2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben çalışmıycam ama ilk kızımın meme tiryakiliğinden çok çektim, bunda ne kadar alternatif varsa alıştırmak istiyorum. Çok sağol tavsiyeler için.
Sen nasılsın? Nasıl gidiyor 3 çocuklu hayat? Kaç kere geldin aklıma

Ne tür müzikler dinletiyorsun?

:
1seneye yaklasinca gel dedi.. Süt kanallariyla olusan biseymis.. Annem bende de var demisti.. Genelde cogu kadinda oluyomus sanrm..

Ben eymenimin kadersizligine üzülüyorum.. Zaten akranlarindan geri.. Anne sütü daha az aliyo.. Sürekli mama yiyo.. Dogdugunda bile yaninda yoktum.. Annesiz kaldi kaç gün oralarda benim kadersiz oğlum

Hep oyleler bana da öyle söylediler hatta mama vericeklerdi ebe müsade etmedi. Bebek memeyi tuttu dedi geldi mememi tuttu süt gelince de sıkmaya bile gerek kalmadan sütte geldi mama falan vermeyin bebeğe dedi

Doktordan geldim bugun.6 ay -1 sene icinde akranlarini yakalayacak dedi.Hic uzulme.Gelisimi yukari dogru gidiyorsa hic sorun yok.
Hadi sizde sut verememe durumu var.Benimkileri resmen süt kesmiyo.Ara sıcak olarak istiyolar sütü.Aperatif gibi.Mamasız doyduklarini hissetmiyolar.Ben nasil hissedeyim kendimi

Kafalari yamuk bir de .Sola yatir dedi.Su 2 ayda cozemezsen bu sorunu oyle kalir kafalari dedi.Moralim bozuldu.

Bebek sık emerse göğüs sertlesmez ama memede süt bitmiyor. Hep üretim devam ediyor.

Yaa bu uretim bi beni vurmuyo galiba kac kere denedim sadece meme vermeyi.. Veriyorum yetmiyo surekli meme istiyo.. Anliyorum yani süt yok.. Sinirleniyo zaten süt gitmeyince.. Agzinda sut damlasi bile olmuyo.. Surekli memede olup sütü artan varmi ya.. Yani benim biyolojime ters sanrm.. En azndan belli zmn gecmesi gerekio süt dolmasi için.. Sürekli emince ciglik cigliga kaliyo eymen.. Doymuyo Süt gelmediği için

Benimde 30cc gelio birinden kistli olandan en fazla 10cc.. Bende buna bakarak az bu süt diyorum.. Emziriyorum.. Kac kere denedim.. Surekli meme verdim feryat figan acı acı agliyo.. Aç çünkü.. O aglamaya nasil dayaniyim.. Mama vermeyince bu sütün artcanin garantisi olsa birakcam vallahi.. Memenin yaninda mama verince hemen doyuyo ama.. Vallahi gelcek olan sütüm varsa da benimkini de annem aldi götürdü.. Mama verme diye diye beni bitirdi.. Gel sen yap diyorum.. Yemek yap şunu ye komposto yap.. Bu ogutlerin hepsini toplasam burda köye yol olur.. Bi kerede yap getir be kadin.. Yetişemiyorum eymen ev yemek.. Bu hafta kac kere pizza yedigimi bilmiyorum..yemek yapamıyorum..acliktan geberiyorum gun içinde.. Tabi artmaz bu süt.. Ben hep tek basimaydm.. Kimse bana bisey demedi.. Tek basima gogusluyorum.. Bi de bana yemek yap komposto yap diyip duruyo..ancabana gelsin hizmet beklesin önüne. Bezdim vallahi

Eymenin de yamuk ya.. Kuvozde hep bi tarafa yatırıyolardı ona bagladim ben.. Simdi yeni yeni ters tarafa yatiriyorum ama eymen kafasini duz tutamiyo..bildigin sipsivri bi kafa.. Off simdi bunun telasi aldi beni.. Arka duzelmez mi acaba.. Arka bingildak kapadi eymenin.. Sol tarafa yatıraym diodum bi süre.. Sonrada duz yatiririm.. Korkuyorum gece kusarsa diye yaa.. Duz yani dik sekilde yatiramadm bu korkudan

Berikkocum, yan durması için küçük yastık, battaniye vs ile destekleyebilirsin. Kusma ihtimaline karşılık da ben yatağının en altınay bi battaniye katladım koydum, baş kısmını yükseltmek için..reflü yatağı gibi yaptım yani. Belki işine yarar

heh onu doğru dedinherseye yetsede elaleme yetmiyor
en başından baslim bnde normal dogum dada oyle düşündüğün gbi doğurup hemen fos fos süt gelmiyor ilk dogumda hele 3 gunu buluyor gene tam anlamıyla sütün gelmesi . tabi bu arada bebek ilk gunu bi Kasik sütle bile doyarmış her emmede . sizin sikinti dogum seklinde faln degil annenin bebegi beslemek ilgilenmek hosuna gittigi icin olmus aslinda bence istersen bi fırsat ver bebeeginle sana belki guzel gidicek bi kac gun kes olmadi günde bir iki gene verirsin ama öncelik göğsün olur bu arada 900 gram cok iyi aslinda doktor ne bekliyormuş ki anlamadm

Berikkocum pizzayla olmaz ya kıyamam kabız da yapar, nerde oturuyosun ya yakın olsak da ben sana getirsem

Doktor ayda 900 gr’a mı az dedi çok şaşırdım Biz de ilk ay 900 gr almıştık zira doktor da gayet iyi, fazla bile dedi, haftada 200-250 gr almasını bekleriz demişti zaten. Ondan sonra mamayı da yavaş yavaş kestik biz tamamen. İhtiyaç varsa mama verilir elbette ama ihtiyaç yoksa mamaya yüklenme bence canım. Hem kendine yazık mastit olmuşsun bak, hem bebeğine yazık. Evet nişasta içermeyenleri alıyoruz mama olarak ama ne olursa olsun birçok katkı maddesi içeriyor hepsi de ve bunlar belki de uzun vadede zarar verebilir bebeklere. Örneğin palm yağı var çoğunda, firmalar ucuz olduğu için tercih ediyor herhalde, ama kullanılabilmesi için çok yüksek ısılara maruz bırakılıyor bildiğim kadarı ile ve bu da zararlı oluyor sonuçta.

Canm ben hamileligimde katki maddesi var E250-350 gbi katki maddeleri iceriyor diye doktorun verdigi vitaminleri folik asitleri demir hapini bile kullanmadim depolarim iyi diye. Bebegime kesinlikle katki maddeli hicbisey vermek istemiyorum dedigin gbi daha cok küçük ama oyle bi beynime islemisler ki sütün az yetmiyor doymuyor diye kendi kendime sütüm az derken buldum kendimi. Sonrasi malum gogsumde sut ola ola bakiyorm aglyo doymuyo da aglyo diye mAmaya yuklendim malesef. Gunde 3-4 defa bazen 2 kere 60 cc mama veriyorum ama bakyorm gogsumdd sutte var ama kafama yer etmis ya doymuyo diye mama verirken buluyorm kendimi hep. Sonrada hep mastit oluyorum gogsum bosalmadigi icin. Ama yok birakcam mamayi. Doktoruda degistirdim o az diyeni bende ayda 800 gram normal diye biliyorm cunku

Yatağı kaldirdim bayagidir o sekilde yatio.. Kusmasi azaldi bayagi.. Emzirirken veya biberon verirken hiç sarsmiyorum eymeni.. Bitirince de ufak hareketlerle agir agir kaldiriyorum.. Bunlar sayesinde kusmasi sıfıra indi gaz cikarirken cikardiklari hariç.. Başını bende oyle yastik ve havlularla koyuyodum da kusmasi artinca korkudan koymadm bi süre.. Diğer tarafina iki haftadir yatiriyorm.. Yine biraz toparlandi yamuklugu.. Haftaya da düz yatircam.. Yastik ve havlularla desteklicem.. En sevmedigi şey böyle yatmak ama napim alisana kadar beklicem başında

Gerçekten yabancı yapsa zorunda gitmez insanın kayınvaliden falan yapsa hani bir kurtarışı var annenin Bunu yapması cidden üzücü ve sinir bozucu Sen emzirmeye devam et canım bebekler hemen alışmıyor meme reddi olmaz bir sürü şekli var yeniden tamamen sadece emzirmek istiyorsan

Berikkocum pizzayla olmaz ya kıyamam kabız da yapar, nerde oturuyosun ya yakın olsak da ben sana getirsem

Yapacak biseyim yok valla.. Yapamiyorum yemek.. Tarhana yapıodum ilk zmnlar.. O zmnlar eymen uyuyodu dogum zamanindan sonra huysuzlandi huyu suyu değişti.. O zmndan beri yemek nadir yaptım.. Geçen bi pirasa yapabildim sadece.. Bi de yapabilcegim zamanda da dermanim olmuyo.. Bu ayaklarimdaki uyusma beni mahvedio mecalim kalmiyo hiç.. Özellikle cok yoruldugumda uykusuz kaldgmda oluyo.. Doktora gitmem lazim da ne zmn acaba

Düzelir kafası merak etme. Büyük oğlumunda öyleydi. Tam tersine yatırdım. Şimdi tam şekilli Kafası var

Allah yardımcın olsun, yapmayı geçtik bazen var olanı bile ısıtıp yemeye insanın vakti olmuyo..

Fatmapo
Valla benim bal 800 gr almış. Doktor endişelenecek bişey yok maşallahı var sağlıklı demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…