- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
Valla kusum ben de tam aksine nefret ederim kusmaktan. Nasil bulanirsam bulanayim tutarim da icimde. Ama ilk gebeligimde 22. Haftyaa kadar. Toplantilarim da bi sn deyip copun icine icim disim çıkıyordu. Is arkadaşlarım yazik sok oluyolardi. Ama ben o kadar alismistim ki. Yanimda torbayla geziyordum. Cok ani zamanlarda gelebiliyordu çünkü.İnşallah en sürede geçsin .
Bu arada sağlıklı olsunda aslında umrumda değil kusmam falan .
Zaren benım böyle olcağım kesindi çok mıymık bir insanımdır . En ufak şeyde normalde bile kusarım ben :))
Maşallah size canım :) muhtemelen eylülde gelir senin minnoşların :)merhaba,
ben de ikiz ekim annesiyim :) o yuzden benim eylule de olabilir :)
Yumurtayı omlet tarzında falan daha rahat yiyorum canım hamilelikten beri. Çoğunlukla omlet yapıyorum zaten, haşlanmış çok kokuyo. Çorba denememiştim sabahları canım bi de onu deniyim. Yoğurt ve meyve de gün içinde yemeye çalışıyorumZorla niye yiyorsun ki kuzucum? Yumurta iyi bir protein deposu ama tek değil. Kendini zorlama bence. Sabahlari mericmek corbasi denedin mi? Hem yemesi kolay hem de gayet doyurucu ve yararlı. Yogurtlu meyveler, yulaf ezmeleri yapabilirsin kendine. Iyi beslenmen onemli ama kendine de iskence yapma oyle. Yine sevebildigin seyler ye bence.
Sağlıklı olsun da en önemlisi o canım, çok şükür kalp atışını da duymuşsunuz gözünüz aydın :) yumurtlamanın 22.günü bilemedim ben bi daha hiç kan vermedim ama 2 günde 2 kat arttığı düşünülürse normal olabilir canım
Ayda bir kontrol edilmekte fayda var bence canımTeşekkürler yorumun için, elhamdülillah içim rahatladı, bi daha ki ay çağırdı ama 2 ay sonra direk cinsiyet için gitsem diyorum, doğru mu olur yanlış mı bilemedim ama :/
Kitapppp! Supersin seker. Kitap okumak en sevdiğim. Soldaki kitabın İngilizcesini okudum. Gayet harika ve duzgun bilgi veren, gebe kadini korkutmadan doğum prosedurunu aciklayan bir kitap. Sana tavsiyem dogum kismini simdi oku. Son aylarda tekrar gozden gecirirsin. O serinin bir de ilk sene beklenenler tarzinda bi kitabı daha var. Turkcesini tam bilmiyorum. Ingilizcesi what to expect in your first year. O da cok guzel bir kitap. Ozellikle esine okut ve kendin de hamileyken oku. Bebek gelince zor oluyor. Bir de bir de (ben kendimi kaybettim) uyku ile ilgili kitaplar tavsiye ederim. Benim oglumda okuduğum bi kitap var healthy sleep habbits diye. Yazarı marc weissbluth. Harika bir kitap. 2. Icin tekrar okuycam. Daha ilk gunden uyku egitimi vermek cok onemli. Sonra cok zor oluyor. Bi de aman 2 haftalik bebek ne bilsin diyosun ama anne bile nasil basladiysa oyle alisiyor. Ayyy kitap okuyan anne kalp benKuzumm bak geldi benimkilerrrr hemen başlayacağım
Ayda bir kontrol edilmekte fayda var bence canım
Benim de adet günümün bir gün sonrası 670ti bir gün sonrası da 1000i geçmiştir herhalde bi daha baktırmadım. Ama fazlaydı. Yoksa erkek bebek mi gerçekten bunu kesinlikle unutmayıp yazmamız lazım buraya. 4. Ayımızda.tutacak mı bakalım
Hemen dis doktorunaaaa.. ben ilk randevumu gecen hafta aldim. Hiç aksatmaya gelmez. Bir de dis hekimlerine gebe oldugunu soylersen bebege hiiiic zatar vermeden tedavi ederler seni. Ve onlar tedavi icin en iyi donem ne zaman soylerler. Ben oglumda da 3 ayda bir duzemli gittim, simdi de oyle planliyorum. Bi de oglumda gunde 3 kez, 22 hafta kusmama ragmen hic curuk olamdan bitirdim gebeligimi. Ve bunun nedeni düzenli check uplar ve discinin yaptigi agiz temizligi.Bu kitaplarda diş ağrısıyla ilgili bir yazı var mıkızlar benim bugün diş ağrım başladı. Enfeksiyon gibi. Doğal yolla geçirebileciğim bişeyler söyleyebilecek var mı? İlk üç ayda tehlikeliymiş diş enfeksiyonu çünkü hormonlar değişiyomuş. Vücut önceliği kendini korumaya veriyormuş.
Kuzu kaç gündür burda kitap arıyoruz nerelerdesin sen :) ben de soldakini aldım bugün elime geçer, bi de dediğin gibi o serinin diğer kitabı "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabi var onu da alıp okuycam hamileyken. Demek uyku kitaplarını okumamızı öneriyosun o zaman sırayla onları da alalım. Bildiğin bu tür kitaplar varsa tavsiyelere açığız şeker :)Kitapppp! Supersin seker. Kitap okumak en sevdiğim. Soldaki kitabın İngilizcesini okudum. Gayet harika ve duzgun bilgi veren, gebe kadini korkutmadan doğum prosedurunu aciklayan bir kitap. Sana tavsiyem dogum kismini simdi oku. Son aylarda tekrar gozden gecirirsin. O serinin bir de ilk sene beklenenler tarzinda bi kitabı daha var. Turkcesini tam bilmiyorum. Ingilizcesi what to expect in your first year. O da cok guzel bir kitap. Ozellikle esine okut ve kendin de hamileyken oku. Bebek gelince zor oluyor. Bir de bir de (ben kendimi kaybettim) uyku ile ilgili kitaplar tavsiye ederim. Benim oglumda okuduğum bi kitap var healthy sleep habbits diye. Yazarı marc weissbluth. Harika bir kitap. 2. Icin tekrar okuycam. Daha ilk gunden uyku egitimi vermek cok onemli. Sonra cok zor oluyor. Bi de aman 2 haftalik bebek ne bilsin diyosun ama anne bile nasil basladiysa oyle alisiyor. Ayyy kitap okuyan anne kalp ben
Son adet adete göre sekiz hafta ultasona göre yedi haftaligiz. Bulantı geçince tedirgin oldum bugün baslayinca sevindm desem yeridirAy vallahi bana da aynısı oldu. Pazar gününden beri çok iyiydim bugün biraz dönüş yaptı gibi bulantı. Yine iyiyim ama ara ara boş öğürmeler geliyo yine bugün. Sen kaç haftalıktın canım? Demek ki böyle oluyo bu dönemler
Bende bu igneyi vuruldum ama doktor yazı acile in orda yapacaklar dedi. Yirmi tlye yaptılar igneyi. Doktorhnuza söyleyiniz hastanede vardır iğne parayi oraya ödersiniz.canım çevremdeki bütün eczanelere sordu. Depoları arattırdım yok dr a sordum muadilide yokmuş hatta eczacı konyadan biri aradı yok dedik dedi bende korkuyorumdua edin ne olur dualarınızı bekliyorum çünkü şuan elimden başka birşey gelmiyor
TAbi seker. Iyi beslen ama kendini de zorlama bence. Hic bir yiyecegin olmazsa olmazi yok. Bak ben glutensiz, yoğurtsuz, Peynirsiz, yumurtasız, alerjimin oldugu bi suru seysiz besleniyorum. Ama her gun bir meyve, koca tabak bir salata ve et calisiyorum. Vitaminlerimi de aliyorum. Çok şükür bebek iyi gelişiyor. Onemli Olan islenmis gıdalardan uzak durmak. Dengeli beslenmek.Yumurtayı omlet tarzında falan daha rahat yiyorum canım hamilelikten beri. Çoğunlukla omlet yapıyorum zaten, haşlanmış çok kokuyo. Çorba denememiştim sabahları canım bi de onu deniyim. Yoğurt ve meyve de gün içinde yemeye çalışıyorum
Sucuk kokusu, sıgara kokusu parfüm kokusu, çamaşır suyu kokusundan hemen öğürmeye başlıyorum.. Bunda aşerme erken başladı gene tatlı gece 3 te eşim dondurma aradı ve buldu..rahat uyudum.. Kakaolu ıslak kek, üstü portakal ev yapımı jöleli irmik tatlısı . Sanırım gene erkekKizlar igrendiginiz seyler oluyor mu? Ben ispanak dusunmeye gormeye dayanamiyorum. Kocam alisveriste ispanak aldi diye oturup hungur hungur agladim. Adam bi sap ispanagin yapraklarini kuru kuru yedi tamam bitirdim ağlama artik dedi.delilik haf safhada. Normalde de cok severim halbuki ama. Su an icim hiiic almiyor
canım çevremdeki bütün eczanelere sordu. Depoları arattırdım yok dr a sordum muadilide yokmuş hatta eczacı konyadan biri aradı yok dedik dedi bende korkuyorumdua edin ne olur dualarınızı bekliyorum çünkü şuan elimden başka birşey gelmiyor
Ben de öyle sevindim diyebilirim canım :)Son adet adete göre sekiz hafta ultasona göre yedi haftaligiz. Bulantı geçince tedirgin oldum bugün baslayinca sevindm desem yeridir
Aynen kuzum her besin grubunun muadil yiyecekleri var çok şükür.TAbi seker. Iyi beslen ama kendini de zorlama bence. Hic bir yiyecegin olmazsa olmazi yok. Bak ben glutensiz, yoğurtsuz, Peynirsiz, yumurtasız, alerjimin oldugu bi suru seysiz besleniyorum. Ama her gun bir meyve, koca tabak bir salata ve et calisiyorum. Vitaminlerimi de aliyorum. Çok şükür bebek iyi gelişiyor. Onemli Olan islenmis gıdalardan uzak durmak. Dengeli beslenmek.
Ama dondurma da yiyom. O benimmmmmm vermem
Ayy kuzum bazen is yeri cok yogun oluyor. Evde de devin rahat vermiyor. Firsat buldukca giriyorum.Kuzu kaç gündür burda kitap arıyoruz nerelerdesin sen :) ben de soldakini aldım bugün elime geçer, bi de dediğin gibi o serinin diğer kitabı "bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabi var onu da alıp okuycam hamileyken. Demek uyku kitaplarını okumamızı öneriyosun o zaman sırayla onları da alalım. Bildiğin bu tür kitaplar varsa tavsiyelere açığız şeker :)
Aynı ben çantam torba dolu :)Valla kusum ben de tam aksine nefret ederim kusmaktan. Nasil bulanirsam bulanayim tutarim da icimde. Ama ilk gebeligimde 22. Haftyaa kadar. Toplantilarim da bi sn deyip copun icine icim disim çıkıyordu. Is arkadaşlarım yazik sok oluyolardi. Ama ben o kadar alismistim ki. Yanimda torbayla geziyordum. Cok ani zamanlarda gelebiliyordu çünkü.
Öncelikle hiç korkma ve bol bol dua et. Benım ilk cocugum tüp bebek 5.haftadan 28.haftaya kadar kanamam oldu öyle 1 ıkı damla değil. Bildiğin koltuğa çıkacak cinsten. Her seferinde ağla ağla içim cıkardı ve hep gece olurdu. Proluton depotu ben gün aşırı vurulursun artık eve hemşire tutmustuk. 20 haftaya kadar yattım sade drdan dra kalktım. Allahtan hıc bulantım olmadı. Ama kafaya takma takınca daha cok oluyor. Hem progestan hem prolutan depot cok yogun kullandım. Saglıklı bebekse her türlü duruyor.sağlıksızsa düşermiş zaten. Dusursem benımki düşerdi kerate şimdi 5 yasında. Kanamam bitti erken dogum riski vardı bebek hep altta ve yanlıs yere tutunmuş. Haydi gene eve hapis. O zaman cok sıkılırım aglardım zaten tüp bebek serüveni zor bir de zorlu hamilelik.. Ama şimdiki aklım olsa kafamı daha rahat tutardım Bak o zor hamilelikte sonra daha bebegim 7 aylıkken 2.ye hamile kaldım normal yolla. Şok olduk nasıl olur. Kafa rahat olunca cocuk ta hersey de rahat oluyor. O zaman emekleyen tombiş bir bebek bir de hamilelik. Karnımdakını dusunmeye vakit olmadı.. 2. Ci de erkek... Şimdi 3.ye hamileyim gene normal gene planlama yok. İnşallah kız olur ama ben hep tatlı aşerdım gene erkek gıbı geliyor ama Rabbım ne derse o olsun. Bol bol dua et canım Proluton depotu biz o zamanda zor bulmuştuk. Biz ezca depolarından toplu alıyorduk. Gun asırı olunca ıgne yetmiyordu. Her zaman bebeğinle konuş kendini fazla dinleme. Ugrasacak birsey bul ben cok yattıgı dönem örgü örmüştüm kitap okumuştum. Benım kanamalar uzun sürünce psikolojik destek de almıstım. Her şeyin başı kafanın rahat olması. Bebeklerımız sağlıklıysa hertürlü gelecek bir de herşeyi Allaha bırakıyorum hayırlısıysa ver yarabbim diyıyorumArkadaşlar bugün dr gittim 6+1 gebelik haftası keselerin etrafında kanama alanı vardı çok korktum dr iğne yazdı ama hiçbir eczanede yok siz nerden buldunuz yardımcı olurmusunuz lütfeniğnenin adı proluton depot 500mg lütfen yardımcı olurmusunuz izmirde oturuyorum ama türkiyenin heryerinden getirebilirim kargo aracılığıyla
Yaaa bu dogan cuceloglu nun geliştren anne baba kitabini ben de turkiyedeykne almistim ama okumadim. Nereye koydum ki acaba? Aklima getirdin. Bulup çıkarıcam yerinden <3Kızlar kitap önerisi istemişsiniz ablamla ben bu konuda çok araştırdık hala araştırıyoruz onun bebeği için şimdi de benimki için :)
Aldıklarımızın fotoğrafını yüklüyorum bir iki haftaya bana gelecekler bu kitaplar okudukça da yorumlarımı paylaşırım belki size de fikir olur kitaplar ayrıca instagramda okuyananneler hesabı da çok güzel kitaplar paylaşıyor hem çocuk kitapları hem ebeveyn kitapları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?