür iyi gidiyor diye düşünüyorum. Geçen gelen bir misafirim ona normal bildiğimiz çayın çok süt yaptığını söyledi, petibör diyeni de duydum. Sağlık ocağı bana kırmızı renklilerin çok süt yapabilceğini söyledi, havuç, kızılcık, yaban mersini kurusu gibi. Bunları da bi dene istersenilk dogum yaptığım hafta doluydu suan oyle degil. rezene içiyorum tereyağı pekmez artırırdı kizimda bunda bi ise yaramıyor kurabiye yerde bol bol dolardı göğüsler ama bunda banamisin demiyor esim cok sık emiyor ondan birikmiyor diyor kizda 2 saatte bir emziriuordun faln diyor dediği gbi onunda etkisi olabilirmi? süt artırıcı ne içebilirim mesela?
34ü deviriyoruz bugün:)Bebegin kac gunluk ?
Memnun musunuz? Ne kadara aldinuz
sagol cnmSut masajini dene etkili oluyor
havuç cok severm yerim de . dedigin gbi herkese yarayan sey farkli masaj ve caylari bi deneyeym bugün cok gazlı börek yemistm bnde iyi degilimSanırım herkese yarayan farklı şeyler oluyor, ben mesela her zaman yediğim gibi yiyorum zaten yeşillik çok yerdim su çok içerdim hiç değiştirmedim, ay kontrolünde bir kilo almıştı bezler dolu çok şükür iyi gidiyor diye düşünüyorum. Geçen gelen bir misafirim ona normal bildiğimiz çayın çok süt yaptığını söyledi, petibör diyeni de duydum. Sağlık ocağı bana kırmızı renklilerin çok süt yapabilceğini söyledi, havuç, kızılcık, yaban mersini kurusu gibi. Bunları da bi dene istersen
Siyah beyazdan sonra kırmızı görmeye basliyorlar.Ya benim kizda bordo fon perdesine bakiyir surekli acaba kirmiziyi falandami goruyor ki
Karni tok alti temiz gazi yoksa uyuyor. Gaz konusunu rezene kimyonla cozdum.Gün içinde veya gece bebeği kesintisiz 1 saatcik olsun uyuyan var mı yayoruldum
İşte bublar hep folik asitten :))Bu s
Bu dönemde ki bebeklerin hepsi aynı sanırım. Benim ki de öyle. Uyanık kalıp etrafı izlemek istiyor. Sanki 4-5 aylık bebek
Canım ben şu anki beslenme ile %100 ilgili olduğunu düşünmüyorum. Evet şu an yedilerimiz etkiliyor ama eksik kalanında hamilelikten kalan yağ deposu tamamlıyor. Vücut doğum sonrası kıtlık durumu için 3 kilo kadar depo yaparmış. Ayrıca en çok au geliyor aklıma, Afrika'da içmeye su bulamayan kadınlar emziriyor ve gayet sağlıklı emme döneminde bebeklerAllah şifa versin cnm. Bende doktora bebek çok sık uyaniyo acaba doymuomu dedim sütun var mı dedi evet var baya baya iyi var yani. Ama kalitesi düşük olabilir iyi besleniyomusun dedi ne yalan soyliyim iyi besleniyorum kendimi unutuyorum resmen. Korse göbeğimi baya toplamıştı daha küçük beden kopcali aldim bu sefer ama inan takicak vakti bulamiyorum bende aklıma dahi gelmiyo kendimi unuttum bende
Bebek sık emerse göğüs sertlesmez ama memede süt bitmiyor. Hep üretim devam ediyor.2 gündür misafir geliyor gecen haftada gelmişti daha 3 kişi geldi ve hepside mama ver doymuyor bence cokta zayıf kilo almıyor gbi faln filan baya konuştular ve bugün acaba sütüm az mi göğsümde ck yumsak derken buldum kendimikötü etkiliyorlar bizi. bunu sormak istiyorm herkese göğsün sönük ve cıvık olması süt olmadığı anlamına mi geliyor . dolu dolu degil benimkiler
sütüm yettigine inanıyorum ya dusunuyorim kaka yapıyor hergun 3 saatte bir cislibez alıyorum her altını açmamda elime üstüme cis yapıyor. esimin izlenimi dogru sanirm cok sık emiyor süt birikmiyor senin dediğin gbi de sertleşmiyor ondanda . ay keske su gelenin gidenin bi kapatma dugmesi olsa sutum var bol bol desen nazar ederler korkusu demesen mama ver mamam verBebek sık emerse göğüs sertlesmez ama memede süt bitmiyor. Hep üretim devam ediyor.
Kotu ama kuaföre gidecek zamanın yok bebeği götüremem oraya
Canım beynine neden sürekli yetmiyor sinyali gönderiyorsun maşallah fışkıracak kadar da varmış ki bebeğin çektikçe daha da fazlasını çekiyor yani kiloya takılma lütfen çektikçe gelecek ve kilo alacak her bebek her ay fazla fazla kilo almak zorunda değil belli bir kıstastaysa yeterli
Bendede omurilik daralmasi var.sslknda korseyi sürekli takmam lazim ama valla onu yap bunu ye onu kaynat bunu tak derken kendimi sürekli ne yapacaktım derken buluyorum.unutmamam lazım ilacta kullanamıyorum iyice artarsa o zaman daha kötü .
Baktin ki durmuyor çok zorluyor erken kalkarsiniz denemeye değer, sanada iyi gelir değişiklik.
Aç bebek ağlar.uyanik kalması yada mizirdamasi değil açsa bildiğin çığlık çığlığa ağlar.mama yapmak kolay.kaynamis suyun olsun cezvede ısıt mama koy 30 saniyelik iş.sutun varsa ki mastitin eşiğinden dönüyorum diyorsun mama yap biberon yika sterilize et uzun iş 1 hafta dene.
Benim oğlan 10 günde 200 Gr almış. annem başladı mama ver demeye ara ara olur böyle her ay ilk ay gibi 1-1.5 kilo almayacak ki zamanla azalacak.sadece aksam tek öğün mama veriyorum kilo alimi az ve doymuyor diye haftaya normal ise o aksami da kesicem. okul tatil kiz evde bu hafta çok yoruldum aksama doğru bebek doymuyor ağlıyor ,bir sonraki hafta düzene gireriz inşallah.
Canım sütün bu kadar çoksa akıyorsa neden mama veresin ki? Mamaya alistirma eger birakmak istiyorsan. Memede daha cok vakit gecirirsiniz hepsi bu. Dedigin gibi dene bence 1 hafta.
Bu s
Bu dönemde ki bebeklerin hepsi aynı sanırım. Benim ki de öyle. Uyanık kalıp etrafı izlemek istiyor. Sanki 4-5 aylık bebek
O zaman yeter kendini strese sokma. Boşuna gitmesin sütün.
2 gündür misafir geliyor gecen haftada gelmişti daha 3 kişi geldi ve hepside mama ver doymuyor bence cokta zayıf kilo almıyor gbi faln filan baya konuştular ve bugün acaba sütüm az mi göğsümde ck yumsak derken buldum kendimikötü etkiliyorlar bizi. bunu sormak istiyorm herkese göğsün sönük ve cıvık olması süt olmadığı anlamına mi geliyor . dolu dolu degil benimkiler
Bence hic mama verme. Sadece sut ver. DoymaZsa aglar ve bezlerinden kilosundan takip edersin. Mama verdigin surece memenle problem yasarsin ve sonra sutunde azalir.
Ceneleri kopsun dicem olmicak nefret ettim herkesten su donemde gercekten. Bktm bu insanlardan ya. Benim gogsum surekli sert tas gbi doluyo geceleri her sabah mastit olmamak icin ters emzirme filan yapiyorm bebegm sute yetisemiyo bile ama bana sorsan sutum yok mama veriyorm cocuguma ama yinede asiri kilo almiyo mamanin kilo yaptigi da yalan eski mamalar gibi degil artk icinde seker olarak sadece laktoz var. Ama susmuyor el alem bjzim gogsumuz sutumuz bebeklere yetsede el aleme yetmiyor malesef.sütüm yettigine inanıyorum ya dusunuyorim kaka yapıyor hergun 3 saatte bir cislibez alıyorum her altını açmamda elime üstüme cis yapıyor. esimin izlenimi dogru sanirm cok sık emiyor süt birikmiyor senin dediğin gbi de sertleşmiyor ondanda . ay keske su gelenin gidenin bi kapatma dugmesi olsa sutum var bol bol desen nazar ederler korkusu demesen mama ver mamam verbugün gelen misafirim zayıfmış mama ver hemen toparlasın hem emzirirsin hemde mama diyor
Anne sutunun gaydalari yaninda bunu denemem soz konusu bilr olamaz. Denemelisin. Zaten emdikce cogalacak sutun. Kendine guven.ya kizlar sutun yok mama ver psikolojisini bana asilayan malesef ki kendi oz annem olduilk 10 gun yanimdaydi resmen lohusalkk depresyonuna soktu beni hergun hungur hungur agladm ozaman daha coktu sutum resmen azaldi hep esime agladm annem gormeden gizli gizli. Sezaryen sonrasi sutum bi gogsumden 3 gun digerinden 5 gun sonra geldi o surecte hastanede kaldgmz iki gun sariliktan dolayi hastanede mama verdiler eve gelince bizde hemen mama aldik ve mamaya bu sekilde baslamis olduk. Sonrasinda Rabbim sular seller gibi sut verdi ama sagolsun her agladiginda annem sutun mu yok ac mi bu cocuk vay kurban olurim oglum sen doymadin mi ac mi kaldin diye diye mama verdi durdu. Beni emdiginde uyumuyodu hep gogsumde kalmak istiyodu annem mama verince uyuyodu. Geceleri kadin 2 saate bir alarm kurup mama veriyodu cocuga dusunuN. Aksam yemek yiyoruz mesela agliyo icerden yani sutum gelmis emzirebilirim sen yemek ye ben mama veririm diyodu kosuyodu. Ben hergun hastaneye gittim 10 gun boyuncs ignem vardi mamayi Kasikla verdigimiz bebegime biberon vermis biz yokken ona da sinirlendim. Hatta sutumun geldigi ilk gece anneme sutum var mama vermicem dedm gece boyu emdi uyudu ertesi sabah annem ogluma ayyy kuzum hasret kaldik senle annenin sutu gelince benimle isin kalmadi mi filan dedi bunlarin hepsine hergun agladm. Sonra mastit oldum bu sefer yine senin sutun yok mastit olan goguste sut azalir dedi mama verdi. Gogsum yara oldu busefer ben cok emzirmek istemedim Filan derken hala aklima yer etmis benim sutum yok diyorm saginca da 30 cc den fazlasi gelmiyo makinaya aslinda sknca kendim sagincs var ama makina cekmiyo heralde bende sutum yok diyorm cunku mama 90cc iciyo oglum anca doyuyo gbime geliyo. Tok olunca icmiyo cunku fazlasini. Aylik kontrolde de bebegim 900 gram civari almistu doktorda az kilo almis diyince tuz biber oldu.
ay cok dolmusum cok uzun yazdim kusura bakmayin. Her gece yataga yatinca bu doyma kilo alma mama konusunu dusunurken taaa en basa donuyorm sezaryen olmasaydim sutum gelirdi soyle olurdu boyle olurdu kafamda tekrar tekrar en basa donup her gece tekrar yasiyorm ayni seyleri. İyi degilim velhasil şimdide mamayi birakmaya cesaret edemiyorm oglumu ac birakcam ona zarar vercem deneme tahtasi gbi olcak cocuk diye
Bugun sadece bir kez verdim mama. Dogru soyluyosun teşekkür ederim birakcaz Allahin izniyle mamayiAnne sutunun gaydalari yaninda bunu denemem soz konusu bilr olamaz. Denemelisin. Zaten emdikce cogalacak sutun. Kendine guven.
Bebegim güzel kilo alıyor bezler iyi doluyor ama ne bileyim zaten hasta bı haftadir bugün ishal de başladı . Zaten çok gazlı bı bebek bugün unuttum bı bardak ayran içtim çocuk emdikçe gazlandi kivrandi Allah'ım naptın ben dedim . Çok içim sıkılıyor herşeyi çok takıyorum. İki gün önce cok cocugumuz olsun isteyen ben. Çocuklar in ikisi birden hasta olup tikaninca aklım gitti bebek aglio ben ağlıyorum küçücük bebek hasta oldu o kadar ilaç girdi şimdiden vücuduna. Benim kalbim nasıl dayanacak. Cok çabuk bırakıyorum kendimi. Nankörlük etme diyorum kendine gel ne hastalıklar var ne zorda anne babalar var. Hamdolsun . Gecicek inşallah ne diyim. Süt yetme konusu değilde daha çok gaz sıkıntısı bizimki galiba. Birde çok tıkanıyor emerken çok boğuluyor sonra sinirleniyo emerken çok kizioCanım ben şu anki beslenme ile %100 ilgili olduğunu düşünmüyorum. Evet şu an yedilerimiz etkiliyor ama eksik kalanında hamilelikten kalan yağ deposu tamamlıyor. Vücut doğum sonrası kıtlık durumu için 3 kilo kadar depo yaparmış. Ayrıca en çok au geliyor aklıma, Afrika'da içmeye su bulamayan kadınlar emziriyor ve gayet sağlıklı emme döneminde bebekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?