- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.827
- 348
Arkadaşımın bebeği 10-11. Ay gibi emekleri, 13.ay da da yürüdüHerkes öyle söylüyo ama ne biliyim bizim ki tembel gibi geliyo sanki yaşını beklicek gibi . Valla belim çok kötü durumda . Uzun zamandır her hangi bir şeyin kutlamasını yapmadım ama yururse kutlarım
Cikar canm elbet çıkıcak hangimiz dişsizizMasallah eymenin alttan iki tane cikti daha yok valla.. Ben ataklara bakmayali cooook oldu
Cikar canm elbet çıkıcak hangimiz dişsizizbuarada ben hamileyim sen onuda kaçırdın belki
Berikko valla o travmalar gidip gidip gelio bana hala. İyiyim süper im diyorum. Herşey yoluna giriyor. Ev çocuklar yemek düzeni . Sonra pilim bitmiş gibi hissediyorum. İsyan etmeye başlıyorum neden herşey kadının üstünde. Neden herşeyi hep ertelemek zorunda kalıyorum diyee. Günlerce saçımı taramadigim oluyor. Çok saçım dökülüyor bu ara yine tomak tomak saç oluyo heryer. Bizim bıdık tam çöp toplayıcı çıktı. Yerde en ufak bişey bulsa hop ağzına. Tetikteyim sürekli. Gündüz kızıyorum bazen . Sonra çocuklar uyuyunca diyorum ki büyücekler bugünler anı olarak kalacak. İyi hatirlasinlar. Daha fazla güzel anımız olsun. Karmaşık haldeyim bende.
Benim oglanlar da tembel. Hatta büyük oğlum on aylık emekleyince dedim bu tembellikte hayatt yürümez. Tam bir yaşında yürüdü. Küçük oğlan yere koyduğumuz an hep agladi çığlık kıyamet . Emeklemeye başladı iki güne tutup kalkmaya başladı. Şimdi ayakta kalma denemesi yapioHerkes öyle söylüyo ama ne biliyim bizim ki tembel gibi geliyo sanki yaşını beklicek gibi . Valla belim çok kötü durumda . Uzun zamandır her hangi bir şeyin kutlamasını yapmadım ama yururse kutlarım
Berikko iki taneBen eymeni kucağıma alamadm.. Annem baktı bi süre.. Emzirmek de zor geliodu.. Şimdi bakiyorum çok şükür.. Çocuklu hayata alışmak zormus.. Senin 3 taneydi ama galiba dimi? Valla bi cocugum daha olsa bakamayabilrim heralde.. Eskiden hemen olsun derdim şimdi ne kadar geç o kadar iyi 5 sene süre verdim kendime.. 35imde digeri doğar anca olur
Berikko iki tane. Bebek üç yaşına gelince rahatlicaksin.cesaret gelcek . Göreceksin. Üç yaşında WC eğitimi uyku egitmi almış alıyor. Rahat rahat bebekle her yere gidebiliyorsun. Konuşmaya başlıyor. En yakın arkadaşın oluyor. Sonra diceksin ki hadi bitane. Şekil A ben sonra sar başa ben tek çocukta karar kılmıştım. Maddi manevi herseyimiz onun olsun dedim. Rahatlamıştım çünkü. İkinci çocuk gerçekten çok yordu beni. Ama şimdi beraber oynuyorlar. Beni aralarından itiyolar. İşbirliği yapıyorlar resmen . Eğer tek çocuk kalsaymis yalnız bı çocuk olarak büyümeye mahkum olcakmis. İyi mi olmuş küçüğüm . Ay doğum günü yaklasiyo. Korona yüzünden kimseyi davet etmicez ama hiç biseyi eksik etmek istemiyorum. Büyüdüler bere
Bende de 3 de bir cesaret geldi, sonra tam rahatlamışken olmaz dedim. Bir buçuk sene daha bekledimBerikko iki tane. Bebek üç yaşına gelince rahatlicaksin.cesaret gelcek . Göreceksin. Üç yaşında WC eğitimi uyku egitmi almış alıyor. Rahat rahat bebekle her yere gidebiliyorsun. Konuşmaya başlıyor. En yakın arkadaşın oluyor. Sonra diceksin ki hadi bitane. Şekil A ben sonra sar başa ben tek çocukta karar kılmıştım. Maddi manevi herseyimiz onun olsun dedim. Rahatlamıştım çünkü. İkinci çocuk gerçekten çok yordu beni. Ama şimdi beraber oynuyorlar. Beni aralarından itiyolar. İşbirliği yapıyorlar resmen . Eğer tek çocuk kalsaymis yalnız bı çocuk olarak büyümeye mahkum olcakmis. İyi mi olmuş küçüğüm . Ay doğum günü yaklasiyo. Korona yüzünden kimseyi davet etmicez ama hiç biseyi eksik etmek istemiyorum. Büyüdüler bere
Zaten 1 yaş doğum günü çocuğa eziyet oluyor biraz. Sadece anneanne, babaanne yakınları çağırdığım halde kalabalıktan sıkılmıştı. Resimlerde hep mutsuz büyük oğlumDogru diyosun.. Annemde aynisini diyo.. Ins 3 yasindan snra rahat olur ya.. Cok zor geliyo surekli evde durmak virüs de tuz biber oldu zaten.. Kimse birbiriyle gorusmek istemio.. Butun gun evdeyim
Ya bende yapcaktim doğumgünü ama vazgectim.. 2 yasinda yapcam.. Simdi anlamıyor ilerde anlar dedim.. Tabi o zmna millet birbiriyle gorusmeye baslar mi bilemiyorum
Zaten 1 yaş doğum günü çocuğa eziyet oluyor biraz. Sadece anneanne, babaanne yakınları çağırdığım halde kalabalıktan sıkılmıştı. Resimlerde hep mutsuz büyük oğlum
22 haftalık 2.den sonra bende senin gibi olucam galiba adımı da unutabilirimAaaaa sahi mi? Duymustum hamile olduğunu da unutmusumhayirli olsun.. Ne kadarlık oldu?
İlk doğum günü kalabalıktı. Heryeri balonla süsledim falan. Bebekti ama çok mutluydu o gün. Resimlerden belli. İkinciyi başbaşa kutladık aile olarak. Üçüncüyü mevlüt gibi yaptım. Hem bı kuran okundu. Tavuk pilav pastalar mezeler. Çocuk odasını süsledim balonlar oyuncaklar. Bütün çocuklar çocuk odasında oynadı eğlendi. Güzel oldu. Dördüncü doğum gününde doğurmak uzereydim yine pasta kestik çekirdek aile olarak . İki oğlum doğum günleri arası iki hafta. İkisini bir mi yapsam acabaDogru diyosun.. Annemde aynisini diyo.. Ins 3 yasindan snra rahat olur ya.. Cok zor geliyo surekli evde durmak virüs de tuz biber oldu zaten.. Kimse birbiriyle gorusmek istemio.. Butun gun evdeyim
Ya bende yapcaktim doğumgünü ama vazgectim.. 2 yasinda yapcam.. Simdi anlamıyor ilerde anlar dedim.. Tabi o zmna millet birbiriyle gorusmeye baslar mi bilemiyorum
Senin uc tane mi var. Allah bağışlasın. Araları kaç yaş. Ben üç istiyorum ama üç dört sene sonra. Destek olcak kimse yok . Yoksa beklemezdim . Ama mecbur beklicez. WC eğitimi uyku sorunları çözülmeden doğurmak çok zorBende de 3 de bir cesaret geldi, sonra tam rahatlamışken olmaz dedim. Bir buçuk sene daha bekledim
Ayy yok 3 yaşından sonra demek istedim.Senin uc tane mi var. Allah bağışlasın. Araları kaç yaş. Ben üç istiyorum ama üç dört sene sonra. Destek olcak kimse yok . Yoksa beklemezdim . Ama mecbur beklicez. WC eğitimi uyku sorunları çözülmeden doğurmak çok zor
Yok boyu kisalmamis zaten 1 cm uzamis ama 200 gram zayiflamis kilo almasini beklemiyordum ama bide zayiflamis yani. Neyse saglikli olsunda artk kiloya takilmayi biraktm cok şükür yemesi iyi sadece cok hareketli ustune koymuyor oyuzden.Canm boy kisalmaz yanlış ölçülmüştür. Bizimki düşün geçen hafta emeklemeye başladı. Emekledi hemen tutup kalkmaya başladı. Ellerini bırakıp deneme yapio yurucek gibi. Bıraksam yere yapılacakçok kucak seviyor. Dışarı çıkınca bile bebek Arabası istemio kucakta gezmek istio. Dolap çekmece karıştırmaya başladı. Heryere kilit taktik. Bizde abi var beş yaşında. En azından ben duşa WC ye gidersem beş dakika abi idare edio. Bazen kavga etsekte bebek konusunda yardımı oluyor. Diş bizde yedi buçuk ayda iki tane alt diş cikti . Başka yok daha. Düzgün bı yardımcı bulsam bende çok istiyorum. Ama korona yuzunden de korkuyorum.
Bı hafta sonra yürüyor yazarsınYok boyu kisalmamis zaten 1 cm uzamis ama 200 gram zayiflamis kilo almasini beklemiyordum ama bide zayiflamis yani. Neyse saglikli olsunda artk kiloya takilmayi biraktm cok şükür yemesi iyi sadece cok hareketli ustune koymuyor oyuzden.
Yardimci bugun baslayacakti esi izin vermemis malesef henuz bulamadm kimseyi ;( yalnizlik cok zor birine ihtiyacm var yoksa kafayi yicem yaknda.
Benimki 4 aylikken dönmeye dönerek kanepe altlarina filan gitmeye basladi 6 ayda süründu dedigin gbi ertesi gun tutunup kalkmaya basladi simdide 2-3 dk ayakta duruyor birkac adim atiyor yaknda yuruyecek heralde. Bizde cekmecelere hep kilit taktik evim zaten sadeydi yinede fazlaliklardan kurtulduk prizlerin icine zimbirti aldk filan epeydir temkinliyiz ama yinede kendine bi sekilde zarar ziyan vermeyi basariyor sagolsun.
Bı hafta sonra yürüyor yazarsın. İlk cocuktan evin her tarafı tedbirli bizim camlara kadar . Dolap kilitleri çoğaldı. İlk oğlum o kadar hareketliydi ki çok düşüp kalkardı. Her yeri hep mosmor gezerdi. Çocuk doktoru iskillendi bı kere morlukları görünce. Hepsini sordu nasıl oldu diye. Bebeği dovmuyorsunuz dimi falan dedi . Biz üstüne nasıl titriyoruz çocuğun. Doktor şiddet mi var diyo . Allah bilir nasıl vakalar görüyor onlarda.
Valla ben piknik vs yapıp anneanne babaanne teyzeler dayılar böyle ailece kutlamayı isterdim ama malum Ekim pek pikniklik mevsim değil. Ben o tip kutalamar yerine gezi düşünüyorum. Yani ailecek oğlumun doğum gününde küçük bi tatil de olabilir. Valla ne yalan soyliyim eve kalabalık çağırıp kendimi yormak istemiyorum eskiden böyle düşünmezdim ama artık gücüm bi oğluma yetesiyeBi tanidigin hem 1 yas hem 2 yas dogumgunune gittim.. 2 yas daha iyiydi cocuk durdu soyleneni anladi filan.. Ordan beri 1 yas yapmicam dedim hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?