2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ah canım ne desem bilemiyorum. Yakın zamanda yaşadım ama tabı senın haftalarında benım kesindi bebeğimin gittiği .
Bir umut kalp atışı varmıs .
İnşallah rabbım sağlıkla ilermesini basip eder .

Soyle ki seker ultrasonun bilinen bir zarari yok. Ama bu bilinmeyen bir zarari olamayacağı anlamina gelmiyor. Ultrason 30-40 senelik bir teknoloji. Annem bana gebeyken girmis mesela ultrasona. Ve bilinen bir sorun gelistirmedim. Ama bu 30 sene sonra gelistirmeyecegim anlamina gelmiyor. Bir de soyle ki annem mesela 1 kere girmis ultrasona. Su anda gebelik boyunca 15-20 kere girenler var. Belki arttikca risk artiyor? Ama yine kimse bilmiyor. Cunku bebekler arastirma yapilamayacak kadar degerli. Bu yuzden de kuzey amerika da diyorlar ki ihtiyaç olmadikca ultrasona gerek de yok.

Canım inşallah her şey yoluna girer, çok bilgimve tecrübem yok açıkçası ama zamanla açığı kapatır Allah’ın izniyle o da inşallah, Allah’a emanet ol.

Böyle ağzının içinde onun tadı akıyor böyle ağzını şapırdatıyorsun tadını hissediyorsun burnuna o dondurmanın fıstıklı kokusu taneleri geliyor. Geçer bekle diyorsun geçmiyor kalkıp bir su ıcıyor sun kokusu burnuna geliyor. .allahım allahım yemesem uyuyamam. İlk hamılelıgımde hep erteledim tatlı yasak diye rüyalarıma girerdi. Bunda fresh tatlılar cekıyor. İkinci de baklava şöbıyet Antep sarma ki ben normal hayatımda baklava sevmeyen biriyim. Eşim Bile asla baklava yemezsin bu kadar baklavayı nasıl gömdün ıkı dkkaıda dıye hayretle ızlemısti. Ama tabiki bunda dileğim kız. Bır annenin kızı olmalı

Haaa kusum bi seyi atlamisim!
Anne sütü!. Ilk sene beklenenler serisinde var biraz ama bu da cok onemli bi konu. Bizim devletin burda sundugu ücretsiz emzirme ve anne baba adaylari icin bebek egitimi dersleri var..ben orda emzirmeyle ilgilj cok sey ogrendim ve cok şükür devinle hic sorun yasamadik. Bi kere canim acimamıştır emzirirken.

Bi de ne kadad okursak okuyalim, cocuklad annelerine heeeep sok gecirtir. Ama dedim ya, okuyunca Bi tik daha iyi anlar anne

Sağol canım inşallah

Tüüm pozitif düşüncelerimizle yanındayız! Dualarımız da hem seninle hem de bebeğinle... psikolokinin ne kadar etkili ve önemli olduğunu biliyosun. Doktorun ümitlendirmemiş sen de belki ümitlenmemelisin ama en azından bebeği daha da kötü etkileyecek şekilde yıpratma kendini. Güçlü ol annesi

Uykuyla ilgili kitaplar 2ye ayriliyor seker. Bir kısmı gentle approach yani cocugu atlatmadan uykuya alistirmak. Oteki de aglatarak yanliz uykuya dalmasini sağlamak. Ikincisi kulaga cok acimasizca geliyor ve ben kesinlikle dogumdan once 1. gruptaydim. Ama devin kafama vura vura bu ilimli yaklasimin ise yaramadigini öğretti ve biz oğluma 16 aylikken aglama yontemini kullanarak uyku egitimi verdik (uyku egitmeninden de destek alarak cunky ben bu konuda cok coook eksiktim)
Simdi oğlumu besigine aksam 7 de birakiyoruz, sabah 7 de aliyoruz. Hasta olmadigi surece de hic girmiyoruz odasina. Ve o bazen gece uyaniyor. Sonra tekrar kendini sakinleyip uyumasini biliyor. Ilk başta kendimden nefret etmiştim ogluma bunu yaptigim icin. Ama simdi biliyorum ki bu onun icin onemli, benim icin zor birseydi. Ayrica 10 günde hayatimiz değişti. Esimle kavgalar, uykusuz yorgun günler bitti. Yerine daha murlu bir aile geldi.
2. Bebek de nasipse doğumdan itibaren bunu uygulayacagim. Her agladiginda onun bana ihtiyacı olacak ama benim kendimi geri tutmamla o kendine yetmeyi ogrenecek. Tabi ne kadar uygulayabilirim bilmiyorum. Ama doğumdan itibaren baslayan uyku egitimi su anda mantigima en yatan.

Hayirlisi olsun aysenazcim sakin kendini üzme. Bol bol dinlenemeye bak. Belki de büyür sonradan. Benim devinle birlikte dogum yapan yine burdan bir arkadaşım da öyle cok gelismemisti bebegi. Ve 34. Haftada 700grlik mini mini bir bebege dogum yapti. Simdi dunyalar güzeli bir kizi var. Saglikli, yaramaz gorsen. Bin kere masallah. Hala gelisimi normale gore farklı. Daha kisa daha kucuk. Ama kalbi makine gibi. Gum gum atiyor.

Herseyin hayirlisi. Bebegin insallah tutunur sana. Ama tutunmasa da dunyanin sonu degil. Iki evladin var mis gibi.

Güzel açıklaman için teşekkür ederim :) ne güzel tecrübelisin de sık sık sorarım artık sana inşallah :)
Bende Gözlemlediğim kadarıyla, yenidoğan hemşiresiyim küvöz de yatan 5 bebeğe 1 hemşire bakıyor haliyle yetişemiyor ama bebekler hasta olsa dahil uykuları çok düzenli. Çünkü asla sallama gibi birşey öğrenmiyorlar. Ta ki annesi öğretsene kadar bilimsel boyutu var mıdır bilmiyorum. Öğrenmek çık istiyorum ama bu şekilde gözlemlemek bile kafamda şekillendiriyor (tabi annelik duygusu vicdan azabı kısmını şuan dahil etmiyorum)

Canım ne desem bilmiyorum.. çok üzüldüm İnan
Bi kaç gün sonra tekrar git bakalım ne diyecekler
İnşallah kötü bişey yoktur
Sen çok bilinçli bir annesin ve sabırla atlatacaksın bu süreci..

Bende de aynı, ağlatmam yazık diyordum ama 1. Yaşına geldiğinde gece yarım saatte bir uyanır olmuştu, evde huzur kalmamıştı, o ağladı ben ağladım, şimdi bile sizin kadar değiliz ama gece bazen çağırıyor bazen uyuyana kadar yanında duruyorum ama eskiye göre kabulüm, bi şekilde orta yolu bulduk..

Doğru söylüyosun canım anne sütü ve emzirme de çok önemli bi şey, onu da iyi araştırıp bilmek lazım.
Zaten ne kadar okusak da illa ki yaşayıp da daha iyi öğreneceğiz bazı şeyleri ama en azından önden bi bilgimiz hazırlığımız olur, az çok ne yapıcağımızı nasıl davranacağımızı biliriz canım

Canim ya cok uzuldum. Bol bol dinlenmene bak, moralini yuksek tutmaya calis ve dualarla da bebeginin yaninda olalim hep beraber. İnsallah toparlar. Allahtan umit kesilmez. İnaniyorum guzel haberlerle doneceksin bir sonraki sefer. ♡

Kitap konusuna gelince de su an sadece hamilelik uzerine kitaplar okumanin dogru oldugunu dusunenlerdenim. Uyku, bebek dogduktan sonraki surec vs konularini 7.ay itibariyle okumak daha iyi olur diye dusunuyorum. Ha bilgiden elbette zarar gelmez ama biraz daha bebegimizin gelisimini gormekte yarar var.

Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun.

Bence zararsız çünkü ses dalgası ve elektromanyetik dalga değil ısı yok bence.

Çok teşekkür ederim canım biraz olsun içimi rahatlattın allahım inşallah sana tatlımı tatlı güzeller güzeli sağlıklı bir kız evladı nasip eder
canm ben de izmirdeyim geçen hazirandan kalma 4 kutu depot var ben de. Ama etkısını yıtırmışmidir bilmiyorum. İstersen sana ulaştırabilirm.
allah razı olsun canım kardeşim girdiği 30. Eczanede bulmuş ama depo kapalı demiş yarın birdaha gidecek inşallah varsa gerek kalmaz ama yoksa özelden yazarım sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…