Canım ilk süt daha sulu ve şekerli son süt yağlı olur. Bir memeni bitirmeden diğerine geçirme. Ayrıca senin meleğinin neye ne kadar ihtiyacı varsa sütün öyle olur sen içini rahat tut.Kızlar süt nasıl yağlandırılır doyurucu hale nasıl gelir bizimki doymuyor yağsız sütüm
Valla yazınca merak ettim leylek ısırığı ne diye görseller aynı benim oğlumda da var hem göz kapaklarında hem de alnında. Zaten zamanla geçen bişey ben hiç takılmadım. Muhtemelen ilk 3-4 ay içinde gidecekKizlar benim bebegimin goz kapaklarinda leylek isirigi var. Daha once bebeginde olan ve gecen var mi?
O nedir ki ilk kez duydumKizlar benim bebegimin goz kapaklarinda leylek isirigi var. Daha once bebeginde olan ve gecen var mi?
Ben önce e bebekten ovli korse aldım bı ay onu hep taktım göbeği yukarı çekerek taktm baya topladı şimdi kopcali modellerden aldm ama takmaya fırsat bulamıyorumKızlar hangi model korse kullanıyorsunuz özellikle sezeryan olanlar alt karnım korsenin dışında kalıyor korkumdan.. dikişlere zarar verir miyim nasıl kullanmalıyım. Bir de sort gibi giyilenlerden kullanabiliyor muyuz malum gobek olduğu kadar başka yerlerde var
Antibiyotuk aldım mene ucu yarışı kabuk bağlamıştı bebek onları yuttu bisey olurmu kiCanım manuel bende öyle bir etki yaptı kanalları açtı henüz bebeğim ufaktı kanalları açmamıştı yani bence yapıyor diğer göğsüm öyle değil çünkü
Ahahah yerim o ağzı maşallah emsin de emmeyen çocuk zor
Geçmiş olsun canım sütünü etkilemeyecek bir ilaç takviyesine başlar muhakkak ☺
Ben önce e bebekten ovli korse aldım bı ay onu hep taktım göbeği yukarı çekerek taktm baya topladı şimdi kopcali modellerden aldm ama takmaya fırsat bulamıyorum
Bana da benzerini yaptılar canım çocuk her ağladığında annemle kayinvalidem gizli gizli süt yetmiyo aç deyip duruyolardi.hayir sanki diğer odadan duyulmuyor konuştukları.defalarca bastım bı şekilde konuşurlarken.sonrasi tabi öfke patlamaları.ama sonra ilk ay muayeneye gittiğimizde doktor anne sütüyle 1100 gram almış bu biraz fazla dedi.nasil mutlu oldum anlatamam.doktordan çıkıp eve geldiğimde göğsümden sütler kendiliğinden akiyodu.sonra tabi inanmak mecburiyetinde kaldılar sütün yettiğine. sütü en cok etkileyen 3 şey moral,uyku ve bol suya kizlar sutun yok mama ver psikolojisini bana asilayan malesef ki kendi oz annem olduilk 10 gun yanimdaydi resmen lohusalkk depresyonuna soktu beni hergun hungur hungur agladm ozaman daha coktu sutum resmen azaldi hep esime agladm annem gormeden gizli gizli. Sezaryen sonrasi sutum bi gogsumden 3 gun digerinden 5 gun sonra geldi o surecte hastanede kaldgmz iki gun sariliktan dolayi hastanede mama verdiler eve gelince bizde hemen mama aldik ve mamaya bu sekilde baslamis olduk. Sonrasinda Rabbim sular seller gibi sut verdi ama sagolsun her agladiginda annem sutun mu yok ac mi bu cocuk vay kurban olurim oglum sen doymadin mi ac mi kaldin diye diye mama verdi durdu. Beni emdiginde uyumuyodu hep gogsumde kalmak istiyodu annem mama verince uyuyodu. Geceleri kadin 2 saate bir alarm kurup mama veriyodu cocuga dusunuN. Aksam yemek yiyoruz mesela agliyo icerden yani sutum gelmis emzirebilirim sen yemek ye ben mama veririm diyodu kosuyodu. Ben hergun hastaneye gittim 10 gun boyuncs ignem vardi mamayi Kasikla verdigimiz bebegime biberon vermis biz yokken ona da sinirlendim. Hatta sutumun geldigi ilk gece anneme sutum var mama vermicem dedm gece boyu emdi uyudu ertesi sabah annem ogluma ayyy kuzum hasret kaldik senle annenin sutu gelince benimle isin kalmadi mi filan dedi bunlarin hepsine hergun agladm. Sonra mastit oldum bu sefer yine senin sutun yok mastit olan goguste sut azalir dedi mama verdi. Gogsum yara oldu busefer ben cok emzirmek istemedim Filan derken hala aklima yer etmis benim sutum yok diyorm saginca da 30 cc den fazlasi gelmiyo makinaya aslinda sknca kendim sagincs var ama makina cekmiyo heralde bende sutum yok diyorm cunku mama 90cc iciyo oglum anca doyuyo gbime geliyo. Tok olunca icmiyo cunku fazlasini. Aylik kontrolde de bebegim 900 gram civari almistu doktorda az kilo almis diyince tuz biber oldu.
ay cok dolmusum cok uzun yazdim kusura bakmayin. Her gece yataga yatinca bu doyma kilo alma mama konusunu dusunurken taaa en basa donuyorm sezaryen olmasaydim sutum gelirdi soyle olurdu boyle olurdu kafamda tekrar tekrar en basa donup her gece tekrar yasiyorm ayni seyleri. İyi degilim velhasil şimdide mamayi birakmaya cesaret edemiyorm oglumu ac birakcam ona zarar vercem deneme tahtasi gbi olcak cocuk diye
Burun kenarindan goz kapagi kirmizi. Far surulmus gibi.O neymis canim?
Biz cbx woya aldik memnunuz travela gore hafif kucuk ve kapatip acmasi kolay fiyatida uygundu.Mamas papas güzelmiş ama çok pahalıe bebek de var bi ona bakacağım gidince
Yaaa özellikle bu anne/ kayınvalidelerin bizim sütümüzün yetip yetmemesiyle ne dertleri var anlamıyorum. Benim kv de fırsatını bulsa bayrak sallar sütün az, çocuk aç diye ama fırsat vermiyorum hem de baştan mama veriyorum dedim sesini kessin diye:/Bana da benzerini yaptılar canım çocuk her ağladığında annemle kayinvalidem gizli gizli süt yetmiyo aç deyip duruyolardi.hayir sanki diğer odadan duyulmuyor konuştukları.defalarca bastım bı şekilde konuşurlarken.sonrasi tabi öfke patlamaları.ama sonra ilk ay muayeneye gittiğimizde doktor anne sütüyle 1100 gram almış bu biraz fazla dedi.nasil mutlu oldum anlatamam.doktordan çıkıp eve geldiğimde göğsümden sütler kendiliğinden akiyodu.sonra tabi inanmak mecburiyetinde kaldılar sütün yettiğine. sütü en cok etkileyen 3 şey moral,uyku ve bol su
Bende sehriye corbasinin gaz yaptigina inaniyorum. Bilginize.
Hiçbişey umay:/ ben de ilk kızımda 2 aylık olana kadar “yaaa ne varmış çocuk büyütmekte” demiştim..sonra (daha çok kızımın bana aşırı bağımlı olmasından dolayı) feleğim şaştı:/Oglum büyüdükçe eglemesi zorlaziyor. Gündüzleri daha cok uyanik durmaya basladi. Yatmak istemiyor. Hep kucakta konuşuyoruz şarkılar söylüyoruz masal okuyoruz ya da evde geziyoruz. Ama zor oluyor ne yapabilirim
:)) yapacak bir sey yok diyorsun haHiçbişey umay:/ ben de ilk kızımda 2 aylık olana kadar “yaaa ne varmış çocuk büyütmekte” demiştim..sonra (daha çok kızımın bana aşırı bağımlı olmasından dolayı) feleğim şaştı:/
Eğlendireceğiz mecbur bıdıkları:)
İkinciyi düşünüyorsan haklisin canım ben başka çocuk düşünmediğim için o kadar pahalısını alamamEvet canim pahali travel set halinde indirimle 3800 e almistik biz. Normalde 4 bin civari ocarrolar. Ama benim ilk cocugum bir kez alayim kaliteli olsun ikincide de kullaniriz dedik insallah.
Benim ki ayırıyor artık gece uyku süresi daha uzun gündüz kısa ve daha çok uyanıyor ama bise yapmadım kendi ogrendi. Tek yaptifim gexe tum isiklaei sondurup sessiz bir sekilde uyutmak gunduz de isikli ve sesli bir yerde uyutmak ama bilerek yapmadinGece ve gündüzü ayıran Bebişlerimiz var mı?
Neler yaptınız varsa yabi de ne kadarlık oldu..
Bize daha erken mi acaba
Onu sevmeyen bebek görmedim ben canımKayınpederim iki odaya tavandan salıncak kurdu kenarlarına odun koyduk ağaç dalı yani. Güzel oldu henüz kullanmadık . Bakalım pıtırcığım sevecek mi
Ben gaz yapmayan birşey olduğuna inanmıyorum artıkBende sehriye corbasinin gaz yaptigina inaniyorum. Bilginize.
Al benden de o kadarOglum büyüdükçe eglemesi zorlaziyor. Gündüzleri daha cok uyanik durmaya basladi. Yatmak istemiyor. Hep kucakta konuşuyoruz şarkılar söylüyoruz masal okuyoruz ya da evde geziyoruz. Ama zor oluyor ne yapabilirim
Bu aksam yapicaktim sehriye corbasi
Aglamak istiyorum
Yapayim da evdekiler yesin ben uzaktan bakarim yineCanim bende pek yapmadi gibi bir dene bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?