- 1 Temmuz 2015
- 2.992
- 5.428
- 108
Omega 3 le a vitamini ayri seyler ama? Benim bildigimde ozellikle gebeligin ilk 3 ayinda omega 3un bebegin beyin gelisimi icin cok onemli oldugu. Benim dr beni baslatali cok oldu. Istersen sen de bi danis druna bakalim o ne dicekBi de bu balık yağı, omega 3 konusunda tesadüfen bi şeyler okudum hamilelikte pek önermiyolarmış canım. A vitamininin fazla alınması bebekte anomaliye yol açabiliyomuş falan yazıyodu. Bi bilgim yok tabi, doktoruma sorucam bakalım ben de
Balık yağı ve omega 3 farklı şeyler. A vitamini ile de omega 3 ün ilişkisi yok. Omega3 ten bağımsız olarak a vitamini ve e vitamini gebelikte dikkatli alınması gerekiyor. Çünkü hücre çoğalmasını, yenilenmesini tetikleyici faktörler arasında geçiyor. Çok titizlenen doktorlar ve gebeler kullandıkları kremlerdeki a - e vitamini oranlarına bile dikkat ediyorlarBi de bu balık yağı, omega 3 konusunda tesadüfen bi şeyler okudum hamilelikte pek önermiyolarmış canım. A vitamininin fazla alınması bebekte anomaliye yol açabiliyomuş falan yazıyodu. Bi bilgim yok tabi, doktoruma sorucam bakalım ben de
Amin canım, darısı başınıza inşallahGözün aydın canım. Darısı hepimize inşallah
Katılıyorum sana. Oğlum da hafta da iki gün balık yiyordum, hergün ceviz falan. Şimdi çocuğa laf yetiştiremiyoruz. Akıllı akıllı cevaplar veriyor. Bazen diyorum bazen çabuk kansan ne olur kiValla kuzum dr beni burda multivitamine baslatti. Bi de sut urunleri alerjilerimden dolayi ekstradan kalsiyum alıyorum. Zira yogurt peynir falan yiyemiyorum Folik asit de var icerisinde, omega 3 de. Yalniz omega 3 acaaaaaaayip mide bulantisi yapiyor. Ben oglani yatirdiktan sonra aksam yemekle bi alip sonra yayilip yatıyorum. Zira oturup tv izlesem bile aksam yemegi durmuyor, cikiveriyor.
Beyin gelisimi icin cok onemli diyolar ama. Bunlar da einstein mi olacak bilemedim. Az aptal olsalar sanki daha sansimiza olcaksaka yapiyorum bu arada kimse alınmasın lütfen
Ayrı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağında var ya biraz ordan ilişkilendirerek söyledim acaba bi zararı var mıdır fazla alımının diye. Yoksa ben de ne kadar kullanılmalı be zaman başlanmalı bilmiyorum bi fikrim yok canım. Ben de doktoruma sorucamOmega 3 le a vitamini ayri seyler ama? Benim bildigimde ozellikle gebeligin ilk 3 ayinda omega 3un bebegin beyin gelisimi icin cok onemli oldugu. Benim dr beni baslatali cok oldu. Istersen sen de bi danis druna bakalim o ne dicek
Farklı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağından alındığı için ben kendim ilişkilendirdim. Yani bildiğim bi şey değil bu, ben de doktoruma sorucamBalık yağı ve omega 3 farklı şeyler. A vitamini ile de omega 3 ün ilişkisi yok. Omega3 ten bağımsız olarak a vitamini ve e vitamini gebelikte dikkatli alınması gerekiyor. Çünkü hücre çoğalmasını, yenilenmesini tetikleyici faktörler arasında geçiyor. Çok titizlenen doktorlar ve gebeler kullandıkları kremlerdeki a - e vitamini oranlarına bile dikkat ediyorlar
Ben bildiklerime göre söyledim bunlar bildiğim konular:))) elbette en güzeli doktoruna danışıp öyle alman.Farklı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağından alındığı için ben kendim ilişkilendirdim. Yani bildiğim bi şey değil bu, ben de doktoruma sorucam
Kızlar omega 3 takviyesi alıyor musunuz. Hangi marka kullanıyorsunuz. Ben Bulantılarım dan ötürü henüz başlamak istemedim doktoruma danışacağım ama sizden de fikir almak istedim
Benim kullandığım vitaminin icinde omega 3 var hamileligimin basindan beri kullanıyorum benBen henüz kullanmıyorum canım ama bi dahaki randevuda doktora bunu sorucam aklımda. Çünkü benim hamilelikte en çok tiksindiğim şey malesef balık oldu, adını bile duymak istemiyorum. Azıcık bile olsa yemeye zorluyorum kendimi ama daha çok ters tepiyo. Ben de belki de 15 gündür ağzıma balık sokmuyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum bebeğimi yararlı bi şeyden mahrum bıraktığım içino yüzden ben de merak ediyorum kullanmalıyız diye doktora sorucam
Aynen arkadas. Biz aslinda kendimiz edip kendimiz buluyoruz. Yok çocuğum eksik kalmasin, yok annem bana bu firsati sunmadi demesin. Cocuklarin bilmedigi halt yok afadersin. Ondan sonra hepsinde bi hiperaktivite, disleksi, efendime söyleyeyim adhd falan cikiyo. Ben devoya bazen çizgi film aciyorum kocam basliyo cocuga yine mi cizgi film izletiyon demeye. Cocuk halbuki haftada 5 gun krese gidiyor gunde 9 saat. Zaten uyuyo gunde 11 saat. Geri kalan 4 saat yolda, kahvaltida, aksam yemeğinde, banyoda oynarken geciyor. Hafta içi pert bizimki. H. Sonu yuzme dersi var. Kapali alan parka gidiyor. Arkadaşları ve anneleriyle buluşuyoruz. Cocuk haftada 1 bilemedin 2 saat çizgi film izlicek topu topu, onun icin de kocamla kavga ediyoz cocuk salak olcak diye.K
Katılıyorum sana. Oğlum da hafta da iki gün balık yiyordum, hergün ceviz falan. Şimdi çocuğa laf yetiştiremiyoruz. Akıllı akıllı cevaplar veriyor. Bazen diyorum bazen çabuk kansan ne olur kibende doktoruma danışayım bir bu kontrolde.
Evet bazi baliklarda a vitamini mevcut ama omega3 aldığın zaman oteki vitaminlerden arındırılmış oluyor. Yani balik yediğinde hem a vitamini hem omega 3 aliyo olabilirsin ama omega 3 u hap olarak aldiginda a vitamini almis olmazsin. O arindirilmis oluyor.Ayrı şeyler olduğunu biliyorum canım. A vitamini de en çok balık yağında var ya biraz ordan ilişkilendirerek söyledim acaba bi zararı var mıdır fazla alımının diye. Yoksa ben de ne kadar kullanılmalı be zaman başlanmalı bilmiyorum bi fikrim yok canım. Ben de doktoruma sorucam
Senin bu yazım tarzına üslubuna bayılıyorum :))) şimdiki çocuklar bize Pek akıllı geliyorlar ama normal be kuzum. Bizim zamanımızda böyle uyaranlar var mıydı ki. Vardı da biz mi sakin sükut köşemizde takıldıkAynen arkadas. Biz aslinda kendimiz edip kendimiz buluyoruz. Yok çocuğum eksik kalmasin, yok annem bana bu firsati sunmadi demesin. Cocuklarin bilmedigi halt yok afadersin. Ondan sonra hepsinde bi hiperaktivite, disleksi, efendime söyleyeyim adhd falan cikiyo. Ben devoya bazen çizgi film aciyorum kocam basliyo cocuga yine mi cizgi film izletiyon demeye. Cocuk halbuki haftada 5 gun krese gidiyor gunde 9 saat. Zaten uyuyo gunde 11 saat. Geri kalan 4 saat yolda, kahvaltida, aksam yemeğinde, banyoda oynarken geciyor. Hafta içi pert bizimki. H. Sonu yuzme dersi var. Kapali alan parka gidiyor. Arkadaşları ve anneleriyle buluşuyoruz. Cocuk haftada 1 bilemedin 2 saat çizgi film izlicek topu topu, onun icin de kocamla kavga ediyoz cocuk salak olcak diye.
Diyom elleme. Cok zeka kupune zarar. Azcik da çocuk olsun yahu
Hahah saol kusum. Azcik mizah katmayı severim ama bazen cevremdekiler alınıyor. O yuzden cekindigim de oluyor. Ama huylu huyundan vazgecmiyo işte. Kucuk bi gulumseme oluyosa sizde bana ne alaSenin bu yazım tarzına üslubuna bayılıyorum :))) şimdiki çocuklar bize Pek akıllı geliyorlar ama normal be kuzum. Bizim zamanımızda böyle uyaranlar var mıydı ki. Vardı da biz mi sakin sükut köşemizde takıldık
Kuzum ben zaten balık çok yersek çok a vitamini alırız zararlı demiyorum. Aksine şu an ben bakık yiyemediğim için çok çok rahatsızım. Haftada 2 kez yiyebilsem keşke. Yani balık yemekle zaten nırmalin çok çok altında A vitamini alıyoruz. Benim demek istediğim omega3 takviyelerinde a vitamini oranı nedir ne kadar kullanılmalı bunu bilmiyorum dedim, o yüzden doktoruma sorup ben de kullanmak istiyorum dedim. Çünkü balık yiyememekten çok rahatsızım şu an, kendimi suçlu hissediyorumEvet bazi baliklarda a vitamini mevcut ama omega3 aldığın zaman oteki vitaminlerden arındırılmış oluyor. Yani balik yediğinde hem a vitamini hem omega 3 aliyo olabilirsin ama omega 3 u hap olarak aldiginda a vitamini almis olmazsin. O arindirilmis oluyor.
Zaten bazi arkadaşlarda soylemisler ben cok da ustune gitmek istemem şeker ama soyle de bi parantez acayim a vitamini yuzunden kimse balik yemekten cekinmesin diye o da. Bi cok insan zaten tuketmesi gerektiginin coook altinda balik tüketiyor. Ondan alacagin a vitamini bebeğe zarar verecek kadar cok değil. O yuzden haftada 1 -2 balik yemek, biz gebeler icin zararli degil aksine cok yararli. Sadece merkuri oranina dikkat ediyoruz. Bi de tunayi haftada 1 den fazla yemiyoruz.
Yine de sorulari olan muhakkak doktoruna danissin. Yani araştırıp edip de soyluyorum ama, herseyin en iyisini yine bizi muayene eden dr bilir. Cunku o genel degil, hastanin ihtiyaclari uzerine konusur.
İlk 12 hafta drlar o kadar beslenmeye dikkat etmiyor. Ama 12 den sonra soruyor yediklerini... Zaten eksik şeyler tahlillerde çıkıyor. Ben ilkinde balık yememıstım hemen uyardı ya haftada 2 kere yenecek ya da ilacını vercem. Bana sardalya önermişti. Ben de hafta ıkı hatta 3 kez yemıstım. Mesela benım hep demir eksik cıkardı o kadar et ve bakliyat yememe ragmen. Herkes bir tane demir hapı alırken ben ıkı tane kullanırdım. Allahtan yatarken ıc dedı miden bulanmasın dıye... Her bu ya farklı oluyorBen henüz kullanmıyorum canım ama bi dahaki randevuda doktora bunu sorucam aklımda. Çünkü benim hamilelikte en çok tiksindiğim şey malesef balık oldu, adını bile duymak istemiyorum. Azıcık bile olsa yemeye zorluyorum kendimi ama daha çok ters tepiyo. Ben de belki de 15 gündür ağzıma balık sokmuyorum ve kendimi çok suçlu hissediyorum bebeğimi yararlı bi şeyden mahrum bıraktığım içino yüzden ben de merak ediyorum kullanmalıyız diye doktora sorucam
Öyle tabi herkesin bünyesi farklı, eksikliklerimiz farklı. Bana da zaten ilk 3 ay yediklerine karışmıycam bebek senden beslenmiycek, sen kendin için iyi beslen dedi. 2.trimesterda bi beslenme düzeni oluşturucaz dedi. İşte yine de içim içimi yiyodu bu sürede. Artık duruma göre ne gerekiyosa yicem ve kullanıcamİlk 12 hafta drlar o kadar beslenmeye dikkat etmiyor. Ama 12 den sonra soruyor yediklerini... Zaten eksik şeyler tahlillerde çıkıyor. Ben ilkinde balık yememıstım hemen uyardı ya haftada 2 kere yenecek ya da ilacını vercem. Bana sardalya önermişti. Ben de hafta ıkı hatta 3 kez yemıstım. Mesela benım hep demir eksik cıkardı o kadar et ve bakliyat yememe ragmen. Herkes bir tane demir hapı alırken ben ıkı tane kullanırdım. Allahtan yatarken ıc dedı miden bulanmasın dıye... Her bu ya farklı oluyor
Merhaba, ben migren ilacımı aylar önce bırakmıştım, geçen haftayı komple ağrıyla geçirdim, bu hafta daha iyi çok şükür, belki magnezyum takviyeleri rahatlatabilir, daha önceki vitaminlerimin içinde vardı benim, biraz hafifletiyordu, doktorunuza sorun isterseniz. Onun dışında da işten gelir gelmez yatıp dinlenmeye çalışıyorum, uyku biraz iyi geliyor, bi de limon kolonyası biraz ferahlatıyor.Baş ağrısına ilaç kullanan var mı?
Bana doktorum ocean mummy vermişti, ikincisine geçeceğim birkaç güne kadar.Kızlar omega 3 takviyesi alıyor musunuz. Hangi marka kullanıyorsunuz. Ben Bulantılarım dan ötürü henüz başlamak istemedim doktoruma danışacağım ama sizden de fikir almak istedim
Evet yüksek miktarda A vitamini almamak gerekli, o nedenle karaciğer dokusundan elde edilenler kullanılmamalı diye okumuştum.Bi de bu balık yağı, omega 3 konusunda tesadüfen bi şeyler okudum hamilelikte pek önermiyolarmış canım. A vitamininin fazla alınması bebekte anomaliye yol açabiliyomuş falan yazıyodu. Bi bilgim yok tabi, doktoruma sorucam bakalım ben de
Tamam tatlım anladim. Ben zaten biraz bunlari okuyan arkadaşlar yanlis anlamasin diye uzun uzun yazdim oyle.Kuzum ben zaten balık çok yersek çok a vitamini alırız zararlı demiyorum. Aksine şu an ben bakık yiyemediğim için çok çok rahatsızım. Haftada 2 kez yiyebilsem keşke. Yani balık yemekle zaten nırmalin çok çok altında A vitamini alıyoruz. Benim demek istediğim omega3 takviyelerinde a vitamini oranı nedir ne kadar kullanılmalı bunu bilmiyorum dedim, o yüzden doktoruma sorup ben de kullanmak istiyorum dedim. Çünkü balık yiyememekten çok rahatsızım şu an, kendimi suçlu hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?