Ben çalışmıycam ama ilk kızımın meme tiryakiliğinden çok çektim, bunda ne kadar alternatif varsa alıştırmak istiyorum. Çok sağol tavsiyeler için.Ben doğar doğmaz bıberon verdım. Hemsıre kızdı karosmayun dedım. 2 oğlana da hep bıberon meme alıştırdım cok ıyı oluyor.. Gunduz onden emzırıyom sonra bıberon.. Gece artık uykusuz kalmamak ıcın veriyim koca bıberon hızla cekıyo gaz ugrastırıyo sonra uyuyor ilk zaman gece hep meme verdım memeye alışsın dıye.. Ben dısarda hep sagdıgım sutu veriyim. Çok rahat oluyor. Bebek odalarını temız bulmuyorum... En guzel bıberon. Hele calisan biriyseniz mutlaka bıberon şart
Ne tür müzikler dinletiyorsun?Aslinda ise baslamadan gecirebilecegim tum vakitlerde kaliteli olsun istiyorum. Sarki soyleyeyim masaj yapayim sohbet edeyim diye. İse baslauinca kosturmaca ile cok az ilgilenebilecegim. Simdiden uzuntusu sardi bile. Acikcasi bos bos canim bebegim falan diyince kendimi eksik hissediyorum. Sanki o anlari doldurmam lazimmis gibi. Muzik acinca ellerini bacaklarini oynatiyor o kadar mutlu oluyorum ki katkim var diye. Acikcasi duygusal fazlasiyla
Kist olan meme için ne dedi doktor?
Evet ben de anneme bağırdım çağırdım geçen dolaptaki tek donmuş sütü bebeğe verecekti gece. İşte bir daha süt olacak mı sagabilecek miyim, bebe onu içince o sırada bende süt tıkanırsa..... Neden o kadar tepki verdiğimi tabii ki anlamıyorlar
Hep oyleler bana da öyle söylediler hatta mama vericeklerdi ebe müsade etmedi. Bebek memeyi tuttu dedi geldi mememi tuttu süt gelince de sıkmaya bile gerek kalmadan sütte geldi mama falan vermeyin bebeğe dediYa sut artsa bi dert artmasa bo dert. Once artsin diye ugrasiyorum artyo bebis hepsini ememiyo sagmaya bazen vakit olmuyo hatta cogunlukla olmuyo ben tek bakyorm 10.gununden beri bebise ve hep kucagimda. Sagamayinca da gogsum sisiyo agryo hem artsin istiyorm biz mamada kullaniyoruz cunku hemde bilemedim valla ya. Bir hafta boyunca cesaret edebilsem hic mama vermeden bakcam kilosuna kilo almissa birakcam aslinda mamayi ama beynime oyle bi islediler ki sutun az yetmiyo doymuyo ac mi mama ver diye kendi kendime vicdan yapiyorm mama vermezsem acaba ac mi diye. Ama surekli de mastitin esiginden donuyorm gogsumden sip sip sutler akiyo sknca fışkırıyor ama yok sutum yok benim yetmiyo kafasindaym hala.
:
1seneye yaklasinca gel dedi.. Süt kanallariyla olusan biseymis.. Annem bende de var demisti.. Genelde cogu kadinda oluyomus sanrm..
Ben eymenimin kadersizligine üzülüyorum.. Zaten akranlarindan geri.. Anne sütü daha az aliyo.. Sürekli mama yiyo.. Dogdugunda bile yaninda yoktum.. Annesiz kaldi kaç gün oralardabenim kadersiz oğlum
Klasik muzik dinletiyorum deyip muthis elitlik yapmicam.Ne tür müzikler dinletiyorsun?
Bebek sık emerse göğüs sertlesmez ama memede süt bitmiyor. Hep üretim devam ediyor.
ya kizlar sutun yok mama ver psikolojisini bana asilayan malesef ki kendi oz annem olduilk 10 gun yanimdaydi resmen lohusalkk depresyonuna soktu beni hergun hungur hungur agladm ozaman daha coktu sutum resmen azaldi hep esime agladm annem gormeden gizli gizli. Sezaryen sonrasi sutum bi gogsumden 3 gun digerinden 5 gun sonra geldi o surecte hastanede kaldgmz iki gun sariliktan dolayi hastanede mama verdiler eve gelince bizde hemen mama aldik ve mamaya bu sekilde baslamis olduk. Sonrasinda Rabbim sular seller gibi sut verdi ama sagolsun her agladiginda annem sutun mu yok ac mi bu cocuk vay kurban olurim oglum sen doymadin mi ac mi kaldin diye diye mama verdi durdu. Beni emdiginde uyumuyodu hep gogsumde kalmak istiyodu annem mama verince uyuyodu. Geceleri kadin 2 saate bir alarm kurup mama veriyodu cocuga dusunuN. Aksam yemek yiyoruz mesela agliyo icerden yani sutum gelmis emzirebilirim sen yemek ye ben mama veririm diyodu kosuyodu. Ben hergun hastaneye gittim 10 gun boyuncs ignem vardi mamayi Kasikla verdigimiz bebegime biberon vermis biz yokken ona da sinirlendim. Hatta sutumun geldigi ilk gece anneme sutum var mama vermicem dedm gece boyu emdi uyudu ertesi sabah annem ogluma ayyy kuzum hasret kaldik senle annenin sutu gelince benimle isin kalmadi mi filan dedi bunlarin hepsine hergun agladm. Sonra mastit oldum bu sefer yine senin sutun yok mastit olan goguste sut azalir dedi mama verdi. Gogsum yara oldu busefer ben cok emzirmek istemedim Filan derken hala aklima yer etmis benim sutum yok diyorm saginca da 30 cc den fazlasi gelmiyo makinaya aslinda sknca kendim sagincs var ama makina cekmiyo heralde bende sutum yok diyorm cunku mama 90cc iciyo oglum anca doyuyo gbime geliyo. Tok olunca icmiyo cunku fazlasini. Aylik kontrolde de bebegim 900 gram civari almistu doktorda az kilo almis diyince tuz biber oldu.
ay cok dolmusum cok uzun yazdim kusura bakmayin. Her gece yataga yatinca bu doyma kilo alma mama konusunu dusunurken taaa en basa donuyorm sezaryen olmasaydim sutum gelirdi soyle olurdu boyle olurdu kafamda tekrar tekrar en basa donup her gece tekrar yasiyorm ayni seyleri. İyi degilim velhasil şimdide mamayi birakmaya cesaret edemiyorm oglumu ac birakcam ona zarar vercem deneme tahtasi gbi olcak cocuk diye
Doktordan geldim bugun.6 ay -1 sene icinde akranlarini yakalayacak dedi.Hic uzulme.Gelisimi yukari dogru gidiyorsa hic sorun yok.
Hadi sizde sut verememe durumu var.Benimkileri resmen süt kesmiyo.Ara sıcak olarak istiyolar sütü.Aperatif gibi.Mamasız doyduklarini hissetmiyolar.Ben nasil hissedeyim kendimi
Kafalari yamuk bir de .Sola yatir dedi.Su 2 ayda cozemezsen bu sorunu oyle kalir kafalari dedi.Moralim bozuldu.
Berikkocum, yan durması için küçük yastık, battaniye vs ile destekleyebilirsin. Kusma ihtimaline karşılık da ben yatağının en altınay bi battaniye katladım koydum, baş kısmını yükseltmek için..reflü yatağı gibi yaptım yani. Belki işine yararEymenin de yamuk ya.. Kuvozde hep bi tarafa yatırıyolardı ona bagladim ben.. Simdi yeni yeni ters tarafa yatiriyorum ama eymen kafasini duz tutamiyo..bildigin sipsivri bi kafa.. Off simdi bunun telasi aldi beni.. Arka duzelmez mi acaba.. Arka bingildak kapadi eymenin.. Sol tarafa yatıraym diodum bi süre.. Sonrada duz yatiririm.. Korkuyorum gece kusarsa diye yaa.. Duz yani dik sekilde yatiramadm bu korkudan
heh onu doğru dedinherseye yetsede elaleme yetmiyorCeneleri kopsun dicem olmicak nefret ettim herkesten su donemde gercekten. Bktm bu insanlardan ya. Benim gogsum surekli sert tas gbi doluyo geceleri her sabah mastit olmamak icin ters emzirme filan yapiyorm bebegm sute yetisemiyo bile ama bana sorsan sutum yok mama veriyorm cocuguma ama yinede asiri kilo almiyo mamanin kilo yaptigi da yalan eski mamalar gibi degil artk icinde seker olarak sadece laktoz var. Ama susmuyor el alem bjzim gogsumuz sutumuz bebeklere yetsede el aleme yetmiyor malesef.
Berikkocum pizzayla olmaz ya kıyamam kabız da yapar, nerde oturuyosun ya yakın olsak da ben sana getirsemBenimde 30cc gelio birinden kistli olandan en fazla 10cc.. Bende buna bakarak az bu süt diyorum.. Emziriyorum.. Kac kere denedim.. Surekli meme verdim feryat figan acı acı agliyo.. Aç çünkü.. O aglamaya nasil dayaniyim.. Mama vermeyince bu sütün artcanin garantisi olsa birakcam vallahi.. Memenin yaninda mama verince hemen doyuyo ama.. Vallahi gelcek olan sütüm varsa da benimkini de annem aldi götürdü.. Mama verme diye diye beni bitirdi.. Gel sen yap diyorum.. Yemek yap şunu ye komposto yap.. Bu ogutlerin hepsini toplasam burda köye yol olur.. Bi kerede yap getir be kadin.. Yetişemiyorum eymen ev yemek.. Bu hafta kac kere pizza yedigimi bilmiyorum..yemek yapamıyorum..acliktan geberiyorum gun içinde.. Tabi artmaz bu süt.. Ben hep tek basimaydm.. Kimse bana bisey demedi.. Tek basima gogusluyorum.. Bi de bana yemek yap komposto yap diyip duruyo..ancabana gelsin hizmet beklesin önüne. Bezdim vallahi
Doktor ayda 900 gr’a mı az dedi çok şaşırdımya kizlar sutun yok mama ver psikolojisini bana asilayan malesef ki kendi oz annem olduilk 10 gun yanimdaydi resmen lohusalkk depresyonuna soktu beni hergun hungur hungur agladm ozaman daha coktu sutum resmen azaldi hep esime agladm annem gormeden gizli gizli. Sezaryen sonrasi sutum bi gogsumden 3 gun digerinden 5 gun sonra geldi o surecte hastanede kaldgmz iki gun sariliktan dolayi hastanede mama verdiler eve gelince bizde hemen mama aldik ve mamaya bu sekilde baslamis olduk. Sonrasinda Rabbim sular seller gibi sut verdi ama sagolsun her agladiginda annem sutun mu yok ac mi bu cocuk vay kurban olurim oglum sen doymadin mi ac mi kaldin diye diye mama verdi durdu. Beni emdiginde uyumuyodu hep gogsumde kalmak istiyodu annem mama verince uyuyodu. Geceleri kadin 2 saate bir alarm kurup mama veriyodu cocuga dusunuN. Aksam yemek yiyoruz mesela agliyo icerden yani sutum gelmis emzirebilirim sen yemek ye ben mama veririm diyodu kosuyodu. Ben hergun hastaneye gittim 10 gun boyuncs ignem vardi mamayi Kasikla verdigimiz bebegime biberon vermis biz yokken ona da sinirlendim. Hatta sutumun geldigi ilk gece anneme sutum var mama vermicem dedm gece boyu emdi uyudu ertesi sabah annem ogluma ayyy kuzum hasret kaldik senle annenin sutu gelince benimle isin kalmadi mi filan dedi bunlarin hepsine hergun agladm. Sonra mastit oldum bu sefer yine senin sutun yok mastit olan goguste sut azalir dedi mama verdi. Gogsum yara oldu busefer ben cok emzirmek istemedim Filan derken hala aklima yer etmis benim sutum yok diyorm saginca da 30 cc den fazlasi gelmiyo makinaya aslinda sknca kendim sagincs var ama makina cekmiyo heralde bende sutum yok diyorm cunku mama 90cc iciyo oglum anca doyuyo gbime geliyo. Tok olunca icmiyo cunku fazlasini. Aylik kontrolde de bebegim 900 gram civari almistu doktorda az kilo almis diyince tuz biber oldu.
ay cok dolmusum cok uzun yazdim kusura bakmayin. Her gece yataga yatinca bu doyma kilo alma mama konusunu dusunurken taaa en basa donuyorm sezaryen olmasaydim sutum gelirdi soyle olurdu boyle olurdu kafamda tekrar tekrar en basa donup her gece tekrar yasiyorm ayni seyleri. İyi degilim velhasil şimdide mamayi birakmaya cesaret edemiyorm oglumu ac birakcam ona zarar vercem deneme tahtasi gbi olcak cocuk diye
Canm ben hamileligimde katki maddesi var E250-350 gbi katki maddeleri iceriyor diye doktorun verdigi vitaminleri folik asitleri demir hapini bile kullanmadim depolarim iyi diye. Bebegime kesinlikle katki maddeli hicbisey vermek istemiyorum dedigin gbi daha cok küçük ama oyle bi beynime islemisler ki sütün az yetmiyor doymuyor diye kendi kendime sütüm az derken buldum kendimi. Sonrasi malum gogsumde sut ola ola bakiyorm aglyo doymuyo da aglyo diye mAmaya yuklendim malesef. Gunde 3-4 defa bazen 2 kere 60 cc mama veriyorum ama bakyorm gogsumdd sutte var ama kafama yer etmis ya doymuyo diye mama verirken buluyorm kendimi hep. Sonrada hep mastit oluyorum gogsum bosalmadigi icin. Ama yok birakcam mamayi. Doktoruda degistirdim o az diyeni bende ayda 800 gram normal diye biliyorm cunkuDoktor ayda 900 gr’a mı az dedi çok şaşırdımBiz de ilk ay 900 gr almıştık zira doktor da gayet iyi, fazla bile dedi, haftada 200-250 gr almasını bekleriz demişti zaten. Ondan sonra mamayı da yavaş yavaş kestik biz tamamen. İhtiyaç varsa mama verilir elbette ama ihtiyaç yoksa mamaya yüklenme bence canım. Hem kendine yazık mastit olmuşsun bak, hem bebeğine yazık. Evet nişasta içermeyenleri alıyoruz mama olarak ama ne olursa olsun birçok katkı maddesi içeriyor hepsi de ve bunlar belki de uzun vadede zarar verebilir bebeklere. Örneğin palm yağı var çoğunda, firmalar ucuz olduğu için tercih ediyor herhalde, ama kullanılabilmesi için çok yüksek ısılara maruz bırakılıyor bildiğim kadarı ile ve bu da zararlı oluyor sonuçta.
Berikkocum, yan durması için küçük yastık, battaniye vs ile destekleyebilirsin. Kusma ihtimaline karşılık da ben yatağının en altınay bi battaniye katladım koydum, baş kısmını yükseltmek için..reflü yatağı gibi yaptım yani. Belki işine yarar
Gerçekten yabancı yapsa zorunda gitmez insanın kayınvaliden falan yapsa hani bir kurtarışı var annenin Bunu yapması cidden üzücü ve sinir bozucuya kizlar sutun yok mama ver psikolojisini bana asilayan malesef ki kendi oz annem olduilk 10 gun yanimdaydi resmen lohusalkk depresyonuna soktu beni hergun hungur hungur agladm ozaman daha coktu sutum resmen azaldi hep esime agladm annem gormeden gizli gizli. Sezaryen sonrasi sutum bi gogsumden 3 gun digerinden 5 gun sonra geldi o surecte hastanede kaldgmz iki gun sariliktan dolayi hastanede mama verdiler eve gelince bizde hemen mama aldik ve mamaya bu sekilde baslamis olduk. Sonrasinda Rabbim sular seller gibi sut verdi ama sagolsun her agladiginda annem sutun mu yok ac mi bu cocuk vay kurban olurim oglum sen doymadin mi ac mi kaldin diye diye mama verdi durdu. Beni emdiginde uyumuyodu hep gogsumde kalmak istiyodu annem mama verince uyuyodu. Geceleri kadin 2 saate bir alarm kurup mama veriyodu cocuga dusunuN. Aksam yemek yiyoruz mesela agliyo icerden yani sutum gelmis emzirebilirim sen yemek ye ben mama veririm diyodu kosuyodu. Ben hergun hastaneye gittim 10 gun boyuncs ignem vardi mamayi Kasikla verdigimiz bebegime biberon vermis biz yokken ona da sinirlendim. Hatta sutumun geldigi ilk gece anneme sutum var mama vermicem dedm gece boyu emdi uyudu ertesi sabah annem ogluma ayyy kuzum hasret kaldik senle annenin sutu gelince benimle isin kalmadi mi filan dedi bunlarin hepsine hergun agladm. Sonra mastit oldum bu sefer yine senin sutun yok mastit olan goguste sut azalir dedi mama verdi. Gogsum yara oldu busefer ben cok emzirmek istemedim Filan derken hala aklima yer etmis benim sutum yok diyorm saginca da 30 cc den fazlasi gelmiyo makinaya aslinda sknca kendim sagincs var ama makina cekmiyo heralde bende sutum yok diyorm cunku mama 90cc iciyo oglum anca doyuyo gbime geliyo. Tok olunca icmiyo cunku fazlasini. Aylik kontrolde de bebegim 900 gram civari almistu doktorda az kilo almis diyince tuz biber oldu.
Berikkocum pizzayla olmaz ya kıyamam kabız da yapar, nerde oturuyosun ya yakın olsak da ben sana getirsem
Düzelir kafası merak etme. Büyük oğlumunda öyleydi. Tam tersine yatırdım. Şimdi tam şekilli Kafası varDoktordan geldim bugun.6 ay -1 sene icinde akranlarini yakalayacak dedi.Hic uzulme.Gelisimi yukari dogru gidiyorsa hic sorun yok.
Hadi sizde sut verememe durumu var.Benimkileri resmen süt kesmiyo.Ara sıcak olarak istiyolar sütü.Aperatif gibi.Mamasız doyduklarini hissetmiyolar.Ben nasil hissedeyim kendimi
Kafalari yamuk bir de .Sola yatir dedi.Su 2 ayda cozemezsen bu sorunu oyle kalir kafalari dedi.Moralim bozuldu.
Allah yardımcın olsun, yapmayı geçtik bazen var olanı bile ısıtıp yemeye insanın vakti olmuyo..Yapacak biseyim yok valla.. Yapamiyorum yemek.. Tarhana yapıodum ilk zmnlar.. O zmnlar eymen uyuyodu dogum zamanindan sonra huysuzlandi huyu suyu değişti.. O zmndan beri yemek nadir yaptım.. Geçen bi pirasa yapabildim sadece.. Bi de yapabilcegim zamanda da dermanim olmuyo.. Bu ayaklarimdaki uyusma beni mahvedio mecalim kalmiyo hiç.. Özellikle cok yoruldugumda uykusuz kaldgmda oluyo.. Doktora gitmem lazim da ne zmn acaba
heh onu doğru dedinherseye yetsede elaleme yetmiyor
en başından baslim bnde normal dogum dada oyle düşündüğün gbi doğurup hemen fos fos süt gelmiyor ilk dogumda hele 3 gunu buluyor gene tam anlamıyla sütün gelmesi . tabi bu arada bebek ilk gunu bi Kasik sütle bile doyarmış her emmede . sizin sikinti dogum seklinde faln degil annenin bebegi beslemek ilgilenmek hosuna gittigi icin olmus aslinda benceistersen bi fırsat ver bebeeginle sana belki guzel gidicek bi kac gun kes olmadi günde bir iki gene verirsin ama öncelik göğsün olur bu arada 900 gram cok iyi aslinda doktor ne bekliyormuş ki anlamadm
Doktor ayda 900 gr’a mı az dedi çok şaşırdımBiz de ilk ay 900 gr almıştık zira doktor da gayet iyi, fazla bile dedi, haftada 200-250 gr almasını bekleriz demişti zaten. Ondan sonra mamayı da yavaş yavaş kestik biz tamamen. İhtiyaç varsa mama verilir elbette ama ihtiyaç yoksa mamaya yüklenme bence canım. Hem kendine yazık mastit olmuşsun bak, hem bebeğine yazık. Evet nişasta içermeyenleri alıyoruz mama olarak ama ne olursa olsun birçok katkı maddesi içeriyor hepsi de ve bunlar belki de uzun vadede zarar verebilir bebeklere. Örneğin palm yağı var çoğunda, firmalar ucuz olduğu için tercih ediyor herhalde, ama kullanılabilmesi için çok yüksek ısılara maruz bırakılıyor bildiğim kadarı ile ve bu da zararlı oluyor sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?