Bizim şöyle, sabah uyandığında gece de uyumadan önce 4-5 ölçek mama içiyor. 3 ana öğünü var, aralarda meyve/yoğurt/varsa evde yapma kraker falan. Çalışmadığım günler uyku geçişlerinde öğün aralarında beni de emiyor, gece de bir veya iki kez uyanıp yine emiyor. Benim kız biraz minyon belki size az gelir bu ama hani örnek olsun diye yazdım. Öğünlerinden birinde et/tavuk/balık/hindi türevi bişey olmasına dikkat ediyorum. Yumurtayla peynir falan vermemeye çalışıyorumKizlar formul sut/anne sutu/ ek gida seklinde besleyenlere soruyorm. Gunde kac cc mama ve kac kez veriyorsunuz? Ek gida kac ogun nekadar yiyor? Kafam bi milyon bi yerde gunde 3 kez 200 cc mama yaziyordu oyle yapinca da 4 ogun ek gida yazanlarla celisiyor yemiyor ozaman heralde tok oldugu icin.
Ben eskiden de pek sevmezdim misafir şimdi hiç gözüm yemiyor.Valla ben piknik vs yapıp anneanne babaanne teyzeler dayılar böyle ailece kutlamayı isterdim ama malum Ekim pek pikniklik mevsim değil. Ben o tip kutalamar yerine gezi düşünüyorum. Yani ailecek oğlumun doğum gününde küçük bi tatil de olabilir. Valla ne yalan soyliyim eve kalabalık çağırıp kendimi yormak istemiyorum eskiden böyle düşünmezdim ama artık gücüm bi oğluma yetesiye
Bugün oğluma gözlük almak için dışarı çıktık. Çıkmadan önce büyük ocağa süt koymuştum unutmuşum ocak yanmış , tencere yanmış yerler süt ... Artık aklım bile yaşamaya yetecek kadar çalışmıyo.
Anladm canm ben mamayi cok veriyorum ozaman oyuzden de ek gidayi tam istemiyor tok oluyor demekki. Mamayi bugun sadece sabah uyandiginda verdm sonra kahvalti yapti(duzgun yapmazdi) 2 gbide corba icirdim(bir kaseden fazla icti icmezdi hayatta) smdi uyuyo uyaninca yemek yediririm meyve yogurt elime gectikce veriyorm zaten. Uyumadan da mama iciririm yine dedigin gbi. Teşekkür ederim canm. Bizimkide tartida kilo 10.300 ama bakinca kemikleri sayılıyor boyu uzun heralde 78 cmBizim şöyle, sabah uyandığında gece de uyumadan önce 4-5 ölçek mama içiyor. 3 ana öğünü var, aralarda meyve/yoğurt/varsa evde yapma kraker falan. Çalışmadığım günler uyku geçişlerinde öğün aralarında beni de emiyor, gece de bir veya iki kez uyanıp yine emiyor. Benim kız biraz minyon belki size az gelir bu ama hani örnek olsun diye yazdım. Öğünlerinden birinde et/tavuk/balık/hindi türevi bişey olmasına dikkat ediyorum. Yumurtayla peynir falan vermemeye çalışıyorum
Olsun elleri kolları kuvvetli olsun da boy kilo inşallah düzene girerAnladm canm ben mamayi cok veriyorum ozaman oyuzden de ek gidayi tam istemiyor tok oluyor demekki. Mamayi bugun sadece sabah uyandiginda verdm sonra kahvalti yapti(duzgun yapmazdi) 2 gbide corba icirdim(bir kaseden fazla icti icmezdi hayatta) smdi uyuyo uyaninca yemek yediririm meyve yogurt elime gectikce veriyorm zaten. Uyumadan da mama iciririm yine dedigin gbi. Teşekkür ederim canm. Bizimkide tartida kilo 10.300 ama bakinca kemikleri sayılıyor boyu uzun heralde 78 cm
Ben o konuda tedbirli davranıp bebeğin yulafi unu rüşeymi hep buzdolabına koyuyorum. Şükür bunu akıl etmişimBen eskiden de pek sevmezdim misafir şimdi hiç gözüm yemiyor.
Benim de kıza aldığım organik un böceklendi mutfağımı böcek bastı, haftada üç gün işe gidiyorum iş dönüşleri mutfak temizliyorum
Allah büyük kazalardan belalardan korusun bunlar bize nazarlık olsun inşallah
22 haftalık 2.den sonra bende senin gibi olucam galiba adımı da unutabilirim
İlk doğum günü kalabalıktı. Heryeri balonla süsledim falan. Bebekti ama çok mutluydu o gün. Resimlerden belli. İkinciyi başbaşa kutladık aile olarak. Üçüncüyü mevlüt gibi yaptım. Hem bı kuran okundu. Tavuk pilav pastalar mezeler. Çocuk odasını süsledim balonlar oyuncaklar. Bütün çocuklar çocuk odasında oynadı eğlendi. Güzel oldu. Dördüncü doğum gününde doğurmak uzereydim yine pasta kestik çekirdek aile olarak . İki oğlum doğum günleri arası iki hafta. İkisini bir mi yapsam acabazaten misafir olmucak. Rabbim hayırlı uzun ömürler versin
Valla ben piknik vs yapıp anneanne babaanne teyzeler dayılar böyle ailece kutlamayı isterdim ama malum Ekim pek pikniklik mevsim değil. Ben o tip kutalamar yerine gezi düşünüyorum. Yani ailecek oğlumun doğum gününde küçük bi tatil de olabilir. Valla ne yalan soyliyim eve kalabalık çağırıp kendimi yormak istemiyorum eskiden böyle düşünmezdim ama artık gücüm bi oğluma yetesiye
Bugün oğluma gözlük almak için dışarı çıktık. Çıkmadan önce büyük ocağa süt koymuştum unutmuşum ocak yanmış , tencere yanmış yerler süt ... Artık aklım bile yaşamaya yetecek kadar çalışmıyo.
Kv mler tatile gitmişti dönerken bize uğramak istiyorlar . Özellikle sordum dikkat ettiniz mi diye. Aslında onlarda aaaa evet gelmesek daha iyi olur diceklerini düşündüm. Şimdi biraz gerginim bir de 4 kişiler onları ağırlamak gözümde büyüyo. Valla ben doğum gününde bile kimseyi cagirmicam. Kimseyi istemiyorumBugun benim başımı şisirdi resmen.. Surekli mizmiz miz miz.. En son disari cikardim da sustusimdi bi de herseye saldiriyo.. Tuvalete girince gozyaslari icinde buluyorum onu baska odaya gidince ya pesimden gelio kuyrugum yada basio yaygarayi
Bende birazda o sebepten 1 yas dogumgunu yapmicam.. Ugrasamicam.. Valla kayincalidem ve annemleri cagircam.. Pastanin yanina çay.. O kadar.. Gucum yok bişey yapmaya
Ben küçük ogluma mevlüt yapmadim. Yapicaktim aslında herşey hazırdı. Benim elbisem oğlumun takımı . O ara domuz gribi hortladı. Hatta çocuk doktoruyla konuştuk. Dedim ki hocm mevlüt yapmaktan vazgeçtim. Kadın doktor bu arada. Dediki çok iyi yapmışsın çocuğa nazar değerNe güzel.. Yaa bende istedim de bosuna masraf anlamiyo etmiyo.. Seneye dillere destan bi dogumgunu yaparim dedimmevlutten sonra eymen hastaneye yatinca tirsiyorum
Ay ben edemedim ya gitti hepsi bir keçiboynuzu unu vardı onu kurtarabildimBen o konuda tedbirli davranıp bebeğin yulafi unu rüşeymi hep buzdolabına koyuyorum. Şükür bunu akıl etmişim
Biz iki kere kestik. Çünkü çok saçlı doğdu. Uzadıkça kivirciklasti . Çok çok güzeldiBebisin saçını kesen var mı ya terleyince bitli gibi kafasını kasiyosaçları da ipek gibi rengi vs öyle güzelki kıyamıyorum
Ben kestim hem de iki defa çok çabuk uzadı zaten. Çocuk da aşırı rahatladı şimdi tekrar kesicem kış başlamadan uzamış olacak. Bu ara tabiki çöpe falan saçlarını atamadım. Bi poşete koydum toprağa gomucem.Bebisin saçını kesen var mı ya terleyince bitli gibi kafasını kasiyosaçları da ipek gibi rengi vs öyle güzelki kıyamıyorum
Altın yada gümüş üstünden sadaka verilir. Yada oda olmazsa gücünün yettiğince. Biz atmadık duruyor saçı. İlk saçı kestik kaynanama ben vercem dedi. Sonra saçı az buldu. Bı kere daha kesin ikisini toplayıp verelim dedi. Altından haberin yok galiba anne dedimBen kestim hem de iki defa çok çabuk uzadı zaten. Çocuk da aşırı rahatladı şimdi tekrar kesicem kış başlamadan uzamış olacak. Bu ara tabiki çöpe falan saçlarını atamadım. Bi poşete koydum toprağa gomucem.
Bir de dinen zaten bebeğin saçları kesilir ağırlığınca sadaka verilir . Atın da olabilir şuan tam hatırlamıyorum.
Kv mler tatile gitmişti dönerken bize uğramak istiyorlar . Özellikle sordum dikkat ettiniz mi diye. Aslında onlarda aaaa evet gelmesek daha iyi olur diceklerini düşündüm. Şimdi biraz gerginim bir de 4 kişiler onları ağırlamak gözümde büyüyo. Valla ben doğum gününde bile kimseyi cagirmicam. Kimseyi istemiyorum
Ben küçük ogluma mevlüt yapmadim. Yapicaktim aslında herşey hazırdı. Benim elbisem oğlumun takımı . O ara domuz gribi hortladı. Hatta çocuk doktoruyla konuştuk. Dedim ki hocm mevlüt yapmaktan vazgeçtim. Kadın doktor bu arada. Dediki çok iyi yapmışsın çocuğa nazar değerhocam nazar ayrida mikrop kapmasin diye vazgeçtik dedm. Haa evet oda var dedi. Çok gülmüştük . Zaten evde mevlüt davet falan çok yorucu oluo yaa. Çekirdek aile kutlamak en iysii. Zaten bundan sonra yapamam yani
Bebisin saçını kesen var mı ya terleyince bitli gibi kafasını kasiyosaçları da ipek gibi rengi vs öyle güzelki kıyamıyorum
Allah gönlümüze göre versin diyelimDoktorun bildiği varmış.. Eymene resmen nazar değdi.. Hastanelik oldu.. Herkes ayni şeyi dedi mevlutte nazar değdi diye.. Damat gibi olmuştu oğlum.. Neyse icimde kalmadı yaptım bisey en azndn.. Seneye doğumgününü guzel yaparim insallah.. Belki kafede yaparim
Ben doğumdan sonra fark ettim ne kadar anlayışsız insanların içinde yasiyomusum da aldırış etmemişim hepsi doğumdan sonra battı banaAl bendende o kadar.. Kayinvalidem bakmiyo zaten eymene.. Dibimde oturuyo bi de.. Oğlu diyince bakiyo amabenim işime yaramak istemiyor pislik kadın gelse iki dk tutsa eymeni bende yemegimi isimi yapsam.. Hiç.. Ama öluyo bitiyo eymene
Gelmesinler normalde işe yaramiyolar sevmeye mi geliyolar.. Nefretlerrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?