2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Valla kusum ben de tam aksine nefret ederim kusmaktan. Nasil bulanirsam bulanayim tutarim da icimde. Ama ilk gebeligimde 22. Haftyaa kadar. Toplantilarim da bi sn deyip copun icine icim disim çıkıyordu. Is arkadaşlarım yazik sok oluyolardi. Ama ben o kadar alismistim ki. Yanimda torbayla geziyordum. Cok ani zamanlarda gelebiliyordu çünkü.

Yumurtayı omlet tarzında falan daha rahat yiyorum canım hamilelikten beri. Çoğunlukla omlet yapıyorum zaten, haşlanmış çok kokuyo. Çorba denememiştim sabahları canım bi de onu deniyim. Yoğurt ve meyve de gün içinde yemeye çalışıyorum

Teşekkürler yorumun için, elhamdülillah içim rahatladı, bi daha ki ay çağırdı ama 2 ay sonra direk cinsiyet için gitsem diyorum, doğru mu olur yanlış mı bilemedim ama :/

Teşekkürler yorumun için, elhamdülillah içim rahatladı, bi daha ki ay çağırdı ama 2 ay sonra direk cinsiyet için gitsem diyorum, doğru mu olur yanlış mı bilemedim ama :/
Ayda bir kontrol edilmekte fayda var bence canım

Kuzumm bak geldi benimkilerrrr hemen başlayacağım
Kitapppp! Supersin seker. Kitap okumak en sevdiğim. Soldaki kitabın İngilizcesini okudum. Gayet harika ve duzgun bilgi veren, gebe kadini korkutmadan doğum prosedurunu aciklayan bir kitap. Sana tavsiyem dogum kismini simdi oku. Son aylarda tekrar gozden gecirirsin. O serinin bir de ilk sene beklenenler tarzinda bi kitabı daha var. Turkcesini tam bilmiyorum. Ingilizcesi what to expect in your first year. O da cok guzel bir kitap. Ozellikle esine okut ve kendin de hamileyken oku. Bebek gelince zor oluyor. Bir de bir de (ben kendimi kaybettim) uyku ile ilgili kitaplar tavsiye ederim. Benim oglumda okuduğum bi kitap var healthy sleep habbits diye. Yazarı marc weissbluth. Harika bir kitap. 2. Icin tekrar okuycam. Daha ilk gunden uyku egitimi vermek cok onemli. Sonra cok zor oluyor. Bi de aman 2 haftalik bebek ne bilsin diyosun ama anne bile nasil basladiysa oyle alisiyor. Ayyy kitap okuyan anne kalp ben

Ayda bir kontrol edilmekte fayda var bence canım

Zaten dayanamam sanıyorum çünkü çok küçüktü bugün, çok da az görebildim..

Ya öyle midir bilmiyorum ama ilki oğlan benim 6. Haftada 80 bindi, bu da 5. Haftada 18 bin çıktı, çok kız istiyordum ama içime şimdiden erkek doğuyor, hayırlısı inşallah..

Hemen dis doktorunaaaa.. ben ilk randevumu gecen hafta aldim. Hiç aksatmaya gelmez. Bir de dis hekimlerine gebe oldugunu soylersen bebege hiiiic zatar vermeden tedavi ederler seni. Ve onlar tedavi icin en iyi donem ne zaman soylerler. Ben oglumda da 3 ayda bir duzemli gittim, simdi de oyle planliyorum. Bi de oglumda gunde 3 kez, 22 hafta kusmama ragmen hic curuk olamdan bitirdim gebeligimi. Ve bunun nedeni düzenli check uplar ve discinin yaptigi agiz temizligi.

Kuzu kaç gündür burda kitap arıyoruz nerelerdesin sen :) ben de soldakini aldım bugün elime geçer, bi de dediğin gibi o serinin diğer kitabı "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabi var onu da alıp okuycam hamileyken. Demek uyku kitaplarını okumamızı öneriyosun o zaman sırayla onları da alalım. Bildiğin bu tür kitaplar varsa tavsiyelere açığız şeker :)

Son adet adete göre sekiz hafta ultasona göre yedi haftaligiz. Bulantı geçince tedirgin oldum bugün baslayinca sevindm desem yeridir

Bende bu igneyi vuruldum ama doktor yazı acile in orda yapacaklar dedi. Yirmi tlye yaptılar igneyi. Doktorhnuza söyleyiniz hastanede vardır iğne parayi oraya ödersiniz.

TAbi seker. Iyi beslen ama kendini de zorlama bence. Hic bir yiyecegin olmazsa olmazi yok. Bak ben glutensiz, yoğurtsuz, Peynirsiz, yumurtasız, alerjimin oldugu bi suru seysiz besleniyorum. Ama her gun bir meyve, koca tabak bir salata ve et calisiyorum. Vitaminlerimi de aliyorum. Çok şükür bebek iyi gelişiyor. Onemli Olan islenmis gıdalardan uzak durmak. Dengeli beslenmek.

Ama dondurma da yiyom. O benimmmmmm vermem

Sucuk kokusu, sıgara kokusu parfüm kokusu, çamaşır suyu kokusundan hemen öğürmeye başlıyorum.. Bunda aşerme erken başladı gene tatlı gece 3 te eşim dondurma aradı ve buldu..rahat uyudum.. Kakaolu ıslak kek, üstü portakal ev yapımı jöleli irmik tatlısı . Sanırım gene erkek

Son adet adete göre sekiz hafta ultasona göre yedi haftaligiz. Bulantı geçince tedirgin oldum bugün baslayinca sevindm desem yeridir
Ben de öyle sevindim diyebilirim canım :)
Tam zaten işte bu haftalar sıkıntılı herhalde. 9.haftadan sonra iyice azalıp bitiyomuş

Aynen kuzum her besin grubunun muadil yiyecekleri var çok şükür.
Ay dondurmaya normalde de aşığım şimdi de çok düşkünüm hemen hemen her gün yiyorum ben de vazgeçemem :)

Ayy kuzum bazen is yeri cok yogun oluyor. Evde de devin rahat vermiyor. Firsat buldukca giriyorum.

Kitap olma mi!!! Ben cok severim okumayı. Ve acik konusayim bazen o yorgunlugun ustune okumak, uykusuzluktan gozunu acamazken eline kitap almak cok zor. Ama ben devini bu şekilde daha iyi anliyorum. Ve cevremde bakıyorum da anneler bazen cok bunaliyor. Çocuklarına bağırıyor. Sonra pisman oluyor. Yani hepimiz yapiyoruz yanlis anlama. Ben de öyleyim. Ama kitap okudugum zamanlarda onun davranışlarını daha iyi anliyorum. Onunla daha iyi kominike kuruyorum. O beni, ben onu daha az uzuyoruz.

Ben su ana kadar uykuyla ilgili, beslenmeyle ilgili (blw), bu ilk iki sene beklenenler serisi, tantrumlar ve 2 yas sendromlari ile ilgili ve wc egitimi ile ilgili kitaplar okudum. Tabi benimki bi elin parmaklariyla sinirli. Ama annelik deneyimimden yola çıkarsam soyle tavsiye de bulunabilirim.
1. Ilk sene beklenenler kitabi cok degerli. Bir anne babanin en panik oldugu an cocugunun ilk ateslendigi an. Kanimca bu kitap bunu iyi anlatiyor. Biz gezgin bir aile oldugumuz icin, icinde ev disinda rutin degisiklikleriyle ilgili bolum de bana cok yardimci oldu.
2. Uyku uyku uyku! Bebeklerin uykusu cok acayip. Ve annelerin dusundugu gibi bebekler surekli uyumayabiliyor. Uyku saatini kacirmak cok kolay. Ve kactiginda tekrar uyku moduna donmek cok zor. Ozellikle turkiyede bebekler cok gec yatiyor. Benim 3 yaklasmis oglumun uyku saati 7. Herkes aa cok erken diyor. Ve inan saat 5 de isten cikip 7 de onu yatırmak benim icin daha zor. Ama bebekler erken uyumali. Bu konuda ozellikle turk milleti olarak cok eksigiz. Vaktinde yatan, uyku duzenine sahip olan bir bebek hem daha iyi buyuyor hem daha mutlu oluyor. Ve bu duzen dogdugu gunden itibaren baslamali. En azindan kanimca.
3. Beslenme. 6. Ay o kadar cabuk geliyor ki! Inanamazsiniz kizlar. Bi bakiyosun bebek yemek yemeğe hazir. Her kafadan bi ses. Egitimciler uzmanlar blw diyor. Blw yapmazsan sanki suclu gibisin. Anneler anneanneler kasik kasik ne buldularsa veriyorlar. Alerjiler olusabiliyor. Benim oglumda egzema cikti mesela beslenme kaynakli. O doneme de bilgili baslamak onemli bisi

Kitabın dogrusu yanlısi olmaz. Bu 3 icerigi olan kitap bence hamileyken okunmasi ve bebek o yasa geldiginde referans alinarak kullanilmasi en dogru yöntem.

Aynı ben çantam torba dolu :)
Ayrıca eşiminde çantası :))
Biranda bir yemek resmi yetiyor kusmama

Kızlar kitap önerisi istemişsiniz ablamla ben bu konuda çok araştırdık hala araştırıyoruz onun bebeği için şimdi de benimki için :)
Aldıklarımızın fotoğrafını yüklüyorum bir iki haftaya bana gelecekler bu kitaplar okudukça da yorumlarımı paylaşırım belki size de fikir olur kitaplar ayrıca instagramda okuyananneler hesabı da çok güzel kitaplar paylaşıyor hem çocuk kitapları hem ebeveyn kitapları

Eklentiler

• 0B657DBB-CDAF-4757-B062-9A555A882547.webp
    96,3 KB · Görüntüleme: 56
  • 16997F88-6D30-43C6-97A0-50A94145BCB3.webp
    94,2 KB · Görüntüleme: 57
Öncelikle hiç korkma ve bol bol dua et. Benım ilk cocugum tüp bebek 5.haftadan 28.haftaya kadar kanamam oldu öyle 1 ıkı damla değil. Bildiğin koltuğa çıkacak cinsten. Her seferinde ağla ağla içim cıkardı ve hep gece olurdu. Proluton depotu ben gün aşırı vurulursun artık eve hemşire tutmustuk. 20 haftaya kadar yattım sade drdan dra kalktım. Allahtan hıc bulantım olmadı. Ama kafaya takma takınca daha cok oluyor. Hem progestan hem prolutan depot cok yogun kullandım. Saglıklı bebekse her türlü duruyor.sağlıksızsa düşermiş zaten. Dusursem benımki düşerdi kerate şimdi 5 yasında. Kanamam bitti erken dogum riski vardı bebek hep altta ve yanlıs yere tutunmuş. Haydi gene eve hapis. O zaman cok sıkılırım aglardım zaten tüp bebek serüveni zor bir de zorlu hamilelik.. Ama şimdiki aklım olsa kafamı daha rahat tutardım Bak o zor hamilelikte sonra daha bebegim 7 aylıkken 2.ye hamile kaldım normal yolla. Şok olduk nasıl olur. Kafa rahat olunca cocuk ta hersey de rahat oluyor. O zaman emekleyen tombiş bir bebek bir de hamilelik. Karnımdakını dusunmeye vakit olmadı.. 2. Ci de erkek... Şimdi 3.ye hamileyim gene normal gene planlama yok. İnşallah kız olur ama ben hep tatlı aşerdım gene erkek gıbı geliyor ama Rabbım ne derse o olsun. Bol bol dua et canım Proluton depotu biz o zamanda zor bulmuştuk. Biz ezca depolarından toplu alıyorduk. Gun asırı olunca ıgne yetmiyordu. Her zaman bebeğinle konuş kendini fazla dinleme. Ugrasacak birsey bul ben cok yattıgı dönem örgü örmüştüm kitap okumuştum. Benım kanamalar uzun sürünce psikolojik destek de almıstım. Her şeyin başı kafanın rahat olması. Bebeklerımız sağlıklıysa hertürlü gelecek bir de herşeyi Allaha bırakıyorum hayırlısıysa ver yarabbim diyıyorum

Yaaa bu dogan cuceloglu nun geliştren anne baba kitabini ben de turkiyedeykne almistim ama okumadim. Nereye koydum ki acaba? Aklima getirdin. Bulup çıkarıcam yerinden <3
Bu mahallenin en mutlu çocuğu nu da okudum ve devin in 2 yas tanrumlari 18 aylikken basladi. Bu kitabı okuduktan sonra onun tantrumlariyla nasil basa çıkacağımızi öğrendik resmen ve 2 yasini rahat gecirdik. Oglum mayis da 3 olacak ve kreste adini kresin melegi takmislar. Doğru ilgiyle çocuklar coook degisiyor!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…