2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Omega 3 le a vitamini ayri seyler ama? Benim bildigimde ozellikle gebeligin ilk 3 ayinda omega 3un bebegin beyin gelisimi icin cok onemli oldugu. Benim dr beni baslatali cok oldu. Istersen sen de bi danis druna bakalim o ne dicek

Balık yağı ve omega 3 farklı şeyler. A vitamini ile de omega 3 ün ilişkisi yok. Omega3 ten bağımsız olarak a vitamini ve e vitamini gebelikte dikkatli alınması gerekiyor. Çünkü hücre çoğalmasını, yenilenmesini tetikleyici faktörler arasında geçiyor. Çok titizlenen doktorlar ve gebeler kullandıkları kremlerdeki a - e vitamini oranlarına bile dikkat ediyorlar

K
Katılıyorum sana. Oğlum da hafta da iki gün balık yiyordum, hergün ceviz falan. Şimdi çocuğa laf yetiştiremiyoruz. Akıllı akıllı cevaplar veriyor. Bazen diyorum bazen çabuk kansan ne olur ki bende doktoruma danışayım bir bu kontrolde.

Omega 3 le a vitamini ayri seyler ama? Benim bildigimde ozellikle gebeligin ilk 3 ayinda omega 3un bebegin beyin gelisimi icin cok onemli oldugu. Benim dr beni baslatali cok oldu. Istersen sen de bi danis druna bakalim o ne dicek
Ayrı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağında var ya biraz ordan ilişkilendirerek söyledim acaba bi zararı var mıdır fazla alımının diye. Yoksa ben de ne kadar kullanılmalı be zaman başlanmalı bilmiyorum bi fikrim yok canım. Ben de doktoruma sorucam

Farklı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağından alındığı için ben kendim ilişkilendirdim. Yani bildiğim bi şey değil bu, ben de doktoruma sorucam

Farklı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağından alındığı için ben kendim ilişkilendirdim. Yani bildiğim bi şey değil bu, ben de doktoruma sorucam
Ben bildiklerime göre söyledim bunlar bildiğim konular:))) elbette en güzeli doktoruna danışıp öyle alman.

Kızlar omega 3 takviyesi alıyor musunuz. Hangi marka kullanıyorsunuz. Ben Bulantılarım dan ötürü henüz başlamak istemedim doktoruma danışacağım ama sizden de fikir almak istedim
Benim kullandığım vitaminin icinde omega 3 var hamileligimin basindan beri kullanıyorum ben

Kızlar bazı omega 3 ler balığın ciğerlerinden yapıldığı için yüksek a vitamini içeriyor ama gebeler için özel omega 3 ler var rahatlıkla kullanılabilir bende balık yiyemediğim için dr uma sorcam bakalım ne önerecek

Aynen arkadas. Biz aslinda kendimiz edip kendimiz buluyoruz. Yok çocuğum eksik kalmasin, yok annem bana bu firsati sunmadi demesin. Cocuklarin bilmedigi halt yok afadersin. Ondan sonra hepsinde bi hiperaktivite, disleksi, efendime söyleyeyim adhd falan cikiyo. Ben devoya bazen çizgi film aciyorum kocam basliyo cocuga yine mi cizgi film izletiyon demeye. Cocuk halbuki haftada 5 gun krese gidiyor gunde 9 saat. Zaten uyuyo gunde 11 saat. Geri kalan 4 saat yolda, kahvaltida, aksam yemeğinde, banyoda oynarken geciyor. Hafta içi pert bizimki. H. Sonu yuzme dersi var. Kapali alan parka gidiyor. Arkadaşları ve anneleriyle buluşuyoruz. Cocuk haftada 1 bilemedin 2 saat çizgi film izlicek topu topu, onun icin de kocamla kavga ediyoz cocuk salak olcak diye.
Diyom elleme. Cok zeka kupune zarar. Azcik da çocuk olsun yahu

Evet bazi baliklarda a vitamini mevcut ama omega3 aldığın zaman oteki vitaminlerden arındırılmış oluyor. Yani balik yediğinde hem a vitamini hem omega 3 aliyo olabilirsin ama omega 3 u hap olarak aldiginda a vitamini almis olmazsin. O arindirilmis oluyor.
Zaten bazi arkadaşlarda soylemisler ben cok da ustune gitmek istemem şeker ama soyle de bi parantez acayim a vitamini yuzunden kimse balik yemekten cekinmesin diye o da. Bi cok insan zaten tuketmesi gerektiginin coook altinda balik tüketiyor. Ondan alacagin a vitamini bebeğe zarar verecek kadar cok değil. O yuzden haftada 1 -2 balik yemek, biz gebeler icin zararli degil aksine cok yararli. Sadece merkuri oranina dikkat ediyoruz. Bi de tunayi haftada 1 den fazla yemiyoruz.
Yine de sorulari olan muhakkak doktoruna danissin. Yani araştırıp edip de soyluyorum ama, herseyin en iyisini yine bizi muayene eden dr bilir. Cunku o genel degil, hastanin ihtiyaclari uzerine konusur.

Senin bu yazım tarzına üslubuna bayılıyorum :))) şimdiki çocuklar bize Pek akıllı geliyorlar ama normal be kuzum. Bizim zamanımızda böyle uyaranlar var mıydı ki. Vardı da biz mi sakin sükut köşemizde takıldık

Hahah saol kusum. Azcik mizah katmayı severim ama bazen cevremdekiler alınıyor. O yuzden cekindigim de oluyor. Ama huylu huyundan vazgecmiyo işte. Kucuk bi gulumseme oluyosa sizde bana ne ala

Bizim zamanimizda uyaran 5 kardes ve bi de anne terligi vardi. Çocuklar susardi, evin duzenini bozmazdi ve buyuklere asla karismazdi. Bu 3 kuraldan biri cignenirse de enseye saplak.. popoya terlik
Ben devin e terlikle poposuna vursam, 3 gün küser, alinir herhalde bana. Ama devir farkli dedigin gibi.

Kuzum ben zaten balık çok yersek çok a vitamini alırız zararlı demiyorum. Aksine şu an ben bakık yiyemediğim için çok çok rahatsızım. Haftada 2 kez yiyebilsem keşke. Yani balık yemekle zaten nırmalin çok çok altında A vitamini alıyoruz. Benim demek istediğim omega3 takviyelerinde a vitamini oranı nedir ne kadar kullanılmalı bunu bilmiyorum dedim, o yüzden doktoruma sorup ben de kullanmak istiyorum dedim. Çünkü balık yiyememekten çok rahatsızım şu an, kendimi suçlu hissediyorum

İlk 12 hafta drlar o kadar beslenmeye dikkat etmiyor. Ama 12 den sonra soruyor yediklerini... Zaten eksik şeyler tahlillerde çıkıyor. Ben ilkinde balık yememıstım hemen uyardı ya haftada 2 kere yenecek ya da ilacını vercem. Bana sardalya önermişti. Ben de hafta ıkı hatta 3 kez yemıstım. Mesela benım hep demir eksik cıkardı o kadar et ve bakliyat yememe ragmen. Herkes bir tane demir hapı alırken ben ıkı tane kullanırdım. Allahtan yatarken ıc dedı miden bulanmasın dıye... Her bu ya farklı oluyor

Öyle tabi herkesin bünyesi farklı, eksikliklerimiz farklı. Bana da zaten ilk 3 ay yediklerine karışmıycam bebek senden beslenmiycek, sen kendin için iyi beslen dedi. 2.trimesterda bi beslenme düzeni oluşturucaz dedi. İşte yine de içim içimi yiyodu bu sürede. Artık duruma göre ne gerekiyosa yicem ve kullanıcam

Baş ağrısına ilaç kullanan var mı?
Merhaba, ben migren ilacımı aylar önce bırakmıştım, geçen haftayı komple ağrıyla geçirdim, bu hafta daha iyi çok şükür, belki magnezyum takviyeleri rahatlatabilir, daha önceki vitaminlerimin içinde vardı benim, biraz hafifletiyordu, doktorunuza sorun isterseniz. Onun dışında da işten gelir gelmez yatıp dinlenmeye çalışıyorum, uyku biraz iyi geliyor, bi de limon kolonyası biraz ferahlatıyor.

Evet yüksek miktarda A vitamini almamak gerekli, o nedenle karaciğer dokusundan elde edilenler kullanılmamalı diye okumuştum.

Tamam tatlım anladim. Ben zaten biraz bunlari okuyan arkadaşlar yanlis anlamasin diye uzun uzun yazdim oyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…