- 11 Şubat 2015
- 3.470
- 3.293
- 333
Canım bende yarın ikili test yaptırıcam kontrolüm var neler yapılıyo nasıl geçiyo niye okadar çok sürdü ki ?Bende bugün ikili teste gittim ama cinsiyet söylemedi ve bir daha devlet hastanesine gitmemeye karar verdim. Sonuç 15 gün sonra çıkıyormuş . Sabah 8 de gittim 12.15 de hastaneden ancak çıkabildim resmen işkence çektim
Ayy onun ki daha kötü olmuş. 30.hafta doğuma ne kalmış.Canim benim yaa.. oluyo oyle hatalar. Benim 2016 anneler grubunda bi arkadas Avrupa'da bi ulkede, yine az ultrasona girerek gebelik geciriyordu. Ilk ultrasonda kiz demisler. O da bastan asagi pembe almis herseyini. Sonra 30. Haftada bi daha ultrasona giriyo, aaa o da ne. Bildiğin pipi. Erkek dogurdu pembe pembe kiyafetlere.
Aslinda anatomileri basta benziyormus birbirine. Anca 15-16. Haftada iyice ayrılıyormus. Ama dr deyince de insan kabullenir beee..
Saglikli olsun da. En onemlisi o. Hem kiz cocuklari babaya daha duskun olur. Esine hatirlat
E tabi. Cinsiyet farketmez ama hepimiz deli gibi merak ediyoruz. Niye? Cunku kisilik kazandiriyor karnindakine. O bi hucre olmaktan çıkıp bebegin oluyor. Et oluyo bir oluyo amaaaann dogsa da isirip sevsek azicikEvet öyle tabi de kesin konuşmalarına sinir oluyorum
Yahu Madem emin değilsin neden yüzde doksan diyorsun.
Ben zaten kız çocuk istiyordum hep ama insan cinsiyetinde değil ki olayın kandırılmış gibi hissediyorsun
Öyle tabi, işte erkeklerin düşünce yapısı çık farklı Türkiye de kız çocuk büyütmek çok zor diyor...Ah sekerim. Kizla da yapar macini! Onu da alir sirtina. Şimdi ki kiz cocuklari eline barbi ver oynasin degil valla.
Ay kiz cok uzulmustu. Mira koycakti adini. Bizim mira emir cikti iyi mi diye diye bi kalmisti. Odasina asmak için isimler yazdirmis, butun odasini hazırlamışti. Bastam tekrar boyadilar, bazi seyleri yenilediler. Doguma zor yetiştiler vallaAyy onun ki daha kötü olmuş. 30.hafta doğuma ne kalmış.
Oyle tabii. Yalan degil. Turkiyede kiz yetistirmek bi tik daha zor. Cunku yasalar yeterince korumuyor. Ama inan kuzey Amerika kulturunde cocuk yetiştirmenin de kendine ozel sorunlari var. Burda egitim yetersiz. Cocuklar cok bos. Birbirlerine satasmaktan bully olup cikiyolar. Yani bilmiyorum belki biz oyleydik. Ama ben hatirliyorum ilk okulda orta okulda sinif olarak birbirimizi korur kollardik. Destek olurduk. Eksik kapatirdik. Biri acsa yemegimizi paylasirdik. Burda liseye bi basladim sok gecirdim. Butun cocuklar birbirlerini nasil asagilasalar da kendi egolarini yukseltseler diye ugrasiyorlar. Tek bildikleri makyaj yapmak cool olmak. Bi akademik hirs yok. Biz 411 kisi mezun olduk liseden. 20 kisi yuksek egitime devam ettik. Dusunsene ne kadar az! Ellerinde her firsat var. Hepsi burgerci da calisip gecinebilecek kadar para kazaniyorlar. Bu kadar para, ozgurluk, zaman. Kendilerini bulamiyolar. Ben bile lisede 1 haftalığına edmonton dan new yorka kactim. Ucakla 6 saat yol. Başka bi ulke! Ama dedim ya firsat cok, sorumluluk yok. Cocuklar yonunu kaybediyor.Öyle tabi, işte erkeklerin düşünce yapısı çık farklı Türkiye de kız çocuk büyütmek çok zor diyor...
biraz önce geldi yanıma hasta da var yanımda “Azra tacizcisi var sağını var katili var, kadınları kesip öldürüyorlar biz gidip Kanada’ya yerleşelim erkek olsa güçlü olurdu kız olurda vay hakimize diyor “ Allahhhh dedim nasıl bir paranoya nasıl bir panik şuan hadi kız olursa fikri onu çok etkiledi
Şuan 14-15.haftaya kadar kız ya da erkek deneyeceğiz birbirimize net öğrenince ona göre düşünürüz canım dedim kapasın arrık konuyu
Her hastene aynı değildir canım ultrasonla bakıp bebeğin ense kalınlığına bakıyor görüntü olarak veriyor birde kan alıyorlar aslında çok basit ama doktorda sıra bekle ultrasonda sıra bekle sonra doktora yeniden git yine sıra bekle yeniden kan vermeye git orada sıra bekle o yüzden uzun sürdü ama her hastane farklıdırCanım bende yarın ikili test yaptırıcam kontrolüm var neler yapılıyo nasıl geçiyo niye okadar çok sürdü ki ?
Eşin de mesleğinden ötürü hastanede karşılaştığı durumlardan dolayı paronayak olmuştur canım. Eşimde mesleği nedeniyle bulunduğumız ilçede ki suçluları biliyor. İlk evlendiğimiz sene dışarı tek çıkmama çok razı olmuyordu. Yanından geçtiğimiz adam tacizden girdi. Şu bundan girdi içeri falan diye. Şükür düzeldiÖyle tabi, işte erkeklerin düşünce yapısı çık farklı Türkiye de kız çocuk büyütmek çok zor diyor...
biraz önce geldi yanıma hasta da var yanımda “Azra tacizcisi var sağını var katili var, kadınları kesip öldürüyorlar biz gidip Kanada’ya yerleşelim erkek olsa güçlü olurdu kız olurda vay hakimize diyor “ Allahhhh dedim nasıl bir paranoya nasıl bir panik şuan hadi kız olursa fikri onu çok etkiledi
Şuan 14-15.haftaya kadar kız ya da erkek demeyeceğiz birbirimize net öğrenince ona göre düşünürüz canım dedim kapasın arrık konuyu
Hiç çocuk istemeyen bı çift de olabilirdik. Ama böyle bı hakka sahip değiliz gibi tavırlar. Geçen kayinvaledeme bı tanıdık gelin niye ikinci çocuğu yapmio demiş. Oda ne zaman yapacaklarini kendileri bilir demiş . Sanki ilk çocuğun hediyesini getirmiş de ikinciyi soruyor. Bana sorarmisiniz çat diye agizlarinin payini veriyorum artık.Alin benden de o kadar kizlar. Benim anne tarafim annemi cildirtti. Ilk bebek 4. Senemizde geldi. Ben sismanim ya tutturmuşlar olmuyo, sisman ya bilmem ne diye. Ya ne alakasi var. Biz kocamla 20 ulke gezdik 4 senede. Kariyer yaptik. Ikinci evimizi aldik. Anne baba olmaya hazir degildik. Hazır oldugumuzda cok şükür geldi kollarimiza. Oğluma 3. ayda gebe kaldim ben. Ama sorsan tedavi gormustur o diyen bile var arkamizdan...
Amaaaan millettin agzi torba degil ki buzesin. Daha geçenlerde anneme sen bi daha anneanne olmazsin artik, senin kizin hem yaşı var hem kilosu demisler. Yasim 33. Sanki menapoza girdim anasini satiim. Annem de sen cok biliyon, ikinci bebek yolda demis. Kizsam mi gulsem mi bilemedim. Anne hani gizlicektik diyorum, ama surati oyle güzel bi mor oldu ki gorsen sen de soylerdin diyo.Ben hakket 1 2 sene daha beklicem ikinci icin desem, anami cildirtcaklarmis
Ahah cocuk yapmayı secsek ne olurdu acep. Aklıma soktun valla. Ben bunu bi akrabalara sorayım gelecek yaz. Ama oyle bi dunyadan habersizlerdir bence.Hiç çocuk istemeyen bı çift de olabilirdik. Ama böyle bı hakka sahip değiliz gibi tavırlar. Geçen kayinvaledeme bı tanıdık gelin niye ikinci çocuğu yapmio demiş. Oda ne zaman yapacaklarini kendileri bilir demiş . Sanki ilk çocuğun hediyesini getirmiş de ikinciyi soruyor. Bana sorarmisiniz çat diye agizlarinin payini veriyorum artık.
Ilk cocukta burda ucretsiz ebeveynlik dersleri var. Kocami onlara sürükledim. Ilk derste bildigin vajinal dogum izledik. 15 dk boyunca kocam elimi opup bu görevi sen yaptigin icin cok uzgunum ama ben yasamadigim icin de cok mutluyum dedi durdu. Gunlerce de etkisinden ayrilamamisti. Isin komik yani o zaman gebeligimde 6. Ay falandi beni cok etkilememisti. Ama 37 hafta civari bebek ve karnim iyice buyudugunde leaannnn bunu iceri koymak cok kolaymis, disari nasi cikarcazzzz diye bi panik burumustu beniKızlar Yaaa sizde benim gibi instagramdan doğum videoları izleyip ağlıyor musunuz? Yoksa bu şizofrenik durum bi bana mı özel
Benim de ilk sezeryandı. Bu fikir hoşuma gitti adama zorla sezeryan videosu mu izletsem acabaaIlk cocukta burda ucretsiz ebeveynlik dersleri var. Kocami onlara sürükledim. Ilk derste bildigin vajinal dogum izledik. 15 dk boyunca kocam elimi opup bu görevi sen yaptigin icin cok uzgunum ama ben yasamadigim icin de cok mutluyum dedi durdu. Gunlerce de etkisinden ayrilamamisti. Isin komik yani o zaman gebeligimde 6. Ay falandi beni cok etkilememisti. Ama 37 hafta civari bebek ve karnim iyice buyudugunde leaannnn bunu iceri koymak cok kolaymis, disari nasi cikarcazzzz diye bi panik burumustu beniama sezeryanla geldi minnak. Yarim saatte cikiverdi valla.
Hepimizi vesvese yapıyoruz canım doğurana kadar da büyük ihtimalle devam edicek :/
Allahım korktuklarımızda karşılaştırmasın .
Bebeğinde iyidir Allahım izniyle
Doktoruna git ve bizi ultrason fotonla gülümset
Nasıl bir ürün çünkü kavanozdan kullanmak çok zor parçaları dökülüyor rollon nerden buldunuzHindistan cevizi yagini ben de roll un olarak kullaniyorm tavsiye ederim
Amann şurda pazartesiye ne kaldıAmin canım inşallah hepimiz sağ Salim kucağımıza alırız bebeklerimizi
Randevum 1 Nisanda gün sayıyorum işte görmek için
Ilk cocukta burda ucretsiz ebeveynlik dersleri var. Kocami onlara sürükledim. Ilk derste bildigin vajinal dogum izledik. 15 dk boyunca kocam elimi opup bu görevi sen yaptigin icin cok uzgunum ama ben yasamadigim icin de cok mutluyum dedi durdu. Gunlerce de etkisinden ayrilamamisti. Isin komik yani o zaman gebeligimde 6. Ay falandi beni cok etkilememisti. Ama 37 hafta civari bebek ve karnim iyice buyudugunde leaannnn bunu iceri koymak cok kolaymis, disari nasi cikarcazzzz diye bi panik burumustu beniama sezeryanla geldi minnak. Yarim saatte cikiverdi valla.
Girmedi mi ameliyathane ye ilkinde?Benim de ilk sezeryandı. Bu fikir hoşuma gitti adama zorla sezeryan videosu mu izletsem acabaa
Anladım canım teşekkürler ben özel hastaneye gidiyorum bekleme sorunu yok sadece neler yapılıyo diye merak ettim çünkü uzun sürüyosa randevum akşam üzeri yetişmez falansa dedim saati değişeyim gerek yokmuş iyi bariHer hastene aynı değildir canım ultrasonla bakıp bebeğin ense kalınlığına bakıyor görüntü olarak veriyor birde kan alıyorlar aslında çok basit ama doktorda sıra bekle ultrasonda sıra bekle sonra doktora yeniden git yine sıra bekle yeniden kan vermeye git orada sıra bekle o yüzden uzun sürdü ama her hastane farklıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?