Yemek pişirirken kavurduğumuz gibi kavuruyoruz soğanı. Soğuduktan sonra incecik yassı yassı poşetliyip donduruyoruz.
Yemek yapacağımız zaman soğan doğrayıp kavurmak yerine onu koyuyoruz. Tekrar kavurmaya gerek yok, direk kullan.
Aslında içerisinde su oranı eser miktarda olduğu için diğer şeyler gibi don olmuyor. Çok çabuk çözülüyor. Tadı değişmiyor.
normal sarma dolma yapar gibi yapıp hazırlıyorum doldurulmuş bi şekilde dolaba koyuyorum sonrasında hiç eritmeden ocağa koyup pişiriyorum. çözülmeye bırakmamak lazım yoksa tadı kötü oluyor
Parti malzemeleri satan bi yerde yaptirdim ama izmirdeyseniz, kemeraltinda sus esyalari satan dukkanlarin hemen hepsinin caminda ornekleri var. Isimlik 14-15cm ve 15tl.
Yemek pişirirken kavurduğumuz gibi kavuruyoruz soğanı. Soğuduktan sonra incecik yassı yassı poşetliyip donduruyoruz.
Yemek yapacağımız zaman soğan doğrayıp kavurmak yerine onu koyuyoruz. Tekrar kavurmaya gerek yok, direk kullan.
Aslında içerisinde su oranı eser miktarda olduğu için diğer şeyler gibi don olmuyor. Çok çabuk çözülüyor. Tadı değişmiyor.
Uzme kendini insallah döner. Evet Antalya çok sıcak nemi insanı maf ediyor. Bugun doktora gittim öldüm sıcaktan eve nasıl geldim bilemedim. 1 saat uyudum öyle kendime geldim. Ne kadar su icsende yetersiz kalıyor. Hangi doktora gidiyorsun.
Parti malzemeleri satan bi yerde yaptirdim ama izmirdeyseniz, kemeraltinda sus esyalari satan dukkanlarin hemen hepsinin caminda ornekleri var. Isimlik 14-15cm ve 15tl.
Uzme kendini insallah döner. Evet Antalya çok sıcak nemi insanı maf ediyor. Bugun doktora gittim öldüm sıcaktan eve nasıl geldim bilemedim. 1 saat uyudum öyle kendime geldim. Ne kadar su icsende yetersiz kalıyor. Hangi doktora gidiyorsun.
Ben her yazki rutinimi bozmayacagım ama bu yıl toplu degıl yavas yavas yapacagım... Şimdilik çilek ve kayısı recelı yapıp koydum. Bezelye attım buzluğa.. Her yıl kacırıyom dıye bu yıl ilk cıkınca aldım.. Agustosta domates sosu yapa ahım dometes kurutacagım. Gene agustosta kırmızı biber patlıcanı fırına yollayıp közletecegım. Menemenlik atcam. Kırmızı ve yesıl dolma bıberlerının ıcını temizleyip buzluga atıyorum. Tarhana yapacagım.. Erişte geçen yıldan var. Yedılfasulyr ve patlıcan yemeklik de atacağım.. Yapılacak çok ama eşim kızıyor ben gizlice gıdıp pazardan alıp az az yapacagım cok yormadan,hazır oğlanlar yaz okulunda iken yapayım.. Nane kurtulacak yapılacak iş çok... Eylülde de turşu yaptım mı tamamdır.. Domatesin sebzenin güzel zamanını bekliyorum.. Eşim de hep ne gerek var der yaptım mı en cok o yer
aynen canım eşim yemekten hiç anlamaz o yüzden benim içinde pratik olacak biber dolması falan da yapıp atmayı düşünüyorum yani hemen çıkart ocağa koy pişir tarzı şeyler atacağım