Sarma yazısını görünce tekrar baktım kim yazmış diyeBence korkma canım artık birsey olmaz olsa şimdiye kadar olurdu hareketli normal ise kanama yoksa geçmiştir biz bir kaza geçirdik 4 takla attık abimin eşi 5 aylık hamileydi oğlu simdi 6 yaşında sapsik sapasağlam hiç birsey olmadı şükür
Sarma börek mozaik pasta gibi seyler koyacağım ama sanırım Ağustos sonuna doğru en azından daha taze olur Doğumdan sonra gelenlere ikram ederim diye düşünüyorum. Müsait bi anda musakkalık patlıcanları kızartıp kaldıracağım domates biber doğrayıp koyarım fasülye barbunya falan. Nohut kuru fasulye buğdayı da genelde alınca 2 kg kadar alıp önce bi gece ıslatırım sonra haşlayıp biraz diri bırakıp poşetlere bölüp atarım bi acil durum olduğunda 15 dk da yemek hazır yanına bide pilav koyunca oldu bitti
Arkadasım 20 haftadan itibaren Rahim ağrı kısalığı sebebiyle tuvalet hariç ayağa kalkmadı rahim ağzı uzunluğu arttı bu sürede Protestan kullandı magnezyum da tabi
37 kusurde 2 gün önce doğdu bebiş. Umarım sizinde hersey yoluna girer rapor alıp yatın mutlaka
Ben kuru fasulye atıyorum lezzetinde hiç sorun yaşamadım
Kuru soğan köyden gelmişti ve çürüyordu diye geçenlerde hepsini soyup doğrayıp yemeklik yemeklik poşetledim buzluga attım. Simdi pratik elime geliyor
Oğlumda bende düşünmemiştim ama bu hamileliğimde cok çekinir oldum tatile gittik denizden çıkar çıkmaz taktım pareoyu. Hep bi saklambaç modu
Bende yeni basladım muayene ücreti 100 tl Doğum fiyatı henüz sormadım. Fakat doktora gitmeden sapık gibi adamı inceledim araştırdım cok met edilen bi adamdı. Doktora gittim o kadar memnun kaldım ki asistanı cok ilgili öyle saf salak bi tip degil Bilgi akışı güzel sağlıyor. Muayeneye girdik adam ayak bileklerimde ödem var mı diye baktı göz altlarıma baktı kansızlık yorgunluk vs icin bebeğin heryerini inceledi gözü burnu dudakları beyni karın boşluğu midesi kalbi ayak parmaklarına kadar saydı gösterdi Doğum pozisyonunu anlattı pozisyona bağlı neler hissedeceğimi söyledi ben memnun kaldım açıkcası 2 Temmuz da gittim sıradaki randevum 30 Temmuz ayda 1 sanırım ama sonra 30 üzeri olacağız artık daha sık çağırır
Şimdi herkes isimleri netlestirdi mi?
Benim ki kesin gibi arya olacak
Evet canım ama istersen sadece biberi temizleyip de atabilirsin sonrasında doldurabilirsin ama çözulmemesine dikkat et
Ben oğlumda da yapmıştım sarma ve börek cok iyi olmustu her bir pakete 50 60 adet sarma düşünün gelen 3 5 kişilik kişilere hemen 2 sıra tencereye dizip hızlıca pişiriyordum. Yanına kek börek oldu bitti :))Sarma yazısını görünce tekrar baktım kim yazmış diyehelal olsun kardeşim. Ben sarma sarsam misafire koymazdim heralde kendimiz yerdik yaprağım var ama ellerim uyuşuyor ikinaydir hamur bile yoguramiyorum. Kurabiye yapabilirem iki cesit bide açma kete belki iyi olur dedim.
Bı gebeligim ilkinden zor gecio ilk aylar kanama sonra el uyuşması hareket kabiliyeti azaldi bir de bebek baş aşağı şimdiden. İnşallah zamanını bekler hayırlısıyla. Hiç biri olmazsa bı fırın pastane kesfettm evime yakın ev kekleri kurabiyeleri çok harika oraya abone oluruzBizim Elif Nas olacak insallah
Bizde Kayra Özser oğlumuzun adı Arya Nas düşündük ama Kayra ve Arya aynı anda çağıramadık dil dönmüyor cok zor geldi :)) Kayra da Elif istiyordu ikna olduk Elif’e :))
Ben oğlumda da yapmıştım sarma ve börek cok iyi olmustu her bir pakete 50 60 adet sarma düşünün gelen 3 5 kişilik kişilere hemen 2 sıra tencereye dizip hızlıca pişiriyordum. Yanına kek börek oldu bitti :))
İnsallah bunda da yapacağım yaprağı geldi tokattan sarması kaldı. Sizde zorlanıyorsanız boşverin gelen de yemesin kek börek :))
Bı gebeligim ilkinden zor gecio ilk aylar kanama sonra el uyuşması hareket kabiliyeti azaldi bir de bebek baş aşağı şimdiden. İnşallah zamanını bekler hayırlısıyla. Hiç biri olmazsa bı fırın pastane kesfettm evime yakın ev kekleri kurabiyeleri çok harika oraya abone oluruz
He onu bizde yapıyoruz ben biber dolması sandım dolma deyincenormal sarma dolma yapar gibi yapıp hazırlıyorum doldurulmuş bi şekilde dolaba koyuyorum sonrasında hiç eritmeden ocağa koyup pişiriyorum. çözülmeye bırakmamak lazım yoksa tadı kötü oluyor
Cok degisik bir isim adiyla buyusunBizim mirzahan olcak inşallah.
Guzel isim. Adiyla buyusun canimBizim Elif Nas olacak insallah
Bizde Kayra Özser oğlumuzun adı Arya Nas düşündük ama Kayra ve Arya aynı anda çağıramadık dil dönmüyor cok zor geldi :)) Kayra da Elif istiyordu ikna olduk Elif’e :))
Ben oğlumda da yapmıştım sarma ve börek cok iyi olmustu her bir pakete 50 60 adet sarma düşünün gelen 3 5 kişilik kişilere hemen 2 sıra tencereye dizip hızlıca pişiriyordum. Yanına kek börek oldu bitti :))
İnsallah bunda da yapacağım yaprağı geldi tokattan sarması kaldı. Sizde zorlanıyorsanız boşverin gelen de yemesin kek börek :))
Biber dolmasını da normal biberi doldurup koyuyorlar buzluğa. Çıkartıp eritmeden pişiriliyor canımHe onu bizde yapıyoruz ben biber dolması sandım dolma deyince
Evet 50 lik doktor salı günü var daha gosteremedimAnnem geldi dün on kilo menemenlik yaptı Allah razı olsun. Benim ellerimde uyuşma ve güç kaybi var. Yapabilirsem beşer kilodan iki defa daha yapicam menemenlik. Taze fasulye alıp domates biber az yağ ile solana kadar kavurup sıcak konserve yapıyorum öyle yapicam inşallah. Bide kırmızı erik ve vişne hoşaf için koyucam doğumdan sonra hem kendim içerim hem eve gelene ikram ederiz. Elimdeki uyuşma geçerse bı tatlı bı tuzlu kurabiye koymak istiyorum ama bakalım.
Biz büyük büyük paketliyoruz. İnce paketleyince istediğin kadar büyüklükte kırabiliyorsun. Küçük paketlemek daha uğraştırır bence.Harika yer kalırsa bunu da düşüneceğim yemeklik aşağı yukarı 1-2 soğan doğranıyor öyle öyle paketlesem çok iş görür
İnşallah tatlım, sağol.Bence korkma canım artık birsey olmaz olsa şimdiye kadar olurdu hareketli normal ise kanama yoksa geçmiştir biz bir kaza geçirdik 4 takla attık abimin eşi 5 aylık hamileydi oğlu simdi 6 yaşında sapsik sapasağlam hiç birsey olmadı şükür
Oğlumda bende düşünmemiştim ama bu hamileliğimde cok çekinir oldum tatile gittik denizden çıkar çıkmaz taktım pareoyu.
Kraft north aldım canım. Ben de bebek arabasını aldım ya kafam rahatladı artık. Çok kararsızdım, alınca daha fazla araştırma derdinden kurtuldum resmen.Park yatağı ne aldın acaba canım ben de hala hem araba hem beşik almayanlardanım
Hangi isimleri düşünüyorsunuz. Biz Selim Ege koymaya karar verdik.
Resmen pimpirikleniyorum elimde değil.Korkma aşırı olmadığı sürece normal bu agrılar
Ya canım dert etme ben daha bir iğne almadım. Hayırlısıyla 28. Haftaya sağ Salim ulaşayım öyle inşallah. Kenarda paranı biriktir bu derde herşey alınıyorPark yatağı ne aldın acaba canım ben de hala hem araba hem beşik almayanlardanım
Valla sarmayı kendım yerim, misafire koymam... Ben bunda hiçbirsey yapmayacağım. Gelen tok geliyor do ra hamur işlerini ben yıyom lohusa lohusa gelsin kilolar.. Hazır kurupasta ya da en kolayı hazır baklava. Hamur işi olunca çay oluyor, çok oturuyorlar. Boşalan cayları doldur et uğrasa am. Zaten bizimkilerden hayır yok. Gelen oturuyor.. En guzelı baklava kola ya da lohusa serbetı. Hadi güle güle... Valla yapmayanlar kıymetli oluyor.. Gelen Kendı getırsın. Komşum bana çorba muhallebi yapıp getirmişti ne guzel olmustuBizim Elif Nas olacak insallah
Araba kullanmanın bı mahzuru varmi ki . Benm bı arkadaş doğuma kadar hep kullandı. Sürekli yüzmeye gitti. Ben evdeyim çalışmıyorum Allah'tan . Allah yardımcın olsun senindeAynen amaç bebek görmekse yapıp yapamadığın seylere bakmasınlar tabiki. Benimde bu hamilelik zor geçiyor hiç oğluma benzemiyor. Sıcak yaz da zorluyor cok şükür işe araba ile gidip geliyorum orası bi iyi gerçi doktora sormak istemiyorum araba ile ne zamana kadar gidebilirim diye 30 32 birsey der kocam da göndermez daha al basına bela gücüm yettikçe gideyim ben diyorum
Timurlular dönemi hukumdarlarindan Ebu Said Mirzahan. Farsça isimleri çok severim. Amin cnm.Cok degisik bir isim adiyla buyusun
Guzel isim. Adiyla buyusun canim
Tabi ki git ver tahlil rahatla bende 2 kere verdim şüphede kaldım. Doktor yok ama sen rahat ol diye bakalım demiştiResmen pimpirikleniyorum elimde değil.Öyle yüksek bir ağrı veya gün boyu olan bir şey değil. Şimdi de ektekini gördüm yine aklım karıştı cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?