Benim kaynanam memlekette. Annem yakin ama çok iyi değil. İki saat zor idare eder. Oda işime yaramaz. Ben ikinciden tamamen vazgeçmiştim. İsteyerek hamile kaldım ama çok ağladım. İlk çocuğuma haksızlık mı yaptık. Nasıl ilk çocuğum gibi sevicem . Doğumda ya ölürsem diye günlerce ağladımBen gecen verdim eymeni kaynanama.. Allahtan aldi.. Gece 11de eymen geldi uyuttum.. Oglen 11den gece 2ye kadar temizlik yaptim ama oyle mutluydum kiev ışıl ışıl olmuştu.. Tabi icine ettik yine benim ikinciye gözüm hiç kesmiyor.. En az 5 yil var 5 yıl altını kaldiramam.. Ins bi sürpriz yasamazsam
11 ayligiz disimiz daha yeni cikiyor. Bir tane disimiz var bizimde.Kizlar merhaba nasılsıniz nasıl gidiyor? Sık sık girip yazamıyorum malesef umarım bebislerde sizlerde iyisinizdir. Biz pazartesi 1 yaşımıza gircez insallah 2 aydır çılgınlar gibi yürüyor hatta koşuyoruz ordan oraya atlayıp hoplayıp zıplıyoruz ama hala tek bir disimiz bile yok1 yaşına gelmis ve dis çıkarmamış olmak normal mi acaba. Doktorumuz gec cikmasi daha iyi diyor ama endise etmiyor da değilim.
1 yas kontrolune gittiniz mi? Ne düşünüyorsunuz? Ben pandemiden çekiniyorum ama yumurta alerjimiz oldugu icin drumuz yumurta yedirecekti deneyecekti kendisi hastanede artk yumurtasız hayat cekilmez oldu kahvaltı ogunlerinde cok zorlanıyorum özellikle.
Birde gunde kac ogun yada kac saatte bir yediriyorsunuz bebekleri? Anne sütü ve formul sutte var bizde.
Gündüzleri kacar saat ve kac kez uyuyor sizinkiler? Gece uykusuna kacta geciyorsunuz?
Bizimki sabah 7,30 gbi kalkp 11 gbi tekrar uyuyor 1 gbi uyanıp 8 e kadar uyanık 8 de gece uykusuna yatiyor. Aksam üzeri cok uykusu gelmis oluyor 4-5 gbi uyumak istiyor ama uyuyunca da 6-7 de kalkıyor bu sefer gece uykusuna 10 gbi yatiyor buda gec oluyor sanki bilemedim napsam.
Aslinda tek uyku çift uyku çocuğa göre degisiyor kendi tercih ediyor. Belli ediyor. Benimki mesela 1 buçuk aydır gündüz iki uykusu da çok kısalmışti. Hele son üç haftadır ne yaparsam yapayım 20 dkyi geçmedi uykuları. Dün ve bugün tek uyku yaptı ve güzel uyudu. Kısa kısa iki uykudansa uzun tek uyku mantıklıdır. Benimki tek uykuya dusecekse daha iyi hatta.Bugun benim kızda gece 11den sonra 6 defa uyandı ve kesin kalkışta 6:30du.Su sıra çok uyanmaya başladı.Uyanip bizim yatağa çıkıyor.Acliktan olmadigina eminim.Olsa olsa distir diyorum ama bu dis serüveni çok uzun ya..Biz uyku gerilemesi olayını 8. Aydi sanırım fena yaşadık.3 hafta kadar sürmüştü.Bizimki 11 aylık ama 17 aylık kuzeni de şuan çift uyuyor.Bence daha küçükler ya tek uyku için.Asiri uykusuzlukta bünyelerinde yorgunluk yapicak bu sefer de dalmalari zorlasicak bence...
Çok geçmiş olsun. Allah korumuş. Şimdi nasıl durumuKızlar acı bir tecrübe kazandım malesef . Sizi de hemen bilgilendireyim.
Kızım bulaşık makinesi tableti yedi, başka bir evde ne ara aldı ne ara yedi bir iki dakikalık peşinde olmadığım an aklıma geldikçe deliriyorum. Tabletin sıvı kısmını patlatmamış toz olan kısmını patlatmış ağzı toz doluydu hemen acile gittik birkaç tetkik sonucu yatış yapıldı 18 saat gözlem altında kaldık.
1. Böyle bir durumda kesinlikle kusturulmaması gerekiyormuş (ben o anki panikle kusturmaya çalıştım ama kusamadı çocuğum)
2. Emzirme kesinlikle yasak, zararlı maddenin emilimini artırıyormuş.
3. Birşey yiyip içmesi yasak.
3. Yatması yasak, dik pozisyonda durması gerekiyormuş.
4. Uyuması yasak kesinlikle.
5. Birde o tabletlerin en tehlikelisi sıvı kısımlarıymış yani parlatıcı olan kısımları.
6. Son olarak da normal aciller bakmıyor çocuk aciller bakıyor çocuk travmasından dolayı.
Benim için ciddi anlamda kötü bir tecrübe oldu kapak açmayı öğrendiğinden bile haberim yok yani o an güncelleme geldi heralde kapağı açıp tableti yemesi öyle anlık ki...
İnşallah hiçbirinizin başına gelmez. Bunları lütfen kaydedin
Yapabiliyorsun öğlen uykusunu ileri al. Ama hergun 5 dk şeklinde 1 saat kadar ileri çekersen sorun çözülür. Daha hızlı yaparsan tüm düzeni bozar. İdeali 3 günde 5 dk aslındaKizlar merhaba nasılsıniz nasıl gidiyor? Sık sık girip yazamıyorum malesef umarım bebislerde sizlerde iyisinizdir. Biz pazartesi 1 yaşımıza gircez insallah 2 aydır çılgınlar gibi yürüyor hatta koşuyoruz ordan oraya atlayıp hoplayıp zıplıyoruz ama hala tek bir disimiz bile yok1 yaşına gelmis ve dis çıkarmamış olmak normal mi acaba. Doktorumuz gec cikmasi daha iyi diyor ama endise etmiyor da değilim.
1 yas kontrolune gittiniz mi? Ne düşünüyorsunuz? Ben pandemiden çekiniyorum ama yumurta alerjimiz oldugu icin drumuz yumurta yedirecekti deneyecekti kendisi hastanede artk yumurtasız hayat cekilmez oldu kahvaltı ogunlerinde cok zorlanıyorum özellikle.
Birde gunde kac ogun yada kac saatte bir yediriyorsunuz bebekleri? Anne sütü ve formul sutte var bizde.
Gündüzleri kacar saat ve kac kez uyuyor sizinkiler? Gece uykusuna kacta geciyorsunuz?
Bizimki sabah 7,30 gbi kalkp 11 gbi tekrar uyuyor 1 gbi uyanıp 8 e kadar uyanık 8 de gece uykusuna yatiyor. Aksam üzeri cok uykusu gelmis oluyor 4-5 gbi uyumak istiyor ama uyuyunca da 6-7 de kalkıyor bu sefer gece uykusuna 10 gbi yatiyor buda gec oluyor sanki bilemedim napsam.
Tek uyku kaliteli ve uzun ise daha rahattır korkmayın.Çok zor olmalı...Biz iki uykuyla akşamı zor yapıyoruz.Cok mızmız.Cok sıkılgan..Tek uyku şimdiden gözümü korkutuyor
Beriko her bebek aynı değildir. Çocuk mutlu mu ona bak sen. Benim velet 20 dk uyuyordu. Bu çok çok az ama çocuk mutlu. Mızmız değil. E ne yapayım zorla mı uyutayim dedim. Cidden son 3 haftadır iki uyku ikisi de 20 dkyi geçmedi. Tekrar uyutmaya çabaladım ama yok. Baktım keyfi yerinde. Ama dün tek uyku yaptı. Bugün de. Çok güzel uyudu maşallah. Ha bu arada daha güzel dedimse 1 saat 15 dk. Öyle 2 3 saat falan değil. Uyandı. Huysuzluk yok, mutlu. Demek yeni düzene geçiyor çocuk. Her bebek farklı hepsinin istediği düzeni farklı.Simdi uyandi 2 saate yakin uyudu.. 3 saate tamamlamasi lazim mecburen.. Diş galiba dediginiz gibi
Banada bu ara geldiler çocuğa bakıp bakıp ağlıyorum seni asla boşlamayacağım bana kızma olur mu hiç bir şey değişmeyecek da öyle yüzüme bakıyor garibimBenim kaynanam memlekette. Annem yakin ama çok iyi değil. İki saat zor idare eder. Oda işime yaramaz. Ben ikinciden tamamen vazgeçmiştim. İsteyerek hamile kaldım ama çok ağladım. İlk çocuğuma haksızlık mı yaptık. Nasıl ilk çocuğum gibi sevicem . Doğumda ya ölürsem diye günlerce ağladımevet yorucu ve zor. Ama şimdi büyüdüler. Büyük beş yaşında kucuk bir yaşında. Beraber oyun oynuyorlar. Tuvalete bile abisinin peşinde. Biri banyo olurken öbürü girmeye çalışıyor. Aynı aynda çalışıp yarm saatte bütün evi mikser gibi darmadağın ediyorlar. Ve ben büyüğü azaarlayinca küçük bana dönüp elini havaya kaldirip aaaaaa diye bağırıyor oda bana kızıyor kendince çok komik oluo. Şimdi diyorum ki kardes olmak harika bisey
evet canm bahsettiğim şey ne mdengesini sağlayan değil arkadaş anlamıştır zatenı inşallah onu anlatmaya çalıştım "nebulizator "adını bilmediğim için yazmamışımKızlar siz buhar makinesiyle nebulizatörü karıştırıyorsunuz buhar makinesi sadece ortanın nem dengesini sağlıyor. Ben ilk zamanlar gün içinde 2-3 defa burun temizliği yapmak zorunda kaliyodum. Burun aspiratörü kesinlikle alın ve serum fizyolojik de alın. Havalar serinleyince temizleme sayısını azalttım .
Anlattığım şeyin adı nebulizatormus arkadaş yazmış cnm kesinlikle onu tavsiye ederim odanın nem dengesini sağlamak için kullanılan değil yanlış anlatmış olmayımBuhar makinasınamı konuluyor doktora sorayım bakalım
ama illaki bronşit ve astım için degil eğer fiyatı uygunsan ben herkese tavsiye ederim çünkü hasta olmasa bile uygulayabilirsiniz doktor rahatlatir en ufak bi tıkanma varsa demişti çok az vermemize rağmen iyi gelmişti icime serum fizyolojiyi koyuyorumHayır burun temizleyici değil o Aslım hastalarının evde ağızlarına takıp hava aldıkları bi alet. İlaçlarını ona koyup buhar yoluyla alıyorlar. Bronşit olan bebek ve çocuklarda da kullaniliyo. Nemle alakası yok yani
10 aylık olduğu halde dişi gelmemişse eğer genetik değilse bi sorun olabilir diye okudum ama eğer anne baba geç çıkarmışsa normalmişKizlar merhaba nasılsıniz nasıl gidiyor? Sık sık girip yazamıyorum malesef umarım bebislerde sizlerde iyisinizdir. Biz pazartesi 1 yaşımıza gircez insallah 2 aydır çılgınlar gibi yürüyor hatta koşuyoruz ordan oraya atlayıp hoplayıp zıplıyoruz ama hala tek bir disimiz bile yok1 yaşına gelmis ve dis çıkarmamış olmak normal mi acaba. Doktorumuz gec cikmasi daha iyi diyor ama endise etmiyor da değilim.
Çok geçmiş olsun bizimkide çok yaramaz ya anlık olaylar insan şaşıp kalıyor yaptıklarınaEVEt malesef çok tehlikeli dönem. Ya herşeye kilit vurcaz keşfetme içgüdülerini öldürcez veya sürekli başlarında durucaz
Benim kaynanam memlekette. Annem yakin ama çok iyi değil. İki saat zor idare eder. Oda işime yaramaz. Ben ikinciden tamamen vazgeçmiştim. İsteyerek hamile kaldım ama çok ağladım. İlk çocuğuma haksızlık mı yaptık. Nasıl ilk çocuğum gibi sevicem . Doğumda ya ölürsem diye günlerce ağladımevet yorucu ve zor. Ama şimdi büyüdüler. Büyük beş yaşında kucuk bir yaşında. Beraber oyun oynuyorlar. Tuvalete bile abisinin peşinde. Biri banyo olurken öbürü girmeye çalışıyor. Aynı aynda çalışıp yarm saatte bütün evi mikser gibi darmadağın ediyorlar. Ve ben büyüğü azaarlayinca küçük bana dönüp elini havaya kaldirip aaaaaa diye bağırıyor oda bana kızıyor kendince çok komik oluo. Şimdi diyorum ki kardes olmak harika bisey
Beriko her bebek aynı değildir. Çocuk mutlu mu ona bak sen. Benim velet 20 dk uyuyordu. Bu çok çok az ama çocuk mutlu. Mızmız değil. E ne yapayım zorla mı uyutayim dedim. Cidden son 3 haftadır iki uyku ikisi de 20 dkyi geçmedi. Tekrar uyutmaya çabaladım ama yok. Baktım keyfi yerinde. Ama dün tek uyku yaptı. Bugün de. Çok güzel uyudu maşallah. Ha bu arada daha güzel dedimse 1 saat 15 dk. Öyle 2 3 saat falan değil. Uyandı. Huysuzluk yok, mutlu. Demek yeni düzene geçiyor çocuk. Her bebek farklı hepsinin istediği düzeni farklı.
Banada bu ara geldiler çocuğa bakıp bakıp ağlıyorum seni asla boşlamayacağım bana kızma olur mu hiç bir şey değişmeyecek da öyle yüzüme bakıyor garibimBakabilcekmiyim ikisine Pfff Rabbim kolaylığını verir ıns hep böyle dua ediyorum
5 6 ay sonra isteyerek yapmak büyük cesaretIsteyerek olmadi mi? Uzulme allah gücünü verir.. Vardir bunda da bi hikmet
5 6 ay sonra isteyerek yapmak büyük cesaretıns canmm
Canım bu burun için di demi prematürelerde kullanılabilir miAnlattığım şeyin adı nebulizatormus arkadaş yazmış cnm kesinlikle onu tavsiye ederim odanın nem dengesini sağlamak için kullanılan değil yanlış anlatmış olmayım
Oy dağlarValla benim bi arkadas yaptı.. Cocuklar büyüyünce 'ikisi beraber büyür diye bisey yok yalan berikko' demiştikız o kadar yorulmuski iki erkek çocukla daha yeni kendine geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?