2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Ben eymeni kucağıma alamadm.. Annem baktı bi süre.. Emzirmek de zor geliodu.. Şimdi bakiyorum çok şükür.. Çocuklu hayata alışmak zormus.. Senin 3 taneydi ama galiba dimi? Valla bi cocugum daha olsa bakamayabilrim heralde.. Eskiden hemen olsun derdim şimdi ne kadar geç o kadar iyi 5 sene süre verdim kendime.. 35imde digeri doğar anca olur

Herkes öyle söylüyo ama ne biliyim bizim ki tembel gibi geliyo sanki yaşını beklicek gibi . Valla belim çok kötü durumda . Uzun zamandır her hangi bir şeyin kutlamasını yapmadım ama yururse kutlarım
Benim oglanlar da tembel. Hatta büyük oğlum on aylık emekleyince dedim bu tembellikte hayatt yürümez. Tam bir yaşında yürüdü. Küçük oğlan yere koyduğumuz an hep agladi çığlık kıyamet . Emeklemeye başladı iki güne tutup kalkmaya başladı. Şimdi ayakta kalma denemesi yapio kendini boşluga birakio deniyo resmen kendini yani buda yaşında yürümüş olur bence. Birde dedim ki iyiki geç emeklemis. Yerde ne bulursa ağzına atiyo.hep tetikteyim. Yorucu bı süreç. Yüzüstü emekleme pozisyon da durup ileri geri yaylanma hareketi yapmaya başlayınca bikac güne emekliyor . İki bebeğimde aynısı oldu. Bı arkadaşın oğlu hiç emeklemedi. Tutup kalktı sıraladı yürüdü her bebek emeklemiyor yani

Berikko iki tane. Bebek üç yaşına gelince rahatlicaksin.cesaret gelcek . Göreceksin. Üç yaşında WC eğitimi uyku egitmi almış alıyor. Rahat rahat bebekle her yere gidebiliyorsun. Konuşmaya başlıyor. En yakın arkadaşın oluyor. Sonra diceksin ki hadi bitane. Şekil A ben sonra sar başa ben tek çocukta karar kılmıştım. Maddi manevi herseyimiz onun olsun dedim. Rahatlamıştım çünkü. İkinci çocuk gerçekten çok yordu beni. Ama şimdi beraber oynuyorlar. Beni aralarından itiyolar. İşbirliği yapıyorlar resmen . Eğer tek çocuk kalsaymis yalnız bı çocuk olarak büyümeye mahkum olcakmis. İyi mi olmuş küçüğüm . Ay doğum günü yaklasiyo. Korona yüzünden kimseyi davet etmicez ama hiç biseyi eksik etmek istemiyorum. Büyüdüler bere

Dogru diyosun.. Annemde aynisini diyo.. Ins 3 yasindan snra rahat olur ya.. Cok zor geliyo surekli evde durmak virüs de tuz biber oldu zaten.. Kimse birbiriyle gorusmek istemio.. Butun gun evdeyim

Ya bende yapcaktim doğumgünü ama vazgectim.. 2 yasinda yapcam.. Simdi anlamıyor ilerde anlar dedim.. Tabi o zmna millet birbiriyle gorusmeye baslar mi bilemiyorum

Bende de 3 de bir cesaret geldi, sonra tam rahatlamışken olmaz dedim. Bir buçuk sene daha bekledim

Zaten 1 yaş doğum günü çocuğa eziyet oluyor biraz. Sadece anneanne, babaanne yakınları çağırdığım halde kalabalıktan sıkılmıştı. Resimlerde hep mutsuz büyük oğlum

Zaten 1 yaş doğum günü çocuğa eziyet oluyor biraz. Sadece anneanne, babaanne yakınları çağırdığım halde kalabalıktan sıkılmıştı. Resimlerde hep mutsuz büyük oğlum

Bi tanidigin hem 1 yas hem 2 yas dogumgunune gittim.. 2 yas daha iyiydi cocuk durdu soyleneni anladi filan.. Ordan beri 1 yas yapmicam dedim hep

Valla delilik ama ben bi de kız isteyebilirim.Siparisle olsa bi.tane de kiz olsa fena olmaz.Abileri korur kollar Esim deli misin asla diyo ama nasip.Gerci bende bu pko oldukca zaten olmaz da iste..

Artik iyice buyuyolar benim findiklar.Alkış diyorum hemen el cirpiyolar,bay bay yapiyolar.Aloo diyince ellerindeki oyuncagi kulaklarina goturuyolar hemen Henuz bilincli kelimeler yok ama ba ba ba anniiii dedd dedde var ama bunlar babildama henuz.Tutuna tutuna tum evi turluyolar,kanepelerin ustune cikiyolar,merdivenlerden cikiyolar.Bizim isimiz iş

İlk doğum günü kalabalıktı. Heryeri balonla süsledim falan. Bebekti ama çok mutluydu o gün. Resimlerden belli. İkinciyi başbaşa kutladık aile olarak. Üçüncüyü mevlüt gibi yaptım. Hem bı kuran okundu. Tavuk pilav pastalar mezeler. Çocuk odasını süsledim balonlar oyuncaklar. Bütün çocuklar çocuk odasında oynadı eğlendi. Güzel oldu. Dördüncü doğum gününde doğurmak uzereydim yine pasta kestik çekirdek aile olarak . İki oğlum doğum günleri arası iki hafta. İkisini bir mi yapsam acaba zaten misafir olmucak. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin

Bende de 3 de bir cesaret geldi, sonra tam rahatlamışken olmaz dedim. Bir buçuk sene daha bekledim
Senin uc tane mi var. Allah bağışlasın. Araları kaç yaş. Ben üç istiyorum ama üç dört sene sonra. Destek olcak kimse yok . Yoksa beklemezdim . Ama mecbur beklicez. WC eğitimi uyku sorunları çözülmeden doğurmak çok zor

Ayy yok 3 yaşından sonra demek istedim.

Yok boyu kisalmamis zaten 1 cm uzamis ama 200 gram zayiflamis kilo almasini beklemiyordum ama bide zayiflamis yani. Neyse saglikli olsunda artk kiloya takilmayi biraktm cok şükür yemesi iyi sadece cok hareketli ustune koymuyor oyuzden.

Yardimci bugun baslayacakti esi izin vermemis malesef henuz bulamadm kimseyi ;( yalnizlik cok zor birine ihtiyacm var yoksa kafayi yicem yaknda.

Benimki 4 aylikken dönmeye dönerek kanepe altlarina filan gitmeye basladi 6 ayda süründu dedigin gbi ertesi gun tutunup kalkmaya basladi simdide 2-3 dk ayakta duruyor birkac adim atiyor yaknda yuruyecek heralde. Bizde cekmecelere hep kilit taktik evim zaten sadeydi yinede fazlaliklardan kurtulduk prizlerin icine zimbirti aldk filan epeydir temkinliyiz ama yinede kendine bi sekilde zarar ziyan vermeyi basariyor sagolsun.

Kizlar formul sut/anne sutu/ ek gida seklinde besleyenlere soruyorm. Gunde kac cc mama ve kac kez veriyorsunuz? Ek gida kac ogun nekadar yiyor? Kafam bi milyon bi yerde gunde 3 kez 200 cc mama yaziyordu oyle yapinca da 4 ogun ek gida yazanlarla celisiyor yemiyor ozaman heralde tok oldugu icin.

Bı hafta sonra yürüyor yazarsın. İlk cocuktan evin her tarafı tedbirli bizim camlara kadar. Dolap kilitleri çoğaldı. İlk oğlum o kadar hareketliydi ki çok düşüp kalkardı. Her yeri hep mosmor gezerdi. Çocuk doktoru iskillendi bı kere morlukları görünce. Hepsini sordu nasıl oldu diye. Bebeği dovmuyorsunuz dimi falan dedi . Biz üstüne nasıl titriyoruz çocuğun. Doktor şiddet mi var diyo. Allah bilir nasıl vakalar görüyor onlarda.

Ayy benimkide ayni kafasi filan morluk icinde ne haddine senin yürümek daha 10 aylıksın bir ömür zaten yürüyeceksin acelen ne çocuğum ama sürekli yürümeye çalıştığı icin biyerleri kurcalamaya çalıştığı için sürekli düşüyor yetişemiyorum Doktorda ne desem bilemedm iyi bisey aslında ilgili olması:) ama niye dovelim canımız gidiyor biyerine bisey olsa.

Bi tanidigin hem 1 yas hem 2 yas dogumgunune gittim.. 2 yas daha iyiydi cocuk durdu soyleneni anladi filan.. Ordan beri 1 yas yapmicam dedim hep
Valla ben piknik vs yapıp anneanne babaanne teyzeler dayılar böyle ailece kutlamayı isterdim ama malum Ekim pek pikniklik mevsim değil. Ben o tip kutalamar yerine gezi düşünüyorum. Yani ailecek oğlumun doğum gününde küçük bi tatil de olabilir. Valla ne yalan soyliyim eve kalabalık çağırıp kendimi yormak istemiyorum eskiden böyle düşünmezdim ama artık gücüm bi oğluma yetesiye

Bugün oğluma gözlük almak için dışarı çıktık. Çıkmadan önce büyük ocağa süt koymuştum unutmuşum ocak yanmış , tencere yanmış yerler süt ... Artık aklım bile yaşamaya yetecek kadar çalışmıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…