Sağol canım inşallahÇok üzüldüm, inşallah Allah hayırlı ömür versin..
Ah canım ne desem bilemiyorum. Yakın zamanda yaşadım ama tabı senın haftalarında benım kesindi bebeğimin gittiği .Gittim canım,malesef iyi haberlerle gelemedim,Sata göre 8+4 olan bebeğim 6+4 çıktı daha da gerilemiş gelişimi,daha kötüsü kalp atımı çok yavaş dedi daha daha kötüsü ise ilk karından baktı duyamadı,vajinal baktı çok yavaş dedi 40 atışları,haftaya cuma tekrar çağırdı,olumlu konuşmadı büyük ihtimalle sağlıklı deil sonlanabilir dedi,herşeye rağmen farklı vitamin omega3ve mineral daha verdi,eşim sordu neden böyle olur diye doktorda sakat veya hasarlı bi organ durumunda olur dedi yani ümit vermedi ama sen bu bebeği istiyosun ona inan dedi az ihtimalde olsa kalp atışı hızlanabilrde dedi,kesesi aşağıdaydı ya kese de yukarı çıkmış yani yerleşimi şimdi iyi dedi,progestanı bırak dedi
Soyle ki seker ultrasonun bilinen bir zarari yok. Ama bu bilinmeyen bir zarari olamayacağı anlamina gelmiyor. Ultrason 30-40 senelik bir teknoloji. Annem bana gebeyken girmis mesela ultrasona. Ve bilinen bir sorun gelistirmedim. Ama bu 30 sene sonra gelistirmeyecegim anlamina gelmiyor. Bir de soyle ki annem mesela 1 kere girmis ultrasona. Su anda gebelik boyunca 15-20 kere girenler var. Belki arttikca risk artiyor? Ama yine kimse bilmiyor. Cunku bebekler arastirma yapilamayacak kadar degerli. Bu yuzden de kuzey amerika da diyorlar ki ihtiyaç olmadikca ultrasona gerek de yok.acikcasi bu konuda benimde kafam karisik.
Yurtdisinda neden ultrasonla cok daha seyrek bakiliyor? Madem zararli degil ultrason?
Amerikada dahi 5.aya kadar bakilmiyor diye duymustum.
Kafam bu konuda cok karisik.
Bir de kalp atisi icin ortama az da olsa elektromanyetik isi veriliyormus.
Tum bunlar bir muamma aslinda.
Tamam ulkemizde herkes yaptiriyor, bilinen bir sorun olusmamis falan ama ne kadar eminiz?
Canım inşallah her şey yoluna girer, çok bilgimve tecrübem yok açıkçası ama zamanla açığı kapatır Allah’ın izniyle o da inşallah, Allah’a emanet ol.Benden haberler böyle malesef,anneme geldim başım çatlıyor ağrıdan zaten,hakkımızda hep hayırlısı olsun,yıkıldım açıkçası içim yanıyor,yutkunamıyorum boğazıma bir şey batıyor biliyorum çocuklarım var hep şükrediyorum zaten ama hepsinin yeri ayrıymış gerçekten,Allahım çocuklarıma sağlık versin,yine hamdolsun elbet yapacak bir şey yok Allah hayırlısı neyse onu yaşatır kullarına.
Ben oglumde hem tatli hem eksi aserdim. Ye tatliyi cikar hasani, ye eksiyi cikar Ayşe'yi derler.Tatli aserince erkek bebek mi oluyormus canim ?
Ben oglumde hem tatli hem eksi aserdim. Ye tatliyi cikar hasani, ye eksiyi cikar Ayşe'yi derler.
Ama hic bi bilimsel yonu yok. Bunlar oyun.
Böyle ağzının içinde onun tadı akıyor böyle ağzını şapırdatıyorsun tadını hissediyorsun burnuna o dondurmanın fıstıklı kokusu taneleri geliyor. Geçer bekle diyorsun geçmiyor kalkıp bir su ıcıyor sun kokusu burnuna geliyor. .allahım allahım yemesem uyuyamam. İlk hamılelıgımde hep erteledim tatlı yasak diye rüyalarıma girerdi. Bunda fresh tatlılar cekıyor. İkinci de baklava şöbıyet Antep sarma ki ben normal hayatımda baklava sevmeyen biriyim. Eşim Bile asla baklava yemezsin bu kadar baklavayı nasıl gömdün ıkı dkkaıda dıye hayretle ızlemısti. Ama tabiki bunda dileğim kız. Bır annenin kızı olmalıaserme kacinci haftalarda oluyor acaba?
benim canim hamile degilken bir seyler isteyip durdugu icin, su an anlayamiyorum aseriyor muyum diye
Bide nasil bi sey oluyor asermek? Yiyene kadar asla cikmiyor mu aklindan?
Bende tatli goremiyorum
Zaten az yiyorum onda da eksi ya da tuzlu
Haaa kusum bi seyi atlamisim!Vallahi çok güzel bilgiler vermişsin canımcım dikkatle okudum ve hepsini aklıma yazdım. Benim de zaten aklımda olan bebeğin ilk senesinde nelerle karşılaşıcaz neler öğreticez neler yapıcaz hepsini bilip de doğum yapmak amacım. Yani hamileyken yenidoğan ve sonrasında en az 1 yaşına kadar bilgili olmak. Tavsiyelerine uygun kitaplar alıcam çok teşekkür ederim
Sağol canım inşallah
Uykuyla ilgili kitaplar 2ye ayriliyor seker. Bir kısmı gentle approach yani cocugu atlatmadan uykuya alistirmak. Oteki de aglatarak yanliz uykuya dalmasini sağlamak. Ikincisi kulaga cok acimasizca geliyor ve ben kesinlikle dogumdan once 1. gruptaydim. Ama devin kafama vura vura bu ilimli yaklasimin ise yaramadigini öğretti ve biz oğluma 16 aylikken aglama yontemini kullanarak uyku egitimi verdik (uyku egitmeninden de destek alarak cunky ben bu konuda cok coook eksiktim)Ayy çok sevindim okumana :) bunları bu ay bitireyim diğer ay yeni kitaplar aşacağım o zaman tavsiyelere açığım :) özellikle uyku eğitimiyle ilgili atıyordum nokta atışşşşş dedin :) bu yazarın “bebeğimin ilk yılında beni neler bekler “ isimli kitabı var sanırım onu diyorsun onları da sipariş ettim.. onu Doğum yapınca okurum belki
Eşim de bakıyoruz Öner’in varsa açığım herzaman :)
Hayirlisi olsun aysenazcim sakin kendini üzme. Bol bol dinlenemeye bak. Belki de büyür sonradan. Benim devinle birlikte dogum yapan yine burdan bir arkadaşım da öyle cok gelismemisti bebegi. Ve 34. Haftada 700grlik mini mini bir bebege dogum yapti. Simdi dunyalar güzeli bir kizi var. Saglikli, yaramaz gorsen. Bin kere masallah. Hala gelisimi normale gore farklı. Daha kisa daha kucuk. Ama kalbi makine gibi. Gum gum atiyor.Benden haberler böyle malesef,anneme geldim başım çatlıyor ağrıdan zaten,hakkımızda hep hayırlısı olsun,yıkıldım açıkçası içim yanıyor,yutkunamıyorum boğazıma bir şey batıyor biliyorum çocuklarım var hep şükrediyorum zaten ama hepsinin yeri ayrıymış gerçekten,Allahım çocuklarıma sağlık versin,yine hamdolsun elbet yapacak bir şey yok Allah hayırlısı neyse onu yaşatır kullarına.
Ikiz? Ucuz???Peki acı çekiyosa canımız
Güzel açıklaman için teşekkür ederim :) ne güzel tecrübelisin de sık sık sorarım artık sana inşallah :)Uykuyla ilgili kitaplar 2ye ayriliyor seker. Bir kısmı gentle approach yani cocugu atlatmadan uykuya alistirmak. Oteki de aglatarak yanliz uykuya dalmasini sağlamak. Ikincisi kulaga cok acimasizca geliyor ve ben kesinlikle dogumdan once 1. gruptaydim. Ama devin kafama vura vura bu ilimli yaklasimin ise yaramadigini öğretti ve biz oğluma 16 aylikken aglama yontemini kullanarak uyku egitimi verdik (uyku egitmeninden de destek alarak cunky ben bu konuda cok coook eksiktim)
Simdi oğlumu besigine aksam 7 de birakiyoruz, sabah 7 de aliyoruz. Hasta olmadigi surece de hic girmiyoruz odasina. Ve o bazen gece uyaniyor. Sonra tekrar kendini sakinleyip uyumasini biliyor. Ilk başta kendimden nefret etmiştim ogluma bunu yaptigim icin. Ama simdi biliyorum ki bu onun icin onemli, benim icin zor birseydi. Ayrica 10 günde hayatimiz değişti. Esimle kavgalar, uykusuz yorgun günler bitti. Yerine daha murlu bir aile geldi.
2. Bebek de nasipse doğumdan itibaren bunu uygulayacagim. Her agladiginda onun bana ihtiyacı olacak ama benim kendimi geri tutmamla o kendine yetmeyi ogrenecek. Tabi ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum. Ama doğumdan itibaren baslayan uyku egitimi su anda mantigima en yatan.
Canım ne desem bilmiyorum.. çok üzüldüm İnanBenden haberler böyle malesef,anneme geldim başım çatlıyor ağrıdan zaten,hakkımızda hep hayırlısı olsun,yıkıldım açıkçası içim yanıyor,yutkunamıyorum boğazıma bir şey batıyor biliyorum çocuklarım var hep şükrediyorum zaten ama hepsinin yeri ayrıymış gerçekten,Allahım çocuklarıma sağlık versin,yine hamdolsun elbet yapacak bir şey yok Allah hayırlısı neyse onu yaşatır kullarına.
Uykuyla ilgili kitaplar 2ye ayriliyor seker. Bir kısmı gentle approach yani cocugu atlatmadan uykuya alistirmak. Oteki de aglatarak yanliz uykuya dalmasini sağlamak. Ikincisi kulaga cok acimasizca geliyor ve ben kesinlikle dogumdan once 1. gruptaydim. Ama devin kafama vura vura bu ilimli yaklasimin ise yaramadigini öğretti ve biz oğluma 16 aylikken aglama yontemini kullanarak uyku egitimi verdik (uyku egitmeninden de destek alarak cunky ben bu konuda cok coook eksiktim)
Simdi oğlumu besigine aksam 7 de birakiyoruz, sabah 7 de aliyoruz. Hasta olmadigi surece de hic girmiyoruz odasina. Ve o bazen gece uyaniyor. Sonra tekrar kendini sakinleyip uyumasini biliyor. Ilk başta kendimden nefret etmiştim ogluma bunu yaptigim icin. Ama simdi biliyorum ki bu onun icin onemli, benim icin zor birseydi. Ayrica 10 günde hayatimiz değişti. Esimle kavgalar, uykusuz yorgun günler bitti. Yerine daha murlu bir aile geldi.
2. Bebek de nasipse doğumdan itibaren bunu uygulayacagim. Her agladiginda onun bana ihtiyacı olacak ama benim kendimi geri tutmamla o kendine yetmeyi ogrenecek. Tabi ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum. Ama doğumdan itibaren baslayan uyku egitimi su anda mantigima en yatan.
Doğru söylüyosun canım anne sütü ve emzirme de çok önemli bi şey, onu da iyi araştırıp bilmek lazım.Haaa kusum bi seyi atlamisim!
Anne sütü!. Ilk sene beklenenler serisinde var biraz ama bu da cok onemli bi konu. Bizim devletin burda sundugu ücretsiz emzirme ve anne baba adaylari icin bebek egitimi dersleri var..ben orda emzirmeyle ilgilj cok sey ogrendim ve cok şükür devinle hic sorun yasamadik. Bi kere canim acimamıştır emzirirken.
Bi de ne kadad okursak okuyalim, cocuklad annelerine heeeep sok gecirtir. Ama dedim ya, okuyunca Bi tik daha iyi anlar anne
Gittim canım,malesef iyi haberlerle gelemedim,Sata göre 8+4 olan bebeğim 6+4 çıktı daha da gerilemiş gelişimi,daha kötüsü kalp atımı çok yavaş dedi daha daha kötüsü ise ilk karından baktı duyamadı,vajinal baktı çok yavaş dedi 40 atışları,haftaya cuma tekrar çağırdı,olumlu konuşmadı büyük ihtimalle sağlıklı deil sonlanabilir dedi,herşeye rağmen farklı vitamin omega3ve mineral daha verdi,eşim sordu neden böyle olur diye doktorda sakat veya hasarlı bi organ durumunda olur dedi yani ümit vermedi ama sen bu bebeği istiyosun ona inan dedi az ihtimalde olsa kalp atışı hızlanabilrde dedi,kesesi aşağıdaydı ya kese de yukarı çıkmış yani yerleşimi şimdi iyi dedi,progestanı bırak dedi
Bence zararsız çünkü ses dalgası ve elektromanyetik dalga değil ısı yok bence.acikcasi bu konuda benimde kafam karisik.
Yurtdisinda neden ultrasonla cok daha seyrek bakiliyor? Madem zararli degil ultrason?
Amerikada dahi 5.aya kadar bakilmiyor diye duymustum.
Kafam bu konuda cok karisik.
Bir de kalp atisi icin ortama az da olsa elektromanyetik isi veriliyormus.
Tum bunlar bir muamma aslinda.
Tamam ulkemizde herkes yaptiriyor, bilinen bir sorun olusmamis falan ama ne kadar eminiz?
Çok teşekkür ederim canım biraz olsun içimi rahatlattın allahım inşallah sana tatlımı tatlı güzeller güzeli sağlıklı bir kız evladı nasip ederÖncelikle hiç korkma ve bol bol dua et. Benım ilk cocugum tüp bebek 5.haftadan 28.haftaya kadar kanamam oldu öyle 1 ıkı damla değil. Bildiğin koltuğa çıkacak cinsten. Her seferinde ağla ağla içim cıkardı ve hep gece olurdu. Proluton depotu ben gün aşırı vurulursun artık eve hemşire tutmustuk. 20 haftaya kadar yattım sade drdan dra kalktım. Allahtan hıc bulantım olmadı. Ama kafaya takma takınca daha cok oluyor. Hem progestan hem prolutan depot cok yogun kullandım. Saglıklı bebekse her türlü duruyor.sağlıksızsa düşermiş zaten. Dusursem benımki düşerdi kerate şimdi 5 yasında. Kanamam bitti erken dogum riski vardı bebek hep altta ve yanlıs yere tutunmuş. Haydi gene eve hapis. O zaman cok sıkılırım aglardım zaten tüp bebek serüveni zor bir de zorlu hamilelik.. Ama şimdiki aklım olsa kafamı daha rahat tutardım Bak o zor hamilelikte sonra daha bebegim 7 aylıkken 2.ye hamile kaldım normal yolla. Şok olduk nasıl olur. Kafa rahat olunca cocuk ta hersey de rahat oluyor. O zaman emekleyen tombiş bir bebek bir de hamilelik. Karnımdakını dusunmeye vakit olmadı.. 2. Ci de erkek... Şimdi 3.ye hamileyim gene normal gene planlama yok. İnşallah kız olur ama ben hep tatlı aşerdım gene erkek gıbı geliyor ama Rabbım ne derse o olsun. Bol bol dua et canım Proluton depotu biz o zamanda zor bulmuştuk. Biz ezca depolarından toplu alıyorduk. Gun asırı olunca ıgne yetmiyordu. Her zaman bebeğinle konuş kendini fazla dinleme. Ugrasacak birsey bul ben cok yattıgı dönem örgü örmüştüm kitap okumuştum. Benım kanamalar uzun sürünce psikolojik destek de almıstım. Her şeyin başı kafanın rahat olması. Bebeklerımız sağlıklıysa hertürlü gelecek bir de herşeyi Allaha bırakıyorum hayırlısıysa ver yarabbim diyıyorum
allah razı olsun canım kardeşim girdiği 30. Eczanede bulmuş ama depo kapalı demiş yarın birdaha gidecek inşallah varsa gerek kalmaz ama yoksa özelden yazarım sanacanm ben de izmirdeyim geçen hazirandan kalma 4 kutu depot var ben de. Ama etkısını yıtırmışmidir bilmiyorum. İstersen sana ulaştırabilirm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?