Merhaba, peki bahsettiğiniz gibi ihtiyaç olmadığı sürece ultrasona girilmemesi özel klinikler için de geçerli mi yoksa sigortaların tutarları karşılaması ile ilgili mi acaba?Soyle ki seker ultrasonun bilinen bir zarari yok. Ama bu bilinmeyen bir zarari olamayacağı anlamina gelmiyor. Ultrason 30-40 senelik bir teknoloji. Annem bana gebeyken girmis mesela ultrasona. Ve bilinen bir sorun gelistirmedim. Ama bu 30 sene sonra gelistirmeyecegim anlamina gelmiyor. Bir de soyle ki annem mesela 1 kere girmis ultrasona. Su anda gebelik boyunca 15-20 kere girenler var. Belki arttikca risk artiyor? Ama yine kimse bilmiyor. Cunku bebekler arastirma yapilamayacak kadar degerli. Bu yuzden de kuzey amerika da diyorlar ki ihtiyaç olmadikca ultrasona gerek de yok.
İnşallah her şey yoluna girer canım dualarım seninleGittim canım,malesef iyi haberlerle gelemedim,Sata göre 8+4 olan bebeğim 6+4 çıktı daha da gerilemiş gelişimi,daha kötüsü kalp atımı çok yavaş dedi daha daha kötüsü ise ilk karından baktı duyamadı,vajinal baktı çok yavaş dedi 40 atışları,haftaya cuma tekrar çağırdı,olumlu konuşmadı büyük ihtimalle sağlıklı deil sonlanabilir dedi,herşeye rağmen farklı vitamin omega3ve mineral daha verdi,eşim sordu neden böyle olur diye doktorda sakat veya hasarlı bi organ durumunda olur dedi yani ümit vermedi ama sen bu bebeği istiyosun ona inan dedi az ihtimalde olsa kalp atışı hızlanabilrde dedi,kesesi aşağıdaydı ya kese de yukarı çıkmış yani yerleşimi şimdi iyi dedi,progestanı bırak dedi
Ben de bu akşam başlıyorum okumayaa
Canım ikili tarama 11-14 haftalar arasında yapılıyo şimdi yapılmaz ki. Yanlış yönlendirmiş kuzum daha gelmedi hiçbirimizin ikili tarama zamanıKizlar ikili tarama testi yaptiran var mi?
Bi doktor hemen ikili test yaptirmam gerektiginden bahsetmisti vakti geldi demisti, ki o zaman 7 haftaliktim :/
Ah canım ne desem bilemiyorum. Yakın zamanda yaşadım ama tabı senın haftalarında benım kesindi bebeğimin gittiği .
Bir umut kalp atışı varmıs .
İnşallah rabbım sağlıkla ilermesini basip eder .
Canım inşallah her şey yoluna girer, çok bilgimve tecrübem yok açıkçası ama zamanla açığı kapatır Allah’ın izniyle o da inşallah, Allah’a emanet ol.
Tüüm pozitif düşüncelerimizle yanındayız! Dualarımız da hem seninle hem de bebeğinle... psikolokinin ne kadar etkili ve önemli olduğunu biliyosun. Doktorun ümitlendirmemiş sen de belki ümitlenmemelisin ama en azından bebeği daha da kötü etkileyecek şekilde yıpratma kendini. Güçlü ol annesi
Hayirlisi olsun aysenazcim sakin kendini üzme. Bol bol dinlenemeye bak. Belki de büyür sonradan. Benim devinle birlikte dogum yapan yine burdan bir arkadaşım da öyle cok gelismemisti bebegi. Ve 34. Haftada 700grlik mini mini bir bebege dogum yapti. Simdi dunyalar güzeli bir kizi var. Saglikli, yaramaz gorsen. Bin kere masallah. Hala gelisimi normale gore farklı. Daha kisa daha kucuk. Ama kalbi makine gibi. Gum gum atiyor.
Herseyin hayirlisi. Bebegin insallah tutunur sana. Ama tutunmasa da dunyanin sonu degil. Iki evladin var mis gibi.
Canım ne desem bilmiyorum.. çok üzüldüm İnan
Bi kaç gün sonra tekrar git bakalım ne diyecekler
İnşallah kötü bişey yoktur
Sen çok bilinçli bir annesin ve sabırla atlatacaksın bu süreci..
Canim ya cok uzuldum. Bol bol dinlenmene bak, moralini yuksek tutmaya calis ve dualarla da bebeginin yaninda olalim hep beraber. İnsallah toparlar. Allahtan umit kesilmez. İnaniyorum guzel haberlerle doneceksin bir sonraki sefer. ♡
İnşallah her şey yoluna girer canım dualarım seninle
can kızlarrr,hepinizin temiz kalbini yerim benBlackkcat Allah hayırlısını nasip etsin veren Allah alan Allah bunada şükür rabbim şifası varsa versin kendinizi üzmeyin lütfen
Benim ikiz değil ama bende Eylül annesi olacağım sanırım :)merhaba,
ben de ikiz ekim annesiyim :) o yuzden benim eylule de olabilir :)
Şimdiden randevu alınması lazım kızlar malesef yer kalmıyor. Bende bugun aldım. 27 Mart’a verdi 12. Haftaya denk geliyorCanım ikili tarama 11-14 haftalar arasında yapılıyo şimdi yapılmaz ki. Yanlış yönlendirmiş kuzum daha gelmedi hiçbirimizin ikili tarama zamanı
Kızımda 9 ay tatlı yedim öyle böyle değil hemdeTatli aserince erkek bebek mi oluyormus canim ?
Tabi ki git canım benim her zaman başka birinin bakmasında fayda vardır.can kızlarrr,hepinizin temiz kalbini yerim benAllah razı olsun teker teker hepiciğinizden,Rabbim meleklerinizi sizlere bağışlasın,inşallah benimkini de bana,ümitlenmek istemiyorum ama karnımda yavaşta olsa atan minik bi kalp var,başka doktora daha gitme kararı aldık bakalım
Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin canım benimGittim canım,malesef iyi haberlerle gelemedim,Sata göre 8+4 olan bebeğim 6+4 çıktı daha da gerilemiş gelişimi,daha kötüsü kalp atımı çok yavaş dedi daha daha kötüsü ise ilk karından baktı duyamadı,vajinal baktı çok yavaş dedi 40 atışları,haftaya cuma tekrar çağırdı,olumlu konuşmadı büyük ihtimalle sağlıklı deil sonlanabilir dedi,herşeye rağmen farklı vitamin omega3ve mineral daha verdi,eşim sordu neden böyle olur diye doktorda sakat veya hasarlı bi organ durumunda olur dedi yani ümit vermedi ama sen bu bebeği istiyosun ona inan dedi az ihtimalde olsa kalp atışı hızlanabilrde dedi,kesesi aşağıdaydı ya kese de yukarı çıkmış yani yerleşimi şimdi iyi dedi,progestanı bırak dedi
Kız olabilir :) değişiyor ya cinsiyet belli olana kadar sallayalım işte :)))Peki acı çekiyosa canımız
Yenidoğan hemsiresiysen biz sana soracagiz ayol. Benim gördüğüm bildigim bebek sayısı 1. Hadi yegenimi de ekle 2. Bu konuda sapka sana çıkartılıyor şeker.Güzel açıklaman için teşekkür ederim :) ne güzel tecrübelisin de sık sık sorarım artık sana inşallah :)
Bende Gözlemlediğim kadarıyla, yenidoğan hemşiresiyim küvöz de yatan 5 bebeğe 1 hemşire bakıyor haliyle yetişemiyor ama bebekler hasta olsa dahil uykuları çok düzenli. Çünkü asla sallama gibi birşey öğrenmiyorlar. Ta ki annesi öğretsene kadar bilimsel boyutu var mıdır bilmiyorum. Öğrenmek çık istiyorum ama bu şekilde gözlemlemek bile kafamda şekillendiriyor (tabi annelik duygusu vicdan azabı kısmını şuan dahil etmiyorum)
Anlıyorum canım çok sağol gerçekten daha iyi gibiyim şimdi sayenizde,ailemde iyi geldi bana,birazdan eşim gelecek eve geçecez herşeyin hayırlısıTabi ki git canım benim her zaman başka birinin bakmasında fayda vardır.
Ama ne okursa olsun sabırlı ve hazırlıklı ol lütfen..
sonuçta bazı şeylerin önüne geçemiyoruz benim ikizdi sonra gitti bebeğimin biri çok üzüldüm.. ana sonra düşündüm vardır bunda da bir hayır, doğduktan sonra kaybetsem ne yapacaktım. Tabi ki bu örneği üzülmen için söylemiyorum sen deneyimli bir annesim sadece kendini üzme mutlu olman minik için en iyi şey :)
En şyi sonuç 12. Haftada veriliyor. 7 haftalık burun kemiği yok ense yok nasıl bakacak. Ben şokKizlar ikili tarama testi yaptiran var mi?
Bi doktor hemen ikili test yaptirmam gerektiginden bahsetmisti vakti geldi demisti, ki o zaman 7 haftaliktim :/
Biz uyku egitmeni ne dediyse onu uyguladik. Girmeyin dedi girmedik. Ama o ilk on gun, evde sokakta her yerde agladim. Kocam sen cik evde durma diyordu anira anira sokak ortasında ağladım. Hic oyle kolay bişi degil. Esim bile kamyon carpms gibiydi. Uykusuzluk herseyden daha zor valla. Dayanilcak gibi değil. Ben de gece 12 den sabah 6 ya devin kucagimda bi saga bi sola yuruyerek tum geceyi geçirdiğimi ve o sekilde 8 de ise gittigimi bilirim. Salyalarim aka aka kac defa iste uyudum.Bende de aynı, ağlatmam yazık diyordum ama 1. Yaşına geldiğinde gece yarım saatte bir uyanır olmuştu, evde huzur kalmamıştı, o ağladı ben ağladım, şimdi bile sizin kadar değiliz ama gece bazen çağırıyor bazen uyuyana kadar yanında duruyorum ama eskiye göre kabulüm, bi şekilde orta yolu bulduk..
Belki.... Ama 6 ay gunde 4 saatten fazla uyumayinca İnan kitap okuyamiyosun. O zaman hatta yemek yemeyip dus almayip uykuyu seciyorsun. Hele de bebek icin yaddim eden kimsen yoksa..Kitap konusuna gelince de su an sadece hamilelik uzerine kitaplar okumanin dogru oldugunu dusunenlerdenim. Uyku, bebek dogduktan sonraki surec vs konularini 7.ay itibariyle okumak daha iyi olur diye dusunuyorum. Ha bilgiden elbette zarar gelmez ama biraz daha bebegimizin gelisimini gormekte yarar var.
Allah hepimizi ve bebeklerimizi korusun.
Canim ben kanada da yasiyorum burda tum sağlık sistemi toptan bedava. Devlet karşılıyor. Ozel klinik falan da oyle. Ucretle alakali bisi değil.Merhaba, peki bahsettiğiniz gibi ihtiyaç olmadığı sürece ultrasona girilmemesi özel klinikler için de geçerli mi yoksa sigortaların tutarları karşılaması ile ilgili mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?