2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Evet dogrudur okuduğun..amerikada ikili sistem mevcut. Ozel ve devlet klinikleri ayri.
Yani ultrasonin bildigim kadariyla bilinen bi zarari yok. Bi de soyle ki turkiye de cok yaygın. Yani binlerce kadin defalarca ultrasona giriyor. Ve cogu da sukur sağlıklı bebeğe sahip oluyor.
Ama ben simdi dr dan ciktim mesela. 7.5 haftalık falan hamileyim. Burda dr un ofisinde ultrason yok. Anca hastanede. Ama dr da doppler diye bi cihaz var kalp atislarini dinler. Sordum doppler kullanacak misin diye. Hayir dedi. 10. Haftadan once bakmiyorum. Bazen kalp atisi duyulmuyor anneler panik oluyor bosuna dedi. Dusundum de simdi ben mesela gobekliyim. Azcik da siskoyum. Doppler den kalp atisi duyulmayabilirdi. O zaman oturur kafayi takardim. Gece uyuyamazdim. Ya bebegr bisi olduysa diye sorgular dururdum. Ama simdi sokmadi. Elle rahmimi muayene etti. Rahmin buyumus hersey yolunda dedi. Ben mutlu ciktim. Neden cunku hersey yolunda..

Psikolojik etki cok buyuk aslinda. Zirt pirt ultrasona girmek anneye aliskanlik yapıyor ve girmedigi zaman korkutuyor. Ya da misal dr az bi kanama goruyor. Diyor ki agir kaldrima. Anne bunu bebek tehlikede diye dusunuyor. Halbuki aslinda normalin cok disinda olmayan bi olay...
O yüzden bile bence limitlenmeli.

Cnm cunku yurt disinda eşimin tabiriyle sinegin yagini bile dusunuyor sigorta sirketleri.bu yuzden her yerden kisiyorlar.misal ben ilk gebeligimde kalbi duyamadim bu yuzden bunda cok tedirginim.pozitiv gordukten sonra bhcg testini tekrarlamak istedim ki artis iyi mi bebek gelisiyor mu az da olsa bilip nefes alim diye.cunku ilk usg.yi kalp atisi icin veriyorlar yani onceden keseye bakalim falan yok.ama sdc kan testi icin de dr.dan havale kagidi lazim ki benim hastane ozel ona ragmen kadin vermiyom da vermiyom gerek yok dedi.en son sinirlendim yahu gerek varsa da yoksa da parasiyla degil mi vereceksiniz dedim.parayi ben oduyorum size ne dedim ancak oyle verdi.yani siz tr.de bu konuda sanslisiniz.

Ayni soruyu ben de soruyorum:))ben de dogustan aserdigim icin simdi ayirt edemiyorum hangisi gercek hangisi keyfi

Merhaba, katılıyorum size, benim de anlatmak istediğim buydu, işin maddi boyutu da etkili bu konuda bence de ve tek bir doğru yok bu konuda diye düşünüyorum, örneğin dış gebelik olup olmadığından bile emin olmak için keseyi görmek gerekmiyor mu, e ultrasona bu kadar geç gün verilirse ve bundan dolayı hem kişinin yaşayacağı panik hem komplikasyonlar hiç önemli değil mi anlayamadım açıkçası.

3-4 yemek kaşığı yiyorumdur yemeklerin yanında canım. Süt içiyorum, peynir çok seviyorum yeterli diye düşünüyorum ben de

Blackkcat şimdi okudum üzüldüm senin adına. Her şeyin hayırlısı aslında sistemimiz o kadar iyi işliyor ki zayıf olan eleniyor. Umarım bebeğin sağlıklıdır ve seninle kalır.

Kizlar DIKKAT!!!Benim ablam k.dogumcu almanyada .ben ona usg.den ve dr randevumdan bahsettigimde bana dedi ki usg.nin bir zarari yok yine de cok sik yaptirma ama doppler kesinlikle yatirma cunku bebege cok zarari varmis.yani bilginize.hani bizim hosumuza gidebilir renkli 3boyutlu sesli falan ama bebege zararliymis

Benim doktorum da usg yi pek sevmiyor birkaç saniye hızlıca görüntü alıp kaydediyordu. Öyle cihazın probunu uzun uzadıya tutup anlatmıyor. Mesela önceki gebeliğimde (sonra kalbi durdu kürtaj olmak zorunda kaldım) kalp atışını dinletmemişti çok minik daha sesi dinlemek için embriyo ısınıyor germeyelim demişti.

Dün dr günümdü bebeği de gördüm kalp atışını da gördüm , sesi dinletmedi zararlı 11 12. Haftadan önce dinletmiyoruz dedi, 6+6 haftalık hamişsin dedi. çok şükür. . Her gün ceviz yumurta süt ürünleri mevsim sebze meyvesi haftada et balık yiceksin dedi ,ki zaten yapıyorum bunları bende. kızlar çok anlamıyorum ama şöyle ağzıma tatlı koymak istemiyorum hiç canım çekmiyor, canım ne çekiyor biliyor musunuz yaprak sarması yaptığımız yaprak var ya onun sarılmamış böyle tuzlu mayhoş halini bu ne değişik bi aşerme aşerme bu mu oluyor tam bilmiyorum da

Ya kızlar böyle yemeklerden bahsetmesek çok iyi olur. Okuyup midesi bulanan var. Okuyup canı çeken ama alacak durumda olmayan var. Ben doğru bulmuyorum yazmayalım bence

Ya kızlar böyle yemeklerden bahsetmesek çok iyi olur. Okuyup midesi bulanan var. Okuyup canı çeken ama alacak durumda olmayan var. Ben doğru bulmuyorum yazmayalım bence
Ben bu posta bi gebe olduğumu yazdım birde alıntıladığınız yazıyı yazdım başka bişey yazmadım. Benim yazmadığım yazılar dışında hep yazılanları okudum ve ne tür konuşmalar geçiyorsa ona istinaden yazdım. Herkes yiyeceklerle ilgili bahsetmiş onlarca sayfa ama ben yazınca böyle bi uyarı almak üzücü oldu . Neyse.

Kızlar başka bi doktora geldim devlet hastanesine,sıramı bekliyorum hiç umudum kalmadı artık ama geldim yinede pişman olmamak için

Kızlar başka bi doktora geldim devlet hastanesine,sıramı bekliyorum hiç umudum kalmadı artık ama geldim yinede pişman olmamak için
Inşallah güzel sonuclar alican canım hiç umudum yok deme Rabbim buyuk canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…