Beni alintilamamissin ama yazicam tutamiyorum kendimiİlk oğlum yedi aylıkken taşındık biz. Bebeği anneme bırakıp bı günde tasincagimiz evi temizledik. Bı günde evi topladik. Ama evi toplarken atilcak herşeyi acımadan attık . Fırsat bu fırsat. Ve oda oda topladık herşeyi . Acil yerlestirilcek kolileri üstüne yazdık. Oda oda isimleri yazdık kolilerin üstüne. Acil acilcaklar arasında bebeğin bakim malzemeleri. Yatak yorgan nevresim. Vs. O günde çocuğu anneme biraktik. Eşimle ikimiz yarım günde bütün evi yerlestiridk. Nasıl oldu bilmiyorum. Ev sahibi bı elinde çay pogcayla geldi yardım edeyim dedi. Ben bütün evi gezdirdim bitti diye. Kadın şok oldu. Bu ne hız diyeAllah yardım etti başka bişey değil. Mümkünse bebek yanınızda olmasın bakicak kimse varsa. Çünkü çok dikkat dağılıyor. Dört taşındık toplam her taşınmada eşya azalttim hep . Büyük fırsat. Eğer kendi evimizi almak nasip olursa bu sefer tam minimalist bı ev doseyecegim. İncik cincik herşeyden nefret ediyorum. Hepsinden kurtulcam Allah kolaylık versin
Beni alintilamamissin ama yazicam tutamiyorum kendimi
Evim kucuk fazla esya yok bence. Bu minimalizm isine iki yil once merak salmistim. Oyle yasiyoruz yani yillardir. Mesela bebek odasindakileri yazayim
Utu masasi
Kurutma askiligi
Elektirkli süpürge
Bir koli pirinc(memleketten)
Mini firin
Motosiklet egzosu
Oto koltuk
Bebek esyasi icin dolap
Bebek kuveti kovasi
Tum bunlar dolduruyor odayi. Hepsi gerekli ve koyacak baska yer olmadigi icin ordalar
Bebegimiz olana kadar bu ev ikimiz icin idealdi
ayni durumdayim.
3+1 evim. Annem bizimle yasiyor. İki oda annem ve bize yatak odasi. Bir oda oturma+salon gibi.
kalan 1 odada iki masaustu bilgisayar ve cok kullanilmayan her sey var. Cok ozendim bebek odasi yapmaya ama deli ozendim hala cok istiyorum.
hamileligimin son gunlerinde gozumu karartmistim o odayi bosaltacaktim ama bilgisayarlari nereye koyucam hadi tek bilgisayara indirsem onu da nereye koyacagim. Elektrikli sobalar varAtsam atamiyorum. Annemin odasi eski spor odamizdi. Orda yurume bandi eliptik bisiklet var onlari bile koyacak yer yok. Satayim diyorum kimse almiyorda Biz de tasinmayi dusunuyorum. Salgin cikti tam ev bakarken
Ben Ekin i annemin yanina koymustum. Anneanne torun gecinip gidiyorlardi. Sonra hava cok sicak oldu, annemin odasina klima yok. Ekin cok aglamaya uyuyamamaya basladi hatirlarsaniz su afrika sicagi mevzusunda. O zaman bizim odaya aldik besigi. Sonra dis donemi geldi besikte yatmak istemedi atesi falan cikti ben de sabahlari 6 dan sonra yanima aldim. Esimle aramiza. Esimi teklemeliyordu, esim balkona kacti uyumak icin. Sonra besiginde yatmaz oldu. Geldigimiz noktada butun gece yatakta benimle yatior ve esim yataktayken onu tekmeleyip agliyor. O gidince hemen uyuyor.Depolama saklama alani olmayan eski tip evler sıkıntı. Yeni evleri görüyorum bu ivirzivirlar için ayri dolap yer vs yapiyolar. Daginiklik olmuyor odalarda.
Bugun bu odayi duzenlemeye calisicam yoksa esim salonda koltukta yatmaya devam edecek. Her sabah kalkip onu orda gordukce canim sıkılıyor
Kira zor bişey Allah kendi evimi nasip eder inşallah.ben zamanında ne kadar almissam dağıtıyorum çöpe atiyorum bitmiyor. Bazılarına kıyamıyorum, sonra ki sefer kiyamadiklarima kiyiyorumİlk oğlum yedi aylıkken taşındık biz. Bebeği anneme bırakıp bı günde tasincagimiz evi temizledik. Bı günde evi topladik. Ama evi toplarken atilcak herşeyi acımadan attık . Fırsat bu fırsat. Ve oda oda topladık herşeyi . Acil yerlestirilcek kolileri üstüne yazdık. Oda oda isimleri yazdık kolilerin üstüne. Acil acilcaklar arasında bebeğin bakim malzemeleri. Yatak yorgan nevresim. Vs. O günde çocuğu anneme biraktik. Eşimle ikimiz yarım günde bütün evi yerlestiridk. Nasıl oldu bilmiyorum. Ev sahibi bı elinde çay pogcayla geldi yardım edeyim dedi. Ben bütün evi gezdirdim bitti diye. Kadın şok oldu. Bu ne hız diyeAllah yardım etti başka bişey değil. Mümkünse bebek yanınızda olmasın bakicak kimse varsa. Çünkü çok dikkat dağılıyor. Dört taşındık toplam her taşınmada eşya azalttim hep . Büyük fırsat. Eğer kendi evimizi almak nasip olursa bu sefer tam minimalist bı ev doseyecegim. İncik cincik herşeyden nefret ediyorum. Hepsinden kurtulcam Allah kolaylık versin
Benim şuan oturduğum evde banyoda klozet var. Bide ayrı yer tuvaleti. Küçük yer tuvaletini kapattim ben. Poşet tıkayıp WC üstünü kapaticak tahta kesip koyduk. Salondaki fazla gumuslugun kapagini söküp üstüne koyduk . Böylece beş geniş rafı olan ardiye dolabilmiz oldu. Deterjanlar tuvalet kağıtları kışlık kavonozlarBeni alintilamamissin ama yazicam tutamiyorum kendimi
Evim kucuk fazla esya yok bence. Bu minimalizm isine iki yil once merak salmistim. Oyle yasiyoruz yani yillardir. Mesela bebek odasindakileri yazayim
Utu masasi
Kurutma askiligi
Elektirkli süpürge
Bir koli pirinc(memleketten)
Mini firin
Motosiklet egzosu
Oto koltuk
Bebek esyasi icin dolap
Bebek kuveti kovasi
Tum bunlar dolduruyor odayi. Hepsi gerekli ve koyacak baska yer olmadigi icin ordalar
Bebegimiz olana kadar bu ev ikimiz icin idealdi
Biz şuan eşimin ailesinin binasindayiz . Kira vermiyoruz. Daha önce kirada oturudk üç sene kadar. Ev alana kadar burdayiz . Tez zamanda nasip olur inşallah. Bu devirde çok zor. Hele İstanbul daKira zor bişey Allah kendi evimi nasip eder inşallah.ben zamanında ne kadar almissam dağıtıyorum çöpe atiyorum bitmiyor. Bazılarına kıyamıyorum, sonra ki sefer kiyamadiklarima kiyiyorum
Aynı hata bende de var ya gece yatmıyor yatağında illa bi dokunacak gözü açtığında bi görecekBen Ekin i annemin yanina koymustum. Anneanne torun gecinip gidiyorlardi. Sonra hava cok sicak oldu, annemin odasina klima yok. Ekin cok aglamaya uyuyamamaya basladi hatirlarsaniz su afrika sicagi mevzusunda. O zaman bizim odaya aldik besigi. Sonra dis donemi geldi besikte yatmak istemedi atesi falan cikti ben de sabahlari 6 dan sonra yanima aldim. Esimle aramiza. Esimi teklemeliyordu, esim balkona kacti uyumak icin. Sonra besiginde yatmaz oldu. Geldigimiz noktada butun gece yatakta benimle yatior ve esim yataktayken onu tekmeleyip agliyor. O gidince hemen uyuyor.
Buyuk bir hata yapmisim farkinda degilmisim
1 cocuk yetmezmi ya artik bunu dusunuyorumDüşünme boşver ...ben ilk 5 sene düşündüm gözüm yemedi ikinciyi.sonra ara ara düşündüm yine yemedi.birinci 9 yaşına gelince ilki unutmuş olacağım ki ikinciyi istedim.zaten sadece bir gün istedim ondada hamile kaldım.Allahim ayaklarina taş deydirmesin elbet ama bana ne olur diye yalvaran ne eşim ne kızım yardım etmiyor .birde sürekli hizmet bekliyor.bir çocuk hiçbirsey iki çocuk çok sey diyince kızardım sanki bir tanenin zahmeti yorumculuğu yok ne saçma derdim ama iki zaten çok başka imiş.hayatimin hiç bir dönemi bu kadar bunalim mutsuz olmadim.pandemi ilede katlandi tabii.sadece bir gece rüyasını görsem vazgecermisim o derece bitiklerdeyim.Allahim sabır güç kuvvet enerji versinde büyütelim inşallah sağlıkla.
Bizimki sabah babasi iş için üstünü giymeye başladığında gidip kapinin önüne oturuyor.sepet sanki dışarı çıkarken koluna takıp götürecek
Çok dikkatli olman lazim mutfakta bardak kırıldı tezgah üstü masa üstü ne varsa sudan geçirmen lazım.benzer birsey bende yaşadım elimden kase düştü taş zemin kirildi.supurdum süpürge ucuna yapışmıştır diye sapı direk küvete attim.islak mendil daha iyi toplar diye koca mutfağa bir paket islak mendille sildim.sonra bebek emekliyor diye elimle tüm mutfak zemini gezdim ki varsa elime batsin diye minnacik kiymik battı.sonra hop tekrar .ve tüm tezgah üstündekileri makineye attim.yoktur ya denecek birşey değil . yemiş olmasa eline ayağına batsa aglama sebebini anlatamaz. zaten derdini anlatamadığı gösteremediği için bu zamanlar çok riskli.
Öyle gerçekten canm ama benim ki yüksekten düşmedi yoksa inan bende senin gibi yaparım islak mendil disinda bardak oldugu yerde devrilip kirildi yani sicrama ihtimali oldukça düşük ama dahada dikkatli olmam lazimmis demekkiDüşünme boşver ...ben ilk 5 sene düşündüm gözüm yemedi ikinciyi.sonra ara ara düşündüm yine yemedi.birinci 9 yaşına gelince ilki unutmuş olacağım ki ikinciyi istedim.zaten sadece bir gün istedim ondada hamile kaldım.Allahim ayaklarina taş deydirmesin elbet ama bana ne olur diye yalvaran ne eşim ne kızım yardım etmiyor .birde sürekli hizmet bekliyor.bir çocuk hiçbirsey iki çocuk çok sey diyince kızardım sanki bir tanenin zahmeti yorumculuğu yok ne saçma derdim ama iki zaten çok başka imiş.hayatimin hiç bir dönemi bu kadar bunalim mutsuz olmadim.pandemi ilede katlandi tabii.sadece bir gece rüyasını görsem vazgecermisim o derece bitiklerdeyim.Allahim sabır güç kuvvet enerji versinde büyütelim inşallah sağlıkla.
Bizimki sabah babasi iş için üstünü giymeye başladığında gidip kapinin önüne oturuyor.sepet sanki dışarı çıkarken koluna takıp götürecek
Çok dikkatli olman lazim mutfakta bardak kırıldı tezgah üstü masa üstü ne varsa sudan geçirmen lazım.benzer birsey bende yaşadım elimden kase düştü taş zemin kirildi.supurdum süpürge ucuna yapışmıştır diye sapı direk küvete attim.islak mendil daha iyi toplar diye koca mutfağa bir paket islak mendille sildim.sonra bebek emekliyor diye elimle tüm mutfak zemini gezdim ki varsa elime batsin diye minnacik kiymik battı.sonra hop tekrar .ve tüm tezgah üstündekileri makineye attim.yoktur ya denecek birşey değil . yemiş olmasa eline ayağına batsa aglama sebebini anlatamaz. zaten derdini anlatamadığı gösteremediği için bu zamanlar çok riskli.
AminBiz şuan eşimin ailesinin binasindayiz . Kira vermiyoruz. Daha önce kirada oturudk üç sene kadar. Ev alana kadar burdayiz . Tez zamanda nasip olur inşallah. Bu devirde çok zor. Hele İstanbul da. Gece ay yıllardır sakladığım bedeni olmayan bı kere falan giydiğim çok şık elbiselerim vardı. Verdim hepsini. Ben bu bedene sigana kadar modası gecicek .
Benimki tekmelemiyor fecii bagiriyor agliyor uyaninca. Ben gece 3 sularinda aliyorum yataga.Ben Ekin i annemin yanina koymustum. Anneanne torun gecinip gidiyorlardi. Sonra hava cok sicak oldu, annemin odasina klima yok. Ekin cok aglamaya uyuyamamaya basladi hatirlarsaniz su afrika sicagi mevzusunda. O zaman bizim odaya aldik besigi. Sonra dis donemi geldi besikte yatmak istemedi atesi falan cikti ben de sabahlari 6 dan sonra yanima aldim. Esimle aramiza. Esimi teklemeliyordu, esim balkona kacti uyumak icin. Sonra besiginde yatmaz oldu. Geldigimiz noktada butun gece yatakta benimle yatior ve esim yataktayken onu tekmeleyip agliyor. O gidince hemen uyuyor.
Buyuk bir hata yapmisim farkinda degilmisim
Ben odasına salon takımımım berjerini koydum, gece onda emzirip koyuyorum yatağına.Benimki tekmelemiyor fecii bagiriyor agliyor uyaninca. Ben gece 3 sularinda aliyorum yataga.
Bugun duzenledim odayi. Her seyi kapinin arkasina ve o sıraya duvara dizdim. Yatigini da tam karsi duvara koydum.
Bugun denedik uyudu odasina ben de kendi odamda. Oyle bir vikyakladi ki duydum kalktim. Bakalim bu gece nasil gececek. Yatağa almicam oglani umarim basaririm
Bizim çocuk odasında çekyat var. Çocuk hasta olduğu zaman o çekyat benim için kurtarıcı oldu. Büyük oğlum çok bronşit oluodu. O cekyatta kaç sabah sabahladim bilmiyorum.Ben odasına salon takımımım berjerini koydum, gece onda emzirip koyuyorum yatağına.
Sana önerim oda epey karanlık olsun, sen başka bir odada gece lambası açıp yanina git.
Ben ilk oğlanın giysileri vercektim eşim bı dur dedi. Bende durdum. Şimdi kardeşi giyiyorMinimallik furyasından benim ev de elden geçmişti. Şimdiye kadar evim hep derli toplu, sadece gerekli eşyalarla dolu oldu. Her baharda göz göz evi elden geçiririm.
Bebek olunca iş değişti, çoğu malzeme kısa bir süre kullanılıyor, sonra birikiyor. Atsan atılmıyor, belki kardeş olur ya da yeğen falan olursa ona veririz diye. Kıyafetleri falan dolapta satmaya başlamıştım sonra bu pandemi çıktı kaldı öyle. Neyse benim evde de büyük bir oda var, hem ardiye gibi, hem kiler gibi orada birikiyorlar bakalım şimdilik.
Ben normalde kullandığım leke cikariciyi döküyorum lekelerin üzerine ya da bulaşık deterjanı sonra 4 buçuk saat durulama yaptırıyorum. Oğlumda atopik dermoyit başlangıcı var deterjan kalıntısı olunca kötü oluyo ona rağmen hiç sorun yaşamadım ama bunu çok geç uygulamaya başladım şuan bir çok kıyafet lekeli kaldıKızlar bebişlerin kıyafetlerinde ki yemek lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz? Ben deterjan olarak duru granulmatik kullaniyorum ama lekeler cikmiyor ekstra ne yapabilirim en güvenli yoldan
Lekeli olanları anında sabunla çitileyip koyuyorum, sonra Makina çalışınca makinaya atıyorumKızlar bebişlerin kıyafetlerinde ki yemek lekelerini nasıl çıkartıyorsunuz? Ben deterjan olarak duru granulmatik kullaniyorum ama lekeler cikmiyor ekstra ne yapabilirim en güvenli yoldan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?