2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ateş sonrasi sicaktan oluyor galiba bizinkininde yanaklar kırmızı kırmızı hafif pütürlü.

Çok geçmiş olsun, oğlumda da çenesinin altında uçuklar çıktı.
Doktor zoviraks krem verdi.
Ateşi 37,5 larda seyrediyor
Çok kimseyle görüştüğümÜzme yok esasında, nereden geldi anlamıyorum
Virüs kaynakli olduğu için 3 gün ateş normal karşılanıyor 3 gün sonunda geçmezse dr tahlil isteyecekti hamdolsun gece ateşi çıkmadı.insallah çenesinden biter gider pis şey yayiliyormusta.bizimkinin dil boğaz halen kötü durumda.kiloyu geçtik artık zaten boğazından 2 kaşık geçsin şükreder olduk.

Bende dise bagliyorum ama baktim ustede altlara da hic bir belirti yok.Gerci alt 2 yi cikartirken de belirti vermemisti ama zorluyor baya.
Alt iki var bizde. Alt yan cikicak şimdi. Az önce gördüm bembeyaz çok şişmiş. Yarın patlar diye düşünüyorum. Çok nazlı kuzum. Dertli dertli agliyo hep

Bizim de öyle canım, yapıyorum yapıyorum nafile
Yemiyor, hiçbir zaman iştahlı bir bebek değildi ama şimdi iyice iştahsız oldu.
Allah şifa versin tüm kuzulara

Aynen biz bugune kadar 1 yada 2 kere kalkar emer yatardik ama simdi defalarca kalkiyor aglayarak var birsey bu 9 ayda
Bizimki de dişler yüzünden ateşlendi üstelik dişler de çıkmadı üstüne olan iştahı gitti resmen zorla oyunla kırk takla ata ata yemek yediriyorum. Yoğurdu çok severdi onda bile sorun ediyo yemek istemiyo ne yapacağımı şaşırdım ne zaman duzelicek duzelicek mi bilmiyorum. Hayır diş yok ateş yok atak haftası değil niye böyle oldu

Aynen biz bugune kadar 1 yada 2 kere kalkar emer yatardik ama simdi defalarca kalkiyor aglayarak var birsey bu 9 ayda
Biz de böyleyiz kızlar. O kadar çok kalkar olduk ki sayamıyorum. Bazen memeden indiremiyorum bile ayrılmak istemiyor benden. Diş de yok gibi görünürde. Acaba ayrılık kaygısı olabilir mi bu 9. ayda?
Gündüzleri de çünkü odadan çıktığım an kriz geçiriyor, heryere onunla gitmeliyim. Bazen ayağa kalkmam bile yetiyor gideceğimi anlıyor ve ağlamaya başlıyor. Gece de böyle bir duygu hissediyor olabilirler mi?

Açıkçası bu kalkmaların sebepsiz olduğunu düşününce sabırlı olamıyorum, gerginleşiyorum. böyle nedenler düşünüp ürettikçe, şundandır bundandır’a bağlayınca bebeğime daha toleranslı davranıyorum tavsiye

Ayrılık kaygısı olabilir , diş olabilir, atak haftasi olabilir. Neticede hepsinde bizi yanlarında istiyolar.
Benim bebeğim de öyle diş cikaeacakti çıkaramadı ateşli dönem bitti iştah da geri gelmedi . Gündüz iyi yemediği için gece sık sık acikiyo. Valla ne zaman bitecek bilmiyorum ama çok zor oluyo biz böyle ilerleme beklerken eski günlere dönünce. Allah sağlık sıhhat versin hepsine buyuyecekler bunlar anı olarak kalacak. Ben de çok zorlanıyorum anne olmak çok zor ama mükemmel bi duygu insanın her şeye gücü oluyomuş

Her halükarda bir sebebi var merak etme annesi. Onun ihtiyacı var. Olmasa uyanmaz. Şu an bu yaşananlar çok normal aslında. Dünyayı fark etmeye başladılar. Bizim gidip gelmelerimizi. Neden sonuç ilişkisini. Bir şeyin olacağını anlayabiliyorlar mesela. Deneyimleri oldu, hafizalari gelişiyor. Ve artık bebeklerimiz büyüyor. Düşüyor ya rüyasında da düşüyor. Sen odadan çıkıyorsun ya rüyasında da çıkıyorsun. Gün boyunca yaşadığı her şeyin stresi de yansıyor. Onun sana ihtiyacı var.

Kızlar bebekler yürümeye başlayacak ya, işte o zaman da böyle çok huysuz ve çok uyanacaklar büyük olasilikla.
Ben bir numarada çok sabirliydim. Ama iki daha sakin daha az uyanan bir bebek ya, bu çok uyanınca hafiften geriliyorum. Çoktan kastım saat başından fazla uyanması yani 45 dkda bir yarım saatte bir gibi. :))
Büyüğü yatağına yatırıp küçüğü koltukta onun yanında emziriyorum. Öyle uyuyor minnak. Dün ayağa kalkınca uyandi. Pispislayip koydum yatağa ama yok böyle bir ağlama. Aldım kucağıma. İnanın tam 20 dakika kesintisiz ağladı. Her şeyi denedik ama böyle eti kopariliyor sanki. Zaten ilk aglamaya başladığında eşim ben uyuyakaldim da çocuk yere düştü sanmış
Meme emzik oyun hiçbirine bakmadı bile. 20 dakika çok agladiktan sonra 10 dakika kadar aralıklı ağlamaya döndü. Dinlene dinlene. En sonunda emmeye ikna oldu. Ve sabaha kadar bırakmadı. Meme agzİndan düşse bastı çığlığı. Sabaha kadar böyleydi sabaha kadar meme ağzında durdu. Acaba neyden korktu neyden tedirgin oldu.. kıyamam çok üzüldüm.
Ve bu gecenin sabahında eşim ne geceydi ya çocuk hiç uyumadı, dedi. Evet ya bebek olunca böyle işte . Am anne guzel di mi... Üçüncü olsa keşke belki o güzel uyur di miiii
Eşimde resmen mavi ekran belirdi
Gece çok emzieince hormonların oynadi senin diyor.
Bu arada ağlamasına engel olursak o ağlama kriz halinde ara ara geliyor. Böyle bir defada toptan bitiyor.

Valla atak haftası falan takip etmiyorum hiç. Çocuklar böyle büyüyor. İlla ki kendince bir sebebi vardır ağlamasının diye düşünüyorum bende. Gün içinde farklı birini görmek bile bebeği gece uykusunda huzursuz edebilir. Bebeklerin alemi çok farklı büyük oğlum 5 yaşında o bile gece sürekli kalkıyor, burnum aktı gibi gibi çeşitli sebeplerle. Yanıma falan gelip yatıyor. Bebeğe çok görmüyorum o yüzden sık uyanmayı. Büyük oğlum 2 yaşında memeyi bırakınca uyuması düzene girmişti. O zamana kadar 2 saatte bir uyanırdı

Bu mesaji ben yazmisim gibi odadan cikmayi birak kapiya yaklassam ağlıyor surekli memede uyuyor yatagina koyarken yirtiniyor resmen başa donup tekrar emziriyorum

Bizdede oyle gozu kapali agliyor gozunu açınca o aglayan cocuk gidiyor resmen gulmeye basliyor

Bugün daha iyi sanırım damaklari kalinlastigi için yemekte ve emmekte zorlanıyo. Önceden memeyi komple ağzına alan bebe gitti sadece ucunu alan ve azıcık emen bi bebe geldi. İnşallah yeni damaklarina alışır kuzum da toparlar. Yeniden ateslenip dişleri çıkarmaya baslicak diye resmen ödüm kopuyo. Tabi korkunun ecele bi faydası yok inşallah bu sefer ateslenmez. Uykuları bozulmuştu onu toparlamaya başladık .
Değişik sesler çıkarmaya başladı ve çok hoşuna gidiyo. Dişler de çıkmaya başlarsa daha rahat sesleri çıkarır.
Aşırı hassaslasti çok çabuk duygu geçişleri var ama ağlayınca çabuk sakinlrsmiyo eskisi gibi ama gülerken her an aglayabiliyo. Teker gibi bir noktaya bağlı hareket eden şeyler çok dikkatini çekiyo ve minicik tatliş işaret parmağıyla çevirmeye çalışıyo.
Öyle böyle kocaman oldu salıncakta zincirleri tutarak büyükler gibi sallanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…