2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ben de yaşıyorum bunu.6-7.ayda daha çok yaşıyorduk ama şu iki gündür yine yaşamaya başladık.Kati olarak verdiğim şeye ağzını açıyor yiyor ama çorbada pütür olunca çoğunlukla ya yoğun şekilde kusuyor ya fışkırtarak çıkartıyor.
Aynii sekoldee yogun ve fiskirtsrak kusuyo bir iki oguruyor,Geliyorr diyorumm ve foossss.Su 3 gumdur yok ama nasil yediyorum bir allah biliyor bir ben.Yuregim hep agzimda kusar mi diye.

Canım benim oğlum damaklari kalinlasirken öyle oldu . Hiç bişey yemek istemiyodu ve sürekli yediği şeyleri ogurmeye başlamıştı. Azıcık bile pütür gelse yutamiyodu. Belki sizin de öyledir.

Ben akşam bi kase 😁 yoğurt veriyorum ama o kasenin içinde yulaf , meyve, nane , tarçın gibi şeyler de oluyo. Günün son ogununde veriyorum her zaman yoğurdu. Benim kaselerim normal takım kaselerinden biraz daha küçük ama ben de abartiyorum çünkü gece emmiyo eğer gündüz iyi yemisse paşalar gibi uyuyo . O yüzden gündüz hem emziriyorum hem de yediklerini abartiyorum😁
Eğer reflü varsa sık sık az az yedirin abartirsaniz bebeğe zarar olur. Mide kapakcigina gereksiz baskı oluşur
Bizde istah kaybi henuz yok.Acaba reflu mu diyorum.Verdigim porsiyonlari biraz kuculttum.Bakalim bir sure boyle deneyecrgim.

Aynen benimki de böyle yapıyordu.. kıymayı veya sert şeyleri yemek içinde yemez öğürür ama simit yerdi..
Ayni bu sekilde ya.Biraz once bildigin pirzola kemirdi,kofte yedi ama yemegin icinde putur olunca güürrr.reflu belirtisi mi ki bu? Doktora bir an once gitmek istiyorum merak ediyorum.

Kizlar gunde ne kadar yogurt veriyosunuz ? Abartiyorum sanirim azaltayim dedim bu defa iyice az vermeye basladim sanirim.Ne kadar ve hamgi ogunde veriyorsunuz?
Herkesin ölcek değeri farklıdır muhtemelen ben gün icinde 2 defa veriyorum.Öğlene doğru yoğurda salatalık rendeleyip veriyorum (1 kase )sonra ikindi zamanı 2 yemek kaşığı kadar yemeğin yanında yer benimki :kk77:

Bende de var. Emzirme sürecinde de devam etmişti ilkinde. Birde yeni saçlar çıkıyor yerine, ön tarafım tiftik tiftik saç, çok kötü görünüyor
Ayy valla aynı dert ya önlerde mini mini bağımsızlık ilan eden bir grup var, kuaföre de gidemedim korktum bugün işe başlıyorum kınalı yapıncak gibiyim

Aynii sekoldee yogun ve fiskirtsrak kusuyo bir iki oguruyor,Geliyorr diyorumm ve foossss.Su 3 gumdur yok ama nasil yediyorum bir allah biliyor bir ben.Yuregim hep agzimda kusar mi diye.

Öfff aynı şey bizde de var hala sabahları bulamaç şeklinde Kahvaltı;
Yulaf, yumurta sarısı, ceviz, pekmez, labne, Bebe bisküvisi kendi yaptığım, şeftali ya da kayısı...
Öğlen; sebze çorbası tarhana ya da yayla çorbası
İkindi meyve yoğurt
Akşam ya muhallebi ya da yine yoğurt ya da saat erkense öğle porsiyonuna göre daha az çorba.
Ama asla katı yutamıyor :(
Bi kere yoğurt içine kuskus koydum bi tatlı kaşığı kadar boğazında kaldı. :(
Nasıl öğrenecek yemek yemeyi bilmiyorum ve çok panik oluyorum eline bir şey veremiyorum

Yulaf, yumurta sarısı, ceviz, pekmez, labne, Bebe bisküvisi kendi yaptığım, şeftali ya da kayısı...
İkindi meyve yoğurt
Akşam ya muhallebi ya da yine yoğurt ya da saat erkense öğle porsiyonuna göre daha az çorba.
Ama asla katı yutamıyor :KK43:
Bi kere yoğurt içine kuskus koydum bi tatlı kaşığı kadar boğazında kaldı. :KK43:
Nasıl öğrenecek yemek yemeyi bilmiyorum ve çok panik oluyorum eline bir şey veremiyorum

Umarim puturlu yiyemedigi icindir yoksa reflu ise uzulecegim baya.
Hickiriyor arada.Bu da reflü belirtisiymis.Sizler de var mi bu?

Hıçkırık yok gece reflüden dolayı uyanması da yok. Yemek yemek istiyor elini uzatıyor her şeye veriyorum ama yutamıyor öğütüyor Boğazında kalıyor :(

Hıçkırık yok gece reflüden dolayı uyanması da yok. Yemek yemek istiyor elini uzatıyor her şeye veriyorum ama yutamıyor öğütüyor Boğazında kalıyor :KK43:
Eline birşey al ye, yüzüne bakarak çiğneme hareketi yap. Seni taklit edecektir. Böyle böyle çiğnemeyi öğrenir.

Bizde hıçkırık var ama her gün ya da her yemek sonrası filan değil.Yine de sık sık oluyor.Daha ufakken çok kusardi doktora dediğimde fazlasini kusuyor demişti,o zamanlar fışkırarak kusma olmuyordu.Ek gıdayla başladı birkaç kez tekrarladı.Kati gıdada işine geldigini ağzında çok güzel evirip çeviriyor anlamıyorum hiç ya..
Üst dişler gözüktü gibi nokta şeklinde.İstah gitmiş durumda.😒

Hıçkırık yok gece reflüden dolayı uyanması da yok. Yemek yemek istiyor elini uzatıyor her şeye veriyorum ama yutamıyor öğütüyor Boğazında kalıyor :KK43:
Reflu gece uyanmasi mi yapiyor.Aglayarak uyanmasi bu yuzden mi acaba?Bazen neredeyse deliksiz uyuyor bazen devamli uyaniyoe.Su son 3 gundur surekli uyaniyor .Acilen doktora gitmek gerekiyor.

İkindi meyve yoğurt
Bi kere yoğurt içine kuskus koydum bi tatlı kaşığı kadar boğazında kaldı. :KK43:
Gündüz emmiyor mu bebeğin. Benimki günde iki öğün zor yiyor. Ona kalsa sadece emerek yasicak. Doktor bir yaşında anne sütünü kesebilirz dedi. Kan değerleri iyi durumda. Kilo boy normal. Hiç istemiyorum sütten kesmek. Bizimki cignemede yutmada sorun yok ama canı istemezse ağzını açmaz. Çok istikrarlı🤪🤪 . Küçücük bebeğe gücüm yetmiyor. Zorla yedirmek diye bisey mumkun değil. Kitlio ağzını. İki dişi var. Ama sinirlenince öyle bı ısırıyor ki dün parmağımı kopariyodu derisi soyuldu resmen👅 canı nasıl istese öyle yaşıyor. Her türlü su zor. Bu bebeler canımızı okuyo😂

İkindi meyve yoğurt
Muhallebiyi inek sütüyle mi yapıyorsun. Tarif edermsin cnm

Yaaa rint geçmiş olsun. Kürtaj şeklinde mı oldu ameliyat. Test yapmadım. Çok ağrılarım var sanki şiddetli adet sancısı gibi. Bekliyorum . İlk oglumda bı sene kadar adet olmadim bende. Ama olmaya başlayınca eski döngumde devam etti hiç sasmadi. Korona yüzünden gitmiyorum yoksa çoktan kadın doğuma giderdim. Bilmiom yaa 🤔
Ben de ben de... Ama işte covid. Bizim şehir de fena halde covid kaynıyor. Yine bunalıma girmek üzereyim. Annemler memlekette eşim götürüp bırakayım bir süre kalın, diyor. Yeni döndük ama ben git gel yapmak istemiyorum artık.
Kapalı oldu ama nasıl oldu bilmiyorum. Kürtaj olmuş olabilir. Uyuttu beni doktor. Bu karın hepsi birer travma, gerek yok o hissi yaşamana, dedi.

Ben de ben de... Ama işte covid. Bizim şehir de fena halde covid kaynıyor. Yine bunalıma girmek üzereyim. Annemler memlekette eşim götürüp bırakayım bir süre kalın, diyor. Yeni döndük ama ben git gel yapmak istemiyorum artık.
Kapalı oldu ama nasıl oldu bilmiyorum. Kürtaj olmuş olabilir. Uyuttu beni doktor. Bu karın hepsi birer travma, gerek yok o hissi yaşamana, dedi.
Bende çok bunaldım bu ara. Biz tedbirli davranıyoruz diye dalga geçen akrabalar var. Sinirlenirim zıplıyor. Koskoca sağlık bakanı diyor ki bayram ziyareti yapmayın. Ev gezmeleri yapmayın . Uymaya çalışıyoruz diye alay konusu olduk😈. Çok gerginim. Annemler yakın benim . Haftada bı bikac saat gidiyoruz. Ama kalmak çok istemiyorum. Uyku düzenleri mahvoluyo çünkü. Özlediğim arkadaslarim var. Kafa dağıtmak istiyorum. Ev işlerinden bıktım 🤪🤪 dünyanin yükü kadınların ustundeymis meğer anne olunca anladm. Çocuklar sağlıklı olsun. Napalm. Gecicek inşallah bugünler

Back
X