Evet bu sabaha çekmek zorunda kaldim. Sabah vuruyorum artik ayni saatteSaol canım İnşallah. Peki sabah 11de vurduktan smra hep oylemı devam ettın yoksa yıne akşam 8demi vuruyosun
Canım bana ilk hamılelıgımde 16.haftada oldu. Ele sertlik geldi ve karnımda hısedıyordum. Bebek sanıp cok sevindik. Tecrubelı bir arkadasım canım bir dru ara bu haftada bebegı hissedemezsin. Dru aradım Dr hemen gel dedi. Bu haftada sancı olmaz sancı olunca sertlik oluyor. Hemen idrar tahlili yaptı. Enfeksıyon cıktı o hamılelıgımde hep progestan kullanıyordum.enfeksıyon yuksek çIkınca karın sert olur. Bende idrara cıkarkrn yanma hıcbır belirti yoktu. Malesef 1000 lik antibiyotik kullandım. Urolojıyede gittim kullanmaz zorundasın enfeksıyon bebegı olumsuz etkiler dedı. Bebege zararı yok cogu hamıle de olur dedı. Yarın gene de bir tahlıl yaptır. İlk idrar degıl. Idrarı bıraz yapıp ikinci kere de test kabına dolduruyorum. Bu dediklerim de aklında olsun amacım asla korkutmak degıl ama sen gene de bir druna git. Benım 2.hamulelıgımde de enfeksıyon olmustuGerçekten mi canım ? Şimdiye kadar ultrason dışında somut olarak birşey hissetmemiştim.çok sevindim.sabah eşimi uyandırdım karnıma dokunsana birşey var burda sanki dedim. O da bebeğin olduğu yerdir tahmininde bulundu.ben de korktum başka bişidir diye. Tabi ilk gebelik olunca insan tuhaf oluyor.ayyyy büyümüşte kendini belli ediyormuş
Aynen bende aşırı halsizlik oluyordu canım, sanki canım çekiliyor gibi parmaklarımı bile kaldıramıyordum. Randevu aldım. Ama doktora gidene kadar o ara üzüm suyu kaynattık onu içtim her gün. Üzüm suyunu bitirdiğimden beri olmuyor o halsizlik. Bende tam anlayamadım neyden dolayı oluyordu ve neden geçti. Demirim düşüktü bir önceki kan tahlilimde. Tekrar baktırdım dedim iyice düştü galiba. Ama demirim de normale dönmüş. Muhtemelen demirle alakalıDemir eksikliği hafif vardı zaten ama tansiyon aklıma gelmedi, tansiyon aleti bulabilirsem ölçtüreyim bi inşallah. Teşekkürler :)
Sağlıklı olsunlar da her şeye razıyız canımAnladım kuzum teşbenim kür ederim hiç uyutmadı beni bi pazaruykusu da çekemedim :) ne yapalım artık
Ben de son kontrolümde doktora bunları sormuştum canım. Şimdilik çok hızlı olmayan yürüyüşe onay verdi. Pilates için de 12 yi devirdikten sonra hafif şekilde egzersiz serbest dedi. Yüzmeyi çok önerdi bi kaç günde bir 1 saat yüzsen senin yararına olur dedi. Ama havuzu kesinlikle önermiyorum dedi mikrop kapıp idrar yolu enfeksiyonu ihtimali yükseliyo dedi. Denizi öneriyorum dedi, deniz kendini sürekli yenileyen mucizevi bi kaynak dedi. Yüzdükten sonra hemen mayonu çıkarıp kuru kıyafet giy, asla ıslak mayoyla oturma dedi yine idrar yolu enfeksiyonunu tetiklediği için. Benden kısaca bilgiler bu kadar :)Bugun kahvalti sonrasi kusmadim :))) dun de baya bir yuruyus yaptim yarin kontrolum var doktoruma egzersiz spor hallerini soracam. Eger izin cikarsa pilatese ya da yuzmeye baslama kk istiyorum.
Bu hafta içinde doktora gidecektim zaten.ona sorarım artık.tam olarak nasıl bir sertlikti hissettiğinizde.biraz tarif eder misin ? Her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım tabi.Canım bana ilk hamılelıgımde 16.haftada oldu. Ele sertlik geldi ve karnımda hısedıyordum. Bebek sanıp cok sevindik. Tecrubelı bir arkadasım canım bir dru ara bu haftada bebegı hissedemezsin. Dru aradım Dr hemen gel dedi. Bu haftada sancı olmaz sancı olunca sertlik oluyor. Hemen idrar tahlili yaptı. Enfeksıyon cıktı o hamılelıgımde hep progestan kullanıyordum.enfeksıyon yuksek çIkınca karın sert olur. Bende idrara cıkarkrn yanma hıcbır belirti yoktu. Malesef 1000 lik antibiyotik kullandım. Urolojıyede gittim kullanmaz zorundasın enfeksıyon bebegı olumsuz etkiler dedı. Bebege zararı yok cogu hamıle de olur dedı. Yarın gene de bir tahlıl yaptır. İlk idrar degıl. Idrarı bıraz yapıp ikinci kere de test kabına dolduruyorum. Bu dediklerim de aklında olsun amacım asla korkutmak degıl ama sen gene de bir druna git. Benım 2.hamulelıgımde de enfeksıyon olmustu
Sorun midende olabilirkızlar kalp problemi yaşayan var mı . Ben yatarken sanki göğsüm ağır geliyor ve nefes alırken zorlanıyorum gibi oluyor psikolojik mi anlamadım . Korkuyorum kalbimde sorun mu var diye .
Ben Ankara dayım sadece havuzda yüzebilirim. Öncesinde düzenli gittiğimiz bir yer vardı havuz kaynaklı enfeksiyon yaşamamıştım orda. Ama şimdi durum farklı. Denize anca izinlerde o da yılın 10 günü gidebiliyoruz. Pilates için de önceden iki sene boyunca aletli pilatese gitmiştim orada gebeleri de ayrıca çalıştırıyorlardı. Oraya bir uğramak istiyorum.Ben de son kontrolümde doktora bunları sormuştum canım. Şimdilik çok hızlı olmayan yürüyüşe onay verdi. Pilates için de 12 yi devirdikten sonra hafif şekilde egzersiz serbest dedi. Yüzmeyi çok önerdi bi kaç günde bir 1 saat yüzsen senin yararına olur dedi. Ama havuzu kesinlikle önermiyorum dedi mikrop kapıp idrar yolu enfeksiyonu ihtimali yükseliyo dedi. Denizi öneriyorum dedi, deniz kendini sürekli yenileyen mucizevi bi kaynak dedi. Yüzdükten sonra hemen mayonu çıkarıp kuru kıyafet giy, asla ıslak mayoyla oturma dedi yine idrar yolu enfeksiyonunu tetiklediği için. Benden kısaca bilgiler bu kadar :)
Elime Yumru yuvarlak birsey geldi. Biz bebek sanıyorduk hatta bir soldan ortaya gecıyordu. Tek bir tarafa toplanıyor.. Ben cok sevınmiştim bebeği hissettim diye. Ama arkadas uyarıp dru arayınca akşam. Sabah gel dedi bu haftada böyle sertlik olmaz. Hakikaten enfeksıyon cıktı. 2 hamilelikte de 32.haftada oldu koca karnım sertleşiyordu ben sancı sanmıştım tek tarafa toplanma oluyor.Bu hafta içinde doktora gidecektim zaten.ona sorarım artık.tam olarak nasıl bir sertlikti hissettiğinizde.biraz tarif eder misin ? Her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım tabi.
Ben de sabah sol tarafta göbekten aşağısında yuvarlak yumru birşey hissettim.diğer tarafa göre sıcak sert ve şiş duruyordu.kahvaltı yaptım göbeğim biraz çıktı sonra o şişlik yok oldu sanki. Şimdi birşey yok.en kısa sürede doktoruma soracamElime Yumru yuvarlak birsey geldi. Biz bebek sanıyorduk hatta bir soldan ortaya gecıyordu. Tek bir tarafa toplanıyor.. Ben cok sevınmiştim bebeği hissettim diye. Ama arkadas uyarıp dru arayınca akşam. Sabah gel dedi bu haftada böyle sertlik olmaz. Hakikaten enfeksıyon cıktı. 2 hamilelikte de 32.haftada oldu koca karnım sertleşiyordu ben sancı sanmıştım tek tarafa toplanma oluyor.
Hiç anlamam amaGünaydın hanımlar.sabah yatakta uzanıyordum.karnımın sağ alt kısmına elimle dokundum orda bir şişlik ve sertlik geliyor ele. Ama sol tarafta birşey yok. Bu normal mi ? Tecrübeli olanlar yazarsa çok sevinirim.
Ben de tecrübeli anneler söyler diye yazdım ama farklı olasılıklar var.başka hisseden oldu mu acaba.görümcemin 7 çocuğu var.onu aradım tecrübeli diye.o da bebeğin kesesi dedi.bütün çocuklarımda hissettim dedi.kahvaltı yaptım şimdi görünmüyor zaten. Sabah aç karna belli oluyordu.en iyisi doktorun kesinleştirmesi.bu hafta ikili test için gidecem zaten.gitmişken bunu da sorarımKese olmasın
Aynen canım bi uzmanın görmesi şart tabii. Yarın sabah yine dikkatli bak.. Tekrarladıysa kesin sor ihmal etme..Ben de tecrübeli anneler söyler diye yazdım ama farklı olasılıklar var.başka hisseden oldu mu acaba.görümcemin 7 çocuğu var.onu aradım tecrübeli diye.o da bebeğin kesesi dedi.bütün çocuklarımda hissettim dedi.kahvaltı yaptım şimdi görünmüyor zaten. Sabah aç karna belli oluyordu.en iyisi doktorun kesinleştirmesi.bu hafta ikili test için gidecem zaten.gitmişken bunu da sorarım
Öyle canım. Tecrübesiz olmak kötü valla.iyice gözlemliyorum herşeyi sonra çevremdekilere soruyorum.her an doktorla da iletişim kurulmuyor. Doktoruma soracam.Bilgilenir bilgilenmez buraya yazayım da aynı şey yaşayan varsa fikir olsun.Aynen canım bi uzmanın görmesi şart tabii. Yarın sabah yine dikkatli bak.. Tekrarladıysa kesin sor ihmal etme..
İnşallah kesedir ❤ bebişindir
Biz üç gün bebek sanıp o sertliği sevmiştik.ben de akşamları sırt üstü uzanınca oluyordu hatta eşim de eliyle farketmişti. Tesadüfen arkadasla konuşmasam dra bile gitmezdim. Bir de aklınızda olsun eger normal hamılelık yansıyorsanız benım 2.hamılelıgım rahat geçmişti. Ayda bir dra gitmeden ıkı gun once tüm kan ve idrar testlerimi sağlık ocağında yaptırıp muane bitiminde druma gösteriyordum. Her ay demırıme sekerıme idrara ve tüm kan degerlerıme bakmıs oluyordu. Nisan ayında kontrole gidecegım. Gene aynı şeyi yapacağım. Drun da hoşuna gidiyor ben unutsam da sen unutturmuyorsun diyor. Tabi ilk hamılelıgım sorunlu gecince insan tecrube edıyor..Öyle canım. Tecrübesiz olmak kötü valla.iyice gözlemliyorum herşeyi sonra çevremdekilere soruyorum.her an doktorla da iletişim kurulmuyor. Doktoruma soracam.Bilgilenir bilgilenmez buraya yazayım da aynı şey yaşayan varsa fikir olsun.
Cam silme canım yaa kirli olsa ne olacak. Yemek çamaşır bulaşık bı şekilde olmak zorunda ama cam perde balkon gibi işler için yorma kendini . Bende iki gündür dışarda fazla gezdim. Düşük tehklikem vardı yeni geçti. Çok sırtım ağrıyo şimdi pişman oldum. Ayaklarinin altına yastik koy sırt üstü yat dinlen cnm. İçin rahat etmezse doktorunu ara danış isterse muhtemelKızlar günaydın, dün biraz hareket ettim balkonları filan yıkadım cam sildim kadın da gelemedi misafir gelecekti mecbur kaldım gece hep karnım kasıldı, uyuyamadım bile kuyruksokunum da batıyor böyle olanınız oldu mu hiç
Dün anneme gittim ablam ve cocuklari da vardi. Ablam yatiya kaldı biz oğlumla eve döndük yaklaşık üç saat aralıksız ağladı niye eve geldik kuzenler orda kaldı diye. Ya sabır çeke çeke bı hal oldum. Sitresten sırtıma bı ağrı girdi ölüyorum sandim acisindan. Yorgunluk ve sitres iyi gelmiyo maalesef. Birde hamile kaldigimdan beri sinirli bı insan oldum çabuk sinirleniyorum hormonlarim beni esir aldı resmenOlabilir canım , çok yorulduğumda üzüldüğümde kendini hatırlatıyor işte.
Ben gögüslerime ve karnıma sürmeye başladım daha erken ama be kadar nemli olursa okdr az çatlarmış .Çatlak kremi nerden ne alacaksınız? Çatlak kremlerine ne zaman başlamak lazım? Şu an erken mi? Kaderimde varsa elbette çatlayacam farkındayım ama elimden gelen önlem Neyse de almak istiyorum.
O sinirlilik hali bende de var. Oğlum da si irlerim alınmış gibiydim. Bunda da tam aksi acayip sinirliyimCam silme canım yaa kirli olsa ne olacak. Yemek çamaşır bulaşık bı şekilde olmak zorunda ama cam perde balkon gibi işler için yorma kendini . Bende iki gündür dışarda fazla gezdim. Düşük tehklikem vardı yeni geçti. Çok sırtım ağrıyo şimdi pişman oldum. Ayaklarinin altına yastik koy sırt üstü yat dinlen cnm. İçin rahat etmezse doktorunu ara danış isterse muhtemel
Dün anneme gittim ablam ve cocuklari da vardi. Ablam yatiya kaldı biz oğlumla eve döndük yaklaşık üç saat aralıksız ağladı niye eve geldik kuzenler orda kaldı diye. Ya sabır çeke çeke bı hal oldum. Sitresten sırtıma bı ağrı girdi ölüyorum sandim acisindan. Yorgunluk ve sitres iyi gelmiyo maalesef. Birde hamile kaldigimdan beri sinirli bı insan oldum çabuk sinirleniyorum hormonlarim beni esir aldı resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?