Ben sabahları 1 tam yumurta sarısı bazen haşlama bazen sahanda, bazen de omlet olarak veriyorum. 1 tatlı kaşığı lor, 1 tatlı kaşığı kırılmış ceviz, bazı günler 1 çay kaşığı keçiboynuzu özü ya da 1 zeytin ya da salatalık rendesi.
Öğlen yoğurt ya da meyveli yoğurt
Akşam çorba ya da sebze oluyor. Örneğin kıymalı tarhana, sebze çorbası, ezogelin çorba, tel şehriyeli sebzeli kıymalı çorba gibi. Bizim yemek onun yiyebileceği bir yemek ise tuz atmadan ona ayırıyorum. Bazen makarna yoğurt yiyor. Bazen bize salata yaparken onun yiyebildiklerinden minik bir kasede ona salata yapıyorum.Hiç yemek yapamadıysam hipp kaşık maması veriyorum.
Yemekleri genelde masada beraber yiyoruz, sabah öğlen benle akşam ailece. O yüzden çiğnemeyi güzel öğrendi. Yemek saatini seviyor, reddettiği nadir oluyor. Henüz dişi yok, bu sıralar benim dişim olduğumu anladı. Emerken gelip gidip dişlerime dokunuyor, dişlerimi tık tık yapıyorum gülüyor.
Spagettiyi falan önüne koyuyorum, diş olmadığı halde ısıra ısıra yiyor. Başlarda öğürüyordu zamanla alıştı. O yüzden kızlar biraz fırsat verin, öğürdü diye panikle bakmayın. Herşeyi püre yaparsanız, çiğnemeyi öğrenemez. Öğürdüğünü yutavileceği bir şeyse yutuyor, değilse tükürüyor. Zaten öğürme sesini duyduysanız o hallediyor. Öksürüyorsa o zaman durumu gözlemleyip su veriyorum ya da çok öksürdüyse baş aşağı çevirip kolumun üzerine yatırıyorum, sırtını sıvazlıyorum.
Bir de herşeyi ayrı ayrı veriyorum, kahvaltıyı falan katıp karıştırıp verince ilerde ayrı ayrı sevmiyorlarmış.