O nasil belli oldu ki ?
Rutin 6. Ay kontrolüne korona yüzünden goturememistim. Sol gözünde arar ara çok çok nadiren kayma fark ettim . Sağ gözünde hiç bir şey yoktu yani ben fark etmedim. Zaten ne zaman göz tembellesiyomus o zaman şaşılık basliyomus yani fark edilir duruma geliyormuş.Göz muayenesi ne mi gittiniz. Çok anlamıyorum bu değerlerden. Geçici biseymi. Geçmiş olsun
Bi alet var ışıklı bişey sanal gözlük gibi ama uzaktan tutuyo . Çocuğum da ona baktı. Öncesinde de damla damlatti sonra muayene etti. Göz kusurları erken dönemde çok sinsiymis sakın ihmal etmeyin doktor erken yakaladık dedi . Geçici olan da varmış ama bizimki muhtemelen kalıcı olur çünkü bende de vardı. Ben erken teşhis edilmisim 2 yaşında o yüzden tedavi oldum kuzenim de okuldaki muayenede anlaşılmış geç kalınmış göz tembellesmis şuan bir gözü %30 görüyo. Tedavi ediliyo ama ne biliyim ben gözlükle çok zorluk çektim artık öyle olmaz ama yine de bi an inanılmaz üzüldüm şuan daha iyiyim ama sakın sakın ihmal etmeyin. Benim oğlum da en ufak zerreyi görür gözünden hiç bi şey kaçmaz yani görememe durumu yok. Hipermetropi zaten fazla görme demekmiş . İleri yaşta görememe durumu oluyomuş. Ancak bebeklerde ve çocuklarda bgorememe olmuyo. Yani benim çocuğum her şeyi görüyo sorun yok diye aman ihmal etmeyin.